arrow_drop_up arrow_drop_down
Top 7 tips als jij online wilt bijverdienen met affiliate marketing
19 februari 2019 

Top 7 tips als jij online wilt bijverdienen met affiliate marketing

Online bijverdienen is helemaal niet zo lastig als het lijkt. De meeste mensen beginnen er niet aan omdat ze denken dat ze er niet genoeg technische kennis voor hebben. Maar als je online wilt bijverdienen heb je helemaal niet veel technische kennis nodig. Zelfs als je nog nooit een website gemaakt hebt kun je dit nog doen. Je moet het alleen willen.

Top 7 tips als jij wilt bijverdienen met affiliate marketing

Als je hebt gelezen over online bijverdienen heb je vast ook al gelezen over affiliate marketing. Er zijn heel veel verschillende manieren om bij te verdienen op het internet, maar voor mij is affiliate marketing de beste manier. Sinds ik ben begonnen met affiliate marketing is mijn leven er behoorlijk op vooruit gegaan. Waar ik eerst fulltime moest werken voor een werkgever, schakelde dat al snel om naar een parttime baan. Ondanks dat ik nu nog werk voor een werkgever, ben ik hier niet meer afhankelijk van. Als ik zou willen kan ik al mijn vaste lasten betalen van mijn online inkomen.

Als jij op zoek bent naar een manier om online bij te verdienen naast je huidige baan raad ik je aan om ook te beginnen met affiliate marketing. Het kost je niet veel tijd aan werk per dag waardoor je het prima kunt opbouwen naast je werk.

Hier lees je de top 7 tips die ik gekregen hebt toen ik begon met affiliate marketing.

#1 De eerste stap is beginnen

Veel mensen die twijfelen of ze beginnen met affiliate marketing blijven te lang hangen op dit punt. Ze beginnen er maar niet aan. Als je online wilt bijverdienen met affiliate marketing is het vooral belangrijk dat je ermee begint. Het duurt wel een tijd voordat je geld gaat verdienen met affiliate marketing. Hoe langer je wacht, hoe langer het duurt voordat je er geld mee verdient.

#2 Investeer in kennis

Beginnen met affiliate marketing kost je bijna geen geld. Het enige dat je nodig hebt is een website en hosting waarvoor je moet betalen. Hiervoor hoef je in de meeste gevallen niet meer te betalen dan 50 euro per jaar.

Vooral voor een beginnende affiliate is het heel belangrijk om te investeren in kennis. Affiliate marketing bestaat namelijk al een lange tijd en daarom hoef je niet zelf uit te vinden hoe affiliate marketing werkt.

Het enige dat je hoeft te doen is te investeren in een cursus waarmee je precies leert hoe je het beste kunt beginnen. Mij heeft dat heel veel tijd gescheeld en zo behaalde ik sneller resultaat.

Ja, je kunt alles gewoon op YouTube vinden en er niet voor betalen. Maar voor mij was het echt veel makkelijker om stap voor stap aan de slag te gaan met affiliate marketing. Hierdoor hoefde ik niet te zoeken naar alle informatie en kon ik hierdoor sneller beginnen.

#3 Investeer in goede tools

Ook goede tools zijn heel belangrijk als je succes wilt behalen met affiliate marketing. Toen ik voor het eerst begon wilde ik zo min mogelijk geld uit geven aan tools omdat ik niet geloofde dat ik geld kon verdienen met affiliate marketing. Achteraf heb ik spijt dat ik niet direct geld geïnvesteerd heb ik goede tools, omdat dit veel processen automatiseert en je veel makkelijker commissies verdient als je goede tools gebruikt. Zo ben ik aan de slag gegaan met Semrush om meer informatie te krijgen over bijvoorbeeld zoekwoorden en concurrentie voor mijn website en kon ik zo de juiste zoekwoorden vinden om teksten voor te schrijven die ik anders niet had gevonden met gratis tools.

#4 Neem email marketing serieus (ook in het begin)

Toen ik in de affiliate marketing revolutie hoorde over email marketing heb ik daar niet direct iets mee gedaan. Ik dacht dat het geen zin had om te beginnen met email marketing als ik toch nog geen bezoekers naar mijn website kreeg.

Toch is het belangrijk om direct een email marketing campagne klaar te hebben staan. Zodra er dan bezoekers naar je website komen heb je direct de kans om email adressen te verzamelen.

Email marketing is nog steeds een van de beste methodes om commissies te verdienen. Ook wordt door veel affiliates het meeste geld verdiend in de email lijst. Als je nu nog geen email marketing toe past raad ik je aan om daar direct mee te beginnen. Een goede email marketing provider is Enormail. Hier heb je namelijk alle mogelijkheden om geautomatiseerde campagnes op te zetten.

#5 Focus niet op geld maar op waarde

De meest gemaakte fout bij beginnende affiliates is dat ze te gefocust zijn op geld. Ook ik wilde in het begin zo snel mogelijk geld verdienen. Het nadeel van denken aan geld in plaats van waarde als je online wilt bijverdienen is dat je snel je motivatie verliest.

In de meeste gevallen verdien je niet snel geld met affiliate marketing, maar duurt het een tijd om dit op te bouwen. Als je dan alleen maar focust op geld en je een lange tijd niets verdient, is de kans groot dat je opgeeft.

In plaats daarvan is het belangrijk dat je focust op waarde geven binnen je onderwerp. Hoe meer waarde jij toevoegt, hoe meer je daar uiteindelijk voor terug zal krijgen.

Toen ik ben afgestapt van snel online bijverdienen en daadwerkelijk mijn best ging doen om waarde te geven aan mijn bezoekers, groeide het aantal commissies in een hoog tempo.

#6 Geef niet op tot jij je eerst commissie hebt verdiend

Als je besluit om te beginnen met affiliate marketing, blijf het dan ook volhouden. 99% van de beginnende affiliates zal nooit geld verdienen met affiliate marketing omdat ze er al mee stoppen voordat ze ook maar iets hebben verdiend.

Voor iedere beginner is het super belangrijk om die eerste commissie te verdienen. Je gelooft namelijk pas echt dat het mogelijk is als je dat gevoel van een online verkoop hebt ervaren.

Het kan soms lang duren voordat dat moment komt, maar als je er minimaal een jaar mee doorgaat is de kans groot dat je minimaal één commissie of zelfs al meerdere commissies in de maand verdient. Affiliate marketing is simpel. Als je maar niet opgeeft.

#7 Blijf altijd doorleren

Sinds ik ben begonnen met affiliate marketing heb ik al 3 cursussen gevolgd. Dat zal zeker niet mijn laatste cursus zijn die ik volg omdat ik weet dat het belangrijk is om altijd door te blijven leren. Elke cursus die je volgt geven weer nieuwe inzichten en handvatten waarmee je aan de slag kunt gaan. De cursussen die ik tot nu toe heb gevolgd zijn:

Door telkens mijn kennis te blijven uitbreiden leer ik steeds beter hoe ik geld verdien met affiliate marketing en ontdek ik steeds meer mogelijkheden om mijn business uit te breiden. Daarnaast lees ik ook regelmatig boeken over affiliate marketing en heb ik mijzelf geabonneerd op een aantal YouTube kanalen. Zo blijf ik op de hoogte van trends en ontwikkelingen.

Oneindig online bijverdienen met affiliate marketing

Als je besluit te beginnen met affiliate marketing kun je daarmee oneindig online bijverdienen. Er zijn affiliates die 500 euro per maand verdienen, maar er zijn ook affiliates die meer dan 150.000 euro per maand verdienen. De hoeveelheid die jij kunt verdienen is helemaal afhankelijk van je inzet, de markt waarvoor je gekozen hebt en hoe lang je al bezig bent met affiliate marketing.

Blijf dus doorgaan met het publiceren van content, voeg zo veel mogelijk waarde toe voor je doelgroep dan komen de inkomsten vanzelf.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen