arrow_drop_up arrow_drop_down
Waarom blogger worden een goed idee is
17 januari 2019 

Waarom blogger worden een goed idee is

Vooral de nieuwe generatie is steeds meer op zoek naar andere manieren om geld te verdienen dan het gewone werken. We leven in een wereld waar je alles kan vinden op het internet. Daar maken steeds meer mensen gebruik van door blogger te worden.

Bijna iedereen weet dat websites geld kunnen opleveren op veel verschillende manieren. En dat er dagelijks honderden webshops bij komen. Maar tegenwoordig heb je geen webshop of producten meer nodig om geld te verdienen aan een website. Hier lees je er meer over

Hoe kan je fulltime blogger worden?

Als je fulltime wil bloggen heb je een website nodig. Tegenwoordig is het heel makkelijk om deze te installeren en kun je voor dat je weet beginnen aan je eerste blog.

Toen ik voor het eerst begon wist ik wel dat het mogelijk was om geld te verdienen met bloggen, maar niet dat je er echt goed geld mee kon verdienen.

Mijn eerste blog was een drama en leek helemaal nergens op. Ik kon nog niet schrijven en maakte veel fouten in de tekst. Daarom dacht ik toen dat bloggen niets voor mij was en ben ik er mee gestopt.

Nu ik inmiddels al langer blog, weet ik dat het helemaal niet zo erg is om een foutje te maken en dat de meeste mensen daar gewoon overheen lezen. Sindsdien ben ik door gegaan met bloggen en verdien ik daar nu een mooi bedrag mee.

Als je fulltime blogger wil worden en op deze manier je geld wil verdienen is het vooral belangrijk om gewoon te beginnen. Je leert alleen maar beter schrijven door het heel veel te doen.

Blogger worden geeft veel vrijheid

Als je besluit om fulltime blogger te worden verdien je nooit direct geld. Je moet je blog eerst goed opbouwen en groot maken. Je moet ervoor zorgen dat er bezoekers naar je website komen. Grappig is dat je juist meer bezoekers krijgt door veel te bloggen.

Hoe vaker je blogt in de week, hoe sneller je bezoekersaantallen groeien. In de eerste 3 maanden kwam er vrijwel niemand naar mijn website en had ik daardoor het gevoel alsof ik alles alleen voor mijzelf deed.

Omdat ik zelf veel vertrouwen had ik het idee dat dit mijn fulltime baan kon worden heb ik besloten om door te gaan. Een succesvolle blog bouw je niet in een paar maandjes. Dat kost jaren.

Maar als je doorgaat met continu nieuwe teksten toevoegen en minimaal een paar keer in de week een nieuwe blogbericht schrijft, gaan er uiteindelijk mensen naar je website komen die je berichten lezen.

Voor mij was dat een echte overwinning. Op een dag kwamen er ineens 20 mensen naar mijn website vanuit de zoekmachines die ook nog eens een paar minuten bleven rondkijken (kan je zien op Google analytics).

Vanaf dat punt ging er een wereld voor mij open en wist ik dat ik niet meer alles alleen voor mijzelf deed. Ik had nu daadwerkelijk lezers.

De maand daarop keek ik weer op analytics en zag ik dat ik nog meer nieuwe bezoekers had en zelfs een paar terugkomende bezoekers. Sindsdien heb ik besloten om er helemaal voor te gaan en mijn lezers zo veel mogelijk te zien van nieuwe teksten.

Dagelijks bloggen

Voor veel mensen is dagelijks bloggen moeilijk om vol te houden en haken ze snel weer af. Maar sinds ik dagelijks blog zie ik dat mijn bezoekersaantallen nog sneller groeien dan voorheen en komen er steeds meer mensen terug naar mijn blog om dagelijks te lezen wat ik te vertellen heb.

Alleen al dat er mensen zijn die terug komen om mijn blogs te lezen, geeft me genoeg motivatie om elke dag een verhaaltje te delen.

Waarschijnlijk zijn lang niet alle blogs even boeiend als andere blogs. Maar er zit vast en zeker voor iedereen wat tussen.

Als je succesvol wil worden met je blog raad ik je aan om er gewoon helemaal voor te gaan. Sinds ik elke dag blog komen er heel veel meer nieuwe bezoekers naar mijn website, en krijg ik daardoor steeds meer plezier om een nieuw verhaal te schrijven.

Ook zie ik dat er veel mensen geïnteresseerd zijn in geld verdienen op het internet en snap ik precies waarom dat is.

Als je namelijk kan leven van online inkomsten hoef je nooit meer vrij te vragen aan een werk gever en kan je zelf bepalen hoe laat je werkt en hoe laat niet. Je hoeft er niet op tijd uit om te zorgen dat je die drukke file’s van de ochtendspits voor bent en je kunt ook weer stoppen met werken wanneer je wilt.

Geld verdienen met bloggen

Naast dat ik bloggen vooral heel leerzaam en leuk vind om te doen, ben ik ook al snel op zoek gegaan naar manieren om geld te verdienen met mijn blog. Zo ben ik al snel op een aantal manieren gekomen om geld te verdienen met mijn blog.

Toen ik deze verdienmodellen voor het eerst toe paste op mijn blog kwam daar eigenlijk nog niet zo veel geld binnen. Maar omdat ik het bloggen vooral voor mijn plezier deed, maakte me dat niet zo veel uit.

Toch is het wel heel interessant dat je met het hebben van een website of blog gewoon een fulltime inkomen kan verdienen. Dat geeft je heel veel vrijheid. Daarom raad ik je aan om eens te kijken naar hoe je blogger kan worden en wat je er mogelijk mee kan verdienen.

Voor mij was Smartpassiveincome.com een hele grote inspiratie. Deze man verdiend maar liefst 180.000 dollar per maand met zijn blogs. Dat is natuurlijk een flink bedrag. Voor het zo ver is voor mij heb ik vast nog een lange weg te gaan. Maar ik weet dat als ik doorga met bloggen en ervoor zorg dat mijn bezoekersaantallen meer worden, ik ook steeds meer geld ga verdienen aan mijn websites.

Zelf heb ik ervoor gekozen om mijn inkomsten te verdienen aan Google Adsense en affiliate marketing. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen