SEO teksten laten doen?
5 mei 2019 

SEO teksten laten doen?

Van plan om je SEO teksten te laten doen? De kans is groot dat jij voor je bedrijf een website hebt of affiliate marketeer bent.  Maar lang niet elke website doet het even goed in de zoekmachines. Dat heeft voor een groot deel te maken met één ding. CONTENT. 

Om goed gevonden te worden in de zoekmachines is het belangrijk dat je je website blijft updaten met nieuwe content. Voor veel ondernemers is dat elke keer weer een groot struikelblok.

In dit blogbericht ga ik je vertellen wat SEO teksten zijn, waarom het een goed idee is om ze te laten doen door iemand anders en geef ik je nog een aantal SEO tips die je mee kan nemen als je je teksten gaat controleren zodra je ze binnen hebt. Lees verder.

Wat zijn SEO teksten?

SEO staat voor Search Engine Optimization.  SEO teksten zijn teksten die je schrijft op je website met als doel dat ze goed gevonden worden in de zoekmachines. Maar SEO is al lang geen SEO meer zoals dat vroeger ging.

Vroeger kon je namelijk allerlei trucs uithalen om betere posities te behalen in de zoekmachines. Maar tegenwoordig is het vooral belangrijk dat je goede waardevolle informatie geeft op je website.

Natuurlijk zijn er nog wel wat dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je teksten beter gevonden worden in de zoekmachines. Maar het is vooral belangrijk dat je de focus legt op waardevolle informatie geven.

Je bezoeker moet namelijk bij elke SEO tekst die jij schrijft voor je website het beste antwoord krijgen op de vraag achter de zoektermen waarvoor je de tekst schrijft.

Als jouw bezoeker bijvoorbeeld zoekt op de term “Fiets kopen” dan moet hij op jouw website het beste geholpen worden om een fiets te kopen. Dit kan door het geven goede informatie over een bepaalde fiets, maar ook door middel van reviews over meerdere fietsen.

Waarom zijn SEO teksten belangrijk voor je website?

SEO teksten zijn belangrijk voor je website omdat het ervoor zorgt dat er steeds meer bezoekers naar je website komen. Veel bedrijven houden zich helemaal niet bezig met het creeren van content en zien hun website meer als een online visitekaartje.

Maar door regelmatig nieuwe waardevolle content te plaatsen op je website zal je merken dat je website steeds meer bezoekers gaat aantrekken. Meer bezoekers betekent automatisch meer zichtbaarheid en dus ook meer potentiële klanten.

Hoe meer teksten jij op je website plaatst hoe meer mogelijkheden bezoekers hebben om je website te vinden in de zoekmachines.

Om ervoor te zorgen dat de juiste mensen naar je website komen doe je zoekwoord onderzoek. Hiermee ga je op zoek naar zoektermen die passen bij jouw niche of branche en schrijf je voor die zoekwoorden een tekst die het beste antwoord geeft op de achterliggende vraag.

SEO teksten schrijven laten doen?

Ik kan me voorstellen dat je er als ondernemer helemaal niet op zit te wachten om wekelijks nieuwe content te schrijven voor je website. Teksten schrijven is een tijdrovende klus en dat gaat ten koste van de dingen die jij het liefste doet.

Van de bedrijven die wel actief bezig zijn met het toevoegen van content op de website, besteedt een groot gedeelte dat uit. De grote bedrijven nemen vaak één of meerdere marketeers in dienst en de wat kleinere bedrijven huren een tekstschrijver in.

Door het teksten schrijven te laten doen, zorg je ervoor dat je website steeds meer bezoekers gaat aantrekken zonder dat het jezelf meer tijd kost. Wel kun jij van deze groei in bezoekers profiteren omdat al deze bezoekers geïnteresseerd zijn in wat jij te vertellen hebt.

Dankzij het regelmatig toevoegen van nieuwe content creëer je voor jezelf de kans dat je 24 uur per dag en 7 dagen per week nieuwe klanten kunt scoren. Dat komt omdat je website altijd online is.

Laat je SEO teksten schrijven door Writgo.nl >

10 tips voor betere SEO teksten

Als je teksten schrijven wilt laten doen door een tekstschrijver is het wel handig dat je zelf ook een beetje kennis hebt van SEO teksten schrijven. Het voordeel hiervan is dat je dan zelf kunt beoordelen of de teksten die je tekstschrijver geschreven zijn voldoen aan de SEO richtlijnen. Daarom geven we je een aantal tips die jij kunt toepassen bij het controleren van je teksten.

1. De juiste zoekwoorden

Een van de belangrijkste onderdelen van een goede SEO tekst is dat er gebruik is gemaakt van de juiste zoekwoorden. Als jij je teksten schrijven door ons laat doen kun je ervan uit gaan dat er meerdere relevante zoekwoorden verwerkt worden in je tekst.

Hierdoor kan één tekst scoren op meerdere zoekwoorden. Maar niet alle tekstschrijvers houden daar rekening mee en schrijven de tekst volledig gebaseerd op één zoekwoord.

2. Geeft de SEO tekst een goed antwoord op de vraag achter de zoekterm?

Heel vaak kom ik teksten tegen die geoptimaliseerd zijn voor een bepaald zoekwoord maar na één paragraaf al direct afwijken van het zoekwoord. Als je goede SEO teksten wilt schrijven is het belangrijk dat jouw tekst de vraag achter het zoekwoord zo goed mogelijk beantwoordt.

Als het zoekwoord “huis verkopen” is, is het de bedoeling dat jouw tekst een zo goed mogelijk antwoord geeft over bijvoorbeeld hoe een huis verkopen werkt of waarop je moet letten als je een huis gaat verkopen.

Hoe beter  de informatie is over het onderwerp hoe beter je teksten zullen scoren in de zoekmachines.

3. Laat de zoekwoorden die je gebruikt vaker terugkomen in de tekst

Als je SEO teksten schrijft voor je website is het belangrijk dat het zoekwoord of de zoekwoorden vaker terugkomen. Belangrijke plekken in de tekst zijn:

  • De titel van je bericht
  • De URL (SLUG)
  • Meerdere (sub)koppen
  • In de introductie
  • In de paragrafen
  • Maar ook in de SEO titel en metaomschrijving (het gedeelte dat publiek in de zoekmachines te zien krijgt)

Met een WordPress website kun je daarvoor een handige plugin downloaden namelijk Yoast SEO. Hiermee kun je direct zien of de tekst goed geoptimaliseerd is voor een bepaald zoekwoord.

Wel is het belangrijk dat je het allemaal niet te letterlijk neemt. Niet alle bolletjes van de YOAST SEO plugin hoeven groen te zijn. Als de tekst over het algemeen maar SEO technisch goed is.

4. Maak een vaste lay-out voor je teksten

Om duidelijke structuur aan te brengen aan je teksten is het een goed idee om een vaste lay-out voor je teksten te gebruiken. Zo weet je vooraf al wat er in de tekst moet komen te staan. Naast dat het voor een duidelijke structuur zorgt helpt het ook je tekstschrijver om de teksten meer volgens jouw wensen te schrijven.

5. Zorg dat de teksten scanbaar zijn

De content die je op je website publiceert worden vrijwel nooit helemaal gelezen. Daarom is het belangrijk om je teksten scanbaar te maken zodat je bezoekers makkelijk over de tekst heen kunnen skimmen. Ze kunnen dan precies de punten lezen die voor hen belangrijk is.

Teksten scanbaar maken doe je door voldoende gebruik te maken van koptekst en korte alinea's met veel witregels. Daarnaast helpt het ook om een inhoudsopgave toe te voegen aan je berichten.

Conclusie

In dit blogbericht heb ik je verteld wat SEO teksten zijn, waarom ze belangrijk zijn en heb je een aantal tips gegeven zodat je weet waarop je moet letten bij het schrijven/controleren van SEO teksten.

De kans is groot dat jij helemaal geen zin hebt om wekelijks nieuwe content te schrijven voor je website. Dan is het een goed idee om het SEO teksten schrijven te laten doen. Wij helpen je graag om je website te voorzien van content en maken daarmee graag je handen volledig vrij.

We kunnen je een full service dienst aanbieden waarbij we het volgende doen:

  • Zoekwoordonderzoek
  • SEO teksten schrijven
  • SEO teksten controleren
  • Publiceren op je website

Neem contact met ons op > 

Hierdoor hoef jij de tekst indien gewenst alleen nog maar een keer na te lezen. Bij het schrijven van SEO teksten is het belangrijk dat er enige regelmaat in zit. Dat betekent dat je minimaal één keer per week een nieuwe blog zou moeten plaatsen wil je een beetje voortgang in groei zien.

Over de schrijver
Wij zijn Writgo.nl. We zijn een team van gepassioneerde schrijvers en helpen andere online bedrijven meer resultaat behalen op het internet. Hoewel we voor vrijwel alle soorten online bedrijven content schrijven, ligt onze focus op affiliate marketing. Bij Writgo.nl zijn we allemaal bekend met affiliate marketing en weten we daarom ook precies welke content een affiliate website nodig heeft. Daarnaast schrijven we ook steeds meer content voor andere soorten bedrijven, webshops en zelfs bol.com verkopers. In de blogberichten op onze website lees je alles over hoe jij geld kunt verdienen op het internet. Zelf zijn we actief bezig met verschillende vormen van online geld verdienen en zorgen we er zo voor dat we binnen Writgo.nl. Verschillende inkomstenbronnen opbouwen. Met onze blogs helpen we je jou dat ook bereiken. De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om De Affiliate Marketing Revolutie te volgen. Klik hier om naar de kortingspagina te gaan. Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing. Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down