arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe kun je het beste teksten schrijven voor een website?
14 oktober 2018 

Hoe kun je het beste teksten schrijven voor een website?

Een tekst schrijven voor je website. Het is niet voor iedereen weggelegd en ook lang niet iedereen heeft er altijd zin in. Toch is het super belangrijk om regelmatig nieuwe content voor je website te schrijven. In dit blogbericht vertel ik je hoe je het schrijven van een website tekst het beste kunt aanpakken en welke stappen je moet doorlopen om er weer zo snel mogelijk mee klaar te zijn.

Wat zijn website teksten?

Website teksten schrijf je in de vorm van pagina’s of blogberichten op je website. Website teksten zijn teksten die als je het goed aanpakt voor zoekmachine gebruikers in de zoekresultaten verschijnen.

Hoe meer van deze website teksten je schrijft, hoe meer kans je hebt om gevonden te worden in de zoekmachines.

Website teksten hebben altijd te maken met onderwerpen die bij jouw website of  bedrijf passen. Als je bijvoorbeeld een auto bedrijf hebt, kunnen je teksten gaan over alles dat te maken heeft met het kopen en verkopen van auto’s.

Hierbij stel je altijd het belang van je bezoekers voorop. Een voorbeeld onderwerp zou dan kunnen zijn: Waar moet je op letten bij het verkopen van je auto.

Door dit te doen geef je gratis waarde aan je bezoekers en bestaat de kans dat zij jou als bedrijf vertrouwen. Als ze dan later op zoek zijn om een auto te kopen, zullen ze aan je denken en de auto bij jouw bedrijf kopen.

Waarom is het belangrijk om teksten te schrijven voor je website?

Als je een website hebt is het belangrijk om regelmatig nieuwe content toe te voegen aan je website. Niet alleen is dit belangrijk om zo betere posities in de zoekmachines te krijgen, maar het helpt je ook om meer autoriteit in je branche te krijgen.

Veel bedrijven hebben wel een website, maar zijn daar helemaal niet mee bezig. De website dient alleen als een visitekaartje en de bezoekersaantallen uit Google zijn meestal laag.

Wat veel bedrijven met een website niet weten is dat een website ook een geautomatiseerde verkoop machine kan zijn.

Hoe schrijf je productteksten?

Als jij regelmatig je website voorziet van nieuwe content, komen er steeds meer mensen vanuit de zoekmachines naar je website.

Niet alleen om informatie te lezen maar vaak ook om problemen op te lossen die ze hebben.

Als jij op jouw website de oplossing hebt voor het probleem dat een potentiële klant heeft, is de kans groot dat ze via je website contact met je op zullen nemen.

Hoe meer bezoekers er naar je website komen hoe groter die kans is. Daarom is het belangrijk om website teksten te schrijven voor je site.

Hoe veel woorden moet je schrijven voor je websiteteksten?

De kans is groot dat je er al eens over na hebt gedacht om teksten te schrijven voor je website. Maar hoeveel woorden moet zo’n tekst dan zijn en wat moet je erin vermelden?

Als je content marketing goed wilt aanpakken is het belangrijk om minimaal één keer per week een nieuwe tekst te schrijven.

Hoewel de meeste SEO specialisten je vertellen dat een tekst minimaal 300 woorden zijn, kun je het beter anders aanpakken. Als je een tekst gaat schrijven bedenk je vooraf wat je allemaal in de tekst wilt gaan schrijven. Dit doe je door vooraf de kopteksten al in te vullen.

Om te bedenken waarover je schrijft, kun je naar de Google zoekmachine gaan en het onderwerp van je website intypen in Google. Vervolgens plaats je er een letter van het alfabet achter om allerlei suggesties te krijgen.

Als een van deze suggesties past bij je website, heb je een onderwerp gevonden om over te schrijven. Nu is het tijd om daadwerkelijk te kijken naar wat andere bedrijven of websites over dat onderwerp vertellen en op basis daarvan de lay-out van je tekst te maken.

Voorbeeld:

Zoals je wellicht al gezien hebt gaat mijn website voor het grootste deel over affiliate marketing. Dat komt omdat de meeste van onze klanten affiliate marketeers zijn.

Als ik een tekst wil schrijven over affiliate marketing doe ik dat als volgt:

Stap 1: Onderwerp zoeken om over te schrijven

Als eerste ga ik naar Google om op zoek te gaan naar een onderwerp waarover ik een tekst wil schrijven. Vervolgens typ ik het onderwerp van mijn website in de zoekbalk van Google.

Stel dat ik een tekst zou willen schrijven over affiliate marketing als particulier. Dan klik je vervolgens op dat resultaat in de zoekbalk.

Vervolgens krijg je allerlei websites te zien die daar een tekst over hebben geschreven.

Als je dan doorklikt naar een van de websites, kun je zien wat zij erover vertellen en zo met een goede inhoud komen voor jouw artikel. Als je bijvoorbeeld kijkt naar belasting betalen met affiliate marketing (mijn website haha),  Lees je bijvoorbeeld over belasting betalen bij affiliate marketing. Dit zou je kunnen toevoegen aan je tekst.

Daarnaast kun je ook nog helemaal onderaan de pagina kijken naar andere gerelateerde zoekopdrachten. In dit geval komen we dan de volgende resultaten tegen:

In de tekst die je gaat schrijven zou je dus kunnen toelichten wat affiliate marketing is, wanneer je ondernemer bent voor de inkomsten belasting en hoe  de belastingaangifte werkt als particulier en zakelijk affiliate.

Op deze manier kom je makkelijk aan informatie die je kunt verwerken in je tekst. Het is daarbij wel belangrijk dat je geen informatie kopieert van andere websites maar dat je er een goed eigen verhaal van maakt.

Het is nog beter om daarnaast ook je eigen ervaringen in het blogbericht te delen en het zo persoonlijk mogelijk te maken. In dit blogbericht laat ik je bijvoorbeeld zien hoe ik zelf het schrijven van teksten aanpak.

Als je op deze manier op zoek gaat naar informatie om te verwerken in je teksten, hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn om je eigen blogberichten te schrijven. Wel duurt het vooral in het begin wat langer omdat je in het begin je eigen schrijfstijl moet ontwikkelen.

Maar na een paar blogberichten te hebben geschreven wordt het al een stuk makkelijker en moet het goed te doen zijn om binnen een uur een goede tekst te schrijven.

Om nog even terug te komen op het aantal woorden dat je moet schrijven, uit mijn ervaring weet ik dat je altijd het beste af bent als je alle belangrijke informatie benoemd hebt. Het kan dus zijn dat jouw tekst 1000 woorden is, maar het kan ook zomaar zijn dat je een gigantisch artikel van meer dan 3000 woorden schrijft.

Bij het schrijven van teksten heeft het helemaal geen zin om te letten op het woordaantal. Het gaat er vooral om dat jij alle belangrijke informatie vertelt over een onderwerp.

5 tips voor het schrijven van goede website teksten

Als je voor het eerst aan de slag gaat met het schrijven van teksten, is de kans op frustratie en tegenzin vaak groot. Toch moet het werk nou eenmaal gebeuren om je bedrijf ook online te laten groeien. Met de onderstaande tips wordt het al een stuk makkelijker om je teksten te schrijven.

1. Plan vooraf al een reeks onderwerpen waarover je wilt gaan schrijven

Een van de beste dingen die je kunt doen voordat je daadwerkelijk je teksten gaat schrijven, is om direct al voor meerdere weken uit te zoeken waarover je gaat schrijven. Het voordeel hiervan is dat je dan niet steeds als je van plan bent om te schrijven, eerst nog op zoek moet naar een onderwerp.

Als je eerst nog op zoek moet naar onderwerpen om over te schrijven kan dat veel tijd in beslag nemen. De kans dat je daarna nog zin hebt om een tekst te schrijven is behoorlijk klein.

2. Schrijf alvast in grote lijnen op waarover de teksten moeten gaan

In de vorige tip heb je een hele lijst gemaakt voor het schrijven van teksten. Het is daarbij ook een goed idee om direct al voor meerdere blogberichten uit te zoeken waarover de tekst in grote lijnen moet gaan.

Dit kun je doen met de methode die we eerder in dit blogbericht benoemd hebben. Als je dit doet hoef je daarna namelijk alleen nog maar de kopteksten in te vullen met tekst. Het is veel makkelijker om 5 kleine stukjes tekst te schrijven, dan een heel nieuw blogbericht te bedenken.

3. Schrijf alleen als je er ook tijd voor hebt

In veel gevallen komt het schrijven van een blog bericht er even tussendoor en heeft het vaak ook niet de hoogste prioriteit. Toch wil ik je aanraden om er tijd voor in te plannen in je agenda en er dan ook echt voor te gaan zitten. Niet alleen gaat het schrijven dan veel sneller, ook de informatie die je schrijft is dan veel beter.

4. Maak het persoonlijk

Om ervoor te zorgen dat bezoekers jou leren kennen is het een goed idee om het persoonlijk te maken. Schrijf daarom ook af en toe wat over je zelf en spreek je bezoekers aan met je en jij.

Daarnaast is het ook belangrijk om je bezoekers toe te spreken. Schrijf daarom in je teksten net alsof je met een vriend of je buurman praat.

5. Maak slim gebruik van je teksten

Als je teksten schrijft doe je dat natuurlijk niet alleen maar om goede informatie te geven aan je bezoekers. De eerste reden waarom jij teksten schrijft voor je website is om bezoekers naar je website te krijgen vanuit de zoekmachines.

Als er eenmaal bezoekers naar je website komen wil je natuurlijk ook wel dat ze een actie ondernemen. Daarom is het ook een goed idee om bijvoorbeeld een linkje naar je dienstenpagina toe te voegen of naar je contactpagina.

Op deze manier heb je meer kans dat mensen te weten komen over wat jij te bieden hebt. Daarnaast kun je natuurlijk ook schrijven over hoe jij je bezoekers kunt helpen met problemen.

Teksten uitbesteden?

Als je zelf geen zin hebt om te schrijven en het lijkt allemaal veel te veel moeite, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om je teksten te laten schrijven. Ook bij Writgo kun je terecht voor het laten schrijven van teksten.

Door je teksten uit te besteden weet je zeker dat de teksten op de beste manier worden geschreven voor zowel de zoekmachines als voor je bezoekers.

Wat is affiliate marketing

Hoewel het uitbesteden van teksten geld kost, is het hebben van meer tijd voor andere belangrijke zaken ook heel waardevol.

Het ligt er dus maar net aan of je zelf de tijd kunt maken om je teksten te schrijven, of dat je het beter door een tekstschrijver kunt laten doen.

Het maakt niet uit welke weg jij kiest. Dat het belangrijk is om je website continu te voorzien van nieuwe content is een feit. Uiteindelijk is het slechts een investering voor de lange termijn en kan je website door het te doen als een ware verkoopmachine functioneren.

Wil je meer weten over het laten schrijven van teksten? Dan kun je ons altijd een email sturen. We voorzien je graag van de nodige extra informatie.

Daarnaast kun je natuurlijk ook je vraag stellen in de reacties. Op deze manier help je ook andere ondernemers die met dezelfde vragen zitten als jij.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen