arrow_drop_up arrow_drop_down
26 juni 2019 

Waarom zou je beginnen met affiliate marketing?

Waarom zou je beginnen met affiliate marketing? Een van de belangrijkste redenen waarom ikzelf ben begonnen met affiliate marketing is omdat ik op een andere manier wilde werken dan dat ik tot nu toe deed. Ik werkte voor een bedrijf en werkte veelal op onregelmatige tijden. Om deze reden ben ik op zoek gegaan naar een andere manier om geld te verdienen, omdat ik meer tijd wilde hebben voor mezelf.

Affiliate marketing leek me daarvoor een uitstekende manier van werken. In dit blogbericht lees je waarom affiliate marketing zo mooi is en wat je er allemaal mee kunt bereiken. Lees verder.

Waarom zou je beginnen met affiliate marketing

Zoals je in de intro hebt kunnen lezen heb ik gekozen voor affiliate marketing met een specifieke reden. Ik wilde op een andere manier geld verdienen dan iedere dag werken voor een werkgever.

Zoals je misschien wel weet zijn er online ontzettend veel manieren om geld te verdienen. Daarom is het belangrijk om voor jezelf goed uit te zoeken welke van die manieren het beste bij je past.

Voor mij was dat affiliate marketing. De grootste reden waarom ik affiliate marketing boven alle andere manieren van online geld verdienen heb gekozen is omdat je met affiliate marketing de meeste vrijheid hebt.

Simpel geld verdienen

Bij veel andere vormen van online ondernemen heb je voortdurend klant contact en moet je elke dag fysiek aanwezig te zijn om vragen, klachten en andere zaken rondom klanten af te handelen.

Bij affiliate marketing heb je daar nergens mee van doen en is het slechts jouw taak om bezoekers via jouw website naar de website van de aanbieder te sturen. Dit met als doel om verkopen te realiseren.

Toen ik besloot te starten met affiliate marketing waren mijn verwachtingen veel te hoog. Ik dacht dat als ik wat content had geschreven voor mijn website, ik binnen no-time duizenden euro’s op het internet zou verdienen.

Je wilt dit vast niet horen, maar dat is me niet gelukt. De eerste maanden leek het net alsof ik volledig voor mezelf aan het schrijven was en kwam er niemand naar mijn website.

Mijn eerste verwachtingen VS. Realiteit

Voordat ik begon met affiliate marketing, keek ik veel YouTube video’s van succesvolle affiliate marketeers in Amerika. In die video’s vertelden ze mij hoe je met bijna geen werk duizenden euro’s per maand kon verdienen.

Natuurlijk trapt iedere beginner die nog niet zo veel van affiliate marketing weet daar in. Inclusief ik zelf.

Hierdoor waren mijn verwachtingen dat ik binnen enkele maanden veel geld zou verdienen met affiliate marketing en lekker kon genieten van mijn leven terwijl het geld binnen zou stromen.

Echter bleek de realiteit anders. In plaats van dat ik binnen enkele maanden veel geld verdiende, kwamen er na 2 maand nog nauwelijks bezoekers naar mijn website.

De teleurstelling was zo groot dat ik besloot op te geven. Naast mij zijn er nog 1000 andere beginners die ook stoppen als de resultaten tegenvallen.

Zoals je ziet heb ik de draad weer opgepakt en ben ik toch verder gegaan met affiliate marketing. Dit komt vooral door het volgen van de affiliate marketing revolutie cursus.

Hier heb ik namelijk geleerd dat affiliate marketing een lange termijn proces is. Als je maar lang genoeg doorgaat met affiliate marketing, komt er een dag dat je al je doelstellingen behaald.

Nu ik ongeveer anderhalf jaar verder ben verdien ik geld met affiliate marketing. Hoewel het nog geen gigantische bedragen zijn ben ik er trots op dat ik heb doorgepakt.

Het is zo makkelijk om het gewoon op te geven en iets anders te zoeken. Toch is er maar één manier om geld te verdienen op het internet. Dat is namelijk een strategie leren en zorgen dat je hier een Master in wordt.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Wat je nodig hebt om succesvol te worden

Om succesvol te worden met affiliate marketing is het vooral belangrijk dat je een gigantische drive hebt. Je moet het echt willen.

Als je motivatie alleen maar geld verdienen is, is de kans groot dat je in de eerste maanden al opgeeft.

In het begin bestond voor mij ook de grootste motivatie uit geld verdienen. Dit veranderde toen ik e-mails van mensen kreeg die me vertelde dat ik ze goed geholpen had met mijn website.

Sindsdien ligt mijn focus op het helpen van zo veel mogelijk mensen en zal ik er alles aan doen om je zo veel mogelijk eerlijke informatie te geven.

Ja, Ik zou je kunnen vertellen dat als je mijn instructies opvolgt, je binnen 2 maand 10.000 euro per maand kunt verdienen, net al veel andere affiliate marketing websites.

passief inkomen verdienen met affiliate marketing

Toch werkt het gewoon niet op die manier. Als je echt succesvol wilt worden is het belangrijk dat je iedere dag bezig bent met je online business.

Probeer iedere dag iets te verbeteren, leer iedere dag iets nieuws en blijf iedere dag bouwen. Alleen op die manier wordt je affiliate marketing business een succes.

Er zijn geen gouden tips die je in één dag miljonair maken. Wel kun je met een jaar of 2 een mooi bedrag in de maand verdienen waarmee je potentieel zou kunnen rondkomen.

Natuurlijk hangt dat ook helemaal af van wat jou standaard voor leven is.

De grootste les die ik geleerd heb met affiliate marketing is geduld. Je hebt namelijk heel veel geduld nodig voordat er resultaat te zien is van alle werk dat je hebt gedaan.

Hoe komt het toch dat zo veel mensen opgeven

De meeste mensen hebben vooral onrealistische verwachtingen en willen zo min mogelijk doen, voor zoveel mogelijk resultaat.

Daar kunnen deze mensen niets aan doen want zo zijn we geprogrammeerd. Het maakt op werk niet uit of je nou 8 uur per dag aan het niets doen bent (doen alsof je werkt) of heel effectief bezig geweest bent. De beloning blijft hetzelfde.

Hierdoor leer je dat je het beste zo min mogelijk kunt doen omdat je toch wel je salaris krijgt.

Bij affiliate marketing werkt dat niet op die manier en dat is een grote factor waarom zo veel mensen het niet vol kunnen houden.

In plaats van dat ze altijd betaald krijgen of ze nou effectief zijn of niet, krijgen ze nu zelfs niets betaald terwijl ze maanden heel effectief bezig geweest zijn.

Het is dan ook belangrijk om te weten dat je voor affiliate marketing een lange termijn visie moet hebben. Als je niet bereid bent om 1 jaar van je tijd te investeren om tegen die tijd een mooie business te hebben, is affiliate marketing niets voor jou.

Je kunt dan beter blijven werken voor je werkgever. Toch is het wel gek om te zien dat niemand er problemen mee heeft om jaar in jaar uit het fortuin van de werkgever aan te vullen voor een minimaal salaris, maar niet wat tijd wil investeren om zelf een fortuin te creëren.

Hoe veel geld kun je verdienen met affiliate marketing?

Dat je veel geld kunt verdienen met affiliate marketing is een feit. Er zijn affiliates in Nederland die meer dan 25.000 euro per maand verdienen. In Amerika zijn er zelfs affiliates die meer dan 300.000 dollar per maand binnen halen met affiliate marketing.

Jacko Meijaard – Internetsuccesgids.nl:

Patt Flynn – SmartPassiveincome.com

Om daar te komen is natuurlijk een lange weg. De affiliates die heel veel geld verdienen met affiliate marketing zijn al jaren bezig met affiliate marketing en hebben in die tijd geen één keer opgegeven.

Iedere dag waren ze bezig met hun website en hebben ze alles gedaan dat nodig was om daar te komen. Zo zie je maar dat doorgaan met affiliate marketing loont en dat de enige manier om te falen, stoppen is.

affiliate marketing voor dummies

Als jij ook een jaar of 5 door gaat met affiliate marketing is het voor jou ook goed mogelijk om meer dan een fulltime inkomen te verdienen.

Je moet daarvoor wel de motivatie en het doorzettingsvermogen hebben om dit te realiseren.

Als je weet dat andere mensen het al gedaan hebben, is het voor jou slechts een verandering in mindset dat nodig is om veel geld te verdienen.

Ondanks dat ik zelf nog geen duizenden euro’s verdien met affiliate marketing, weet ik wel dat als ik door blijf gaan ik ook een mooi bedrag ga verdienen.

Je kunt het beste beginnen met één website en ervoor zorgen dat je met die eerste website commissies verdient. Daarna is het veel makkelijker om ook een tweede project te starten. Op deze manier kun je je inkomsten oneindig opschalen. Stel je voor dat je met één website 2000 euro per maand verdient en dan vervolgens op schaalt naar 10 websites die allemaal 2000 euro per maand verdienen.

Dan verdien je al een inkomen van 20.000 euro per maand. Niet alleen verdien je dan steeds meer geld door meerdere websites te bouwen, maar je verdient ook nog eens meer geld doordat je bestaande websites steeds meer inkomsten zullen genereren.

Nogmaals, dit gaat je niet lukken in een paar weken of maanden, dit is een proces dat jaren duurt.

De belangrijkste fouten die ik heb gemaakt

Een van de grootste fouten die ik heb gemaakt als beginner, is tussentijds stoppen met affiliate marketing. Doordat ik gestopt ben liepen mijn bezoekers aantallen weer terug en bleven er uiteindelijk nog maar weinig bezoekers over.

Ook heb ik de fout gemaakt om veel te lang te wachten met beginnen. Als ik direct actie had ondernomen was ik waarschijnlijk al een stuk verder dan waar ik nu sta.

Maar goed, fouten maken leer je alleen maar van. Toch kun je een behoorlijke vertraging overslaan door mijn gemaakte fouten niet ook te maken.

Daarnaast was het ook een grote fout om direct te beginnen met meerdere websites. Als ik eerst alle focus had gelegd op één website, had ik veel betere resultaten behaald. Door direct al te starten met meerdere websites terwijl ik nog niet precies wist hoe het werkte, maakte ik dezelfde fouten bij alle projecten die ik was begonnen.

Online geld verdienen met een website

Nu weet ik inmiddels hoe affiliate marketing werkt en verdien ik er al wat geld mee. Nu is het voor mij veel makkelijker om het succes te repliceren bij nieuwe projecten.

Als je gaat beginnen met affiliate marketing raad ik je aan om met één website te starten. Wacht met het maken van je volgende website totdat je een aantal commissies hebt verdiend met je eerste website.

Daarnaast heb ik ook te lang gewacht met het investeren in de juiste tools om mijn succes te vergroten. Zo ben ik pas later gestart met dingen als:

Veel beginners willen het liefst helemaal gratis starten. Toch  is het aan te raden om wel een klein beetje geld te investeren in je online business omdat dit het veel makkelijker maakt om te groeien.

Ook aan de slag met affiliate marketing?

Zoals al eerder benadrukt in dit bericht is het belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen. Hoe langer je wacht, hoe langer het duurt voordat jij je eerste commissie gaat verdienen. Ook is het belangrijk om te weten dat affiliate marketing een lange termijn proces is en dat je niet direct geld gaat verdienen.

Maar als jij de motivatie en doorzettingsvermogen kunt opbrengen om door te blijven gaan, kun je met affiliate marketing een heel mooi loon verdienen.

Zolang je door blijft werken aan je websites en ervoor zorgt dat je steeds beter wordt in affiliate marketing, komen er steeds meer bezoekers naar je websites, krijg je steeds meer kliks op affiliate links en vergroot je zo telkens je kans op verkopen.

Daarnaast is het ook een goed idee om een bewezen strategie te leren. Zelf heb ik ervoor gekozen om aan de slag te gaan volgens de methode van de affiliate marketing revolutie.

Deze website is het resultaat van die cursus. Hoewel het al een tijd geleden is dat ik de cursus gevolgd heb, pas ik nog altijd de zelfde strategie toe die ik daar geleerd heb.

Simpelweg omdat deze strategie werkt. Ik zeg niet dat jij die strategie ook moet volgen, maar waarom zou je alles zelf uitzoeken terwijl je gewoon een bewezen strategie na kunt doen dat werkt.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen