arrow_drop_up arrow_drop_down
Waarom is content zo belangrijk bij affiliate marketing?
15 september 2019 

Waarom is content zo belangrijk bij affiliate marketing?

Waarom is content zo belangrijk bij affiliate marketing? Als je succesvol wilt worden met affiliate marketing is het belangrijk dat je regelmatig nieuwe content plaatst op je website. Maar waarom is dat dan precies?

In dit blogbericht leggen we uit waarom het zo belangrijk is om regelmatig nieuwe content te plaatsen, hoe vaak je dat het beste kunt doen en hoe veel woorden je content zou moeten zijn.

Hoewel er geen harde cijfers bekend zijn van wat nu de beste manier is, proberen we je hier toch een soort van rode draad te geven.

Na het lezen van dit blog weet je precies wat jij moet doen om meer bezoekers naar je website te krijgen zodat je uiteindelijk steeds meer commissies kunt verdienen. Lees verder.

Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing ben je als ware een soort van online verkoper voor een ander bedrijf. Het product dat je promoot is van iemand anders en jij probeert vervolgens met je website ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen via jouw website naar de website van de aanbieder gaan.

Het doel hierbij is ervoor zorgen dat zo veel mogelijk van deze bezoekers een aankoop doen bij de aanbieder waarvoor jij producten promoot.

Hoe meer mensen via jouw website een aankoop doen bij de aanbieder, hoe meer geld jij verdient. Maar om dit voor elkaar te krijgen heb je natuurlijk wel bezoekers nodig op je website.

Waarom is content zo belangrijk bij affiliate marketing?

Zoals we net al aangaven heb je bezoekers nodig om geld te kunnen verdienen met affiliate marketing.

Het is namelijk jouw doel om zo veel mogelijk van jouw bezoekers door te sturen naar de website van de aanbieder.

Om bezoekers naar je website te krijgen is het daarom de bedoeling dat je content gaat maken. Het kan hierbij gaan om afbeeldingen, infographics, video’s en tekst.

Als je een blog begint is de meest voor de hand liggende manier van content geschreven teksten. Deze teksten worden nadat jij de tekst hebt gepubliceerd op je website, toegevoegd aan Google.

Op deze manier kunnen mensen die naar bepaalde zoektermen zoeken, jouw website vinden als de term die ze zoeken ook in jouw tekst voorkomt.

Hoe meer content je toevoegt aan je website, hoe meer bezoekers er uiteindelijk naar je website zullen komen.

Wel is het daarbij belangrijk dat de content die je publiceert, ook daadwerkelijk iets toevoegt voor je bezoekers.

Als je een website hebt over piano spelen, heeft het bijvoorbeeld geen zin om te schrijven over hoe je kunt leren paardrijden.

Alle informatie die je publiceert op je website moet daarom te maken hebben met het onderwerp van je website.

Ook is het belangrijk dat je er altijd voor zorgt dat de teksten die je schrijft waardevol zijn. De bezoekers die naar je website komen moet er ook daadwerkelijk iets aan hebben.

Hoe vaak moet je content publiceren?

Zoals al eerder vermeldt, hoe meer content je publiceert, hoe beter het is. Toch moet het allemaal wel leuk blijven en is het een goed idee om voor jezelf te bepalen wat voor jou te doen is.

In de affiliate marketing revolutie, een affiliate marketing cursus wordt je geleerd dat je minimaal één keer per week een tekst zou moeten publiceren. Dit is dan ook een goed minimum om je aan te houden.

Een tekst per week is denk ik voor iedereen wel goed te doen. Dat kost je hooguit één of twee uur per week.

Toch kan ik je aanraden om je te houden aan het minimum van één tekst per week, maar wel te proberen per week meer teksten te schrijven.

Je weet dan zeker dat je iedere week minimaal één nieuwe tekst publiceert en alles dat je extra schrijft, is dan een pluspunt.

Hoe veel woorden moet een tekst dan hebben?

Om een tekst goed te kunnen laten scoren in Google moet je volgens de Yoast SEO plug-in ( een plug-in die je helpt beter te scoren in de zoekmachines) 300 woorden schrijven.

In de affiliate marketing revolutie cursus wordt een minimum aangehouden van 1000 woorden.

Als je iedere week een tekst van  1000 woorden schrijft, is de kans groot dat je op lange termijn geld gaat verdienen.

Toch hoef je niet altijd precies 1000 woorden te schrijven, maar mag het ook wel eens 1500 woorden zijn of een keer 800 woorden.

Zolang als het aantal woorden dat je schrijft relevant is voor de tekst, kun je doorgaan met schrijven. Als de extra woorden geen extra waarde toevoegen aan de tekst, is het zonde om door te gaan met schrijven.

De waarde van de tekst staat altijd op nummer 1.

Hoe lang duurt het ongeveer voordat je geld gaat verdienen?

Afhankelijk van hoe veel tijd en energie jij steekt in je website, verdien je sneller of langzamer geld met je website.

Het is dan ook logisch dat als je iedere dag een tekst zou publiceren, de kans groter is dat je sneller geld verdient, dan wanneer je maar één keer per week een tekst zou schrijven.

Bij mij duurde het ongeveer 4 maand voordat ik mijn eerste commissie verdiende. Maar met een andere website duurde het meer dan een half jaar.

Seo teksten laten doen

De reden hiervoor is dat er meer factoren zijn die dit kunnen beïnvloeden. Naast de hoeveelheid teksten die je publiceert, spelen ook de concurrentie en de kwaliteit van je teksten mee.

Als jouw niche of onderwerp heel veel concurrentie heeft, is het een stuk moeilijker om te scoren in de zoekmachines. Hierdoor komen er automatisch minder snel meer bezoekers naar je website.

In sommige verhalen die ik heb gehoord, heeft een beginnende affiliate langer dan 2 jaar moeten wachten op zijn eerste commissie.

Wel volgde daarna heel veel meer commissies toen hij eenmaal gevonden werd in Google.

Daarom is het belangrijk om nooit op te geven, hoe lang het ook duurt. Als je door blijft gaan met het schrijven van content, ga je geld verdienen.

Daarnaast word je tijdens het schrijven van teksten ook steeds beter. Je leert hoe je goede teksten schrijft, maar ook hoe je ze sneller schrijft.

Regelmaat is super belangrijk

Niet alleen moet je één keer per week een tekst schrijven, het is daarnaast ook belangrijk dat je voor een lange tijd consistent blijft. Dat betekent dat het geen goed idee is om eens een weekje of 2 over te slaan.

Door consistent te blijven zal je merken dat je veel sneller meer bezoekers naar je website krijgt. Probeer daarom voor jezelf een regel te stellen dat je iedere week op een vaste dag in de week een nieuwe blogbericht plaatst.

 

Niet alleen is dat beter voor je scores in Google, maar ook voor jezelf. Je ontwikkelt dan namelijk een gewoonte.

Als je dat lang genoeg volhoudt, wordt het publiceren van een tekst op die dag voor jou normaal en direct een stuk makkelijker.

Werk uitbesteden?

Niet iedereen kan even goed teksten schrijven en ook niet iedereen heeft daar zin in. Gelukkig heb je keuze uit duizenden tekstschrijvers die klaar voor je staan om je werk over te nemen.

Je kunt ervoor kiezen om elke week een tekst te laten schrijven. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is de tekst op te maken met afbeeldingen en je links erin verwerken.

Als je dit voor een lange tijd vol blijft houden, zal je merken dat je inkomsten op een gegeven moment hoger zijn dan de kosten van de teksten.

Je kunt er dan voor kiezen om meer teksten te laten schrijven voor je bestaande website, of een nieuw project te starten.

Zo kun je je online imperium bouwen, zonder dat je zelf continu bezig bent met je websites. Ook wij helpen je graag met het schrijven van content. Neem hiervoor contact met ons op >>

De affiliate marketing revolutie

Als je nog niet precies weet hoe je geld kunt verdienen met affiliate marketing, hoe je een website maakt of hoe je teksten schrijft voor je website, raad ik je aan eens te kijken naar de affiliate marketing revolutie.

Met deze cursus leer je stap voor stap hoe jij van je eerst affiliate marketing website een succes maakt. Naast de cursus die je volgt, krijg je ook nog een hulp van meer dan 5000 leden van het forum dat bij de cursus hoort.

Content marketing uitbesteden

Daar kun je al je vragen stellen als je ergens niet uitkomt. Omdat de affiliate marketing revolutie een bewezen methode is om geld te verdienen met affiliate marketing, kan ik het iedere beginner van harte aanraden.

Ben jij benieuwd wat je allemaal leert in de affiliate marketing revolutie? Ga dan naar de pagina van de affiliate marketing revolutie en bekijk zelf of het iets voor je is.

Klik hier om naar de affiliate marketing revolutie te gaan >>

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen