Plug & Pay Review – Beste betaalpagina software?

Plug & Pay Review – Beste betaalpagina software?

Ben je met je eigen webshop begonnen? Dan heb je ongetwijfeld één doel: zoveel mogelijk producten verkopen. Om zoveel mogelijk producten te verkopen, zou je gehele webshop perfect moeten zijn. Dit geldt voor de opbouw van de webshop, het design, de content, de productfoto’s én de betaalpagina. Om de perfecte betaalpagina te ontwikkelen, kun je gebruikmaken van de Plug and Pay software.

Geen zin om te lezen? Bekijk de video:

In deze Plug and Pay review vertellen we je alles over deze software. We bespreken hoe deze software werkt, wat je aan de software hebt en wat onze persoonlijke bevindingen zijn. Aan het einde van deze review geven we vervolgens antwoord op de hoofdvraag: is Plug And Pay de beste betaalpagina software?

Wat is Plug and Pay precies?

Plug & Pay is een tool die je in je webshop kunt integreren. Met deze tool is het vervolgens mogelijk om het betaalproces in je webshop te optimaliseren. Dit betekent onder meer dat je bezoekers/klanten op een gemakkelijke manier de bestelling kunnen plaatsen.

Je kunt je ongetwijfeld voorstellen dat dit veel voordelen met zich mee brengt. Je gaat niet alleen méér orders scoren, maar het gemiddelde orderbedrag komt ook hoger te liggen. Dat is te danken aan alle upselling-mogelijkheden van deze tool.

Je moet wel even goed rekening met het volgende houden: Plug & Pay is geen compleet webshopsysteem. Je moet dit systeem gebruik in combinatie met bijvoorbeeld WordPress. Je kunt dit systeem vooral zien als het checkout-gedeelte in je webshop.

Ook willen we je op het volgende wijzen: dit is geen kant-en-klare plug-in. Je moet de tool eerst volledig naar wens instellen, voordat je de tool op de best mogelijke manier kunt gebruiken. Nadat je dit hebt gedaan, geniet je uiteindelijk van veel gemak. En van talloze voordelen, waarover we je in deze Plug and Pay review alles vertellen.

Let op: de benaming Plug & Pay is volgens ons niet 100% juist. Het is immers niet zo dat je direct van deze plug-in gebruik kunt maken. Om de plug-in in je webshop te integreren, moet je namelijk veel instellingen naar wens instellen. Dit kost de nodige tijd.

Wat is het doel van de Plug & Pay tool?

Wat is nou de reden dat de Internet Marketing Unie met de Plug & Pay tool op de markt gekomen is? Het antwoord op deze vraag is duidelijk: om het leven van webshopeigenaren makkelijk(er) te maken.

Door van deze tool gebruik te maken, stel je je betaalpagina volledig naar wens in. Dit doe je op een relatief simpele manier, waarna het op-en-top genieten is. Je ziet meer en meer orders binnenkomen en de orderwaarde komt ook nog hoger te liggen. Die combinatie zorgt uiteindelijk voor een hogere winst.

Voor wie is de Plug & Pay tool geschikt?

De Plug & Pay tool is in de basis voor alle webshopeigenaren geschikt. Kun je op één of meerdere van onderstaande vragen ‘ja’ antwoorden? Dan is deze tool zéker geschikt voor je.

 • Je hebt veel bezoekers die bij het betaalproces je webshop wegklikken. De redenen hiervoor kunnen divers zijn, maar in veel gevallen is dit te wijten aan de betaalpagina. De betaalpagina is mogelijk niet overzichtelijk, is té druk of werkt niet goed. Als het laden te lang duurt, klikken veel mensen je webshop direct weg.
 • Je wilt serieus met upselling aan de slag gaan. Het verkopen van producten is leuk, maar het verkopen van meerdere producten tegelijkertijd is nóg leuker. Dit krijg je voor elkaar met de Plug & Pay tool. Met deze tool ben je namelijk in staat om op een slimme manier met upselling aan de slag te gaan. Bijkomend voordeel is dat je hier tal van mogelijkheden voor hebt.
 • Je wilt van je webshop een (groter) succes maken. Het succes van een webshop wordt afgelezen aan de omzet, de winst en de hoeveelheid orders. Als je met de tool van Plug & Pay aan de slag gaat, is de kans groot dat je al snel de gewenste resultaten boekt.
 • Je bent niet tevreden met je huidige betaalpagina. Ben je op dit moment niet te spreken over de huidige betaalpagina in/van je webshop? Ook dat is een meer dan prima reden om met Plug & Pay aan de slag te gaan. Wil jij meer weten over online verkopen, hogere orderwaardes en meer winst dankzij een goede betaalpagina? Download dit GRATIS E-book van Plug & Pay voor meer informatie!

Door wie is de Plug & Pay tool ontwikkeld?

Deze unieke betaalpagina tool is ontwikkeld door de heren van de Internet Marketing Unie. Dit bedrijf begon ooit als een klein marketingplatform, maar is door de jaren heen ongekend hard gegroeid. Zo organiseert de IMU de grootste marketing events in ons land.

Daarnaast heeft de Internet Marketing Unie allemaal diensten en producten op de markt gebracht. Je kunt hierbij denken aan cursussen, trainingen, webinars en e-books. Maar, de Internet Marketing Unie heeft zich ook toegelegd op het ontwikkelen van software.

Daar is de Plug & Pay software een prima voorbeeld van. De ontwikkelaars van de Internet Marketing Unie merkten zelf op dat de betaalpagina’s bij veel webshops een doorn in het oog zijn. Deze pagina’s zijn te druk, spreken niet tot de verbeelding of zorgden voor storingen. Met de Plug & Pay software wilde men dit oplossen.

En dat is behoorlijk goed gelukt. In de afgelopen jaren is deze software erg populair geworden. Veel webshopeigenaren maken op dit moment – met veel plezier – gebruik van deze software. Kunnen wij ons dat voorstellen? Ja, dat kunnen wij ons absoluut. Maar, hier vertellen we verder op in deze Plug & Pay review graag meer over.

Wie zijn de heren achter de Internet Marketing Unie?

Enkele jaren geleden begon Tonny Loorbach met zijn eigen bedrijf. Met zijn bedrijf hielp hij andere bedrijven op het gebied van online vindbaarheid. Dit ging hem al vrij snel goed af; Tonny had op dit gebied bijzonder veel kennis in huis.

Eén van de eerste klanten die Tonny wist te trekken, was een bedrijf waar Martijn van Tongeren werkzaam was. Deze twee heren konden het al snel goed met elkaar vinden, waarna ze besloten om met elkaar samen te gaan werken. Op dit moment zijn Tonny en Martijn dan ook de leiders van dit leuke en succesvolle bedrijf.

Op dit moment doen Martijn en Tonny het niet meer alleen. Nee, ze hebben de nodige werknemers aangetrokken, waardoor het bedrijf alsmaar harder is gaan groeien.

Wil je meer weten over de Internet Marketing Unie? Dan verwijzen we je graag naar de website imu.nl. Op deze website vind je meer informatie over het grootste online marketing platform van Nederland. Want ja, dat is de Internet Marketing Unie door de jaren heen geworden.

Softwaresystemen van IMU

Door de jaren heen hebben de heren van de IMU meerdere softwaresystemen op de markt gebracht. Voor het overzicht zetten we deze systemen even voor je op een rijtje:

 • Plug & Pay: dit is de tool die in deze Plug & Pay review centraal staat. Met deze tool maak je – volgens IMU – in een handomdraai een effectieve betaalpagina.
 • Phoenix: met deze software zet je zonder enige technische kennis een fraaie website online. Deze website oogt niet alleen fraai, maar is ook geoptimaliseerd met het oog op Google. Je bent hierdoor in staat om snel de nodige bezoekers aan te trekken.
 • Huddle: met deze software kun je je eigen e-learning omgeving opzetten. Zo ben je in staat om trainingen en cursussen te maken en te verkopen. Ook is het met deze tool mogelijk om je eigen online community op te zetten.

Wat kun je allemaal doen met Plug & Pay?

Heb je deze Plug & Pay review tot zover doorgenomen? Dan heb je mogelijk al opgemerkt dat wij erg te spreken zijn over deze tool. Dit is te danken aan de ontwikkelaar van de tool, maar ook aan onze persoonlijke bevindingen. We hebben namelijk behoorlijk goede ervaringen met deze software.

Iets wat ons vooral aanspreekt, is de veelzijdigheid. Dit is namelijk méér dan alleen een tool waarmee je een betaalpagina kunt maken. Dat je met deze tool veel kanten op kunt, bespreken we graag hieronder. Hieronder vind je informatie over de zaken die je met deze software/tool uit kunt voeren.

Converterende betaalpagina’s maken

Wellicht het belangrijkste is dat je converterende betaalpagina’s kunt maken. Dit betekent dat je betaalpagina’s maakt die daadwerkelijk aan de verkopen bijdragen. Op een positieve manier uiteraard.

Met dank aan deze tool maak je de betaalpagina’s relatief makkelijk. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld uit tal van templates kiezen. Kies de gewenste template uit en werk deze template geheel naar wens bij.

Je hebt hierbij de keuze uit allerlei extra onderdelen die je toe kunt voegen. Je kunt bijvoorbeeld een countdown timer aan je betaalpagina toevoegen, maar ook testimonials of bepaalde garantieregelingen. Door dergelijke zaken aan je betaalpagina toe te voegen, stijgt de conversie van je webshop.

Dat je uit zoveel onderdelen kunt kiezen, spreekt ons erg aan. Je bent hiermee immers in staat om de betaalpagina volledig naar je eigen wensen te ontwikkelen. Wil je meerdere van de genoemde onderdelen? Uiteraard geen probleem! Wil je slechts één onderdeel toevoegen? Ook dat is geen probleem. Met Plug & Pay heb je gewoonweg alle touwtjes in eigen handen.

Bijkomend voordeel: je bepaalt echt van A tot Z hoe de betaalpagina er uit komt te zien. Het klopt dat je hiervoor gebruik van templates maakt, maar binnen deze templates kun je alles naar wens aanpassen. Hierbij kun je denken aan de lay-out van betaalpagina, maar ook aan de kleuren bijvoorbeeld.

Weet je wat ook een belangrijk voordeel van Plug & Pay is? Dat je deze software aan Mollie kunt koppelen. Nadat je dit hebt gedaan, komen alle betalingen automatisch in je Mollie account terecht. Je behoudt hiermee het perfecte overzicht over je financiën en de successen van je webshop.

Check-out pagina’s voor abonnementen

Heb je in je webshop ervoor gekozen om met abonnementen te werken? Ook dan kun je prima van Plug & Pay gebruikmaken. Met deze tool kun je namelijk terugkerende betalingen en/of automatisch incasso’s aanbieden. Hoe fijn is dat? Heel fijn volgens ons.

Belangrijk voordeel hiervan is dat je wederkerende inkomsten opbouwt. De klant betaalt niet alleen deze maand het abonnementsbedrag, maar ook de komende jaren.

Mocht je veel van deze klanten aantrekken, krijg je maandelijks behoorlijk wat geld binnen. Zonder dat je hier in principe nog iets voor hoeft te doen.

Lekker achterover leunen en geld verdienen. Dankzij Plug & Pay kan dit de toekomst voor je worden.

Je volledige administratie bijhouden

Wat is voor jou de reden dat je bent gaan ondernemen? Hoogstwaarschijnlijk is het antwoord op deze vraag niet ‘om lekker mijn boekhouding bij te houden’. Nee, bijna geen enkele ondernemer vindt het leuk om zijn of haar boekhouding bij te houden.

