arrow_drop_up arrow_drop_down
Tradetracker ervaringen; Is Tradetracker de moeite waard?
11 augustus 2019 

Tradetracker ervaringen; Is Tradetracker de moeite waard?

Ben je van plan om te beginnen met affiliate marketing? Dan is de kans groot dat jij op zoek bent naar een goed affiliate netwerk om mee aan de slag te gaan.  Tradetracker is een van die affiliate netwerken. Hier lees je mijn ervaringen met Tradetracker.

Wat is Tradetracker?

Tradetracker is een affiliate netwerk, waar je als affiliate heel veel verschillende producten kunt kiezen om te promoten.

Daarnaast kun je ook als je een eigen bedrijf hebt, zoals een webshop jezelf aanmelden als adverteerder.

Op deze manier kun je als bedrijf, affiliates je producten laten promoten om zo meer omzet te genereren.

Aan de andere kant kun je met Tradetracker als affiliate dus mooi wat bijverdienen. Via tradetracker krijg je dan een speciale affiliate link, waarmee je een bepaald product kunt promoten.

Maar, is Tradetracker een goed netwerk om te gebruiken? Wat zijn de voor en nadelen van tradetracker?

 

Goede ervaringen met Tradetracker?

Zelf heb ik best goede ervaringen met Tradetracker. Met een van mijn websites, genereer ik nog steeds wekelijks commissies.

Dit doe ik met behulp van een website die ik om het product heen hebt gebouwd. Om geaccepteerd te worden bij  Tradetracker is het wel belangrijk dat je een website hebt.

Daarnaast moeten adverteerders je ook nog accepteren voordat je kunt beginnen met promoten.

Het nadeel hiervan is dat je veel langer moet wachten voordat je eindelijk aan de slag kunt. Ook bestaat de kans dat als de adverteerder niet vind dat jouw website past bij het product, ze je verzoek tot aanmelding afwijzen.

tradetracker ervaringen

Dat betekent ook direct dat je niet kunt beginnen met promoten. Dat probleem heb je bijvoorbeeld bij het affiliate netwerk paypro niet.

Dat was wel een van mijn slechtste ervaringen met Tradetracker. Daarnaast waren alle overige ervaringen prima.

Bij Paypro, kun je simpelweg een account aanmaken en direct aan de slag gaan met het promoten van alle producten die beschikbaar zijn.

Wat ik wel fijn vind aan Tradetracker is dat het vooral heel gebruiksvriendelijk is. Je kunt makkelijk navigeren door je affiliate dashboard en alle belangrijke onderdelen makkelijk vinden.

Ook heb je na het aanmelden in één keer een mooi overzicht in je statistieken.

Heel veel producten

Een ander groot voordeel van Tradetracker vind ik dat je echt heel veel keuze hebt uit producten. Veel meer dan bijvoorbeeld bij paypro.

Wel is het voor sommige producten lastig om geaccepteerd te worden en kan dat proces soms weken in beslag nemen.

tradetracker ervaringen

Dat is ook zeker wel een sterk verbeterpunt die we aan Tradetracker kunnen meegeven.

Verder hoef je niet lang te wachten op je uitbetaling en heb je over het algemeen snel het geld al op je rekening staan.

Welke soort producten kom je tegen?

Bij Tradetracker kom je voornamelijk fysieke producten tegen. Dat zijn over het algemeen producten die je ook tegen komt in een winkel. Het gaat hierbij vooral om webshops.

Daarnaast zijn er bij Tradetracker ook een aantal online producten te vinden. Dit zijn er echter wel veel minder dan fysieke producten.

Omdat informatie producten over het algemeen veel hogere commissies uitbetalen, ben ik in de loop van tijd overgestapt van Tradetracker naar Paypro.

Waar ik bij Tradetracker 30% commissie krijg, krijg ik bij Paypro voor sommige producten zelfs 75% commissie.

