arrow_drop_up arrow_drop_down
Freelance Tekstschrijver worden? Uitgelegd
5 april 2019 

Freelance Tekstschrijver worden? Uitgelegd

Ben je van plan om aan de slag te gaan als Freelancer? Dan wil je natuurlijk graag weten hoe je dat het beste aanpakt zodat jij je kans op succes vergroot. Ook ik stond een lange tijd geleden voor dat punt en inmiddels werken we met meer dan 60 klanten.

In dit blogbericht wil ik je vertellen hoe jij Freelancer kunt worden en wat je moet doen om aan klanten te komen. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn als je de stappen weet die je kunt zetten. Lees daarom snel verder.

 

Wat is een Freelancer?

Als Freelancer ga je als zelfstandig ondernemer aan het werk in opdracht van andere bedrijven. Je bent dus je eigen baas, maar werkt in opdracht van een bedrijf. Deze bedrijven hebben bepaalde taken die zij willen uitbesteden. Afhankelijk van de diensten die jij aanbiedt, kun je dan opdrachten aannemen.

Ook ik ben begonnen als Freelancer en nam daarbij opdrachten aan zoals het schrijven van blogberichten voor bedrijven. Ik werd toen ingehuurd door een bedrijf om teksten te schrijven.

Inmiddels werken we met meerdere mensen bij Writgo waardoor ik nu geen Freelancer meer ben. Toch kun je als Freelancer een mooi bedrag verdienen in de maand als je weet waar jij je klanten moet vinden.

Wat ga je aanbieden?

Voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt gaan met het werven van nieuwe klanten, is het eerst belangrijk om te weten welke diensten je wilt gaan aanbieden. Ben jij goed in het maken van websites? Dan is het een goed idee om die dienst aan te gaan bieden. Ben je goed in Social media? Dan kun je social media diensten gaan aanbieden.

Uiteraard richten we ons op deze website vooral tot de online freelancers, omdat we daar zelf natuurlijk ook mee bezig zijn. Maar ook als je ervan houdt om tuinen mooi te maken kun je Freelancer worden door bijvoorbeeld hoveniersdiensten aan te bieden.

Als je eenmaal weet welke diensten je wilt gaan aanbieden, is het tijd om op zoek te gaan naar klanten. Want zonder klanten heb je geen bedrijf en geen inkomsten.

Hoe kom je aan opdrachten als Freelancer?

Om als Freelancer aan opdrachten te komen is het belangrijk dat je erachter komt waar jouw ideale klanten zich bevinden. Je kunt daarvoor op het internet zoeken naar bijvoorbeeld websites waar jij je kunt aanbieden als Freelancer.

affiliate marketing via bol

Daarnaast is het natuurlijk ook heel goed om klanten te werven via je eigen website. Dit doe je door blogberichten te schrijven die te maken hebben met de diensten die je aanbiedt.

Stel dat jij websites gaat maken, dan kun je op je website uitleg geven over hoe je dat doet. De kans is dan groot dat er mensen naar je website komen die geinteresseerd zijn in het maken van een website.

Veel mensen hebben helemaal geen interesse om zelf een website te maken en laten het daarom graag doen door jou.

Op die manier bereik je de juiste mensen en heb je ook nog de kans dat mensen contact met je op nemen via je website.

Online Freelancer worden

Sinds de komst van het internet zijn er natuurlijk een heleboel online beroepen bij gekomen. Vrijwel alle bedrijven hebben een website nodig, teksten voor de website en willen graag actief zijn op social media. Het is daarom een goed idee om juist te gaan voor online Freelancen.

Daarnaast heeft online je diensten aanbieden nog veel meer voordelen zoals:

  • Werken waar en wanneer je maar wilt
  • Weinig tot geen opstartkosten
  • Eventueel wereldwijd bereik

Thuis werken is met de jaren steeds populairder geworden. Ook valt er met online freelancen veel geld te verdienen omdat de beroepen die online gedaan kunnen worden vaak voor vrijwel alle bedrijven nodig zijn.

Bedrijven zijn bereid veel geld te betalen voor diensten zoals content, social media, E-mail marketing en webdesign.

Je website

Als je aan de slag gaat als online Freelancer is het belangrijk dat je je website goed op orde hebt. Je website is namelijk je visitekaartje en je wilt natuurlijk direct een goede indruk maken.

Daarom is het belangrijk om elke week minimaal één blog op je website te plaatsen zodat er op lange termijn steeds meer gerichte bezoekers naar je website komen. Op deze manier heb je week na week steeds meer kans om klanten te scoren via je website.

Social media

Naast het bijhouden van een blog op je website is het ook een goed idee om actief te zijn op social media. Het is daarbij niet nodig om direct aan de slag te gaan met alle social media kanalen die er zijn.

Het is namelijk een veel beter idee om eerst te bekijken waar jouw ideale klanten zich bevinden.

Als je eenmaal weet welk social media kanaal jouw ideale klanten gebruiken is het tijd om ermee aan de slag te gaan.

Maak een social media pagina voor het bedrijf dat je wil gaan starten en plaats iedere dag een berichtje op social media.

In het begin zal dat nog niet veel verschil maken, maar als je dat lange termijn met regelmaat blijft doen, zal je zien dat steeds meer mensen je ook via social media weten te vinden.

Volg een gratis Training om Social Media Marketing te leren. 

Website laten maken door Writgo.nl

Als je nog geen website hebt en deze graag wil laten maken, dan helpen we je daar natuurlijk graag bij. Ook betreft het schrijven van content staan we voor je klaar en kunnen we iedere week een blogbericht voor je schrijven.

Hoe meer content je op je website plaatst hoe groter de kans is dat je meer diensten gaat verkopen aan je ideale klant. Daarom is het belangrijk om structureel iedere week minimaal één keer te bloggen.

Online geld verdienen

Natuurlijk is het beter om nog meer blogs te publiceren wekelijks, maar als je 1 of 2 keer per week aan kunt houden zit je over het algemeen goed.

Zo krijg je steeds meer klanten als Freelancer en kun je zo geld verdienen als ondernemer.

Wil je meer weten over het worden van Freelancer en heb je een specifieke vraag? Laat het dan achter in de reacties.

Neem contact met ons op >> 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen