SEO tekstschrijver – Hoe werkt dat precies?

SEO tekstschrijver – Hoe werkt dat precies?

Til je website of webshop naar een hoger niveau met krachtige SEO teksten. Krachtige SEO teksten zorgen voor een hogere ranking in Google, spreken je bezoekers aan en moeten bij voorkeur door een SEO tekstschrijver geschreven worden.

Een SEO tekstschrijver weet als geen ander wat een SEO tekst is. Zo weet een SEO tekstschrijver precies hoe lang een tekst moet zijn, hoe de tekst opgebouwd moet worden en welke zoekwoorden in de tekst verwerkt moeten worden. Daarbij gaat het niet alleen om de juiste zoekwoorden, maar ook om de juiste frequentie.

Met andere woorden: wil je met je website of webshop de volgende stap zetten? Schakel dan Writgo.nl in. Wij beschikken over een team van ervaren SEO tekstschrijvers. Jarenlange ervaring, veel kennis en een gouden toetsenbord. Dat zijn de facetten waar onze SEO tekstschrijvers over beschikken.

Wat is een SEO tekstschrijver precies?

Een SEO tekstschrijver is een tekstschrijver die precies weet hoe Google werkt. Zo’n schrijver is dan ook in staat om waardevolle teksten voor Google én voor bezoekers te schrijven. De teksten voldoen aan de Google richtlijnen, zijn geoptimaliseerd en zijn fijn te lezen.

Een dergelijke schrijver kan de teksten voor verschillende media schrijven. Het is echter gebruikelijk dat een SEO tekstschrijver aan de slag gaat met teksten voor op een website. Door SEO geoptimaliseerde teksten op je website te plaatsen, krijgt je website meer waarde van Google. Dát zorgt voor hogere rankings. En dat zorgt op zijn beurt weer voor meer organische bezoekers op je website.

Is elke tekstschrijver een SEO tekstschrijver?

Nee, lang niet alle tekstschrijvers zijn een SEO tekstschrijver. Besluit je bijvoorbeeld om samen te werken met een schrijver die voor 1 cent per woord schrijft? Dan weet je op voorhand dat dit geen SEO geoptimaliseerde teksten gaan worden.

Besluit je echter om in een goede SEO tekstschrijver te investeren? Daar betaal je meer voor, maar krijg je op termijn ook een stuk meer voor terug.

Het verschil tussen een SEO tekstschrijver en ‘reguliere’ tekstschrijver is op meerdere punten zichtbaar:

 • Kennis. Een SEO tekstschrijver heeft veel kennis over Google, over het algoritme van Google en over SEO in zijn algemeenheid.
 • Tarieven. Zoals hierboven al aangegeven, bestaan er grote verschillen op het gebied van tarieven. Bij een SEO tekstschrijver kun je al snel uitgaan van een paar cent per woord. Een ‘reguliere’ tekstschrijver biedt zijn/haar diensten mogelijk al voor 1 cent per woord aan.
 • Ervaring. Over het algemeen beschikt een SEO tekstschrijver over jarenlange ervaring. Dergelijke schrijvers zijn ooit begonnen met schrijven, zijn zich gaan verdiepen in Google/SEO en hebben hierdoor veel ervaring opgebouwd. Deze ervaring proef je duidelijk in de teksten.

Kies je ervoor om je SEO teksten door Writgo te laten schrijven? Dan weet je 100% zeker dat onze tekstschrijver over bovengenoemde facetten beschikken. Zij hebben veel kennis, zij hebben veel ervaring en zij weten als geen ander hoe Google werkt.

Daarnaast rekenen wij marktconforme tarieven. Wij weten dat we niet het goedkoopste contentbureau zijn, maar dat is ook nooit ons doel geweest. Ons doel is namelijk om SEO geoptimaliseerde teksten voor al onze klanten te schrijven. En daar moet nu eenmaal een bepaald tarief tegenover staan.

Waarom een SEO tekstschrijver inschakelen?

Nog lang niet iedereen kiest ervoor om een SEO tekstschrijver in te schakelen. Meerdere ondernemers c.q. bedrijven kiezen voor een zo’n goedkoop mogelijke tekstschrijver. Hun goed recht, maar op de lange termijn absoluut niet de beste keuze.

Met de keuze voor een SEO tekstschrijver geniet je namelijk van specifieke voordelen.

Je bent van kwalitatieve content verzekerd

De content die door een SEO tekstschrijver geschreven wordt, is van de hoogst mogelijke kwaliteit. Deze kwaliteit wordt door twee soorten doelgroepen opgemerkt:

 • Bezoekers: de bezoekers van je website merken direct dat de teksten SEO geoptimaliseerd zijn. Zo lezen de teksten fijn weg, bevatten de teksten de juiste onderwerpen en is de lengte van de teksten dik in orde. Daarbovenop komt ook nog dat in SEO teksten vaak snel de gewenste informatie terug te vinden is. Dat komt onder meer doordat een goede SEO tekstschrijver de nodige tussenkopjes en dergelijke aan de website toevoegt.
 • Google: ook het algoritme van Google heeft al snel door wanneer een tekst SEO geoptimaliseerd is. Die teksten worden door het algoritme heel goed beoordeeld en worden vervolgens hoog in Google getoond. Indien je dit met meerdere teksten op je website voor elkaar krijgt, stijgt de algehele waarde van je website aanzienlijk. Dat zorgt voor hogere rankings binnen de zoekmachine en daarmee meer organische bezoekers.

Je bespaart een hoop tijd voor jezelf

Heb je de illusie dat je zelf SEO geoptimaliseerde teksten kunt schrijven? Die illusie snappen wij maar al te goed, maar in veel gevallen blijft het alleen bij een illusie. Het schrijven van goede SEO teksten vraagt namelijk om een gigantische tijdsinvestering.

Als ondernemer kun je je tijd ongetwijfeld op een betere manier besteden. Bijvoorbeeld door je bezig te houden met je producten/diensten, je personeel en je algehele core business. Door de SEO teksten door een SEO tekstschrijver te laten schrijven, bespaar je voor jezelf dus een hoop tijd.

Ook is gebleken dat weinigen in staat zijn om goede SEO teksten te schrijven. Op papier klinkt het eenvoudig om SEO teksten te schrijven, maar in de werkelijkheid is dat toch een heel ander verhaal. Vrij weinig mensen zijn in staat om goede SEO teksten te schrijven. Alleen als je over een gouden pen (toetsenbord) beschikt, ben je in staat om SEO teksten te schrijven. Besteed dit daarom met een gerust hart aan een van onze SEO tekstschrijvers uit.

De teksten voldoen aan alle richtlijnen

Laat je je teksten door een SEO tekstschrijver schrijven? Dan weet je zeker dat de teksten aan alle richtlijnen voldoen. Dit heeft met name betrekking op de richtlijnen die gepaard gaan met het algoritme van Google.

Over welke richtlijnen we het zoal hebben? Nou, Google straft bijvoorbeeld duplicate content hard af. Dit is content die je van andere websites kopieert en vervolgens op je eigen website zet. Indien je een SEO tekstschrijver inschakelt, hoef je hier niet bang voor te zijn.

Een SEO tekstschrijver voert namelijk altijd zijn/haar eigen onderzoek uit. Hij/zij beroept zich hierbij wel op andere websites, maar zal de content nooit één op één overnemen. Wel doet hij/zij hier inspiratie mee op, waarna de tekst in woorden getypt wordt.

Bij een SEO tekstschrijver hoef je dus nooit bang te zijn voor duplicate content. Ook hoef je bij een SEO tekstschrijver nooit bang te zijn voor andere penalty’s vanuit Google. Indien de teksten bijvoorbeeld veel te  kort zijn, wordt dit ook door Google afgestraft.

Met andere woorden: een goede SEO tekstschrijver weet precies hoe Google werkt. En weet ook precies waar het algoritme van Google naar op zoek is. Díe elementen worden op de juiste manier in de SEO teksten verwerkt.

Je verkrijgt meer websitebezoekers en daarmee een hogere omzet

De voordelen van een SEO tekstschrijver zijn inmiddels duidelijk, niet waar? Om deze voordelen nog beter aan te stippen, is het ook zaak om naar de langere termijn te kijken. Als je langdurig een SEO tekstschrijver inschakelt, geniet je op de lange termijn namelijk van twee belangrijke voordelen:

 • Je website verkrijgt meer websitebezoekers. Dit komt vooral doordat je website/teksten goed beoordeeld worden, waardoor je website hoger in Google terechtkomt. Dát zorgt ervoor dat meer organische bezoekers – via Google – op je website uitkomen. Als je ondertussen ook nog met bijvoorbeeld social media marketing aan de slag gaat, kun je nóg meer bezoekers aantrekken.
 • Je verkrijgt een hogere omzet. Des te meer bezoekers je op je website krijgt, des te hoger de omzet is. Althans; dat is het geval als je op je website gebruikmaakt van een goed online verdienmodel. Als je hier meer over wilt weten, raden wij je aan om je voor IMU+ aan te melden. Met deze dienst van de Internet Marketing Unie leer je alles over online marketing en over talloze online verdienmodellen.

Op den duur kun je dus meer geld verdienen, dankzij een SEO tekstschrijver. Daarbij kan het ook geen kwaad om ook serieus met marketing aan de slag te gaan. Je kunt bijvoorbeeld met social media marketing aan de slag gaan, maar ook met e-mailmarketing. Als je met e-mailmarketing de volgende stappen wilt zetten, kun je het beste Enormail gebruiken.

Al met al vormt een SEO tekstschrijver een belangrijke schakel in je marketingplan. De SEO tekstschrijver schrijft de juiste teksten, trekt veel nieuwe bezoekers aan en trekt daarmee ook een hoop potentiële klanten aan. Als ook de rest van je marketingplan op orde is, kun je hiermee een (veel) hogere omzet draaien.

Wat zijn de minpunten van een SEO tekstschrijver?

Voor de groei van je onderneming of online business is het aan te raden om een SEO tekstschrijver in te schakelen. Maar, bij een SEO tekstschrijver moet je ook met enkele aandachtspunten rekening houden. Over deze aandachtspunten zijn wij graag eerlijk:

 • Je moet investeren in een goede SEO tekstschrijver. Een goede SEO tekstschrijver weet wat hij/zij waard is. Dit wordt dan ook vertaald in een bovengemiddeld tarief. Bij ons betreft dit een tarief per woord, maar andere tekstschrijvers kiezen voor een tarief per uur. De ervaring leert dat een tarief per woord voor jou, als klant, voordeliger uitpakt. Het is in ieder geval goed om te weten dat je vrij veel geld voor een goede SEO tekstschrijver vrij moet maken. Maar, zoals hierboven al is uitgelegd, pluk je hier op termijn alleen maar de vruchten van.
 • Een goede SEO tekstschrijver heeft een eigen wil. Heb je specifieke wensen met de content die je op je website wilt plaatsen? Als je dit aan een goede SEO tekstschrijver voorstelt, worden je plannen mogelijk met de grond gelijk gemaakt. Een goede SEO tekstschrijver heeft nu eenmaal veel kennis en heeft daarbij ook nog zijn eigen wil. Je doet er verstandig aan om naar de SEO tekstschrijver te luisteren, aangezien het zijn/haar business is. Jouw klanten luisteren ook naar hetgeen dat jij te bieden hebt!
 • Er komt rook uit de agenda van een goede SEO tekstschrijver. Wil je met spoed een goede SEO tekst laten schrijven? Dan kom je er al snel achter dat er weinig SEO tekstschrijvers zijn die hieraan meewerken. De meeste SEO tekstschrijvers hebben namelijk een agenda waar al rook uit komt. Zij besluiten dan ook om geen korte-termijn projecten aan te nemen. Wil je wel met spoed een SEO tekst laten schrijven? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beschikken over een team van meerdere SEO tekstschrijvers, waardoor wij relatief snel kunnen handelen.

Wat kost een goede SEO tekstschrijver?

Wil je graag je teksten door een goede SEO tekstschrijver laten schrijven? Dan moet je dus met een bepaalde investering rekening houden. Wat deze investering precies is, hangt van meerdere factoren af.

Zo is het een feit dat niet alle SEO tekstschrijvers één vast tarief hanteren. Het exacte tarief is bijvoorbeeld afhankelijk van het soort tekst en het onderwerp. Betreft het een onderwerp waar de tekstschrijver veel onderzoek naar moet verrichten? Dan valt het tarief waarschijnlijk hoger uit.

Je kunt in ieder geval uitgaan van een woordtarief van 3 tot 10 cent per woord. Wat je precies aan woordtarief moet betalen, hangt uiteraard van het soort SEO tekstschrijver af. De SEO tekstschrijvers die voor de beste merken schrijven en al jarenlange ervaring hebben, zitten vaak met hun tarief meer richting de 10 cent per woord.

Er zijn echter ook voldoende SEO tekstschrijvers die het niet alleen voor het geld doen. Zij pakken juist graag leukere projecten aan en rekenen daar niet de hoofdprijs voor. Ons advies is daarom om je niet alleen op het woordtarief vast te pinnen. Kijk vooral goed naar de SEO tekstschrijver, naar het verhaal van hem/haar en zijn/haar ervaring.

Overigens zijn er ook schrijvers die een uurtarief hanteren. Dat klinkt aantrekkelijk, maar is het allerminst. Bij een uurtarief weet je nooit precies waar je aan toe bent. Je weet op voorhand immers niet of een SEO tekstschrijver 2 of 3 uur over een tekst doet. En als het om een uurtarief van 50 tot 80 euro gaat, maakt dat nogal een verschil.

Tevens moet je bij zo’n constructie de SEO tekstschrijver voor 100% vertrouwen. Het is immers niet te controleren of de schrijver 2 of 3 uur met de tekst bezig is geweest. Rekent de SEO tekstschrijver een woordtarief? Dan weet je 100% zeker dat de gerekende prijs correct is; je ziet immers in het Word bestand de hoeveelheid woorden staan.

De kosten bij Writgo

Bij Writgo weten we als geen ander dat we kwaliteit leveren. Dit zeggen we niet om arrogant over te komen, maar zeggen we om aan te geven dat we een eerlijk tarief hanteren. Je betaalt bij ons relatief veel geld voor de SEO teksten, maar je krijgt een hoop waar voor je geld. Alle SEO teksten die je bij ons bestelt, zijn voor de volle 100% geoptimaliseerd voor Google. Daar pluk je op termijn veel vruchten van.

Wat het woordtarief precies is, hangt af van het abonnement dat je bij ons afsluit. We raden je daarom aan om onze abonnementen te bekijken. Bepaal welk abonnement je het meeste aanspreekt en check direct welk woordtarief bij dat abonnement hoort.

Hoe kies je de beste SEO tekstschrijver uit?

Groeien met je website of online business. Heb jij deze wens ook? Dan doe je er dus verstandig aan om zo snel mogelijk een goede SEO tekstschrijver in te schakelen. Als je via Google op zoek naar een goede SEO tekstschrijver gaat, kom je al snel de nodige tekstschrijvers en contentbureaus nodig. Om tot de juiste keuze te komen, zou je goed op meerdere punten moeten letten:

 • Specialisatie. Ben je met je bedrijf in een speciale branche actief? Dan kun je nagaan of er een schrijver is die zich specifiek op deze branche richt. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere SEO tekstschrijvers die alleen nog voor duurzame bedrijven teksten schrijven.
 • Ervaring. Bij een SEO tekstschrijver moet je goed nagaan wat de ervaring. Indien de SEO tekstschrijver bijvoorbeeld 10 jaar ervaring heeft, is dat een duidelijk teken. Een teken dat de schrijver precies weet waar Google waarde aan hecht en waar een goede SEO tekst aan moet voldoen. Overigens hebben we bij Writgo SEO tekstschrijvers met meer dan 15 jaar ervaring!
 • Tarief. Uiteraard is het ook zaak om goed naar het tarief te kijken. Wij zijn echter van mening dat dit niet het belangrijkste punt moet zijn. Het is vooral van belang dat je je goed bij de SEO tekstschrijver voelt en dat de kennis van de SEO tekstschrijver van een hoog niveau is. Dát is op de lange termijn veel belangrijker dan het tarief dat je voor de SEO tekstschrijver moet betalen. Onthoud in ieder geval het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ goed.
 • Portfolio. Twijfel je tussen meerdere SEO tekstschrijvers? Dan is het aan te raden om goed naar het portfolio van de SEO tekstschrijvers te kijken. In het portfolio zie je de klanten waar de schrijver voor werkt en zie je mogelijk ook voorbeeldteksten staan. Aan de hand van deze voorbeeldteksten krijg je een duidelijke indruk van de stijl van de schrijver. Want ja, uiteindelijk heeft elke SEO tekstschrijver zijn/haar eigen stijl.
 • Locatie. Vind je het fijn om alleen met lokale leveranciers te werken? Dan kun je op zoek gaan naar een SEO tekstschrijver uit de buurt. Dat is ook prettig als je bijvoorbeeld regelmatig face to face zaken wilt bespreken met je SEO tekstschrijver. Persoonlijk hechten wij een stuk minder waarde aan de locatie. Wij schrijven voor klanten uit het gehele land en hebben bijvoorbeeld via Teams, Whatsapp en Mail op een goede manier contact met onze klanten. Dát vinden wij belangrijker dan dat we in dezelfde regio als onze klanten actief zouden moeten zijn.
 • Onderbuikgevoel. Tot slot adviseren wij je om goed naar je onderbuikgevoel te luisteren. Klinkt het tarief van SEO tekstschrijver X als muziek in de oren, maar heb je bij hem/haar geen al te goed gevoel? Dan is het onwijs belangrijk om naar dit gevoel te luisteren. Wij weten namelijk als geen ander dat je onderbuikgevoel nooit liegt.

Hoe gaan wij te werk?

In de afgelopen jaren hebben wij veel ervaring als SEO tekstschrijver opgedaan. Dit geldt niet alleen voor Mike, de eigenaar van Writgo, maar ook voor de andere tekstschrijvers. Meerdere tekstschrijvers van Writgo hebben 10 jaar – of zelfs meer dan 15 jaar – ervaring.

Dankzij deze ervaring weten wij als geen ander hoe we een schrijfproject aan moeten pakken. Voordat we met een schrijfproject aan de slag gaan, komen we graag uitgebreid met jou in contact. We horen graag je verhaal aan, horen je wensen aan en komen er graag achter waar je precies mee bezig bent. Wat zijn bijvoorbeeld de producten of diensten die je aanbiedt? Of met welk online verdienmodel ben je als online ondernemer bezig?

Nadat wij deze informatie hebben gekregen, horen wij graag je wensen met betrekking tot de content aan. Waar ben je precies naar op zoek? Hoeveel teksten wil je laten schrijven? En waar hecht je veel waarde aan op het gebied van content? Dit zijn belangrijke vragen waar wij graag een passend antwoord van je op ontvangen.

Vervolgens gaan we samen met jou een compleet contentplan creëren. Wij kunnen dit contentplan volledig voor je opstellen, maar je kunt dit ook deels zelf doen. Indien je het plan door ons op laat stellen, weet je zeker dat het plan van een hoog niveau is. Wij richten ons hierbij namelijk op je concurrentie en op het zoekvolume.

Voordat wij een SEO tekst schrijven, voeren wij sowieso een uitgebreide zoekwoordenanalyse uit. Hierbij kijken wij naar relevante zoekwoorden, naar het zoekvolume en naar de intentie van potentiële websitebezoekers. Waarom zoeken bezoekers bijvoorbeeld op een bepaald zoekwoord? Als we dat weten, kunnen we hier de SEO tekst volledig op afstemmen.

Als je akkoord met ons voorstel bent, gaan we graag voor je aan de slag. De deadline van de tekst bespreken we graag in overleg met je, evenals de hoeveelheid woorden per tekst. Onze SEO tekstschrijver gaat voor je aan de slag en stuurt de tekst vervolgens naar onze controleur. Onze controleur loopt de tekst op veel punten na en verstuurt deze vervolgens naar je.

Hiervoor hebben wij ons eigen systeem ontwikkeld. In dit systeem kun je de tekstopdrachten indienen, krijg je de teksten aangeleverd en kun je de vordering van je project in de gaten houden.

Heb je feedback op een SEO tekst die wij aangeleverd hebben? Dan ontvangen wij deze feedback heel graag. Met deze feedback passen wij de geschreven tekst aan, terwijl deze feedback ook gebruiken voor de komende teksten. Voortdurend streven naar het perfecte is waar wij ons dagelijks mee bezig houden!

Conclusie over een SEO tekstschrijver

Al met al biedt een SEO tekstschrijver onwijs veel waarde. Met een SEO tekstschrijver ben je van geoptimaliseerde teksten verzekerd, maak je met je website/webshop snel de gewenste groei door en richt je je op de lange termijn.

Dit kost uiteraard wel het nodige geld, maar dat is elke euro dubbel en dwars waard. De klanten waar wij SEO teksten voor hebben geschreven, hebben hun initiële investering in een meervoud terugverdiend.

Met andere woorden: als je wilt groeien, schakel je zo snel mogelijk een SEO tekstschrijver in. Daarvoor zit bij Writgo goed. Wij hebben een team van meerdere SEO tekstschrijvers, waardoor wij razendsnel kunnen schakelen. Ook zijn wij hierdoor in staat om grote hoeveelheden teksten snel op te leveren.

Bij ons geniet je niet alleen van SEO geoptimaliseerde teksten, maar ook van een fijne samenwerking. Zo maken wij gebruik van een online systeem, stellen wij graag complete content plannen op en voorzien wij je graag van het juiste advies. Heb je interesse in onze diensten? Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken!

Over Writgo

Enige jaren geleden begon Mike Schonewille met zijn eigen contentbureau. Hij had voor die tijd al veel ervaring opgedaan met content en met verschillende online verdienmodellen. Zo is hij al langere tijd met affiliate marketing bezig; een online verdienmodel waarbij met name content erg belangrijk is. Mike Schonewille weet hierdoor als geen ander wat het belang van goede content is.

Hij zag echter ook in dat er weinig goede SEO contentbureaus in ons land zijn. Ja, ze bestaan zeker, maar ze beschikken vaak over extreem volle agenda’s. Om aan de wensen van veel klanten te voldoen, besloot Mike Schonewille om zijn eigen contentbureau te starten. Hierbij besloot hij ook om meerdere SEO tekstschrijvers in dienst te nemen, zodat er snel geschakeld zou kunnen worden.

Deze keuzes van Mike Schonewille hebben goed uitgepakt. Writgo is in een paar jaar uitgegroeid tot een populair en bekend SEO bureau. Writgo schrijft wekelijks voor tientallen klanten hoogwaardige SEO teksten en hanteert daar marktconforme tarieven voor. Writgo is zeker niet de goedkoopste partij, maar wij doen wel ons uiterste best voor onze klanten. En dat merk je duidelijk aan de kwaliteit van onze SEO teksten.

Ben je op zoek naar een goede en betrouwbare SEO tekstschrijver? Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag alle mogelijkheden en vertellen je meer over onze SEO tekstschrijvers. Vervolgens kun je zelf bepalen door wie je de SEO teksten wilt laten schrijven.

Wil je graag eerst onze kwaliteit ‘testen’? Dat is mogelijk. Wij schrijven graag een proeftekst voor je. Daarna blijven we je graag van dienst; grote kans dat onze proeftekst volledig aan je wensen voldoet. Hopelijk tot snel!

Over de Auteur

Wij zijn Writgo.nl! Een gepassioneerd schrijversteam dat dagelijks voor je klaar staat om al je content te schrijven. Naast het schrijven van content voor onze klanten delen we ook op deze website met regelmaat interessante dingen die gaan over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Hiermee hopen we ook mensen die nog niet begonnen zijn, warm te krijgen voor het starten van een eigen business.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]