Uiteindelijk ligt het er maar net aan wat voor een website je gaat beginnen. Als je een website begint met babykleding, is het vanzelfsprekend meer voor de hand liggend dat je aan de slag gaat met Tradetracker of Daisycon (vergelijkbaar).

 

Zowel hoge als lage commissies

De commissies die worden uitbetaald door de adverteerders zijn heel verschillend. Voor sommige producten die je kunt promoten krijg je bijna geen commissie terwijl je voor andere producten een flink bedrag krijgt.

Het is dus een goed idee om voordat je gaat beginnen met promoten, je eerst goed kijkt hoeveel het oplevert.

Het zou jammer zijn als je veel werk doet voor een affiliate product, waarvoor je bijna niets uitbetaald krijgt.

Starten met affiliate marketing

Als je wilt starten met affiliate marketing is de eerste stap om een product te kiezen dat je wilt gaan promoten. Pas als je dat gedaan hebt, kun je beginnen met het bouwen van je website.

Nadat je een product gevonden hebt om te promoten, bestel je een domeinnaam en webhosting. In de domeinnaam zorg je dan dat direct duidelijk wordt waar je website over gaat.

Dit is voor Google niet meer zo heel interessant, maar je bezoekers weten daardoor wel direct waar je site over gaat.

Nadat je een domeinnaam en webhosting hebt aangeschaft, is het tijd om WordPress te installeren.

Dat klinkt heel technisch maar is het totaal niet. Tegenwoordig kun je namelijk met één druk op de knop je WordPress website installeren.

Klik hier om je WordPress website te maken met NEOSTRADA >>

Na de installatie kan het even duren voordat je WordPress website online is. Zodra dat het geval is kun je dan je website gaan vormgeven.

Zo kun je bijvoorbeeld een ander thema kiezen in je Dashboard of een betaalde thema kopen via themeforest.

Nadat je je website naar wens hebt ingericht, is het tijd om aan de slag te gaan met content.

Probeer minsten één keer per week een nieuwe blog te schrijven. Om blogs te schrijven over de juiste onderwerpen raad ik je aan om zoekwoord onderzoek te doen.

Hiervoor kun je de gratis Keyword planner van Google gebruiken, of als je meer inzicht wilt in je concurrentie de SEMrush SEO TOOL (betaalde tool).

Naast het schrijven van content op je website, is het ook belangrijk om content te schrijven voor social media. Zo heb je direct een groter bereik en zo meer kans om mensen te bereiken.

Ook is het belangrijk om direct vanaf het begin te starten met e-mail marketing. Ondanks dat email al redelijk oud is, is het nog steeds een van de best werkende marketing technieken.

Je kunt gratis starten met e-mail marketing bij Getresponse.

Affiliate Marketing Revolutie

Als je na het lezen van dit blogbericht nog niet precies weet hoe je aan de slag kunt gaan met affiliate marketing, raad ik je aan eens te kijken naar de affiliate marketing revolutie.

In deze videotraining, leer je stap voor stap hoe jij je eerste succesvolle affiliate marketing business start.

Het grote voordeel van een videotraining is dat je alles wordt voorgedaan. Je kijkt namelijk mee over de schouder van een zeer succesvolle affiliate marketeer; Jacko Meijaard.

Hij verdient sommige maanden meer dan 100.000 euro per maand en leert je graag zijn bewezen methode .

Ja! Laat me zien hoe ik geld verdien op het internet >>

Uiteraard heb ik zelf ook de affiliate marketing revolutie gevolgd en heeft dat er voor gezorgd dat ik nu geld verdien op het internet.

De methode die Jacko je leert is niet moeilijk en iedereen kan het leren.

Vergeet niet mijn GRATIS E-book te downloaden! Ook hier leer je al de basis van een eigen online business starten, zodat het je straks nog makkelijker afgaat als je aan de slag gaat met de affiliate marketing revolutie!

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen