arrow_drop_up arrow_drop_down
Kun je beter website teksten zelf schrijven of uitbesteden?
7 oktober 2018 

Kun je beter website teksten zelf schrijven of uitbesteden?

Als je een website hebt, is het heel belangrijk om regelmatig nieuwe content te publiceren. Hoe meer waardevolle content je publiceert, hoe meer bezoekers er naar je website komen. Je hebt dan de keuze om je teksten zelf te schrijven, maar je kunt dit ook laten doen door een tekstschrijver.

Wat is dan de beste keuze? Kun je beter zelf je teksten schrijven, of het laten uitbesteden. Onze mening is dat het altijd goed is om ook zelf te leren schrijven.

Niet alleen geef jijzelf het meeste om je bedrijf, het zelf schrijven van teksten maakt je website persoonlijker.

Natuurlijk begrijp ik ook dat je daar niet altijd tijd en zin in hebt. Dan is het zeker een goed idee om je teksten uit te besteden.

In dit blogbericht vertel ik je meer over het zelf schrijven van teksten, maar ook vertel ik je over de voor en nadelen van teksten uitbesteden.

Waarom zou je teksten schrijven voor je website?

Een van de belangrijkste redenen waarom iedereen met een website teksten zou moeten schrijven, is omdat het zorgt voor bezoekers naar je website. Hoe meer waardevolle content er op je website staat, hoe meer bezoekers er zullen komen.

Als je net begint met teksten schrijven voor je website, zal je niet direct verschil merken in je bezoekers aantallen. Maar alle werk dat je in de loop van tijd hebt gedaan zal zich opbouwen en steeds meer resultaten leveren.

Wat is affiliate marketing

Om ervoor te zorgen dat de websitebezoekers van je website continu blijven stijgen, is het belangrijk om je website regelmatig te voorzien van nieuwe teksten.

Hoe veel teksten je moet schrijven hangt helemaal van jezelf af. Je kunt ervoor kiezen om één keer per week een tekst te laten schrijven, maar je kunt ook meer teksten per week schrijven. Hoe meer je doet aan je website, hoe meer resultaat je dat zal opleveren op lange termijn.

Is het moeilijk om zelf teksten te schrijven?

Zelf zeg ik natuurlijk dat het niet moeilijk is om teksten te schrijven, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen erop zit te wachten om achter de computer te gaan zitten om teksten te typen.  Als je teksten wilt schrijven kun je daarvoor een methode gebruiken die het makkelijk maakt om goede informatie te verwerken in je tekst.

Wat je dan doet is als volgt:

Eerst typ je in Google het algemene onderwerp van je bedrijf in en typ je daarna de eerste letter van het alfabet de (A). Je krijgt van Google dan allemaal relevante suggesties. Deze suggesties worden door mensen gezocht.

Bijvoorbeeld als je een fietsenmaker bent typ je in Google Fiets maken  A: Als ik dit op dit moment intyp in Google krijg ik een goede suggestie: Fietsenmaker aan huis.

Over dit onderwerp zou je dus een tekst kunnen schrijven. Dit onderwerp is natuurlijk helemaal interessant als je zelf ook de dienst fietsen maken aan huis aanbiedt.

Vervolgens kijk je in de zoekmachines wat andere websites over dit onderwerp vertellen. Op basis hiervan kun jij voor jezelf bepalen welke informatie belangrijk is om te benoemen.

Je begint dan met het schrijven van de sub onderwerpen die je in je blog wilt benoemen voor het bovengenoemde voorbeeld kan dat zijn:

  • Wat is een fietsenmaker aan huis?
  • Hoe werkt het?
  • Wat kost een fietsenmaker aan huis?
  • Hoe kan ik betalen?
  • Hoe lang duurt het om mijn fiets te repareren?
  • Waar kan ik terecht voor een fietsenmaker aan huis

Door eerst deze koppen te bedenken, ben je niet bezig met het schrijven van een lang blogartikel, maar eigenlijk met allemaal kleine stukken tekst.

Dat maakt het een stuk makkelijker om je blogs te schrijven. In het begin zal het schrijven van je eigen teksten niet direct heel snel gaan. Maar als je het een aantal keer hebt gedaan kun je binnen een uur een hele mooi blog schrijven.

Wat zijn de voordelen van zelf leren schrijven?

Het grootste voordeel van zelf je teksten leren schrijven is dat het je geld scheelt in de maand. Als je bij Writgo je teksten wilt laten schrijven kost het je al snel 30 euro voor een tekst. Stel dat je dan 4 teksten per maand wilt laten schrijven, ben je al snel 120 euro per maand kwijt.

Een ander voordeel van het zelf leren schrijven van je teksten is dat je leert hoe content marketing werkt. Mocht je dan je teksten eens willen uitbesteden, kun je ook zelf controleren of de teksten goed geschreven zijn.

Als laatste voordeel voor het zelf schrijven van teksten is dat je de teksten een stuk persoonlijker kunt maken als je ze zelf schrijft. Er is namelijk niemand die meer van je bedrijf houdt dan jij zelf.

Wat zijn de nadelen van zelf schrijven?

Het grootste nadeel van zelf je teksten schrijven is dat het vooral veel tijd kost. Helemaal als je niet de snelste bent met typen. Gelukkig gaat dat na een tijdje vanzelf wat sneller. Maar al met al is het schrijven van teksten een tijdrovende klus.

Een ander nadeel aan het zelf schrijven van teksten is dat de kans bestaat dat je geen idee hebt wat je moet doen. Je bent dan maar wat aan het typen terwijl het eigenlijk nergens op slaat. Ook dit kun je natuurlijk leren door te kijken naar hoe andere websites hun teksten hebben opgebouwd.

Ook moet je bij het schrijven van website teksten rekening houden met de zoekmachines. Hoewel je de SEO regels helemaal niet zo nauw hoeft te nemen, zijn er wel een aantal dingen waarop je moet letten.

Als je wilt leren hoe SEO werkt, raad ik je zeker aan om dat te doen bij Google zelf. Die kan je dat natuurlijk het beste leren.  Ook heeft Google een gratis SEO training waarbij je na afloop een certificaat ontvangt.

Waarom zou je je teksten laten schrijven?

Naast de bovenstaande nadelen van het zelf schrijven van je teksten, heeft het laten schrijven van teksten natuurlijk ook een aantal voordelen. Als je ervoor kiest om je teksten te laten schrijven, kun je ervan uitgaan dat het goed zal zijn voor je website. Maar is uitbesteden beter dan zelf schrijven?

Voordelen van uitbesteden

Een van de grootste voordelen van het uitbesteden van teksten is dat je er zelf niet mee bezig hoeft te zijn. Veel ondernemers krijgen er al zenuwen van als ze er alleen al over denken om teksten te schrijven.

Vooral als je een bedrijf hebt, is de kans groot dat je veel te druk bent om teksten te schrijven. Dan is het natuurlijk prettig dat er iemand is die deze taak van je kan overnemen.

Daarnaast weten de meeste tekstschrijvers ook goed hoe ze moeten schrijven zodat de teksten goed presteren in de zoekmachines. De kans is groot dat als je zelf net begint met het schrijven van teksten, je al snel een paar belangrijke aspecten vergeet.

Als laatste voordeel van het laten schrijven van teksten is dat een aantal tekstschrijvers werken met een content plan of strategie. In sommige gevallen moet je hier apart voor bij betalen maar bij veel tekstschrijver wordt dit standaard gedaan voordat de teksten geschreven worden.

In het content plan wordt dan gekeken naar welke teksten er geschreven moeten worden die goed aansluiten bij je bedrijf. Ook wordt er gekeken naar de concurrentie om ervoor te zorgen dat het niet al te moeilijk is om goede posities in de zoekmachines te krijgen.

Nadelen van uitbesteden

Natuurlijk heeft het uitbesteden van teksten ook nadelen. Het grootste nadeel van teksten uitbesteden is dat het geld kost. Het verschilt heel erg per tekstschrijver wat je betaald voor een tekst.

In sommige gevallen ben je klaar voor 30 euro voor een tekst van 1000 woorden en in andere gevallen betaal je voor een soortgelijke tekst 100 euro. Het is daarbij ook belangrijk om te weten dat de duurdere teksten niet altijd beter zijn.

Vaak zien we dat teksten die door een “goedkope” tekstschrijver geschreven zijn het nog beter doen dan die van duurdere tekstschrijvers. Bij het kiezen van een tekstschrijver moet je eigenlijk vooral op je persoonlijke gevoel afgaan. Vindt je de manier waarop ze met je communiceren prettig? Dan is het een goed idee om eens een tekst te proberen.

Het is ook een goed idee nooit direct een grote bestelling te plaatsen, maar altijd eerst te beginnen met één tekst.

Zodra je de kwaliteit hebt bekeken en er tevreden mee bent kun je later altijd nog meer teksten bestellen.

Waarom een mix van zelf schrijven en uitbesteden het beste is

Stel dat je ervoor kiest om content uit te besteden, dan wil ik je nog aanraden om ook af en toe eens zelf wat teksten te schrijven. Zoals we eerder al aangaven kun jij je teksten veel persoonlijker brengen dan een tekstschrijver.

Jij kunt namelijk je passie voor het vak verwerken in de tekst. Zelf ben ik van mening dat het mixen van geschreven teksten  door een tekstschrijver en zelf geschreven teksten een gouden combinatie is. Dat houdt het namelijk divers.

Waarover kun je schrijven?

Als je aan de slag gaat met het zelf schrijven van je teksten, is het verstandig om zo dicht mogelijk bij je bedrijf te blijven. Als jij een fietsenmaker bent, kun je het in principe over alles dat te maken heeft met fietsen hebben.

Maar als jij als fietsenmaker geen fietsen verkoopt, heeft het eigenlijk geen zin om teksten te schrijven over het kopen van een fiets.

Wel kun je als fietsen maker bijvoorbeeld teksten schrijven over hoe je een lekke band plakt of hoe je zorgt dat je fiets lang mee gaat.

Om erachter te komen waar je over kunt schrijven kun je de methode gebruiken die we eerder al in de tekst benoemd hadden. Dit is een methode die Income School de naam Alphabet Soup heeft gegeven.

Teksten zelf schrijven of uitbesteden

Je typt dan het onderwerp in Google waarover je een tekst wilt schrijven en zet daar de eerste letter van het alfabet in. Daarna ga je naar de B en de C tot je het hele alfabet hebt gehad. Als het goed is heb je uit de suggesties van Google allemaal ideeën gekregen over onderwerpen waarover je kunt schrijven.

Daarnaast kun een onderwerp intypen in Google en op enter drukken. Als je dan helemaal onderaan de pagina kijkt, zie je gerelateerde zoekopdrachten. In veel gevallen kun je oneindig doorklikken op die relevante zoekopdrachten en kom je er al snel achter dat er genoeg over te schrijven is.

Wat is het meest belangrijk bij het schrijven van teksten?

Veel tekstschrijvers zullen je vertellen dat het meest belangrijke aan het schrijven van een  tekst, het verwerken van zoekwoorden in de tekst is. Ik ben het daar niet mee eens.

Het verwerken van zoekwoorden in de tekst had vroeger te maken met de manier waarop Google je website las. Tegenwoordig is het veel belangrijker om goede informatie te geven op vragen die mensen aan de zoekmachine stellen. Daarbij moet je ook rekening houden dat steeds vaker zoekopdrachten worden gegeven uit Smart apparaten zoals Google Home, SIRI en Alexa.

Eigenlijk heeft het daardoor helemaal geen zin om teksten te schrijven voor simpele zoekwoorden, maar kun je je focus beter leggen op het schrijven op basis van onderwerpen. In dit geval is het onderwerp van de tekst kun je beter je teksten zelf schrijven of uitbesteden.

Het is dan aan mij als schrijver de taak om het beste antwoord te geven op de vraag. Als ik dat goed doe, wordt ik daarvoor door Google beloond.

Ook als ik niet het beste antwoord geef maar wel allerlei zoekwoorden zou verwerken in de tekst, krijg ik als nog niet de beloning. Dat komt omdat Google maar één doel heeft: Een bezoeker het beste antwoord geven op vragen. Dat is wat veel tekstschrijvers vergeten.

Wat kost het om teksten te laten schrijven?

Teksten laten schrijven voor je website kan heel duur zijn, maar dat hoeft niet . Zoals ik eerder al vertelde kan de prijs van een tekstschrijver erg variëren. Als je op zoek gaat naar een tekstschrijver die ergens tussen de 2,5 eurocent en 5 eurocent per woord zit, zit je over het algemeen wel goed.

Wel is het natuurlijk belangrijk dat je zelf tevreden bent met de teksten die geleverd worden en ook moet de werkmethode van een tekstschrijver goed bij je wensen aansluiten.

Daarom is het altijd een goed idee om meerdere tekstschrijvers uit te proberen en daarna een beslissing maakt bij welke tekstschrijver jij je teksten wilt laten schrijven.

Ook is het helemaal geen slecht idee om meerdere tekstschrijvers in te huren voor het laten schrijven van je teksten. Dit kan ervoor zorgen dat je meer verschillende soorten teksten krijgt dan wanneer je je teksten door één tekstschrijver laat schrijven. Vrijwel alle tekstschrijvers hebben een eigen schrijfstijl.

Uiteindelijk is het natuurlijk wel een stuk makkelijker om al je teksten bij één tekstschrijver neer te leggen. Als jij tevreden bent met de teksten die je ontvangt en het contact is goed, kun je het ook gewoon bij één tekstschrijver laten.

Teksten laten schrijven bij Writgo.nl

Ook bij Writgo.nl kun je je teksten laten schrijven. Bij Writgo hebben we onze eigen schrijf methode en houden we vooral van snelle ,simpele en persoonlijke communicatie.

Daarnaast doen we altijd ons best om de vragen van Google zo goed mogelijk te beantwoorden zodat jij goede teksten krijgt.

Bij Writgo kun je erop rekenen dat je niet lang hoeft te wachten op een reactie als je een email stuurt en zorgen we er voor dat jij je teksten in de meeste gevallen binnen een week ontvangt.

Ben jij benieuwd hoe de teksten voor jouw website geschreven worden door ons? Dan raad ik je aan eens een keer een tekst te proberen.

We werken niet met contracten dus je zit nooit ergens aan vast. Neem contact met ons op voor meer informatie >>

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen