SMMB Masterclass review – Online Marketing Agency Starten?

SMMB Masterclass review – Online Marketing Agency Starten?

Vanaf je bureaustoel of vanaf je luie bank geld verdienen. Dat klinkt toch als een droom? Of wil jij nóg liever vanaf je strandbedje op de Malediven geld verdienen? Alles is tegenwoordig mogelijk dankzij de opkomst van het internet.

Het internet stelt ons allen in staat om op een relatief makkelijke manier veel geld te verdienen. Of het daadwerkelijk makkelijk is, hangt af van je eigen inzet en jouw idee/concept.

Feit is dat in de afgelopen jaren meerdere cursussen ontwikkeld zijn waarmee het absoluut mogelijk is om veel geld te verdienen.

Ik noem enkele voorbeelden: de Affiliate Marketing Revolutie, de Bol Masterclass en de SMMB Masterclass. In deze review richt ik mijn pijlen volledig op de SMMB Masterclass.

Met bijvoorbeeld de Affiliate Marketing Revolutie en de Bol Masterclass had ik al veel ervaring, maar dat was met de SMMB Masterclass niet het geval.

Ik hoorde echter goede verhalen en ik ben ook zeker geïnteresseerd in digitale marketing. Voor mijn eigen affiliate websites ben ik druk doende bezig met Facebook Ads en daar wil ik dan ook graag zoveel mogelijk over leren.

Als ik de verhalen op het internet mag geloven, zou het met de SMMB Masterclass absoluut mogelijk moeten zijn om veel geld te verdienen.

Gestart met de SMMB Masterclass

Afgaande op de succesverhalen van deze masterclass besloot ik om me ook aan te melden. Dit is alweer enige tijd geleden.

De Masterclass duurt echter enige tijd en de resultaten zijn ook niet zichtbaar. Ik heb daarom enige tijd gewacht om deze SMMB Masterclass review te schrijven.

Ben je benieuwd naar deze Masterclass? Heb je zelf ook interesse om via de online kanalen veel geld te gaan verdienen?

Mogelijk biedt deze masterclass uitkomst voor jou. In deze review vind je eigenlijk alles wat met de masterclass te maken heeft.

Ik vertel je hoe de masterclass opgebouwd is, voor wie de masterclass bedoeld is, wat de voordelen van de masterclass zijn en wat de kosten van de masterclass zijn.

Daarbij kijk ik ook naar de ontwikkelaar van deze training, de meningen van andere volgers én vel ik uiteindelijk een eindconclusie.

Aan de hand van deze review kan je in ieder geval perfect voor jezelf bepalen of deze training iets voor jou is. Als je met deze training aan de slag wilt gaan, kan ik je alvast één ding verklappen.

Voor niets gaat de zon op en dus is het ook niet mogelijk om op een luie manier geld te gaan verdienen dankzij deze training.

Ook bij de SMMB Masterclass moet je de nodige inzet tonen en trouw alle lessen volgen. Enfin; met de juiste inzet is het in mijn ogen absoluut mogelijk om succesvol te zijn. Wil je meer weten? Lees dan deze review op je gemakje door!

Wat is de SMMB Masterclass?

De SMMB Masterclass is een online training waarmee je je eigen Social Media Marketing Bureau op kunt starten. De oprichter van deze cursus heeft zelf een succesvol marketing bureau en wil jou graag van de benodigde kennis voorzien.

Volgens de ontwikkelaar moet je binnen 24 uur na het afronden van de cursus al je eerste klant aan kunnen trekken. Het mag geen verrassing zijn dat social media in de afgelopen jaren steeds populairder is geworden.

Meer en meer Nederlanders hebben één of meerdere social media accounts, waardoor bedrijven onwijs veel mogelijkheden hebben.

Via de social media kanalen is het namelijk mogelijk om een breed publiek te bereiken. Om aan de naamsbekendheid te werken of om meer orders te scoren, biedt social media dus de nodige kansen.

Onder andere vanwege deze mogelijkheden zijn er afgelopen jaren vele nieuwe beroepen ontstaan. Beroepen die betrekking hebben op bijvoorbeeld social media marketing. Het opstarten van een social media marketing bureau is daar één van de voorbeelden van.

Met een social media marketing bureau ga je voor andere bedrijven/ondernemers de social media marketing uitvoeren. Daarbij kan je bijvoorbeeld gebruikmaken van Facebook Ads. Uit ervaring weet ik dat het via Facebook mogelijk is om de juiste doelgroep aan te spreken.

Als ik de verkooppagina van de SMMB Masterclass lees, blijkt ook direct dat binnen deze training de focus op Facebook ligt. Onwijs veel Nederlanders hebben namelijk een Facebookaccount. Dat is echter niet de enige reden om gebruik te maken van Facebook Ads.

Nee, zonder dat je het wellicht door hebt, heeft Facebook onwijs veel informatie en data over jou verzameld. Niet alleen over jou, maar over alle leden van Facebook.

Hierdoor is het via Facebook mogelijk om de doelgroep zeer nauwkeurig te selecteren en zo de juiste mensen aan te spreken. Maar, hoe doe je dat? Waar moet je op letten?

En hoe kan je bedrijven van dienst zijn met social media marketing? De antwoorden op die vragen zouden in de SMMB Masterclass aan het licht moeten komen. Ik was benieuwd en heb me dus voor deze training aangemeld. Mijn bevindingen vind je in deze uitgebreide review.

Wie heeft deze online training ontwikkeld?

Het verdienen van geld via digitale kanalen is niet voor iedereen weggelegd. Het is namelijk geen kwestie van rustig aan doen en wachten totdat het geld aan komt waaien.

Nee, uit eigen ervaring weet ik dat dit gewoon superhard werken is. Je moet lange dagen maken en je moet de juiste dingen doen. Volgens sommige digitale ondernemers is het echter niet al te lastig om online geld te verdienen. Dat is bijvoorbeeld iets wat Boyd Hoek pretendeert.

Boyd Hoek is de ontwikkelaar van deze online training en heeft een behoorlijk eigen kijk op het digitale vlak. Laat ik eerst even naar de geschiedenis van Boyd Hoek kijken. Wie is hij?

Op dit moment is Boyd midden in de twintig en heeft hij zijn eigen Social Media Marketing Bureau. Naar eigen zeggen heeft hij dit bureau op 16-jarige leeftijd opgericht.

Al snel begon hij door te krijgen dat hij hier veel geld mee kon verdienen. Hij ging zijn eigen strategie ontwerpen en heeft deze strategie in de loop van de jaren geperfectioneerd. Deze strategie doet hij nu uit de doeken door de SMMB Masterclass.

Naar eigen zeggen heeft zijn Social Media Marketing Bureau zijn leven gered. Hij had namelijk geen opleiding succesvol afgerond en kon nergens zijn ei kwijt.

Hij heeft enkele bijbaantjes geprobeerd, maar hij voelde zich eigenlijk nergens thuis. Totdat hij in aanraking kwam met het internet en met social media marketing.

Zonder na te denken startte hij zijn eigen social media marketing bureau op en de rest is, volgens Boyd Hoek, geschiedenis.

Naar eigen zeggen heeft hij onwijs veel geld verdiend, terwijl hij ondertussen lekker in het buitenland verblijft. Als je op de website van Boyd terecht komt, krijg je direct een duidelijk beeld van hem.

De website staat namelijk vol met interessante leuzen, grote verhalen en beloftes. Als je dit voor de eerste keer ziet, kan het mogelijk ietwat geestig overkomen.

Dit is echter de manier van communiceren die Boyd Hoek aanhoudt. Ik kan me voorstellen dat andere mensen hier niet erg van onder de indruk zijn.

Dat geldt ook voor mij, maar ik weet al langer hoe Boyd het liefste communiceert. Ik kijk daardoor door de grote beloftes en verhalen heen en probeer naar hem zelf te kijken.

Welke meerwaarde heeft hij nou echt te bieden? In mijn ogen heeft hij één belangrijke meerwaarde: hij heeft veel ervaring op weten te bouwen door zijn eigen social media marketing bureau. Gezien zijn verleden had ik er dan ook vertrouwen in dat hij in staat is om een dergelijke training te ontwikkelen.

Aan de andere kant vind ik het ook prettig dat hij behoorlijk open en transparant is. Hij staat met naam en toenaam op zijn eigen website en heeft eigenlijk geen geheimen. Dat spreekt mij aan, aangezien transparantie in mijn ogen onwijs belangrijk is in de digitale wereld. Het enige waar je even door heen moet zien te kijken, is de manier van communiceren.

Voor wie is de SMMB Masterclass geschikt?

Boyd Hoek heeft deze online training met een duidelijk doel opgericht; hij wil andere mensen helpen met het starten van een social media marketing bureau. Maar, voor wie precies heeft hij deze online training ontwikkeld? Dat heeft hij eigenlijk voor een breed publiek gedaan.

Deze online training is bijvoorbeeld geschikt voor mensen die afstand willen nemen van hun 9 tot 5 baan. Met deze training zou het namelijk mogelijk moeten zijn om veel geld te verdienen, terwijl je zelf je werktijden bepaald.

Daarnaast is de online training ook geschikt voor ondernemers die graag een andere weg in willen slaan. De social media marketing heeft de toekomst en daar heeft Boyd Hoek perfect op in weten te spelen.

Ook is deze online training geschikt voor ondernemers die graag meer uit Facebook Ads willen halen. Daar draait deze online training namelijk voor een groot gedeelte om. Wil je graag meer geld verdienen met je (digitale)onderneming? Mogelijk heeft Boyd Hoek in deze cursus de juiste handvatten voor jou om meer orders via social media marketing te gaan scoren.

Al met al is deze online training dus voor een tamelijk breed publiek geschikt. Wil jij ook graag een verandering in je carrière ondergaan? Wil je ook graag voor jezelf werken en niet meer voor een baas? En wil je ook graag over ter wereld voor bedrijven en ondernemers gaan werken? Dan is de SMMB Masterclass voor jou op het lijf geschreven.

Wat kan je bereiken met deze online training?

Het doel van deze masterclass staat als een paal boven water: het starten van een eigen social media marketing bureau. Volgens Boyd Hoek is het mogelijk om veel geld te verdienen met social media marketing. Sterker nog, volgens hem zou je de volgende dingen moeiteloos kunnen bereiken met dank aan deze masterclass en leer je hoe je:

 • “Bedrijven jou € 1000 – € 3000+ p/m laat betalen om simpele kleine ads voor ze op te zetten.”
 • “Binnen 24 uur je eerste klant krijgt & vervolgens 2/3 klanten p/m binnenhaalt.”
 • “Als totale beginner voor elke klant resultaat behaald met 30 min werk d.m.v. mijn doodsimpele 3-staps Fb ads systeem”.

In de essentie draait de masterclass dus om onder meer bovengenoemde doelen. Maar, hoe kan je deze doelen nou bereiken? Om deze doelen te bereiken, heeft Boyd Hoek een uitgebreide online training opgesteld. Daarover vertel ik je graag hieronder iets meer.

Hoe is deze masterclass opgebouwd?

Als je een masterclass gaat volgen, wil je uiteraard dat je veel kennis op gaat doen. Om die kennis te verkrijgen, moet je echter de nodige inzet tonen. Dat is óók bij de SMMB Masterclass het geval.

Deze online training is namelijk alleen te voltooien als je 6 weken lang de nodige inzet kan tonen. Daarmee heb ik al direct verklapt hoe lang deze online training duurt; 6 weken.

Boyd Hoek heeft ervoor gekozen om per week een bepaalde module te bespreken. De modules van de SMMB Masterclass zijn als volgt:

 1. Fundering leggen (week 1)
 2. Resultaten behalen (week 2)
 3. Je eerste klanten (week 3)
 4. Sales (week 4)
 5. Systemen en processen (week 5)
 6. Passief maken en schalen (week 6)

Per week vind je meerdere lessen terug. Deze lessen zijn op een logische manier opgebouwd en vormen eigenlijk samen één geheel. Nadat je bijvoorbeeld module 1 succesvol afgerond hebt, heb je alle bouwstenen in huis om met module 2 te gaan starten. Bekijk een gratis les uit de SMMB Masterclass

Je kunt dit vergelijken met de bouw van een wolkenkrabber; als de fundering niet staat, kan men ook niet met de bouw van de 1e verdieping beginnen.

Als de 1e verdieping af is, kan men pas met de 2e verdieping starten. Aan de hand van een dergelijk patroon heeft Boyd Hoek de SMMB Masterclass ook opgebouwd.

Je moet de modules één voor één volgen, waarna je de juiste kennis hebt om met je eigen social media marketing bureau succesvol te zijn.

Om de modules te volgen, moet je allerlei video’s bekijken. In deze video’s legt Boyd Hoek zijn strategieën uit en kan je dus precies leren hoe jij ook een eigen social media marketing bureau op kunt starten. Als je uiteindelijk module 6 succesvol afgerond hebt, heb je naar ruim 15 uur aan videomateriaal gekeken en geluisterd.

Het is dus een understatement om te zeggen dat deze online training uitgebreid is. Deze training is namelijk súper uitgebreid. Iets wat mij direct opviel, is dat de focus grotendeels op Facebook Ads ligt. Via Facebook is het mogelijk om een groot publiek te bereiken en daar heeft Boyd Hoek enkele strategieën voor ontwikkeld.

Volgens Boyd Hoek moet het mogelijk zijn om binnen korte tijd al je eerste klant aan te trekken en vervolgens meer dan 10.000 euro per maand te gaan verdienen.

Die doelen kunnen behaald worden door Facebook Ads op de juiste manier voor je (nieuwe) klanten in te zetten. Ben ik positief over de opbouw van deze masterclass?

Ja, absoluut. In mijn ogen heeft Boyd Hoek op de juiste manier deze online training opgebouwd. De modules bevatten onwijs veel informatie en sluiten bovendien perfect op elkaar aan.

Zoals gezegd; het is niet mogelijk om met module 2 te starten voordat je module 1 afgerond hebt. Door keer op keer nieuwe kennis te leren, verkrijg je uiteindelijk alle kennis om zelf een eigen social media marketing bureau te starten.

Waar ik ook tevreden over ben, is het feit dat alle leerstof in de vorm van video’s gepresenteerd wordt. Ik ben namelijk absoluut geen fan van het doornemen van droge stof.

Ik vind het veel amusanter om naar bewegend beeld te kijken; bovendien heb ik het idee dat ik daardoor de stof beter en sneller opgepakt heb. In mijn ogen heeft Boyd Hoek dus absoluut goed werk afgeleverd, zowel qua inhoud als qua opbouw.

Wat vinden andere deelnemers van deze online training?

In de inleiding van dit artikel durfde ik de SMMB Masterclass in één adem te noemen met de Bol Masterclass en de Affiliate Marketing Revolutie.

Deze drie trainingen zijn in mijn ogen namelijk stuk voor stuk onwijs populair. Doordat de SMMB Masterclass zo populair is, zijn er ook veel beoordelingen op het internet te vinden. Om jou een compleet beeld van de online training te geven, ben ik op zoek gegaan naar de meningen van andere volgers.

Wat vinden andere volgers van de SMMB Masterclass? Zijn zij net zo positief als ik? Ik moet bekennen dat veel volgers behoorlijk positief zijn. Zij geven aan dat ze momenteel hun eigen onderneming succesvol runnen en dat ze echt veel aan deze training hebben gehad.

Aan de andere kant blijken er ook meerdere negatieve ervaringen te zijn met de SMMB Masterclass. Dit deed mij doen besluiten om deze negatieve ervaringen nader te gaan bestuderen. Waar komt deze negativiteit vandaan? Deze negativiteit heeft met name met Boyd Hoek te maken.

Boyd is simpelweg een controversieel persoon, onder meer door de manier waarop hij communiceert. Het blijkt dus dat meerdere volgers van deze online training daar moeite mee hebben. Nog even terugkomend op de positieve beoordelingen. Ik heb één positieve beoordeling eruit gepikt die in mijn ogen symbool staat voor deze online training:

Voordat ik met deze cursus begon, stond ik met lege handen. Ik was gestopt met mijn opleiding en zag het niet meer zitten. Ik besloot om me te focussen op mijn online onderneming; dat was te danken aan Boyd. Via het YouTube kanaal van Boyd kwam ik in aanraking met social media marketing. Na enkele maanden had ik al drie klanten binnen en het leven is nu een stuk soepeler. Ik neem mezelf serieus, mijn klanten nemen me serieus en ik kan mensen helpen. De masterclass is zeker een aanrader!

Krijg je bonussen meegeleverd?

Bij onwijs veel online trainingen en cursussen krijg je tegenwoordig één of meerdere bonussen meegeleverd. Doordat dit de standaard is, kon Boyd uiteraard ook niet achterblijven. Als je je voor de SMMB Masterclass aanmeldt, krijg je in ieder geval gratis de volgende bonussen meegeleverd:

 • Kant-en-klare succesvolle funnels
 • Kant-en-klare succesvolle ads
 • Direct te gebruiken contracten
 • Ultieme sales script van Boyd Hoek; een overzicht met de telefoongesprekken die hij voert met zijn klanten. Hierdoor weet je exact hoe je zelf een dergelijk telefoongesprek aan moet pakken.
 • Toegang tot ledengedeelte; je krijgt van Boyd Hoek toegang tot een exclusieve groep. In deze groep zitten alleen (voormalig) volgers van de masterclass, waardoor je via die weg ook al je vragen kunt stellen.
 • Hulp van Boyd Hoek; daarnaast biedt Boyd je ook nog persoonlijke hulp aan

Over de meegeleverde bonussen ben ik zeker te spreken. het zijn niet de meest bijzondere bonussen, maar ze zijn wél van meerwaarde tijdens het volgen van de SMMB Masterclass. Onder aan de streep draait alles om kwaliteit in plaats om kwantiteit en dat heeft Boyd Hoek goed begrepen.

Wat kost deze masterclass?

Heb je interesse om deze masterclass te gaan volgen? Dan moet je rekening houden met een investering van 997 euro. Je kunt er ook voor kiezen om in drie termijn te betalen, maar dan betaal je 3 keer een bedrag van 397 euro. Daarmee ben je dus een stukje duurder uit.

Ga je de 997 euro aan Boyd Hoek betalen? Dan kan je altijd nog gebruikmaken van de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Deze garantie is voor jou een extra stok achter de deur. Mocht je niet tevreden met de masterclass zijn, kan je dit binnen 14 dagen aan Boyd Hoek laten weten. Vervolgens krijg je het gehele aankoopbedrag weer retour, zodat je zelf geen risico loopt.

Is deze masterclass aan te raden?

Kan ik deze masterclass voor een totaal bedrag van 997 euro aanraden? Ja, dat kan ik zeker. Ik ben het absoluut eens met mensen die aangeven dat 997 euro echt veel geld is. Aan de andere kant kan je deze investering, dankzij de SMMB Masterclass, binnen een kort periode weer terug verdienen. Boyd Hoek geeft je namelijk alle handvatten om zelf een succesvol Social Media Marketing Bureau op te starten.

Ik ben erg te spreken over de online training, maar ik wil je wel graag nog het volgende meegeven. Tijdens het volgen van de online training moet je door de communicatie van Boyd Hoek heen zien te kijken. Hij heeft een nogal aparte (irritante) vorm van communiceren, maar inhoudelijk heeft hij absoluut veel bij te brengen.

Door deze masterclass te volgen, kan je zelf een succesvol social media marketing bureau starten. Je kunt hier duizenden euro’s mee gaan verdienen en genieten van je vrijheid.

Onder andere daarom wil ik je van harte aanraden om het bedrag van 997 euro te investeren en jezelf te gaan verrassen. Met deze masterclass kunnen namelijk héle mooie dingen in je leven plaats gaan vinden. Veel succes!

Over de Auteur

Wij zijn Writgo.nl! Een gepassioneerd schrijversteam dat dagelijks voor je klaar staat om al je content te schrijven. Naast het schrijven van content voor onze klanten delen we ook op deze website met regelmaat interessante dingen die gaan over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Hiermee hopen we ook mensen die nog niet begonnen zijn, warm te krijgen voor het starten van een eigen business.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]