arrow_drop_up arrow_drop_down
Waarom een affiliate marketing cursus volgen?
28 oktober 2019 

Waarom een affiliate marketing cursus volgen?

Als je net begint met affiliate marketing, of van plan bent ermee te beginnen, weet je nog niet precies hoe het allemaal werkt. Zelf heb ik ervaren dat het heel lastig is om alles zelf uit te zoeken en heb ik ervoor gekozen om ook cursussen te volgen.

De belangrijkste reden om een affiliate marketing cursus te volgen is omdat je dan stap voor stap aan de slag gaat met je eerste affiliate website. Je hoeft dan niet alles zelf uit te zoeken, maar alleen na te doen wat er in de cursus verteld wordt. Over het algemeen worden mensen die een cursus volgen sneller succesvol dan mensen die geen cursus volgen.

In dit blogbericht ga ik dieper in op het volgen van een affiliate marketing cursus en vertel ik je graag waarom dat zo een goed idee is.

Waarom zou je een affiliate marketing cursus volgen?

Om snel aan  de slag te kunnen met affiliate marketing is het een goed idee om een cursus te volgen. Toen ik net begon met affiliate marketing, zocht ik eerst alles zelf uit voordat ik aan de slag ging met de affiliate marketing revolutie.

Als ik alles vooraf had geweten had ik direct een cursus gevolgd.

Vooral omdat het er gewoonweg een stuk makkelijker van wordt om succesvol te worden met affiliate marketing.

 

Sinds ik een cursus had gevolgd, had ik binnen een korte tijd mijn eerste commissie en wist ik precies wat ik moet doen om succesvol te worden met affiliate marketing.

Je krijgt met een cursus namelijk precies te zien welke stappen je moet zetten om zo snel mogelijk resultaat te behalen.

Als je alles voor jezelf uitzoekt via bijvoorbeeld YouTube, is het over het algemeen heel lastig om alle goede informatie bij elkaar te krijgen. Het duurt daarom vaak veel langer voordat je geld gaat verdienen met affiliate marketing als je alles zelf zou uitzoeken.

Wat zijn de voordelen van een affiliate marketing cursus?

Een van de grootste voordelen van een affiliate marketing cursus is dat je hulp krijgt van iemand die veel van affiliate marketing weet. Je hoeft daardoor niet het wiel opnieuw uit te vinden maar simpelweg te doen wat je in de cursus leert.

Een cursus is in de meeste gevallen gebaseerd op een bewezen strategie.

Dat betekent dat als jij diezelfde strategie leert, jij daar ook succesvol mee kunt worden. Op YouTube alleen is het bijna onmogelijk om een hele strategie van A tot Z te leren, omdat de mensen die het je gedeeltelijk leren je graag een cursus willen verkopen.

Dat betekent dat als jij met YouTube aan de slag gaat, er altijd een gedeelte is van de kennis die je mist. Je moet dan eerst de cursus kopen om alle informatie te krijgen.

Jacko meijaard oplichter

Een ander voordeel van een affiliate marketing revolutie is dat je vragen kunt stellen. Inmiddels heb ik al 2 cursussen gevolgd en was er in beide gevallen een community bij. Dat betekent dat je kunt overleggen met andere cursisten en elkaar zo kan helpen.

Door het volgen van een affiliate marketing cursus sta je er dus niet alleen voor. Toen ik ervoor koos om eerst alles zelf te leren, had ik altijd die twijfel of er iets is dat ik nog niet wist. Pas toen ik met de cursus aan de slag ging kwam ik erachter hoe veel ik eigenlijk nog niet wist.

Welke cursus kun je volgen?

Eigenlijk zijn er twee cursussen die ik heb gevolgd die ik je kan aanraden. Het ligt een beetje aan jezelf wat je prettig vindt en wat je precies wilt leren voor welke cursus je het beste kunt kiezen. Van beide cursussen heb ik veel geleerd en ook jij kunt van de beide cursussen heel veel leren.

De affiliate marketing revolutie

Allereerst wil ik beginnen bij de affiliate marketing revolutie. Dit is een cursus gemaakt door Jacko Meijaard die zeer succesvol is als affiliate in Nederland.

In deze cursus heb ik geleerd hoe ik mijn eerste affiliate website maakte en heb ik dankzij deze cursus mijn eerste commissies verdiend.

 

Als je nog helemaal niets van affiliate marketing weet raad ik je zeker aan om te beginnen met deze cursus. De cursus is niet duur en je leert er ontzettend veel van. Over deze cursus heb ik een review geschreven.

Project 24

Als tweede optie wil ik je graag voorstellen aan Project 24 van Income School. Dit is een Amerikaanse cursus die ik ook ieder beginnend affiliate in Nederland van harte kan aanraden.

Hoewel ik nog bezig ben met de cursus, ben ik nu al ontzettend enthousiast over de cursus en heb ik nog nooit in mijn leven zo veel geleerd als bij Project 24.

 

Het voordeel in Project 24 is dat je niet alleen leert hoe je start met affiliate marketing, maar je krijgt er een heleboel extra cursussen bij. Bekijk daarom ook zeker mijn review over Project 24.

Is affiliate marketing moeilijk?

Nu zou ik zeggen dat affiliate marketing helemaal niet moeilijk is, maar toen ik net begon met affiliate marketing dacht ik daar natuurlijk heel anders over. Als je een goede methode of strategie leert is affiliate marketing niet moeilijk. Wel kost het in de meeste gevallen behoorlijk wat tijd voordat je er resultaat van ziet.

Bij de meeste beginners gaat het mis met doorzettingsvermogen. Als je net met een affiliate website begint, kun je nog niet verwachten dat je direct geld verdient.

Voor veel beginners is dit moeilijk om te accepteren waardoor ze al opgeven voordat ze het ook maar een kans hebben geven.

Daarnaast is affiliate marketing een leerproces dat continu doorgaat. Daarom heb ik het na de affiliate marketing revolutie ook niet laten zitten bij één cursus.

Hoe meer je leert over affiliate marketing hoe makkelijker het wordt en hoe meer je ervan leert begrijpen.

Je begint onderaan

Als je met affiliate marketing begint, begin je natuurlijk helemaal onderaan. Het heeft daarom ook geen zin om een vergelijking te maken met iemand als Jacko Meijaard die al 10 jaar bezig is. Als jij nog maar net begonnen bent met affiliate marketing heb je veel werk te doen. Daarentegen heeft Jacko het waarschijnlijk een stuk rustiger, omdat zijn websites al lopen en hij daar mogelijk teksten voor laat schrijven.

In het begin doe je veel werk terwijl je er geen geld voor krijgt, maar na enkele jaren hoef je nog maar weinig werk te doen terwijl je veel geld verdient. Dat is een offer die je moet maken om succesvol te kunnen worden.

Hoe verder je komt en hoe meer je gaat verdienen, hoe rustiger het werk als affiliate voor jou zal worden.

Denk vooral in het begin niet aan de inkomsten, maar juist aan de leerervaring. Vooral als je een cursus gaat volgen leer je in een korte tijd ontzettend veel. Er is geen betere investering dan een investering in jezelf.

Kun je echt geld verdienen met affiliate marketing?

Als je een goede strategie leert, het liefst uit een cursus, ga je echt geld verdienen met affiliate marketing als je door blijft gaan. Voor sommige mensen duurt het 3 maand voordat ze geld verdienen nadat ze de cursus hebben gevolgd en anderen doen er 2 jaar over.

Zo lang jij door blijft gaan en jezelf continu blijft verbeteren, is de kans heel groot dat je succesvol wordt.

Daarnaast is het ook belangrijk om niet te gaan voor wat er minimaal in de cursus gezegd wordt, maar om altijd iets extra te doen. Pas toen ik affiliate marketing serieus nam, kwam er sneller vooruitgang in mijn website.

Welke website content voor affiliate marketing

Schrijf vooral zo veel mogelijk goede content zoals je in de cursus leert, Probeer het liefst dagelijks aan je website te werken en maak vooruitgang. Hoe meer je doet voor je website, hoe sneller zich dat zal uiten in resultaten.

Na het volgen van de cursus ben ik steeds meer gaan doen voor mijn affiliate marketing website. Hoe meer ik deed hoe meer resultaat ik zag.

Tot op het punt dat er commissies binnen kwamen, toen gingen de remmen er helemaal af. Hierdoor kwamen er in de loop van tijd steeds meer commissies binnen. Dat geeft natuurlijk veel motivatie en het begon allemaal met het volgen van een cursus:).

Lees mijn affiliate marketing revolutie review

Lees mijn Project 24 – Income School review

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen