arrow_drop_up arrow_drop_down
Teksten laten schrijven voor je website? Goed idee of niet?

Teksten laten schrijven voor je website? Goed idee of niet?

Ben je bezig met jouw eigen website? Heb je bijvoorbeeld een affiliate website? Of ben je een informatieve website begonnen? Ongeacht wat voor website je hebt; content is king. Wat daarmee bedoeld wordt?

Dat het succes van een website afhankelijk is van de content die op jouw website geplaatst wordt. Deze content dient van een hoge kwaliteit te zijn, dient uniek te zijn en dient een absolute meerwaarde te hebben. Als dat níet het geval is, is jouw website niet in staat om de concurrentie te verslaan.

In dit artikel lees je meer informatie over het laten schrijven van teksten voor je website. Door onze kennis en ervaring weten wij immers als geen ander hoe je het beste aan content kunt komen.

Alle informatie hierover vind je in dit artikel; we trappen af met één van de belangrijkste aspecten ter voorbereiding.

Voordat je aan jouw website kunt gaan bouwen, moet je een duidelijk doel voor ogen hebben. Wil je jouw bezoekers gaan informeren? Wil je jouw bezoekers gaan overtuigen?

Welke informatie wil je aan jouw bezoekers voorschotelen? En met welke frequentie wil je deze informatie voor gaan schotelen? De antwoorden op die vragen kan je voor jezelf geven door een contentplan op te stellen.

Contentplan

Als je met een eigen website bezig bent, is het aan te raden om een contentplan te maken. In een contentplan benoem je per dag/week welke content er op jouw website geplaatst gaat worden. Je kunt hierdoor de content perfect op elkaar afstemmen, maar een contentplan brengt nóg een belangrijk voordeel met zich mee. Met een contentplan zorg je er namelijk voor dat jouw website met een hoge frequentie van nieuwe content voorzien wordt.

Doordat jouw website van nieuwe content voorzien wordt, is de kans groot dat Google meer en meer waarde aan jouw website gaat hechten. Het is voor de zoekmachine namelijk een goed teken als er continue nieuwe content op jouw website geplaatst wordt. Deze content moet uiteraard wel uniek en waardevol zijn. Maar, hoe kom je nou aan unieke en waardevolle content?

Hoe kom je aan teksten voor je website?

Heb je een contentplan voor je eigen website opgesteld? Dan heb je eigenlijk twee mogelijkheden om dat contentplan uit te gaan voeren. Je kunt er allereerst voor kiezen om deze content zélf te gaan schrijven. In dat geval klim je zelf in de pen en moet je hier de nodige tijd aan investeren. Ben je grammaticaal niet zo sterk? Of besteed je de tijd liever aan andere taken? Dan is het aan te raden om dit niet zelf te gaan doen.

De andere optie is namelijk om de teksten uit te besteden aan een professionele partij, zoals Writgo. Wij weten als geen ander hoe we hoogwaardige teksten kunnen schrijven; deze teksten vallen bij zowel de bezoekers als bij Google heel goed in de smaak. Met deze teksten ben je dus echt in staat om succes te gaan behalen met je website. Als het goed is, is dat wat je wilde toen je met jouw eigen website startte.

Waar moet je op letten bij het inhuren van een tekst schrijver?

Heb je ervoor gekozen om de content uit te gaan besteden? Dan is het van belang om de juiste keuzes te gaan maken. Je moet namelijk een juiste tekstschrijver zien te vinden. Hoe je dit kunt doen? Je kunt wellicht in jouw eigen omgeving rondkijken, wellicht dat je iemand via via kent. Anderzijds is het ook mogelijk om via het internet op zoek te gaan naar een hoogwaardige tekstschrijver. De kans is aanwezig dat je daarbij op Writgo.nl terecht komt, aangezien wij reeds veel klanten blij hebben mogen maken.

Voordat je een tekstschrijver in gaat huren, is het aan te raden om verschillende schrijvers met elkaar te vergelijken. Ons advies: staar je daarbij niet blind op het tarief per woord. Professionele tekstschrijvers hanteren een woordtarief dat beduidend hoger ligt dan tekstschrijvers die het als hobby doen of net begonnen zijn. Dit woordtarief kan op het eerste hoog behoorlijk hoog liggen, maar het is daarbij van belang om naar het totaalplaatje te kijken.

Een tekstschrijver besteedt bijvoorbeeld niet alleen veel tijd aan het schrijven van de teksten, maar ook aan het inlezen in het onderwerp. Wij bereiden ons ook goed voor door ons eerst in te lezen, jouw wensen aan te horen en vervolgens aan de slag te gaan.

Als je je alleen op het woordtarief gaat richten, loop je de échte kwaliteit mis. Tekstschrijvers die geen al te hoog woordtarief hanteren, zijn op het eerste oog aantrekkelijk. Als je de teksten eenmaal ontvangt, merk je wellicht direct dat de prijs daar ook naar is. Echt unieke en waardevolle content is simpelweg geld waard; die kwaliteit ga je niet krijgen als je bijvoorbeeld 1 cent per woord hoeft te betalen.

Let daarnaast ook goed op de (positieve) beoordelingen die je over een tekstschrijver kunt vinden. Net zoals wij zetten veel andere schrijvers recensies op hun eigen websites. Je krijgt daardoor een duidelijk beeld van de kwaliteit die een content schrijver kan leveren. Op basis van die beoordelingen krijg je dus een reëel en eerlijk beeld van de schrijver.

Kan je niet kiezen tussen verschillende schrijvers? Dan kan je er ook voor kiezen om een proeftekst te laten schrijven. Aan de hand van deze proeftekst kan je vervolgens bepalen welke schrijver het beste is voor jouw website. Let daarbij dus niet alleen op het woordtarief, maar met name op de kwaliteit.

Waarom is het verstandig om je teksten te laten schrijven?


Zoals je eerder in dit artikel hebt kunnen lezen, heb je eigenlijk twee mogelijkheden voor de content op je website. Je kunt er enerzijds voor kiezen om zelf de handen uit de mouwen te steken, terwijl je anderzijds ook kunt kiezen voor het inhuren van een professionele tekstschrijver. Iedereen die serieus met een eigen website bezig is, weet dat het verstandiger is om een professionele tekstschrijver in te huren. Een professional weet immers exact hoe de teksten voor jouw website het beste opgesteld kunnen worden. Maar, wat zijn nou nog meer zwaarwegende redenen om een tekstschrijver in te huren?

Het heeft allereerst dus met de kwaliteit van de teksten te maken. Zowel bezoekers als Google hechten veel waarde aan de content die op jouw website staan. Vind een bezoeker niet snel genoeg de benodigde informatie op jouw website? Dan wordt jouw website binnen de kortste keren weg geklikt. Het is dus onwijs belangrijk om jouw bezoekers op de juiste manier van de juiste informatie te voorzien. Alleen daarmee kan je jouw bezoekers én Google echt blij maken.

Daarnaast heeft het ook met jouw concurrentie te maken. Als je met een eigen website gaat starten, heb je in 99% van de gevallen te maken met concurrentie. Het is namelijk zo dat tegenwoordig behoorlijk veel (digitale) ondernemers actief zijn met een website. Je moet heirdoor écht kwaliteit zien te leveren. Doe je dat niet? Dan valt jouw website in het niets ten opzichte van de concurrentie. Door unieke én hoogwaardige content op jouw website te plaatsen, kan je uiteindelijk de strijd met jouw concurrentie gaan winnen.

Wat is affiliate marketing

Verder is het ook zo dat veel eigenaren van websites zich liever met andere dingen bezig houden. Zij zijn wellicht niet al te goed in het schrijven van teksten of zij besteden hun tijd dus liever aan andere dingen. Als je goed in jouw core business bent, is dat ook niet geheel verwonderlijk. Je bent daar goed in, je kunt daar je geld mee verdienen en dat vormt dus eigenlijk het gehele bestaansrecht van jouw website c.q. onderneming. Voldoende redenen dus om al jouw tijd daar aan te besteden in plaats van aan het schrijven van teksten voor je website. Dat is voor veel ondernemers ook één van de belangrijkste redenen om een professionele tekstschrijver in te huren.

Tot slot zijn hoogwaardige en unieke teksten ook zeer aantrekkelijk voor Google. Deze zoekmachine maakt gebruik van een zeer innovatief algoritme. Dit algoritme checkt eigenlijk continue alle websites en hangt daar een bepaalde waarde aan. Als je unieke en waardevolle content op jouw website hebt, krijg je daar pluspunten voor van dit algoritme. Dat is zéker het geval als jouw website ook met een hoge frequentie van nieuwe content voorzien wordt. In dat geval krijgt jouw website nóg meer waarde van Google. Wat je daar aan hebt? Nou, je website komt daardoor hoger in de zoekmachine te staan. Je kunt daardoor je concurrentie verslaan en nóg meer bezoekers naar jouw website weten te rekken. Ook dit is één van de belangrijkste voordelen van het inhuren van een professionele tekstschrijver.

Wil jij ook van bovenstaande voordelen profiteren? Wil jij veel bezoekers trekken, je concurrentie verslaan en geld gaan verdienen met jouw website? Daarvoor ben je bij Writgo absoluut aan het juiste adres. We komen graag met je in contact om alle mogelijkheden te bespreken. Veel klanten zijn je reeds voorgegaan; wekelijks maken wij vele website eigenaren en ondernemers blij met hoogwaardige én unieke teksten. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen