arrow_drop_up arrow_drop_down
waarom zou je bloggen op je website?

waarom zou je bloggen op je website?

Waarom bloggen op je website? Om meer bezoekers naar je website te krijgen is het belangrijk dat je blogs plaatst op je website. Hierdoor krijg je steeds meer bezoekers en heb je ook meer kans op een commissie. Veel beginnende affiliates nemen bloggen niet serieus en doen het daarom maar minimaal. Hier lees je er meer over.

Wat is bloggen?

Bloggen is een manier van teksten schrijven voor je website waarmee je schrijft over diverse aspecten van het onderwerp van je website. Zo geef je gratis waardevolle informatie die bezoekers op je website kunnen lezen.

Als je aan de slag gaat met affiliate marketing is bloggen heel belangrijk. Hiermee bouw je namelijk aan een steeds grotere website met meer bezoekers.

Veel beginnende affiliates bloggen maar één keer per week waardoor de groei niet snel zal verlopen. Daarom raad ik je aan om als affiliate het bloggen serieus te nemen en het zo vaak mogelijk doet als je maar kunt.

Waarom bloggen?

Bloggen zorgt ervoor dat je website steeds groter wordt en er zo steeds meer bezoekers naar je website zullen komen. De meeste beginnende affiliates denken dat het design van de website belangrijker is en besteden daar daarom veel te veel tijd aan.

Maar als je meer bezoekers wilt naar je website gaat dat niet lukken met alleen een mooie website. Je moet regelmatig content toevoegen als je meer bezoekers naar je site wilt.

Hoe meer bezoekers er namelijk naar je website komen, hoe meer kans jij hebt om een commissie te scoren. Daarom is het voor iedere affiliate marketing beginner belangrijk om niet te lang bezig te zijn met het maken van een mooie website. Je kunt je tijd veel beter besteden aan bloggen.

Meer bezoekers

Eigenlijk moet je iedere blog die je schrijft zien als een nieuwe open deur naar je website. Hoe meer van die open deuren jij maakt, hoe makkelijk bezoekers je website weten te vinden. Als je één keer per week blogt maak je dus een stuk minder open deuren dan wanneer je bijvoorbeeld elke dag een blog schrijft.

Lang niet iedereen heeft de tijd om elke dag een blog te schrijven maar het is wel belangrijk dat je er zo veel schrijft als je kunt.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de blogs wel waardevol zijn. Als je bezoeker namelijk geen informatie haalt uit de blog die je schrijft gaan ze snel weer weg en zoeken ze naar een andere website die wel goede informatie geeft.

Meer commissies

Een andere grote reden waarom je zou moeten bloggen is omdat elke keer als je een nieuwe blog schrijft je meer kans hebt op een commissie. Als je gaat bloggen is het belangrijk dat je een blog schrijft dat past bij het onderwerp van je website.

Zo kun je bijvoorbeeld als je een fotografie website hebt, praten over verschillende soorten fotografie en dan op die website een cursus aanbieden waarmee je een van deze stijlen leert.

Ook kun je schrijven over verschillende soorten camera's die je kunt gebruiken bij fotografie en vervolgens deze camera's aanbieden via een affiliate link. De kans is groot dat je bezoeker aan het onderzoeken is hoe hij zo snel mogelijk aan de slag kan. Hierdoor is de kans groot dat ze de cursus zullen kopen omdat ze het snel willen leren.

Regelmaat is belangrijk

Om ervoor te zorgen dat je website groeit in de zoekmachines is regelmaat heel belangrijk. Zorg ervoor dat je website regelmatig een nieuwe update krijgt zodat ook Google ziet dat regelmatig nieuwe content op je website geplaatst wordt.

Daarnaast is het ook goed voor je bezoekers als ze weten dat er op een vaste dag in de week een nieuwe tekst op je website geplaatst wordt.

Als je mij al een tijdje volgt weet je dat je hier elke dag een nieuwe blog leest. Je weet dan dat je als je elke dag op deze website kijkt je een nieuwe update kunt verwachten.

De kans is groot dat een aantal van mijn volgers dit waardevol vindt. Daarom is het ook voor jou belangrijk dat je je houdt aan een vast schema om te bloggen. Als je bijvoorbeeld één keer per week een nieuwe blog wilt plaatsen bepaal dan voor jezelf een vaste dag in de week.

Zo weten je bezoekers precies wanneer ze naar je website moeten terugkomen om je nieuwe update te lezen.

Om ervoor te zorgen dat bezoekers op de hoogte gehouden worden van nieuwe updates kun je 3 dingen doen. Je kunt je blogs delen op een social media pagina waar je bezoekers zich voor kunnen aanmelden hier worden ze dan op de hoogte gehouden als jij een nieuwe blog geschreven hebt.

Ook kun je ervoor kiezen om email adressen te verzamelen en ze een geautomatiseerde email te sturen als je een nieuwe blog hebt geschreven.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om webbrowser notificaties in te stellen zodat je volgers een pop-up krijgen als jij een nieuwe blog hebt gepubliceerd.

Affiliate marketing

Bij affiliate marketing zit de kracht echt in het schrijven van waardevolle content. Hoe vaker jij een goede update schrijft voor je website waar je bezoekers ook echt iets aan hebben, hoe groter de kans is dat je ook betrouwbaar genoeg bent om een product van je te kopen.

Als de informatie op jouw website namelijk goed is, zal het product dat je aanbiedt ook wel waardevol zijn.

Doe dus altijd goed je best bij het schrijven van teksten, dan zal je daar op lange termijn steeds meer voor beloond worden.

Het gaat er vooral om dat je doorgaat. Vooral als je een beginnende website hebt, is de kans groot dat je alleen nog maar voor jezelf aan het schrijven bent.

Maar als je het schrijven van content maar lang genoeg volhoudt, zal je zien dat er steeds meer mensen je blogs weten te vinden op het internet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen