Van financiële onafhankelijkheid genieten; daar droom jij toch ook van? Men zegt wel eens gekscherend dat geld niet gelukkig maakt. Wij zijn van mening dat geld inderdaad niet per sé gelukkig maakt, maar dat geld het leven wel een stuk leuker én makkelijker maakt. Indirect kun je dus absoluut een stuk gelukkiger worden van (veel) geld.

Maar, hoe kom je nou aan veel geld? Daar bestaan verschillende mogelijkheden voor; je kunt bij toeval rijke ouders hebben, je kunt een geniale uitvinding doen of je kunt de loterij winnen. De kans om op dat deze manier rijk te worden, is echter voor een kleine groep mensen geschikt. Hoe je verder nog rijk kunt worden? In onze ogen is dat mogelijk door op de juiste manier met affiliate marketing aan de slag te gaan.

Door de opkomst van het internet is in ieder geval tegenwoordig alles mogelijk. Dat is zéker het geval als je zelf actief met affiliate marketing aan de slag gaat. In onze ogen is affiliate marketing het meest veelbelovende online verdienmodel, waarover we je graag in dit artikel meer kunt vertellen.

In dit artikel bespreken we eigenlijk hoe je rijk kunt worden met affiliate marketing. We bespreken niet alleen hoe je dit kunt doen, maar we bespreken ook hoe je continu jouw inkomen kunt verhogen. Verder hebben we nog enkele handige tips voor je met betrekking tot het verdienen van geld met affiliate marketing.

Hoe rijk kun je worden met affiliate marketing?

Is het mogelijk om financieel onafhankelijk te worden dankzij affiliate marketing? Ja, dat is zonder enige twijfel mogelijk. Hoe het komt dat wij hier zo zeker van zijn? Nou, via het internet vind je meerdere voorbeelden van affiliate marketeers die financieel onafhankelijk zijn geworden. Is dat ook jouw grote wens?

Dan is het van belang om de juiste keuzes te maken, om je op de juiste manier voor te bereiden en om onwijs veel inzet te tonen.

Over deze ‘vereisten’ lees je verderop in dit artikel meer. Eerst willen we antwoord geven op de vraag ‘Hoe rijk kun je worden met affiliate marketing?’.

Met affiliate marketing ben je absoluut in staat om 10.000 euro per maand te verdienen. Is dat voldoende om financieel onafhankelijk te worden? Dat ligt maar net aan jouw uitgavenpatroon. Feit is dat je echter ook nog véél meer dan de 10.000 euro per maand kunt gaan verdienen. Hoe je dat het beste kunt doen? Dat bespreken we graag in dit artikel.

Maak een vliegende start

Een goed begin is het halve werk. Die uitspraak is op onwijs veel vlakken in het leven van toepassing. In onze ogen is deze uitspraak ook zéker van toepassing op het opbouwen van een eigen online business. Als je met affiliate marketing aan de slag wilt gaan, is het dus ook zaak om een vliegende start te maken. Hoe je deze vliegende start kunt beleven? Dat doe je onder meer door je op de juiste manier te verdiepen in dit vakgebied.

Indien je echt succesvol met affiliate marketing wilt worden, heb je daar veel kennis voor nodig. Deze kennis kun je via het internet op doen, maar de kans is groot dat je op die manier belangrijke informatie mis loopt. Mede daarom raden wij je aan om een affiliate marketing cursus te volgen.

Op het moment van schrijven bestaan er twee interessante affiliate marketing cursussen:

Met name de laatstgenoemde cursus kan op veel positieve beoordelingen rekenen. Onwijs veel affiliate marketeers hebben deze cursus al gevolgd, waardoor zij de benodigde kennis op hebben gedaan. Wij zijn in ieder geval van mening dat beide cursussen onwijs uitgebreid te noemen zijn; met beide cursussen kun je in ieder geval alle benodigde kennis op doen. Kennis die je in een later stadium absoluut nodig hebt.

Heb je eenmaal een geschikte affiliate marketing cursus gevolgd? Dan hoef je eigenlijk nog maar twee dingen te doen: de opgedane kennis in de praktijk toe passen en onwijs hard te werken. Met name het laatstgenoemde aspect is van cruciaal belang. Als jij niet voldoende inzet toont, gaan jouw concurrenten er met jouw klanten vandoor.

Om een vliegende start met affiliate marketing te kunnen maken, moet je dus zeker de nodige voorbereidingen treffen. Daarbij is het ook goed om te weten dat je niet direct geld gaat verdienen met affiliate marketing. De aanloopperiode is bij affiliate marketing relatief lang; in die periode verdien je geen geld, terwijl je wel een hoop tijd in jouw affiliate website investeert. Die investering verdien je echter op de lange termijn – als het goed is – dubbel en dwars terug.

Wat heb je nodig om succesvol te starten met affiliate marketing?

We hebben reeds hierboven benoemd waarom een vliegende start van cruciaal belang is. Om van deze vliegende start kunnen genieten, is het zaak dat je verschillende dingen voor jezelf op orde krijgt. Zo is het allereerst dus aan te raden om alle benodigde kennis op te gaan doen. Waarom je die kennis nodig hebt? Nou, al jouw concurrentie beschikt óók over die kennis.

Als jij dus niet de juiste kennis in handen hebt, ben je niet in staat om jouw concurrentie te verslaan. In dat geval zou je dus op een andere manier jouw concurrentie moeten zien te verslaan, maar dat is nagenoeg onmogelijk. Zorg er daarom voor dat je de juiste kennis op doet. Vandaaruit kun je verder gaan werken aan jouw carrière als affiliate marketeer.

Daarbij is het ook goed om te weten dat je onwijs veel inzet en doorzettingsvermogen moet tonen. Zoals we hierboven al aangehaald hebben, verdien je met affiliate marketing namelijk niet direct geld. Het is goed mogelijk dat je pas na enkele maanden geld gaat verdienen. Tot die tijd ben je dus wél druk bezig met jouw affiliate website, terwijl je nog geen inkomsten hebt.

In dat geval is het onwijs belangrijk om inzet te blijven tonen. Alleen op die manier kun je jouw website blijven optimaliseren en daarmee jouw concurrentie verslaan. Ondertussen moet je dus ook nog over het nodige geduld beschikken; je verdient immers niet direct geld bij affiliate marketing. Desalniettemin is het zeer interessant om met affiliate marketing aan de slag te gaan; op de lange termijn kun je namelijk écht veel geld met affiliate marketing gaan verdienen.

Tot slot is het ook wenselijk dat je een goed idee hebt. De concurrentie in de wereld van affiliate marketing is namelijk behoorlijk hevig. In sommige branches kun je daardoor geen brood meer verdienen; alle bezoekers worden al ‘opgevangen’ door de websites van grote spelers. Alleen als je een interessante niche weet te vinden, ben je in staat om alle inkomsten te gaan verdienen. Om écht succesvol met affiliate marketing aan de slag te gaan, is het dus zaak om een goede niche te vinden.

Inkomsten verkrijgen + opbouwen

Heb je een goede niche gevonden? Heb je een prachtige affiliate website gemaakt? Heb je veel content toegevoegd en heb je de affiliate links in jouw content verwerkt? Dan kun je eigenlijk gaan beginnen met het verdienen van geld.

In eerste instantie heb je daar waarschijnlijk dus een aanloopperiode voor nodig. Tijdens die periode verdien je niet al te veel, maar dat lukt op de lange termijn absoluut wel.

Zodra je de eerste euro’s met jouw affiliate website gaat verdienen, kan het hard gaan. Dat is zeker het geval als je jouw website blijft optimaliseren en daarmee meer en meer bezoekers aan weet te trekken. Des te meer bezoekers je aan weet te trekken, des te groter de kans op orders is.

Als jouw website eenmaal orders weet te scoren, kan het hard gaan. Je geniet hierbij eigenlijk van het domino-effect; dat is zéker het geval als je hoge rankings binnen Google weet te verkrijgen. Heb je dat voor elkaar gekregen? Dan komen de bezoekers eigenlijk vanzelf naar jouw website toe, waardoor je ook meer en meer orders weet te scoren.

Zodra jouw website inkomsten begint te vergaren, is het ook makkelijk om deze inkomsten uit te gaan bouwen. Je kunt namelijk relatief makkelijk opschalen bij affiliate marketing. Dit kun je doen door jouw huidige affiliate website nóg beter te maken, maar je kunt ook moeiteloos nieuwe affiliate websites opstarten. Als je eenmaal meerdere goedlopende affiliate websites hebt, verdien je al snel duizenden euro’s per maand.

Om écht rijk met affiliate marketing te kunnen worden, is het absoluut noodzakelijk c.q. wenselijk dat je meerdere goedlopende affiliate websites hebt. Deze websites verdienen per stuk vrij veel geld, waardoor je onderaan de streep maandelijks écht een leuk bedrag weet te verdienen.

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, is het echter niet makkelijk om heel rijk met affiliate marketing te gaan worden. Je hebt hier een goed idee voor nodig, maar je moet ook onwijs veel inzet en doorzettingsvermogen voor tonen. Ondertussen moet je ook nog kennis van zoekmachine optimalisatie hebben, moet je perfecte content weten te creëren en moet je jouw concurrentie voor zien te blijven.

Met het oog op de lange termijn moet je jouw website ook continu blijven verbeteren. Als jij niet continu aan jouw website blijft werken, wordt jouw website vanzelf voorbijgestreefd door concurrentie. Het is immers een feit dat de concurrentie in de wereld van affiliate marketing vrij hevig is.

Rijk worden met affiliate marketing; enkele tips

In dit artikel heb je veel praktische informatie over affiliate marketing kunnen vinden. Daarnaast hebben we je her en der ook van belangrijke waarschuwingen voorzien; het is namelijk niet mogelijk om slapend rijk te worden met affiliate marketing.

Om jou ook rijk te laten worden met affiliate marketing, hebben wij enkele tips voor je op een rijtje gezet. Volg onderstaande tips op en bouw daarmee jouw (passieve) inkomen op.

  • Bewaar je geduld & werk hard. Dit is zonder enige twijfel de belangrijkste tip. Alleen met voldoende inzet en geduld kun je uiteindelijk jouw affiliate website tot een succes uit laten groeien.
  • Maak gebruik van handige tools. Door de jaren heen zijn er verschillende affiliate tools op de markt gebracht. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je géén gebruik van die tools maakt. Gebruik bijvoorbeeld de verschillende software van de Internet Marketing Unie of het Marketheme van de Internet Marketing Unie.
  • Let goed op jouw boekhouding. Als je eenmaal geld begint te verdienen, is het advies om goed op jouw boekhouding te (blijven) letten. Check bijvoorbeeld regelmatig of je alle inkomsten wel op de juiste manier inboekt. Twijfel je hierover? Schakel dan een gespecialiseerde accountant in. Het is immers niet prettig als je in een later stadium veel geld terug moet betalen of dat je – ongemerkt – belasting aan het ontduiken bent.
  • Doe inspiratie op bij succesvolle affiliate marketeers. In ons land is Jacko Meijaard zonder twijfel de bekendste affiliate marketeer. Deze bekendheid heeft hij onder meer te danken aan zijn geweldige prestaties, maar ook aan zijn eigen cursus. Bovendien is hij vrij transparant en wil hij ook graag andere mensen helpen. Daar kun je direct van profiteren; doe inspiratie van hem op, volg zijn tips en zet daarmee de stappen naar een succesvolle carrière als affiliate marketeer.
  • Omring je met de juiste mensen. Wat heb je aan mensen om je heen die niks begrijpen van affiliate marketing? Niet al te veel. Wat heb je aan mensen om je heen die specialistische kennis hebben in de wereld van affiliate marketing? Heel veel! Omring je daarom met dergelijke mensen, laat hen jou helpen en besteed ook bepaalde zaken uit. Daarmee stijgen jouw uitgaven in eerste instantie, maar op de lange termijn geniet je juist van extra inkomsten.

Affiliate Marketing RevolutieIs het mogelijk om rijk te worden met affiliate marketing? Ja, zeker. Kun je slapend rijk worden met affiliate marketing? Ja, ook dat is mogelijk. Om dat voor jezelf mogelijk te maken, is het echter wel eerst pure noodzaak om jarenlang héél hard te werken. Als je dat op weet te brengen, is de kans groot dat je uiteindelijk rijk gaat worden met affiliate marketing. Een omzet van 10.000 euro per maand zou je absoluut moeten kunnen bereiken met affiliate marketing.

Wil je direct starten met affiliate marketing en hierbij stap voor stap uitgelegd krijgen hoe dat werkt? Bekijk dan eens de Affiliate Marketing Revolutie voor meer informatie.