Waarom jij niet succesvol bent met affiliate marketing


Dagelijks beginnen veel mensen met affiliate marketing maar slechts weinig van die beginners gaan uiteindelijk succesvol worden. De vraag is dan natuurlijk hoe kan het dat sommige affiliates duizenden euro’s per maand verdienen en andere affiliates helemaal niets. In dit blogbericht ga ik je meer vertellen over succesvol worden met affiliate marketing en wat daarvoor nodig is.

Wat is affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij je producten promoot voor iemand anders. Eigenlijk ben je als affiliate gewoon een online verkoper voor een ander bedrijf en zorg jij ervoor dat een ander bedrijf meer omzet draait door dingen die jij doet op het internet.

Het kan hierbij gaan om producten promoten via social media, YouTube reviews maken maar je kunt er ook een hele website voor maken. De laatste mogelijkheid wordt het vaakst toegepast.

Als je ervoor kiest om een eigen website te maken voor affiliate marketing, zorg je ervoor dat er steeds meer bezoekers naar je website komen en geef je zo veel mogelijk waardevolle informatie over alles wat met het product te maken heeft.

Hoe meer bezoekers er uiteindelijk naar je website komen hoe meer kansen je hebt om een product succesvol te promoten.

Waarom veel beginners niet succesvol worden

Een van de grootste redenen waarom veel beginners niet succesvol worden is omdat ze te snel opgeven. Ze verwachten dat ze binnen enkele weken al duizenden euro’s kunnen verdienen terwijl het meestal jaren kan duren voordat je meer dan 1000 euro verdient.

Omdat je jezelf dan hebt ingesteld om snel geld te verdienen stop je er weer mee omdat je denkt dat het niet werkt. Hierdoor zal je nooit ervaren hoe het is om te succesvol te promoten op het internet.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Een andere reden waarom veel beginners niet succesvol worden is omdat ze niet doen wat nodig is om succesvol te worden. Ze denken dat ze met één blog per maand op hun website voldoende bezoekers kunnen aantrekken en als dat dan niet gebeurd geloven ze er niet niet meer in.

Dat is natuurlijk jammer want als je wel wat meer moeite zou doen zal je zien dat je bezoekersaantallen blijven groeien en je daarmee je kans op inkomsten alleen maar vergroot.

Wat moet je doen om wel succesvol affiliate te worden?

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen om succesvol te worden met affiliate marketing is doorgaan.

Dit filmpje is echt inspirerend en werkt bij affiliate marketing hetzelfde: (helemaal afkijken) 

Het is de bedoeling dat je niet opgeeft totdat je succesvol een product hebt gepromoot. Voor veel mensen is dit moeilijk omdat ze altijd geleerd hebben dat je direct resultaat zien voor wat je doet.

Bij affiliate marketing is dat gewoonweg niet mogelijk omdat je hier eerst een “business” moet opbouwen.

Als jij er 100% voor gaat en niet opgeeft totdat je je eerste commissie verdiend hebt, weet ik zeker dat je daarna genoeg motivatie hebt om door te gaan.

Tot die tijd is het vooral lastig om motivatie te vinden omdat je geen idee hebt of je goed bezig bent of niet. Daarom is het belangrijk dat je een lange termijn visie hebt. Spreek met jezelf af dat je minimaal een jaar lang alles gaat doen wat je kunt om succesvol te worden.

De kans is groot dat je dan al meerdere commissies verdiend hebt en dan raak je er vanzelf een soort van verslaafd aan.

Affiliate marketing tips

Als je succesvol wilt worden met affiliate marketing is het een goed idee om de onderstaande tips toe te passen in je affiliate marketing business omdat het je gaat helpen succesvol te worden.

Denk altijd lange termijn

We willen allemaal graag binnen 2 weken duizenden euro’s verdienen op het internet. Maar als het zo makkelijk was deed iedereen het. Om meer dan 1000 euro per maand te verdienen heb je voldoende motivatie en doorzettingsvermogen nodig.

Daarnaast moet je voor jezelf doelen stellen en er alles aan doen om deze doelen te behalen. Pas dan kun je echt succesvol worden.

Blijf continu doorleren

Om ervoor te zorgen dat ik telkens een beetje beter wordt, volg ik regelmatig cursussen en trainingen om nieuwe dingen te leren. Natuurlijk pas ik niet alles toe wat er in de trainingen verteld wordt, maar bepaal ik voor mijzelf wel welke nieuwe dingen ik wil gaan proberen en welke niet.

Door continu te blijven doorleren krijg je steeds weer nieuwe inzichten en wordt je daardoor steeds beter in affiliate marketing. Daarnaast moet je wel begrijpen dat cursussen en trainingen alleen maar handvatten bieden en je niet precies uitleggen hoe je succesvol wordt. Dat moet je namelijk zelf doen.

Stop niet voordat je je eerste commissie hebt verdiend

Zolang je nog geen geld hebt verdiend met affiliate marketing, geloof je er nog niet echt in. Hierdoor kun je er nog niet 100% voor gaan terwijl je denkt dat je dat wel doet.

Daarom is het voor iedere beginner belangrijk dat je ervoor zorgt dat je niet opgeeft voordat je je eerste commissie hebt verdiend. Daarna is er namelijk geen weg meer terug en zal je er wel alles aan doen om meer commissies te verdienen.

Het draait niet alleen om geld verdienen

Als je succesvol wilt worden met affiliate marketing moet je een verandering ondergaan in je mindset. De meeste beginners denken bij beginnen met affiliate marketing alleen maar aan zo snel mogelijk veel geld verdienen.

Maar de echt succesvolle affiliate marketeers denken vooral aan hoe ze hun bezoekers nog beter kunnen helpen.

Je moet begrijpen dat je alleen maar betaald kan worden als je problemen oplost voor je bezoekers. Je kunt geen geld verdienen door alleen maar verkoop verhaaltjes te schrijven om een product te promoten.

Denk daarom goed na over welke problemen je doelgroep heeft en zorg ervoor dat jij elke keer weer het beste bent in een oplossing bieden daarvoor.

Hoe ik het aanpak

Zelf begon ik net als alle andere beginners met affiliate marketing om geld te verdienen. Maar al snel kwam ik er achter dat ik niet zo veel aan mijzelf moest denken maar vooral aan anderen.

Hoe beter ik de mensen die mijn website bezoeken help, hoe meer ik daar uiteindelijk voor terug krijg. Nu maakt het voor mij niet meer uit of jij de affiliate marketing revolutie van mij koopt of niet. Ik wil je op mijn website zo goed mogelijk helpen om succesvol te worden.

Zelf heb ik er in het begin veel moeite mee gehad om door te zetten en daarom weet ik dat ik jou kan helpen ook succesvol te worden. Ja, ik heb de affiliate marketing revolutie zelf ook gevolgd en het heeft mij veel geholpen.

Maar als jij het liever zelf uitzoekt en aan de hand van de tips op deze website succesvol wordt is het ook goed.

Want het enige dat nu voor mij nog telt is dat mijn website jou gaat helpen je affiliate marketing doelen te behalen. Dat is voor mij veel waardevoller dan geld verdienen aan een cursus.

Daarom raad ik je aan ook je mindset te verschuiven van geld verdienen naar mensen helpen. Dan zal je zien dat er een hele nieuwe wereld voor je open gaat.

Succes! 

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content