Dat heeft de Internet Marketing Unie maar al te goed begrepen. Zij hebben er dan ook voor gezorgd dat het bijhouden van de administratie erg simpel is. Het enige wat je hoeft te doen, is de tool op de juiste manier in te stellen.

Vervolgens zorgt de tool automatisch voor een correcte administratie. De tool is bijvoorbeeld in staat om automatisch facturen te generen, om deze facturen naar je klanten te verzenden en om e-mails met bestelbevestigingen te versturen.

Op het gebied van de administratie/boekhouding bespaar je dus oprecht veel tijd met Plug & Pay.

Affiliate software

Wil je graag met je bedrijf een flinke groei doormaken? Dan zou het interessant zijn om van de affiliate software van Plug & Pay gebruik te maken. In deze tool is namelijk een extra stukje software ingebouwd, waarmee je met affiliate marketing aan de slag kunt gaan.

Het fijne hierbij is dat je iedereen in staat stelt om jóuw producten te promoten. Doet een affiliate marketeer dit succesvol?

Dan betaal je deze marketeer hier een bepaald bedrag voor. Wat dit bedrag precies is, kun je bij Plug & Pay volledig zelf bepalen.

Met Plug & Pay is het dus mogelijk om op het gebied van affiliate marketing flinke stappen te zetten. Wat ook ideaal is, is dat je producten direct in de Marketplace van de Internet Marketing Unie verschijnt. Iedereen die zich met affiliate marketing bezig houdt, komt hierdoor ‘oog in oog’ te staan met jouw producten.

Koppelingen

Het is ook nog eens mogelijk om Plug & Pay aan andere systemen te koppelen. Dit doe je middels Zapier; dit is een handige tool waarmee je systemen met elkaar kunt laten communiceren. Je bent hierdoor dus bijvoorbeeld in staat om Plug & Pay aan Mollie te koppelen.

Hoe kun je Plug & Pay installeren?

Spreken alle besproken functies van Plug & Pay je aan? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Toen wij deze software zelf uitprobeerden, werden wij ook direct enthousiast. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij tot op de dag van vandaag gebruik van Plug & Pay maken.

Maar, hoe kun je nou precies van deze tool gebruikmaken? Daar heb je meerdere mogelijkheden voor. Je kunt deze tool namelijk in meerdere systemen integreren.

Bijna iedereen kiest ervoor om deze tool aan WordPress te koppelen. Je hebt hierdoor een perfecte connectie tussen het CMS en deze handige software.

Kun je Plug & Pay dan ook zien als een volwaardige vervanger van WooCommerce? Nee, dat is niet het geval. Zeker als je meerdere soorten producten verkoopt, is het verstandig om van WooCommerce gebruik te blijven maken.

Wat zeggen andere gebruikers van Plug & Pay?

In de afgelopen jaren is Plug & Pay een populaire tool geworden. Dit is ook aan onszelf te danken, aangezien wij al geruime tijd vol lof over deze tool spreken. Wij zijn echter niet de enige! Als je via het internet op zoek naar informatie over Plug & Pay gaat, kom je alleen maar positieve beoordelingen tegen.

Om je hier een indruk van te geven, hebben wij drie reviews voor je op een rijtje gezet:

 • Plug&Pay is dé ideale tool om snel aan de slag te gaan en zaken te verkopen via je website zonder dat er een volledige webshop moet aan gekoppeld worden. Zeer duidelijke interface, een aanrader!
 • Eindelijk een perfecte oplossing voor een 1-klik upsell in Nederland. De betaalpagina ziet er superstrak uit zonder afleiding voor de bezoeker. Dit gaat heel veel extra omzet opleveren.
 • Een van de weinige systemen waarin je heel gemakkelijk een kassakoopje en een one-click upsell kunt toevoegen. Dit heeft ervoor gezorgd dat we zeker 20% meer omzet draaien!

Zoals je kunt zien, spreken deze gebruikers vol lof over Plug & Pay. Wij zijn het overigens volledig met deze gebruikers eens. Het klopt namelijk dat deze tool veel mogelijkheden biedt, een duidelijke interface biedt en voor meer omzet gaat zorgen. Als je ook een omzetstijging van 20% wenst te hebben, kun je Plug & Pay dus zéker een kans geven!

Wat kost Plug & Pay?

Hebben wij je met deze Plug & Pay review warm weten te maken? En zou je daarom graag ook gebruik van deze software gaan maken? Dan zou je een keuze tussen de drie pakketten moeten maken. Deze drie pakketten bespreken we graag hieronder.

Lite – 9 euro per maand

Bij dit pakket krijg je de beschikking over meerdere betaalpagina’s templates. Je kunt ook kassakoopjes toevoegen en automatisch facturen uit laten draaien. Dit pakket is echter wel beperkt tot maximaal 3 producten per maand en maximaal 50 transacties per maand.

Premium – 49 euro per maand

Het Premium pakket is het Lite pakket met allerlei extra’s. Zo kun je met A/B testing aan de slag gaan, kun je met one-click upsells aan de slag gaan en kun je ook abonnementen gaan verkopen. Het is tevens mogelijk om betaling in termijnen aan te bieden. Verder is het fijn dat het om een onbeperkt aantal producten en checkouts gaat. De hoeveelheid transacties is beperkt tot 500 per maand.

Ultimate – 97 euro per maand

Wil je voor het beste van het beste gaan? Dan is het Ultimate pakket voor jou weggelegd. Bij dit pakket krijg je alles van het Premium pakket plus nog de toegang tot het affiliate systeem van IMU. Hierdoor ben je in de gelegenheid om andere mensen jouw producten te laten promoten. Bij dit pakket gaat het om maximaal 2500 transacties per maand.

De pakketten op een rijtje

Al met al kun je dus uit drie pakketten kiezen. Deze drie pakketten zetten we inclusief prijzen nog even voor je op een rijtje:

 • Lite: 9 euro per maand
 • Premium: 49 euro per maand
 • Ultimate: 97 euro per maand

Let op: deze genoemde bedragen zijn op basis van een jaarbetaling. Kies je voor een maandelijkse betaling? Dan betaal je fors meer per maand.

Garantie

De eerste 14 dagen heb je recht op een geld terug garantie. Tijdens deze periode kun je een berichtje naar de Internet Marketing Unie sturen. Zij zorgen er vervolgens voor dat je het aankoopbedrag retour krijgt.

Proefperiode

Wil je eerst uitproberen of Plug & Pay daadwerkelijk iets voor je is? Dan komt de 14 dagen gratis proefperiode goed van pas. Tijdens deze periode kun je dit systeem naar hartenlust uitproberen.

Wat zijn de voor- en nadelen van Plug & Pay?

Dat Plug & Pay veel voordelen biedt, mag inmiddels duidelijk zijn. Maar, je moet wel goed rekening houden met enkele nadelen. Als afsluiter van deze Plug & Pay review zetten we de belangrijkste plus- en minpunten voor je op een rijtje:

Voordelen van Plug & Pay

 • In een handomdraai een converterende betaalpagina. Belangrijk voordeel van Plug & Pay is dat dit systeem vrij simpel werkt. Binnen een mum van tijd heb je een betaalpagina ontwikkeld die daadwerkelijk converteert. Concreet betekent dit dat je met deze betaalpagina geld gaat verdienen.
 • Duidelijke interface. Zelfs als je voor het eerst gebruik van deze plugin maakt, spreekt alles voor zich. De plugin beschikt over een duidelijke interface en is gebruiksvriendelijk. Voor vragen kun je ook nog altijd terecht bij de Internet Marketing Unie.
 • Met veel andere systemen te koppelen. Wij vinden het een groot voordeel dat je deze tool met andere systemen kunt koppelen. Onder meer de koppeling met Mollie vinden wij echt subliem te noemen. Maar, ook de koppeling met Zapier biedt uiteraard veel voordelen.
 • Keuze uit meerdere pakketten. Dat je uit drie pakketten kunt kiezen, spreekt ons ook aan. Je kunt hierdoor altijd een geschikt pakket voor jouw webshop/situatie uitkiezen. Mocht je van het affiliate systeem gebruik willen maken, zou je dus voor het Ultimate pakket moeten gaan.
 • Geen technische skills nodig. Voor het gebruiken van Plug & Pay heb je geen technische skills nodig. Wel is het wenselijk dat je creatief bent; je moet je betaalpagina immers wel op een unieke manier vormgeven.
 • Biedt tal van mogelijkheden. Het feit dat je de betaalpagina volledig naar eigen inzicht aan kunt kleden, spreekt ons erg aan. Je hebt hierdoor echt alle touwtjes in eigen handen en maakt de betaalpagina volledig naar je wens.

Nadelen van Plug & Pay

 • Geen telefonische support. Zit je met vragen over deze tool? Dan wil je mogelijk telefonisch contact opnemen, maar dat is spijtig genoeg niet mogelijk.
 • Affiliate systeem had iets uitgebreider gemogen. Wij zijn van mening dat het affiliate systeem iets uitgebreider had gemogen. Zo hadden wij graag gezien dat dit systeem meer statistieken aan zou bieden. Dit hadden we op z’n minst ook verwacht, met het oog op het prijskaartje.

Onze eindconclusie over Plug & Pay

In onze ogen is Plug & Pay een onmisbaar systeem voor elke webshopeigenaar. Met dit systeem verkoop je meer producten, scoor je meer orders, verhoog je de orderwaarde en verhoog je dus gigantisch je omzet.

Dat het systeem ook nog relatief makkelijk werkt, spreekt ons des te meer aan. Als klap op de vuurpijl; je kunt dit systeem ook nog op tal van manieren inzetten. Ongeacht hoe je dit systeem wilt gebruiken, is het mogelijk. Voldoende reden dus om zo snel mogelijk een abonnement af te sluiten! Sluit op deze pagina jouw Plug & Play trial af, en ontdek de verschillende mogelijkheden!

Veelgestelde vragen over Plug & Pay

Wat kost Plug & Pay?

Dit hangt af van het abonnement waar je voor kiest en de soort betaling. Kies je voor een aanbetaling, kun je van onderstaande prijzen uitgaan:

 • Lite: 9 euro per maand
 • Premium: 49 euro per maand
 • Ultimate: 97 euro per maand

Aan welke systemen kun je Plug & Pay koppelen?

Je kunt dit systeem in WordPress integreren, waarna je het aan andere systemen kunt koppelen. Hierbij kun je denken aan Moneybird, Zapier, Reeleezee en Mailblue. Door van Zapier gebruik te maken, kun je uiteraard voor nóg meer koppelingen kiezen.

Kun je je abonnement wijzigen?

Ja, het is mogelijk om je abonnement te wijzigen. Dit is mogelijk nadat je huidige abonnement verlopen is. Wil je tussentijds een upgrade maken naar een duurder abonnement? Dat is mogelijk. Neem hiervoor even contact op met de klantenservice van de Internet Marketing Unie.

Biedt Plug & Pay een garantie op succes?

Nee, garanties op succes heb je in het leven nooit. Wel biedt de Internet Marketing Unie een andere garantie: je kunt binnen 14 dagen je geld terug vragen, indien je niet tevreden met deze software bent.

Over de Auteur

Wij zijn Writgo.nl! Een gepassioneerd schrijversteam dat dagelijks voor je klaar staat om al je content te schrijven. Naast het schrijven van content voor onze klanten delen we ook op deze website met regelmaat interessante dingen die gaan over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Hiermee hopen we ook mensen die nog niet begonnen zijn, warm te krijgen voor het starten van een eigen business.