arrow_drop_up arrow_drop_down
Tips om je eerste affiliate blog tot een succes te maken!
18 april 2019 

Tips om je eerste affiliate blog tot een succes te maken!

Wil je graag voor jezelf beginnen en heb je gelezen over affiliate marketing? Met affiliate marketing kun je veel geld verdienen en kun je werken naar een vrij leven waarin jij volledig de controle hebt in hoe jij je dagen in plant. In dit blogbericht ga ik je vertellen hoe jij je eerste affiliate blog tot een succes maakt en wat er allemaal voor nodig is om dat te bereiken.

Wat is een affiliate blog

Een affiliate blog is een website waarbij je blogartikelen schrijft over een bepaald onderwerp. Dit doe je met als doel om zo veel mogelijk gratis informatie te geven aan de doelgroep die hier naar zoekt.

Omdat je natuurlijk ook wilt verdienen aan je affiliate blog, plaats je speciale affiliate links in de tekst die linken naar een product dat je promoot. Dat kunnen online cursussen zijn maar ook fysieke producten.

Telkens als een bezoeker via jouw website op de link klikt en het product aanschaft, ontvang jij daarvoor een afgesproken commissie.

Een affiliate blog kost bijna niets om te beginnen maar het duurt over het algemeen wel een tijd voordat je geld gaat verdienen. Je moet dus wel veel motivatie en doorzettingsvermogen hebben om er een succes van te maken.

Waarom is het een goed idee om een affiliate blog te beginnen?

Veel mensen vinden het werk dat ze doen helemaal niet leuk en werken vaak 5 dagen in de week. Hierdoor blijft er nog maar weinig tijd over voor leuke dingen. Met affiliate marketing hoef je niet 5 dagen in de week te werken om er succesvol mee te zijn. Met een paar uurtjes in de week kun je ervoor zorgen dat je affiliate blog wordt geupdated en zorg je er zo voor dat je steeds meer bezoekers naar je website krijgt.

In het begin zal je merken dat er nog vrijwel niemand naar je website komt, maar als je regelmatig een nieuwe blog schrijft over het onderwerp van je website, komen er al snel meer bezoekers.

Het kan zijn dat je zelf niet goed teksten kunt schrijven en hierdoor denkt dat jij niet aan affiliate marketing kunt beginnen. Maar wist je dat je ook je teksten kunt laten schrijven? Met mijn bedrijf writgo.nl helpen we je er graag mee.

Al deze bezoekers zijn geïnteresseerd in wat jij te vertellen hebt omdat ze hiernaar op zoek zijn via Google. De kans is dan groot dat als jij producten aanbiedt, die goed aansluiten bij het onderwerp van je website, jij dat makkelijk kunt verkopen.

Hoe ik er een succes van heb gemaakt

Toen ik net begon met affiliate marketing geloofde ik er nog niet echt in. Ik dacht dat als je geld wilt verdienen je daarvoor een baan moet nemen en moet gaan werken in een bedrijf. Maar omdat ik wel benieuwd was of het echt zou werken heb ik toch een gok gewaagd en ben ik aan de slag gegaan.

Maandenlang kwam er bijna niemand naar mijn website en zakte de motivatie steeds verder weg. Maar omdat Jacko van de affiliate marketing revolutie had verteld dat je door moet gaan tot je de eerste verkoop hebt  gescoord, heb ik volgehouden.

Uiteindelijk kwam daar dan de eerste commissie binnen en was er voor mij vanaf dat punt geen weg meer terug. Ik geloofde dat het werkte en al snel scoorde ik steeds vaker een commissie met mijn affiliate blog.

Nu goed anderhalf jaar later heb ik meerdere websites die ik onderhoudt en waar ik geld mee verdien. Dit zijn niet allemaal affiliate marketing blogs, maar ook webshops.

Nu kan ik zelf bepalen hoe veel ik werk en waar ik werk en ben ik niet meer afhankelijk van het inkomen van een werkgever.

Het mooie hieraan is dat ik niet van maandag tot vrijdag van 9 tot 5 hoef te werken en dat ik op een mooi zomerdag gewoon vrij kan nemen als ik daar zin in heb.

Daarom ben ik deze website begonnen om jou te helpen dat ook te bereiken. Ik weet dat er net als ik veel mensen zijn die graag meer uit het leven willen halen dan elke maandag tot vrijdag werken en te moeten leven voor het weekend.

Affiliate blog tips

Om je direct op weg te helpen naar je eerste succes, geef ik je een aantal tips. Deze tips hebben mij ook geholpen om sneller succes te behalen.

