Thuiswerkplek inrichten? Onmisbare items voor jouw thuiswerkplek!

Thuiswerkplek inrichten? Onmisbare items voor jouw thuiswerkplek!

Als je werkt, dan heb je ook collega’s. Het is natuurlijk hartstikke leuk om met je collega’s samen te werken, maar iedereen heeft ook wel eens geen zin om met collega’s te werken. Je zomaar ziek melden gaat natuurlijk niet, want dan laat je iedereen in de steek.

Gelukkig kun je dit perfect oplossen. Je kunt namelijk gewoon werken, zonder dat je veel last hebt van je collega’s. Dit doe je namelijk door vanuit huis te werken. Bij sommige beroepen is het makkelijk om vanuit huis te werk te gaan. Als je even geen zin hebt om naar je werk te rijden, dan kun je gewoon in huis blijven en daar je werk doen.

Het hebben van een thuiswerkplek kan fijn zijn, ook buiten je werk om. Maar hoe ziet een ideale thuiswerkplek er nou uit? Het is goed mogelijk dat je daar nog de nodige vragen over hebt.

Dan heb je geluk dat je bij dit artikel bent uitgekomen. Je vindt hier namelijk alle tips die je nodig hebt voor het inrichten van een thuiswerkplek en nog veel meer. Lees dus snel verder en ontdek alles wat je moet weten.

Welke meubelen moet je echt hebben?

Het hebben van een goede thuiswerkplek begint natuurlijk bij de juiste meubelen. Zonder meubelen kan je natuurlijk niet werken. Maar welke meubels mag je niet vergeten bij het inrichten van een thuiswerkplek? Hieronder staan ze voor je op een rijtje.

Bureau

We beginnen met een erg voor de hand liggend meubel. Namelijk een bureau. Een bureau moet je gewoon hebben als je vanuit huis wil werken. Je gebruikt het bureau namelijk om van alles op te leggen en je werkt veel van achter je bureau.

Het fijne is dat je veel verschillende bureaus hebt. Zo kan je kiezen voor een wat kleiner bureau. Het grote voordeel van een klein bureau is dat het niet zoveel ruimte in beslag neemt. Dit geeft direct een wat meer minimalistische uitstraling.

Hoe groter de ruimte, hoe groter ook het bureau kan zijn. Als je dus een hele grote ruimte hebt, denk je al snel aan ook een wat groter bureau. of zelfs een hoekbureau voor optimale werkruimte.

Je kan dan ook juist kiezen voor een kleiner bureau om op die manier meer ruimte over te houden voor andere meubels.

Bureaustoel

Het volgende meubel dat niet mag ontbreken kun je vast al wel raden. Wat heb je aan een bureau als je er niet achter kan zitten? Helemaal niets natuurlijk! Daarom is het tweede meubel dat je moet hebben een bureaustoel.

Het is verstandig om een bureaustoel te nemen waar je erg comfortabel in zit en die je ook op de juiste manier kan afstellen, zodat de stoel volledig bij jouw lichaam past. Door hieraan te denken kan je urenlang doorwerken en nog steeds comfortabel zitten.

Bureaustoelen zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Als je een bepaalde uitstraling aan je thuiswerkplek wil geven, dan is het natuurlijk verstandig om je bureaustoel ook in die richting te zoeken.

Het aanbod aan bureaustoelen is in ieder geval erg groot. Het vinden van een goede bureaustoel zou dan ook niet moeilijk moeten zijn. Met een geschikte bureaustoel ben je weer een stap dichterbij het hebben van een perfecte thuiswerkplek.

Meubels om spullen in op te bergen

Opgeruimd staat netjes. Het is een uitspraak die we allemaal wel eens tegen zijn gekomen in ons leven. Niet alleen hebben we dit wel eens gehoord, omdat iemand het zei, maar we hebben het in de praktijk ook wel eens meegemaakt.

Een opgeruimde ruimte zorgt namelijk voor veel meer rust, dan een ruimte waarin veel troep ligt. Tijdens het werken kan je het natuurlijk niet gebruiken dat je te maken krijgt met erg veel onrust. Genoeg opbergruimte is dan ook belangrijk om te hebben.

Met een opbergkast kun je al een heel eind komen. Zeker als de opbergkast meerdere planken heeft, is het fijn, want je kunt dan de kast voor veel spullen gebruiken. Met meerdere opbergkasten in je kamer ziet het er al meteen een stuk netter en georganiseerder uit.

Als je liever de spullen helemaal niet ziet, dan is er nog een oplossing voor je. Je kan dan namelijk beter een ladekastje kopen. Hierin kan je ook meer dan genoeg opbergen, maar je ziet de spullen niet.

Waar je ook voor kiest, het is in ieder geval zeker dat het hebben van genoeg opbergruimte van groot belang is bij het hebben van een thuiswerkplek. Zo creëer je namelijk genoeg rust en kan je veel prettiger werken.

Welke andere zaken zijn belangrijk?

Natuurlijk zijn meubels niet het enige waar je aan moet denken. Een thuiswerkplek heeft namelijk nog veel meer nodig. Vanuit huis kan je natuurlijk niet werken met alleen maar meubels.

Wat heb je dan nog meer nodig om een succesvolle thuiswerkruimte te hebben? Hieronder staan nog enkele dingen op een rijtje die je absoluut niet mag vergeten bij het hebben van een thuiswerkruimte.

Laptop

We beginnen met eigenlijk een vrij gemakkelijke, namelijk een laptop. Hoe kan je thuiswerken zonder een laptop? Dat is natuurlijk vrijwel onmogelijk. Je kan dan namelijk vrijwel niets.

Met je mobiele telefoon kan je veel, maar vanuit huis werken met alleen een mobieltje is zo goed als onmogelijk. Je hebt daarom ook gewoon een laptop nodig. Het zijn handige apparaten die weinig ruimte innemen op je bureau, waardoor er nog meer op past.

Laptops zijn veel te vinden op het internet, dus een goede laptop vinden is ook niet zo moeilijk. Het aanbod aan verschillende merken en verschillende soorten laptops is erg groot, dus je hebt meer dan genoeg keuze.

Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een krachtige laptop. Dat kan handig zijn als je met allerlei zware software te werk moet gaan.

Daarnaast kun je natuurlijk ook een iets minder sterke laptop kiezen, bijvoorbeeld als je alleen programma’s zoals Word gebruikt.

Kies dus voor een laptop die goed past bij het werk dat je doet. Op die manier voorkom je namelijk dat je problemen krijgt. Problemen heb je natuurlijk het liefst niet als je vanuit huis wil werken.

Verlichting

Werken doe je niet standaard overdag. Er zijn meer dan genoeg beroepen te bedenken waarbij er ook ’s avonds of ’s nachts gewerkt moet worden. Bij je thuiswerkplek moet je daar dan ook rekening mee houden, als dat voor jou ook geldt.

Dat doe je vrij eenvoudig door te zorgen voor genoeg verlichting. De hele tijd in het donker werken is natuurlijk niet prettig en valt ook zeker niet aan te raden. Met de juiste verlichting kun je het veel langer volhouden.

Je kunt er natuurlijk ook een soort feestje van maken. Kies dan voor een lamp die je in verschillende kleuren kan laten schijnen.

Of het ideaal is om in te werken is nog maar de vraag, maar je kunt er in ieder geval een leuke sfeer mee maken. Sfeer is ook belangrijk.

Planten

Bij een thuiswerkplek denk je waarschijnlijk aan een zakelijke ruimte. Een plek waar je alleen maar meubels hebt staan en verder niets. Je werkt er een paar uur per dag en verder hoef je er niet naar om te kijken.

In principe is dat ook zo. Maar laten we eerlijk zijn: wie zit er te wachten op een saaie en kille ruimte om in te werken? Helemaal niemand natuurlijk. Je moet dan ook zorgen voor een wat vrolijkere en frissere uitstraling. Met planten krijg je dat al snel voor elkaar.

Een beetje groen in de ruimte waar je wil werken zal je zeker goed doen. Bovendien is het ook beter voor de lucht in je ruimte om wat planten neer te zetten. Zorg dan ook dat je her en der een leuk plantje hebt.

Door bijvoorbeeld een citroenplant te gebruiken kun je ook nog eens zorgen voor een lekkere geur tijdens het werken.

Je slaat op die manier dan meerdere vliegen in één klap. Beter dan dat ga je het natuurlijk niet krijgen.

Ga je juist alleen voor echt de sfeer die een kamerplant geeft, dan is de Kentia Palm een echte aanrader.

Bekijk aanbieding bij:

bol.com (€94,95)

Dit is ook nog eens de populairste plant voor in huis en op het kantoor.

Schilderijen

Planten zorgen dus al voor genoeg sfeer en zijn goed voor de luchtkwaliteit in je kamer. Maar wat moet je dan doen met de muren? De muren zijn zeer waarschijnlijk nog niet gevuld en alleen maar lege muren zien er natuurlijk niet uit.

Ook dit los je weer erg makkelijk op. Hang her en der een leuk schilderij op en je hebt de muren voor een groot deel gevuld. Bovendien draagt het ook weer bij aan de sfeer. Je moet natuurlijk geen drukke schilderijen ophangen, maar meer wat rustigere.

Hierbij kun je denken aan schilderijen van dingen in de natuur. De kans is groot dat je hier niet door afgeleid raakt en dat je ook nog eens wat meer sfeer in je kamer gekregen hebt. Laat schilderijen dus ook zeker niet achterwege bij het inrichten van je thuiswerkplek!

Welke kleuren zijn er geschikt voor je thuiswerkplek?

Het kan soms erg handig zijn om je goed te kunnen concentreren. Veel factoren zijn van invloed op hoe goed jij je kan concentreren. Er zijn zelfs factoren waar je normaal gesproken waarschijnlijk nooit bij stilstaat.

Had jij ooit gedacht dat kleuren van invloed zijn op je stemming en hoe productief je bent? Grote kans van niet! Zeker niets om je voor te schamen, want er zijn met jou vele anderen die dit ook niet weten.

Als je vanuit huis gaat werken, dan kan het dus goed zijn om een bepaalde kleur te kiezen voor op de muren. Je bent dan op zoek naar de kleur die je helpt om beter te kunnen concentreren, meer creatief te zijn of nog weer iets anders.

Welke kleur je wanneer moet kiezen staat hieronder!

Concentratie

Als jij echt geconcentreerd te werk wil gaan, dan is de kleur blauw de kleur voor jou. De kleur heeft bovendien een rustgevend effect en zie je daarom ook vaak terug in de gezondheidszorg. Het stelt mensen namelijk op hun gemak.

Vreugde

Als je op zoek bent naar een kleur die je vrolijk laat voelen, kies dan voor de kleur geel. Het is een keuze die weinig mensen maken, omdat de kleur lastig te combineren is. Toch kan het voor jou de way to go zijn.

Kies niet voor alleen maar geel, want dit zorgt voor te veel prikkels. Bovendien zorgt geel voor meer creativiteit.

Positiviteit

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je negatief bent tijdens het werken. Dit is namelijk niet goed voor jezelf en ook niet voor het werk dat je levert. Kies dan ook voor de kleur oranje! Oranje zorgt er namelijk voor dat je positief blijft.

Daarnaast stimuleert oranje ook nog eens de creativiteit van je geest en verhoogt het je productie. Een perfecte kleur dus!

Natuur

In combinatie met de planten die je in je kamer hebt, kan je kiezen voor de kleur groen. Dit zorgt namelijk voor een natuurlijk gevoel. Groen associeer je met buiten, waardoor je niet meer naar buiten hoeft, maar gewoon binnen kunt blijven.

De geschikte zithouding

Tijdens het thuiswerken moet je waarschijnlijk lang achter je bureau zitten. Dit is niet per se goed voor je rug. Zeker niet als je al die uren in de verkeerde houding blijft zitten. Het is dan ook belangrijk om de juiste zithouding te hebben.

Maar wat is dan de juiste zithouding? Hoe kan je het beste zitten om te voorkomen dat je last gaat krijgen van je rug? Hieronder staan enkele stappen die je moet doorlopen om de juiste zithouding te krijgen.

  • Stel de hoogte van de zitting zo in, dat je bovenbenen horizontaal zijn.
  • Stel de zitdiepte zo in, dat je een gebalde vuist kunt plaatsen tussen je knieholte en de voorkant van de zitting.
  • Zorg ervoor dat de rugleuning je rug goed ondersteunt. De bolling onderaan de leuning moet ervoor zorgen dat je rugholte goed ingevuld wordt.
  • Raak met je vingers je sleutelbeen aan en laat je arm omlaag hangen. Stel dan de armleuning zo in dat deze je arm aanraakt.
  • Zorg ervoor dat je bureau op dezelfde hoogte is afgesteld als de armleuningen van je bureaustoel.
  • Zorg voor een beeldscherm op ooghoogte en stel het zo in dat je loodrecht op het scherm kijkt.

Door al deze stappen te doorlopen moet je perfect kunnen zitten. Het doorwerken in je thuiswerkplek moet zo een stuk makkelijker voor je zijn.

Conclusie

Werken vanuit huis kan erg fijn zijn. Je moet dan natuurlijk wel de goede spullen hebben voor je thuiswerkplek. Het klinkt allemaal erg gemakkelijk, maar je moet het zeker niet onderschatten. Er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt.

Je hebt nogal wat meubels die je niet mag vergeten bij het inrichten van de thuiswerkplek. Vergeet niet je bureau, bureaustoel en genoeg meubels om spullen op te bergen. Het thuiswerken wordt zo al een stuk makkelijker.

Niet alleen meubels zijn belangrijk om aan te denken. Zonder een laptop kan je natuurlijk niet vanuit huis werken. Kies dan ook een goede laptop uit. Met de juiste verlichting, schilderijen en planten zorg je bovendien ook nog eens voor een prettige werksfeer.

Die prettige werksfeer kan je ook nog op een andere manier creëren. Je staat er eigenlijk nooit bij stil, maar er is erg veel van invloed op hoe je je voelt en de manier waarop je gaat denken.

Kleuren zijn hierop bijvoorbeeld van invloed. Kies dan ook de juiste kleuren voor in je werkruimte. Ga bijvoorbeeld voor blauw, oranje, geel of groen. Maak het niet te eentonig en ook niet al te gek, want daar wordt het ook niet leuker van.

Tot slot heb je nog de juiste zithouding nodig. Je hele lichaam moet namelijk goed ondersteund zijn tijdens het werken. Stel je bureaustoel dan ook goed af, net als het bureau en de hoogte van je beeldscherm.

Door al deze dingen te combineren kan je binnenkort perfect thuiswerken en heb je even geen last van alle collega’s. Veel plezier met het maken van jouw thuiswerkplek!

Over de Auteur

Wij zijn Writgo.nl! Een gepassioneerd schrijversteam dat dagelijks voor je klaar staat om al je content te schrijven. Naast het schrijven van content voor onze klanten delen we ook op deze website met regelmaat interessante dingen die gaan over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Hiermee hopen we ook mensen die nog niet begonnen zijn, warm te krijgen voor het starten van een eigen business.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]