arrow_drop_up arrow_drop_down
teksten om over te schrijven
29 oktober 2018 

teksten om over te schrijven

Hoe bedenk je teksten om over te schrijven, en hoe zorg je ervoor dat je gevonden wordt in de zoekmachines? Daar gaan we het in dit bericht over hebben. Teksten schrijven kan op lange termijn veel nieuwe klanten opleveren.  

 

Teksten om over te schrijven bedenken 

Als je teksten wil gaan schrijven op je website, doe je dat waarschijnlijk omdat je graag meer bezoekers wil naar je website. Maar hoe bedenk je nou onderwerpen om over te schrijven. Eigenlijk is dat heel simpel. Je doet namelijk zoekwoord onderzoek. 

Hiermee ga je op zoek naar zoektermen die je potentiele klanten zoeken in Google. Voor alle zoektermen die te maken hebben met jouw producten of diensten schrijf je dan passende teksten.  

Bij het zoeken naar relevante zoektermen is het wel belangrijk dat er ook daadwerkelijk op gezocht wordt.  

Een handige methode om zoekwoord onderzoek te doen is door gebruik te maken van de Google Keywordplanner. Hier kun je dan woorden intypen die te maken hebben met jouw bedrijf. Vervolgens gaat Google zelf voor jou op zoek naar relevante termen die met jouw gekozen zoekwoorden te maken hebben.  

Content marketing uitbesteden

Onderwerp om over te bloggen 

Als je gaat bloggen op je website, zijn daar heel veel manieren voor. De meest voorkomende manier is om informatieve teksten te schrijven over alles wat te maken heeft met je producten of diensten. Naast informatieve teksten zou je ook Reviews, Productbeschrijvingen, Lijsten (bijvoorbeeld een top 10) of een How –to bericht schrijven.  

Je zoekt dan simpelweg een zoekwoord dat past bij jouw bedrijf en geeft daar dan informatie over. Een voorbeeld:  

Je hebt een fietsen winkel waar je elektrische fietsen verkoopt. Blog onderwerpen zouden dan kunen zijn:  

  • Hoe veel kilometer kan ik met een accu fietsen 
  • Welk merk heeft de beste elektrische fietsen 
  • Hoe veel kost een elektrische fiets 
  • Waar moet je op letten als je een elektrische fiets gaat kopen 

Voor al deze blog onderwerpen ga je dan een tekst schrijven van minimaal 1000 woorden. Dit doe je dan voor een langere periode voor minimaal 1 keer per week.  

Als je dit een paar maand vol blijft houden zal je zien dat je bezoekersaantallen gaan groeien.  

content creatie

Zelf teksten schrijven of uitbesteden 

Als je zelf teksten gaat schrijven kost het je geen geld. Maar daarintegen ben je wel weer meer tijd kwijt die je anders ook in je bedrijf had kunnen steken.  

Veel ondernemers zitten er niet op te wachten om zelf teksten te gaan schrijven en laten het liever over aan iemand anders.  

Voor een relatief laag bedrag kun je je teksten laten schrijven door een bedrijf die er verstand van heeft. 

Als je wel tijd hebt om elke week een bericht te schrijven is dat zeker een aanrader. Hoe vaker je dat doet hoe makkelijker het allemaal wordt, en hoe sneller je de tekst voor de week af hebt.  

Als je meer dan een tekst per dag kan schrijven is het een goed idee om ze in te plannen zodat er minimaal een keer per week een nieuwe update op je website wordt gepubliceerd. Content marketing uitbesteden 

Waarom teksten laten schrijven 

Zoals hierboven al vermeldt, zitten de meeste ondernemers niet te wachten op extra werk aan de website. Het kost ze veel tijd en die hadden ze beter aan iets anders kunnen besteden.  

Een bijkomend voordeel is dat wanneer je je teksten laat schrijven door een bedrijf, deze mensen vaak beter weten hoe ze een tekst in elkaar moeten zetten. Zo krijg je op lange termijn meer resultaat dan wanneer je zelf aan het leren bent om te schrijven.  

Met het schrijven van teksten geef je niet alleen meer waarde aan je bezoekers maar je bouwt ook een autoriteit op,op het internet. Als je waardevolle informatie geeft, gaan je bezoekers je vertrouwen en heb je sneller de kans dat ze iets bij je gaan kopen.  

Je teksten uitbesteden bij ons kost je slechts 25 euro per 1000 woorden. Als je er dan 4 per maand bestelt, heb je voor iedere week een tekst om te publiceren. Dit verdien je dan later weer terug als meer mensen klant worden via je website.  

Als je sneller resultaat wil van je website is het een goed idee om van het minimum van een blog per week te stappen. Een goede richtlijn is dan twee of drie blogs per week. Hierdoor krijg je sneller goede posities in Google en ga je sneller wat verkopen.  

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen