arrow_drop_up arrow_drop_down
teksten schrijven voor een webshop?
21 oktober 2018 

teksten schrijven voor een webshop?

Als je een webshop hebt wil je natuurlijk ook dat er zo veel mogelijk mensen je webshop bezoeken. Met alleen een webshop kom je natuurlijk niet zo ver. Om ervoor te zorgen dat jouw webshop goed scoort in de zoekmachines is het belangrijk dat je je webshop vult met goede content.

Bij een webshop kun je dat op verschillende manieren doen. Je kunt de productbeschrijvingen van je webshop van zo veel mogelijk informatie voorzien en je kunt daarnaast ook je website vullen met waardevolle blogberichten.

Op deze pagina gaan we dieper in op het schrijven van webshop teksten.

Wat zijn webshop teksten?

Elke webshop bestaat natuurlijk uit producten. Om ervoor te zorgen dat je bezoekers producten zullen kopen uit je webshop is het belangrijk dat jij op de productpagina’s zo veel mogelijk informatie geeft over de producten.

Dit is onderdeel van het schrijven van webshop teksten. Hoe beter de informatie is op de productpagina’s hoe groter de kans is dat jij gaat verkopen met je webshop. Sommige SEO specialisten vertellen je dat je productpagina’s kort en bondig moet houden.

Toch weet ik uit ervaring dat het je veel meer oplevert als je de klant van zo veel mogelijk informatie voorziet over je producten. Het voordeel hiervan is dat hij een veel betere voorstelling kan maken van het product waardoor de kans groter wordt dat hij het product koopt.

 

Welke teksten schrijf je voor je webshop?

In eerste instantie is het belangrijk om voor alle producten die je hebt een goede productpagina te maken. Daarnaast zijn ook blogs belangrijk voor je website. Blogs zorgen namelijk voor een doorlopende stroom in bezoekersaantallen op lange termijn.

Blogs

Om te beginnen is het voor ieder bedrijf belangrijk om te bloggen. Bloggen zorgt ervoor dat je op lange termijn steeds meer bezoekers naar je website krijgt. Als je gaat bloggen is het een goed idee om oplossingsgericht te denken.

Hoe word je blogger

Bedenk voor jezelf welke problemen jouw ideale klanten hebben en geef middels blogs oplossingen voor hun problemen.

Hoe meer van dit soort waardevolle blogs je schrijft, hoe meer kans je hebt dat bezoekers je ook genoeg zullen vertrouwen om producten te kopen.

Productbeschrijvingen

Een andere manier om teksten te schrijven voor je webshop is door productbeschrijvingen te maken voor je producten. Bij productbeschrijvingen is het vooral belangrijk dat je zo veel mogelijk informatie geeft over de producten die je verkoopt.

Daarnaast is het ook belangrijk om vooral te praten over de voordelen die producten met zich meebrengen in plaats van de opties dat een product heeft.

Vaak zie ik in webshops dat er veel informatie is geschreven over wat een product allemaal kan, maar kom ik niet zo vaak tegen wat precies de voordelen van een product zijn.

Ook is het belangrijk om je niet precies aan een laag woordaantal te houden, schrijf gewoon alle belangrijke informatie over de producten.

Hoe schrijf je betere webshop teksten?

Als je betere webshop teksten wilt schrijven is het belangrijk dat jij je verplaatst in je ideale klanten. Wat zou jij graag willen weten over de producten die je verkoopt, voordat je het zou kopen.

Als je eenmaal door hebt hoe je makkelijk op deze manier denkt, wordt het schrijven van ijzersterke productteksten al een stuk makkelijker.

Daarnaast zou ik vroeger hebben gezegd dat je vooral je productpagina’s “promotie pagina”s moet laten lijken, maar tegenwoordig laten met mensen zich niet meer zo makkelijk verkopen op het internet.

Tegenwoordig draait het allemaal om de beste informatie over producten om zo meer te verkopen.

Waarom zijn visuele aspecten ook belangrijk?

Naast het schrijven van de tekst is het ook belangrijk om je pagina’s visueel te maken. Dat betekent dat het een goed idee is om ook veel foto’s te maken van je producten zodat bezoekers er een goed beeld van krijgen.

Ook werkt het tegenwoordig heel goed om een video review toe te voegen van de producten. Als producteigenaar zou je producten die je verkoopt kunnen demonstreren in een video. Ook hier benoem je dan weer de voordelen van de producten.

tekst schrijven voor een website

Het is vooral belangrijk dat de visuele aspecten van de productpagina’s van hoge kwaliteit zijn. Hoe meer je de details van een product kunt laten zien hoe beter.

Het grote voordeel van het plaatsen van video’s in je productomschrijvingen is dat je ook direct een persoonlijke band opbouwt met je bezoekers. Zij krijgen dan namelijk te zien wie jij bent en dat maakt de kans groter dat je meer gaat verkopen.

10 tips om meer resultaat te halen uit je webshop

Om je direct op weg te helpen geef ik je graag nog wat tips waarmee je direct aan de slag kunt gaan bij je webshop.

Bekijk wat je concurrenten doen

Een van de beste dingen die je kunt doen is kijken naar wat je concurrenten doen die al een succesvolle webshop hebben. Zij hebben waarschijnlijk de code al gekraakt en doen het goed met hun webshop.

Hier kun jij natuurlijk van leren. Het is daarbij wel belangrijk dat je niet precies de webshop van je concurrenten namaakt, maar hun webshop alleen gebruikt als inspiratie.

Bepaal vooraf wat het doel is van de tekst

Daarnaast is het altijd belangrijk om 1 doel te hebben voor een tekst. Dit geldt voor zowel je blogs als je productpagina’s.

Bij een productpagina is het doel al snel duidelijk, namelijk het verkopen van je producten. Maar bij blogs hoef dat niet altijd het geval te zijn. Sterker nog, in veel gevallen is het juist beter om je blogs niet verkoop gericht te maken, maar juist informatief.

Wel kun je ervoor kiezen om in je blogs een interne link te plaatsen naar bepaalde artikelen van je webshop. Op deze manier worden ze automatisch doorverwezen naar een verkoopgerichte pagina.

Zorg ervoor dat je content altijd uniek is

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen wat betreft het schrijven van content is dat je ervoor moet zorgen dat je teksten altijd uniek zijn. Als je namelijk tekst kopieert van andere webshops, is de kans groot dat je hierdoor gestraft word door Google.

Hoe wordt een online bedrijf gevonden op het internet

Hierdoor krijg je dan nauwelijks bezoekers naar je webshop en zal je de bezoekersaantallen ook niet snel zien stijgen. Natuurlijk kun je teksten van andere sites gebruiken als inspiratie, maar de teksten moet je wel in je eigen stijl en woorden schrijven.

Maak het persoonlijk

Hoe persoonlijker jij je website maakt, hoe meer vertrouwen je daarmee krijgt. Wat je het beste kunt doen is gewoon in de ik vorm schrijven zoals je ook zou doen bij een goede vriend of buurvrouw.

Op deze manier zorg je voor veel meer verbinding met je bezoekers waardoor het ook weer makkelijker wordt voor de bezoeker om je genoeg te vertrouwen om producten te kopen.

Benoem zo veel mogelijk voordelen

Graag wil ik nog een keer benadrukken dat het ontzettend belangrijk is om in je productteksten te praten over voordelen en niet de eigenschappen van een product.

Hoewel dit best voor de hand liggend klinkt, doen veel ondernemers die verkeerd. Het is namelijk veel makkelijker om de producteigenschappen te benoemen die je van de leverancier hebt gekregen dan

Maak ook je productpagina’s scanbaar

Wat ook heel belangrijk is aan het schrijven van productpagina’s is om het scanbaar te maken. Dat betekent dat je net als in dit blog dat je leest gebruik moet maken van kopteksten.

Vaak zie je bij productpagina’s dat er een grote lap tekst wordt geschreven. Het is dan voor een lezer heel moeilijk om de dingen eruit te halen die ze graag willen weten.

Maak gebruik van heldere taal

Als laatste is het belangrijk om vooral geen technische termen en vakjargon te gebruiken. Probeer alles zo makkelijk mogelijk uit te leggen zodat iedereen het makkelijk kan begrijpen.

Dit wordt ook wel jip en janneke taal genoemd. Hoe makkelijker het is voor iemand om de tekst te begrijpen, hoe groter de kans is dat je producten verkoopt.

Hulp nodig?

Als je zelf geen idee hebt hoe je webteksten of blogs voor je website moet schrijven, helpen we je daar natuurlijk graag bij. Wij schrijven dagelijks teksten over allerlei onderwerpen en kunnen natuurlijk ook jou verder helpen.

Voor meer informatie over onze werkwijze, raad ik je aan eens contact met ons op te nemen. 

 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen