Waar let je op bij het maken van een website

Waar let je op bij het maken van een website?

Een website maken kan snel en gemakkelijk, maar hoe zorg je er vervolgens voor dat deze succesvol is?

Bij het maken van een website moet je erop letten dat je website er professioneel uitziet en goed functioneert. Dit kun je onder andere bewerkstelligen door middel van ontwerp, het gebruik van SEO, branding en goede webhosting.

In dit artikel bespreken we de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het maken van een website.

Een goed ontwerp

Je website moet er toegankelijk en professioneel uitzien voor bezoekers. Ontwerp is daarom ontzettend belangrijk bij het maken van een website.

Zorg dat je niet te veel informatie op één pagina hebt staan, dit kan er onoverzichtelijk uitzien. Kies in plaats daarvan voor een menu-overzicht, waarbij een bezoeker makkelijk kan zien wat je website te bieden heeft.

Er is niets mis met een simpel ontwerp. Dit maakt het gebruiksvriendelijk en geeft je website een professionele uitstraling.

Responsive

Zorg dat je website responsive is. Dit betekent dat deze op elk soort scherm goed moet werken. Steeds meer mensen maken gebruik van hun smartphone om websites te bezoeken, daarom is de mobiele versie van je website net zo belangrijk als de computerversie.

Let er bij de mobiele versie op dat alles op de website net zo goed werkt als op een desktop. Hierbij moet het ontwerp er (ongeveer) hetzelfde uit komen te zien, en mag niks verspringen. 

SEO

Je hebt natuurlijk niets aan een website die niemand kan vinden op het internet. SEO is daarom essentieel. Hiermee zorg je ervoor dat je website door Google gevonden kan worden, en daardoor aangeraden zal worden in een zoekopdracht.

Pas SEO toe door sterke keywoorden te gebruiken, heldere content te maken en geen ingewikkelde URL’s te hebben als adres voor je website. Voor meer tips over het toepassen van SEO kun je onze blog lezen.

Contactgegevens

Als je een website voor je bedrijf hebt, is het belangrijk dat bezoekers weten dat het om een legitiem bedrijf gaat. Zet daarom je zakelijke contactgegevens op de website. Daarmee kunnen potentiële klanten je bereiken als ze vragen hebben over je diensten of producten. 

Hoe makkelijker het is voor klanten om met je in contact te komen, hoe beter. Zorg daarom dat je contactgegevens ook goed zichtbaar zijn. Geef de klant de mogelijkheid om een e-mail te sturen, of activeer een chatfunctie op de website. Als je bereid bent om klanten direct te woord te staan, kun je ook je zakelijke telefoonnummer vermelden.

In Nederland is het verplicht voor een zakelijke website om het KvK-nummer van je bedrijf op de website te noteren. Ook hierdoor kunnen klanten zien dat je een professioneel bedrijf runt.

Branding

Een website is het visitekaartje van een bedrijf. Maak daarom goed gebruik van je merk en logo’s. Hierdoor zal je merk meer herkenning krijgen. Meteen bij het openen van de website moeten de bezoekers duidelijk kunnen zien wat het merk van je bedrijf is. 

Ook hier is het ontwerp van je website ontzettend belangrijk. Het gebruik van bepaalde kleuren en afbeeldingen helpt de bezoekers je merk te associëren met dat wat je website uitbeeldt.

Snelheid

Er zijn weinig dingen zo frustrerend als een website die niet laadt. Bezoekers kunnen direct interesse in je bedrijf verliezen als ze niet direct toegang tot je informatie krijgen. Zorg daarom dat je een goede webhost hebt voor je website, en kies niet voor de goedkoopste optie – die zal minder snel laden. 

Een simpel ontwerp van je webpagina is opnieuw belangrijk. Te veel knoppen, graphics of afbeeldingen kunnen ervoor zorgen dat de website minder snel laadt.

Beveiliging

Zoekopdrachten als Google zullen je website niet aan gebruikers aanbevelen als deze niet beveiligd is. Daar is een goede reden voor, want zonder beveiliging kan de data van je bezoekers gestolen worden. Een bezoeker moet zich comfortabel kunnen voelen op je website, vooral als hij of zij persoonlijke informatie aan je doorgeeft (bijvoorbeeld bij een transactie).

Niet alleen zal dit dus zorgen voor klanttevredenheid, ook zal  je website  makkelijker te vinden zijn op Google en er professioneler uitzien. 

Conclusie

Om je bezoekers een prettige ervaring te geven op je website, is uiterlijk erg belangrijk. Kies dus voor een overzichtelijk ontwerp, en maak gebruik van je logo’s.

Ook is het van belang dat je website goed werkt. Besteed daarom aandacht aan de responsiveness, beveiliging. Zo voorkom je dat bezoekers gefrustreerd raken.

Zorg tenslotte dat je makkelijk te bereiken bent. Met SEO kun je ervoor zorgen dat je in zoekopdrachten verschijnt, en door je contactgegevens op de website te zetten kunnen potentiële klanten makkelijk contact met je opnemen. 

Hulp nodig met pakkende content? Bekijk dan onze diensten.

Vergelijkbare berichten