Denk altijd lange termijn

Deze tip heb ik eigenlijk geleerd bij beleggen. De meeste mensen kijken alleen maar korte termijn waardoor ze niet het grote plaatje zien. Een mooi voorbeeld van deze tijd is Bitcoin. Als je ingezoomd bent zie je dat Bitcoin er heel hard onderuit is gegaan. Maar als je uitzoomt zie je dat Bitcoin nog steeds in een groeiende lijn zit.

Met affiliate marketing is dat eigenlijk precies hetzelfde. Als je korte termijn kijkt zie je eigenlijk niet veel succes.

Maar als je uitzoomt en ver vooruit kijkt, kijk je terug op alle stappen die je dan hebt gezet om te groeien. Ook al komt er nog niet direct resultaat uit, je weet dan dat als je zo doorgaat je website zal groeien en daardoor ook steeds meer bezoekers zal aantrekken.

Geef niet op

Een goede aanvulling aan de eerste tips is dat je vooral niet moet opgeven. Vaak zie ik dat beginnende affiliates in het begin heel veel motivatie zijn en dan na enkele maanden al stoppen omdat ze geen resultaat zien.

Wat heel belangrijk is om te weten is dat je nooit moet stoppen omdat het succes waar je al die tijd al op wacht, om de hoek staat. Het kan zo maar zijn dat je maandenlang vrijwel geen bezoekers naar je website krijgt en dat er dan ineens een stijgende lijn ontstaat. Als je er dan vroegtijdig mee stopt zal je die stijging niet meemaken.

Een mooi voorbeeld van hoe het bij affiliate marketing werkt laat ik je graag zien in het onderstaande filmpje ter inspiratie (ik raad je aan het filmpje helemaal af te kijken). 

Focus is super belangrijk

Even geleden deed ik van alles een beetje en verloor ik daardoor snel mijn focus. Hierdoor liep eigenlijk geen enkel project echt goed. Dat komt omdat ik van alles deed. Ik werkte voor een werkgever, had een eigen bedrijf, was een belegger en deed daarnaast nog affiliate marketing.

Maar het is belangrijk om te weten dat als je succesvol wilt worden je moet gaan voor één ding of maximaal twee dingen. Zorg dat je de focus houdt en dat je het jezelf niet te moeilijk maakt.

Begin met een affiliate marketing project totdat je snapt hoe je er succesvol mee wordt voordat je aan een nieuw project begint. Daarna is het een kwestie van opschalen.

Laat je niet beïnvloeden door mensen die niet snappen wat je doet

Als je begint met affiliate marketing ga je iets doen wat voor veel mensen raar is en niet mogelijk is. Deze mensen zullen er alles aan doen om jou eraf te praten en ervoor te zorgen dat jij net als iedereen een gewone baan gaat nemen.

Laat je vooral niet beïnvloeden door deze mensen. Ja, het kan zijn dat ze het goed bedoelen, maar ze hebben geen idee. Daarom vertel ik je dat beginnen met affiliate marketing een goede keuze is en dat je er echt vrijheid mee krijgt en kun leven volgens je eigen voorwaarden.

Je vraagt tenslotte ook niet aan iemand die nog nooit een relatie heeft gehad of het wel goed is om een relatie te nemen.

Denk goed na over aan wie jij adviezen vraagt en van wie je adviezen aanneemt. Je bent het beste af als je adviezen vraagt aan mensen die al hebben gedaan wat jij graag wilt.

Uiteindelijk komt de beloning wel

Vooral in het begin is het heel lastig om af te stappen van de gedachte van direct resultaat zien voor je werk. We leren allemaal dat als we werken we daar direct geld voor krijgen. Maar bij affiliate marketing werkt dat niet zo.

Maar als je eenmaal de beloning krijgt, is die beloning vele malen groter dan wanneer je zou werken voor een werkgever.

Affiliate marketing cursus

Ben jij van plan om te beginnen met affiliate marketing maar weet je niet precies hoe je je eerste affiliate blog online krijgt en daar succesvol mee wordt? Dan raad ik je aan om de affiliate marketing revolutie van Jacko Meijaard te volgen. Hij heeft zich zelf zeker bewezen als succesvol affiliate en leert je precies wat hij gedaan heeft in een video training.

Het is een kleine investering maar het betaald zich uiteindelijk in veelvoud terug. Benieuwd naar de cursus? Bekijk de cursus hier>>

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen