tekst schrijven social media


Als je teksten wil schrijven voor Social media gaat dat net even anders dan wanneer je een tekst schrijft voor je website. Een social media bericht is in ieder geval al een stuk minder lang dan een tekst voor je website en je moet in die korte tekst precies kunnen vertellen wat je wil melden. Ook hoef je bij een social media bericht niet zo veel bezig te zijn met het verwerken van zoekwoorden en moet de tekst vooral pakkend zijn.

Tekst schrijven voor social media

Je hebt het vast al vaker gedaan. Een social media bericht schrijven. In dit bericht vertel je dan meestal iets over jezelf of wat je hebt gedaan. Maar als je teksten gaat schrijven voor je bedrijfspagina gaat dat net even iets anders. Je moet voordat je de tekst gaat schrijven eerst goed nadenken over wat de boodschap moet doen.

Wil je bijvoorbeeld dat mensen je bericht delen? Of wil je dat je lezers doorklikken naar je website? Dan moet je daar bij het schrijven van het bericht rekening mee houden.

Een social media bericht moet direct de juiste boodschap overbrengen. Anders scrollen je lezers zo over je bericht heen.

Het gebruik van de juiste afbeeldingen kan ervoor zorgen dat je sneller de aandacht trekt. Ook wordt daarvoor steeds vaker een video gebruikt.

Social media berichten laten schrijven

Als je social media berichten gaat schrijven moet je op een aantal dingen letten. Je moet er namelijk voor zorgen dat je niet te langdradig bent en dat je lezers direct weten wat de bedoeling is. Meestal wordt een social media bericht geschreven om ervoor te zorgen dat er meer bezoekers naar de website komen. Als je dit wil doen moet je eigenlijk een soort van sneak preview geven van de tekst die je hebt geschreven op je websites, om mensen uit te dagen om verder te lezen op je website.

Als je vaker social media berichten gaat schrijven zal je merken dat een soort van intro schrijven voor je website steeds makkelijker wordt en dat ook steeds meer mensen gaan doorklikken naar je websites.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Daarnaast heeft het posten op social media ook nog een ander effect. Dat is namelijk dat wanneer je regelmatig een post schrijft op social media, de kans bestaat dat je daar ook organisch verkeer gaat opbouwen.

Hoe veel woorden heeft een goed social media bericht?

Hoe veel woorden je precies schrijft voor je social media bericht is minder belangrijk dan wat je erin zet. Het gaat erom dat je precies vertelt wat je wil vertellen. Als je daarvoor 50 woorden nodig hebt is dat net zo goed als wanneer je 100 of 150 woorden schrijft.

Wel is er een onderzoek gedaan waaruit blijkt dat social media bericht met 100 woorden over het algemeen het meest gelezen worden en ook het meest gedeeld worden.

Dit is natuurlijk handige informatie om mee te nemen als je het bericht gaat schrijven.

Tips schrijven social media

Als je een social media bericht gaat schrijven dan wil je natuurlijk ook graag dat ie goed scoort. Je wil dat de tekst zo veel mogelijk gelezen wordt en dat de gewenste actie wordt ondernomen. Om hiervoor te zorgen kun je de onderstaande tips toepassen. Deze tips helpen je direct je social media berichten te verbeteren.

Er zijn verschillende social media platformen waarvoor je allemaal een andere strategie nodig hebt. Ook is de doelgroep bij elk social media platform vaak anders. Maak dus altijd eerst een plan van aanpak voordat je daadwerkelijk je berichten gaat schrijven.

Soms is het een beter idee om op elk social media platform het zelfde te doen. Als je bij al deze social media platformen de zelfde doelgroep wil bereiken.

Tip 1: Speel in op de behoefte van de lezer

Als je iets verkoopt op je website weet je ook al wat je doelgroep nodig heeft. Als je dan een social media bericht gaat schrijven is het een veel beter idee om ervoor te zorgen dat je de pijnpunten benoemd in plaats van wat het product allemaal kan.

Vraag jezelf af waar jouw doelgroep pijn van heeft en vertel daarna hoe jou hulp dit probleem gaat oplossen.

Tip 2: Zorg altijd voor een call to action

Met het schrijven van een social media tekst wil je natuurlijk ook graag dat de lezer actie onderneemt. Het maakt hierbij niet uit wat deze actie is. Het kan zijn het bericht delen of een aankoop doen. Maar wat het ook is zorg er altijd voor dat er in ieder geval een vervolg actie is. Als je dit niet doet, schrijf je het bericht eigenlijk voor niets.

Tip 3: Het hoeft niet perfect

Het maakt helemaal niet uit of je social media tekst 100% in orde is of niet. Als de boodschap maar duidelijk is. Sommige mensen maken zich heel druk om typ en spellingfouten maar gelukkig lezen de meeste mensen daar gewoon overheen.

Schrijf dus gewoon je berichten goed of slecht. Je kunt nog beter iets doen dan helemaal niets.

Tekst laten schrijven voor social media door Writgo.nl?

Wil jij ons een tekst laten schrijven voor social media omdat je er zelf geen zin of tijd voor hebt? Dat kan!

Wij schrijven ook teksten voor social media en houden daarmee rekening met de bovenstaande tips. Ook zorgen we er altijd voor dat de social media berichten perfect aansluiten bij je bezoekers.

Wil jij teksten laten schrijven door ons? Neem dan nu contact op. 

 

 

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content