Phoenix website software (IMU) Review 2023!
03 mei 2023 
in Tools

Phoenix website software (IMU) Review 2023!

In de hedendaagse digitale wereld zijn ondernemers voortdurend op zoek naar effectieve manieren om hun online-marketingactiviteiten te verbeteren en hun inkomsten te vergroten. Phoenix website software, ontwikkeld door de online marketing experts Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren van IMU, is een tool die belooft om precies dat te doen. Maar is het echt de moeite waard?

Deze vraag, en meer, gaan wij voor jou beantwoorden! In deze review zullen we de software in detail bekijken, en delen we onze ervaringen met het gebruik ervan voor verschillende soorten ondernemers. Geïnteresseerd? Groot gelijk, zou ik zeggen! Lees dus snel verder!

Het doel van dit artikel

Voor we dieper gaan induiken op de software, laten we je eerst beter begrijpen wat je precies van ons kan verwachten in dit artikel. Wat we willen natuurlijk wel iets bereiken, en dat is om je een eerlijke en grondige beoordeling van de Phoenix website software te geven, zodat jij kunt beslissen of het geschikt is voor jouw specifieke behoeften.

Om dit te bereiken, zullen we de belangrijkste functies, gebruiksgemak en prestaties van de software bespreken, evenals de klantenservice en ondersteuning die wordt geboden. Verder laten we je ook enkele voorbeelden van websites zien die zijn gemaakt met behulp van Phoenix, zodat je een idee krijgt van wat je kunt verwachten als je besluit de software zelf te gebruiken.

Goed, nu we je van alle introducerende informatie hebben voorzien, gaan we maar gauw écht beginnen. Dit is onze review over Phoenix website software!

Wat is een Phoenix website?

Een Phoenix website is een alles-in-een-oplossing voor het bouwen en beheren van websites, ontwikkeld door de Internet Marketing Unie (IMU). Het combineert de functionaliteiten van een contentmanagementsysteem (CMS) en een page builder met geïntegreerde marketingmodules. Deze marketingmodules zijn gericht op conversie-optimalisatie en zoekmachineoptimalisatie (SEO), twee belangrijke aspecten voor het succes van elke online onderneming.

Met Phoenix kunnen gebruikers zonder technische kennis professionele en goed converterende websites creëren. Het systeem bevat meer dan 70 kant-en-klare templates, waarmee je binnen enkele minuten een website online kunt hebben staan. Het is ook mogelijk om een website vanaf nul te bouwen of het bouwproces uit te besteden aan professionals.

Naast het bouwen en beheren van websites biedt Phoenix ook webhosting, waardoor de snelheid, veiligheid en vindbaarheid van je website worden gewaarborgd. Dit betekent dat je als ondernemer, je kunt concentreren op de inhoud en marketing van je website, terwijl Phoenix zorgt voor de technische aspecten.

Kortom, een Phoenix website is een gebruiksvriendelijke oplossing voor ondernemers die een online vindbaarheid willen opbouwen en optimaliseren voor conversies en SEO, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over technische zaken zoals webhosting en websiteontwerp.

Wie is de ontwikkelaar van de Phoenix website software?

De Phoenix website software is het resultaat van de inspanningen van twee doorgewinterde onlinemarketingexperts, Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach. Beiden hebben hun ervaring en kennis gebundeld om deze gebruiksvriendelijke, op conversie gerichte software te ontwikkelen, die ondernemers helpt om hun online aanwezigheid te optimaliseren.

https://www.youtube.com/watch?v=u8XJHHe49D4&pp=ygUZSU1VIGluIHZyaWpoZWlkIHZlcmJvbmRlbg%3D%3D

Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach zijn de drijvende krachten achter IMU (Internet Marketing Unie), een toonaangevend online marketingplatform in Nederland. Hun doel is om ondernemers te ondersteunen bij het bereiken van online succes door middel van effectieve marketingstrategieën en innovatieve softwareoplossingen.

Martijn van Tongeren

Martijn van Tongeren begon zijn carrière als klant van IMU, waar hij de waarde van een effectieve online marketingstrategie inzag. Zijn passie voor het onderwerp en bewezen expertise leidden tot zijn toetreding tot het team van Tonny Loorbach. Sindsdien is Martijn uitgegroeid tot mede-eigenaar van IMU en speelt hij een belangrijke rol in de ontwikkeling van Phoenix.

Tonny Loorbach

Tonny Loorbach, de oprichter van IMU, is al sinds 2010 actief in de wereld van online marketing. Met zijn jarenlange ervaring en expertise heeft hij talloze ondernemers geholpen om online succes te behalen. Zijn missie is om online marketing toegankelijk te maken voor iedereen, ondanks hun technische achtergrond.

In tegenstelling tot veel andere websitebouwers, is Phoenix specifiek ontworpen met het oog op ondernemers die hun vindbaarheid in Google willen verbeteren en meer leads willen genereren. De software is gebaseerd op bewezen online marketingprincipes en bevat alleen functionaliteiten die daadwerkelijk bijdragen aan het behalen van resultaten.

Voordelen van een Phoenix Website

Een Phoenix website biedt een scala aan voordelen voor bedrijven en individuen die op zoek zijn naar een efficiënte, gebruiksvriendelijke en effectieve website. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste voordelen die een Phoenix website te bieden heeft.

Direct Online

Een van de grootste voordelen van het kiezen voor een Phoenix website is de mogelijkheid om direct online te gaan. Zodra je besluit om met Phoenix te starten, staat je website meteen online, klaar om bezoekers te ontvangen. Dit is mogelijk dankzij de kant-en-klare templates die het ontwerpproces vereenvoudigen en de noodzaak van een designer elimineren.

Meer dan 70 Templates

Phoenix biedt meer dan 70 geteste en bewezen website templates, waardoor je eenvoudig een aantrekkelijke en effectieve website kunt opzetten. Je kunt ook een volledig unieke website maken door zelf een ontwerp te bouwen, hoewel dit meer tijd kan kosten.

Uitstekende SEO

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is essentieel voor het succes van je website. Phoenix is ontwikkeld met SEO in gedachten, met ingebouwde functies zoals schone code en een geautomatiseerd intern link systeem. Dit zorgt ervoor dat je website goed scoort in Google en andere zoekmachines.

Geoptimaliseerde Landingspagina's

Landingspagina's zijn cruciaal voor het omzetten van bezoekers in klanten. Met Phoenix kun je eenvoudig effectieve landingspagina's maken met behulp van het drag-and-drop systeem, waardoor je geen coderingskennis nodig hebt.

Conversietechnieken

Phoenix bevat verschillende unieke conversie tools om je te helpen meer leads en klanten te genereren. Deze tools omvatten exit intent pop-ups, countdown timers, een YouTube abonneren functie, timed call-to-action (CTA) en meer. Deze technieken helpen je om de aandacht van bezoekers te trekken en hen aan te zetten tot actie.

Tijdsbesparing

Een Phoenix website kan snel worden opgezet, waardoor je waardevolle tijd bespaart. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het bijhouden van updates voor plug-ins of WordPress, aangezien dit automatisch wordt gedaan.

Ondersteuning

Phoenix biedt uitstekende ondersteuning om ervoor te zorgen dat je snel hulp krijgt wanneer je het nodig hebt. Of je nu vragen hebt over de software zelf, of hulp nodig hebt bij het oplossen van problemen met je website, de support staat voor je klaar.

Kostenbesparing

Tot slot kan het gebruik van een Phoenix website leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen. Je bespaart op de kosten van een websitebouwer, meerdere plug-ins en zelfs de kosten voor een virtuele assistent om frequente updates bij te houden. Kortom, een Phoenix website biedt een uitgebreid pakket aan voordelen die je helpen om een effectieve, aantrekkelijke en conversiegerichte website te creëren.

Nadelen van een Phoenix Website

Voordat je kiest voor Phoenix als website software, is het belangrijk om enkele nadelen in overweging te nemen. Hieronder volgen enkele nadelen die je kunt tegenkomen bij het gebruik van een Phoenix website.

Weinig flexibiliteit om dingen aan te passen

Een van de nadelen van Phoenix is de beperkte flexibiliteit om bepaalde elementen van de website aan te passen. Dit kan het lastig maken om de website helemaal naar eigen wens vorm te geven.

Geen extra plugins mogelijk

In tegenstelling tot bijvoorbeeld WordPress, biedt Phoenix geen mogelijkheid om extra plugins te installeren. Dit betekent dat je beperkt bent tot de functionaliteiten die Phoenix zelf biedt, wat in sommige gevallen beperkend kan zijn voor je website.

Afhankelijkheid van IMU bij problemen

Bij eventuele problemen met je Phoenix website ben je afhankelijk van de ondersteuning van IMU (Internet Marketing Unie), het bedrijf achter Phoenix. Dit kan betekenen dat je soms moet wachten op hulp bij het oplossen van problemen of het krijgen van antwoorden op vragen.

Overstappen van of naar WordPress gaat niet altijd goed

Het overstappen van een WordPresswebsite naar een Phoenix website, of andersom, kan problemen met zich meebrengen. De overgang verloopt niet altijd soepel en kan leiden tot compatibiliteitsproblemen, verlies van gegevens of een langere overgangsperiode dan gewenst.

Hoe werkt een Phoenix website?

Phoenix is een websiteplatform dat ondernemers helpt bij het bouwen en beheren van hun online aanwezigheid. Met een reeks gebruiksvriendelijke functies en tools, biedt Phoenix een complete oplossing voor het creëren en optimaliseren van websites. Hieronder zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van Phoenix:

Landingspagina's en funnels

Phoenix maakt het eenvoudig om effectieve landingspagina's en marketingfunnels te maken met behulp van kant-en-klare templates die zijn ontworpen door conversie-experts. De revolutionaire drag-and-drop pagina-builder zorgt ervoor dat je website razendsnel en mobielvriendelijk is.

Conversietechnieken

Met unieke conversietools helpt Phoenix je om meer leads en klanten uit je bezoekers te halen. Deze tools omvatten leadmagnets zoals pop-ups en ribbons, aftellers en productlancering modules, gepersonaliseerde content per doelgroep en getimede content voor een hogere conversie.

Scoren in Google

Phoenix websites zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines, waardoor je hoger kunt ranken in Google en meer gratis bezoekers kunt aantrekken. De Google-vriendelijke code, schitterende blogs en kennisbanken, volautomatisch interne links systeem en snelle laadtijd dragen bij aan een betere vindbaarheid in zoekmachines.

Statistieken

Phoenix biedt uitgebreide bezoekers- en conversiestatistieken, zodat je gemakkelijk kunt zien hoe je bedrijf presteert. Filter en analyseer gegevens op basis van bronnen zoals Google, social media, direct verkeer en meer. Gebruik filters en (eigen) labels om inzicht te krijgen in de prestaties van verschillende campagnes en kanalen.

Technisch ontzorgd

Met Phoenix hoef je je geen zorgen te maken over technische aspecten van je website. Het platform zorgt voor snelle, veilige hosting, constante optimalisatie van code en laadtijd, en voortdurende uitbreiding met nieuwe marketingfuncties. Je bent nooit meer afhankelijk van een webdesigner en kunt meegroeien met de nieuwste technologische ontwikkelingen en online marketing trends.


Voorbeelden van sites die met Phoenix gemaakt zijn

Phoenix is een veelzijdig en gebruiksvriendelijk platform dat door veel ondernemers en bedrijven wordt gebruikt om hun online vindbaarheid te creëren en te onderhouden. Hier zijn enkele voorbeelden van succesvolle websites die zijn gebouwd met Phoenix:

De Internet Marketing Unie (IMU), het bedrijf achter Phoenix, heeft op hun website een showcase samengesteld met een selectie van websites die zijn gebouwd met hun platform. Deze showcase biedt bezoekers een overzicht van wat mogelijk is met Phoenix en hoe het platform verschillende soorten websites kan ondersteunen. De showcase bevat voorbeelden van websites uit diverse branches, waaronder coaching, consultancy, e-commerce, gezondheid, en nog veel meer.

Phoenix website

Phoenix.nl

IMU.nl

Van Meers Likeur

Vanmeerslikeur.nl

Phoenix Website Ervaringen

De ervaringen van gebruikers kunnen een belangrijke rol spelen bij het bepalen of een product of dienst geschikt is voor jou. Laten we eens kijken naar de ervaringen van Phoenix-gebruikers en ontdekken wat zij te zeggen hebben over het platform.

Indrukwekkende resultaten

Veel gebruikers hebben aanzienlijke verbeteringen gezien in hun websiteverkeer en conversies na het overstappen naar Phoenix. Sommige gebruikers hebben een toename van hun maandelijkse bezoekersaantal van 1.000 naar 100.000 gemeld, terwijl anderen hun verkeer minimaal vijf keer hebben verdubbeld. Dit soort resultaten kan een enorme impact hebben op het succes van een bedrijf.

Gebruiksgemak

Gebruikers zijn over het algemeen zeer tevreden met de gebruiksvriendelijkheid van Phoenix. Ze merken op dat het platform eenvoudig te gebruiken is en dat ze de technieken die ze bij IMU hebben geleerd, gemakkelijk kunnen toepassen op hun website. De meeste gebruikers geven aan dat hun bedrijf is gegroeid dankzij de Phoenix-software.

Prijs-kwaliteitverhouding

Als het gaat om de kosten van Phoenix, zijn de meeste gebruikers van mening dat de software hun geld waard is geweest. Hoewel sommige gebruikers in het begin twijfels hadden, waren ze uiteindelijk tevreden met de resultaten die ze hebben behaald met Phoenix. De abonnementsopties bieden flexibiliteit, waarbij Phoenix Premium twee websites ondersteunt en Phoenix Ultimate zelfs vijf websites mogelijk maakt.

Ondersteuning en nieuwe functies Gebruikers waarderen het feit dat Phoenix een abonnementsdienst is, wat betekent dat ze altijd recht hebben op ondersteuning en toegang tot de nieuwste functies zolang hun lidmaatschap actief is. Dit helpt hen om hun websites up-to-date te houden en te profiteren van de nieuwste technologische ontwikkelingen en online marketingtrends.

Positieve reacties van bezoekers

Phoenix-gebruikers melden dat ze veel positieve feedback hebben ontvangen van hun websitebezoekers. Reacties variëren van 'eindelijk een website die GEEN pijn aan de ogen doet' tot 'het is lang geleden dat ik zo'n fijne site heb bezocht'. Deze feedback toont aan dat Phoenix-websites een professionele uitstraling hebben en bezoekers een prettige ervaring bieden.

Gratis proefperiode

Veel gebruikers hebben hun Phoenix-ervaring gestart met de 14-daagse gratis proefperiode om het platform te testen en te zien of het geschikt is voor hun behoeften. Deze proefperiode heeft hen in staat gesteld om vertrouwd te raken met de software en te beslissen of ze willen doorgaan met een abonnement. Dit heeft veel gebruikers geholpen om de juiste keuze te maken voor hun bedrijf.

Over het algemeen zijn de ervaringen van Phoenix-gebruikers zeer positief. Ze waarderen de gebruiksvriendelijkheid, resultaten en ondersteuning die het platform biedt. Phoenix heeft veel bedrijven geholpen om te groeien en een professionele online aanwezigheid op te bouwen.

Overgang van WordPress naar Phoenix

Het kan enige tijd en moeite kosten om een bestaande WordPress-website over te zetten naar Phoenix. Dit kan het importeren van content, het aanpassen van de lay-out en het opnieuw instellen van SEO-instellingen omvatten. Desondanks zijn veel gebruikers van mening dat de voordelen van Phoenix, zoals verbeterde snelheid, betere conversie-optimalisatie en eenvoudigere bediening, opwegen tegen de inspanning die nodig is om over te stappen.

Integratie met andere platforms en tools

Phoenix kan worden geïntegreerd met verschillende andere platforms en tools om de functionaliteit van je website te verbeteren. Dit omvat e-mailmarketingdiensten, CRM-systemen en betalingsgateways. Gebruikers waarderen deze integratiemogelijkheden omdat ze hen in staat stellen om hun website te koppelen aan de tools die ze al gebruiken en om een gestroomlijnde marketingstrategie te creëren.

Kosten voor een Phoenix website

Phoenix biedt verschillende abonnementen aan om tegemoet te komen aan de behoeften en budgetten van verschillende gebruikers. Elk abonnement heeft zijn eigen set functies en voordelen, zodat je kunt kiezen welke het beste bij je bedrijf en doelstellingen past. Hieronder bespreken we de verschillende prijsniveaus en wat elk abonnement te bieden heeft.

Lite Abonnement

Het Lite-abonnement is het instapniveau en is ideaal voor kleine bedrijven of individuele ondernemers die een eenvoudige website willen opzetten. De kosten voor dit abonnement zijn € 228 per jaar of € 25 per maand. Met het Lite-abonnement krijg je:

 • Eigen domein
 • Pagebuilder
 • 70+ conversie templates
 • Formulieren
 • E-mail marketing koppelingen
 • Analytics Dashboard
 • Maximaal 9 pagina's
 • Maximaal 2 GB upload
 • Maximaal 1 admin inlog

Premium Abonnement

Het Premium-abonnement is het meest gekozen abonnement en biedt extra functies die gericht zijn op het verbeteren van conversies en het bieden van meer flexibiliteit. De kosten voor dit abonnement zijn € 394 voor het eerste jaar (normaal € 588) of € 59 per maand. Het Premium-abonnement bevat alles uit het Lite-abonnement, plus:

 • Pop-ups, magnets en ribbons
 • Productlanceringen module
 • Timed content
 • Content personalisatie
 • Stockphoto bibliotheek
 • Icon creator
 • Geavanceerde formulieren
 • Redirection
 • Premium support
 • Maximaal 75 pagina's
 • Maximaal 10 GB upload
 • Maximaal 20 blogs
 • Maximaal 10 interne links
 • Onbeperkt gebruikers

Bij dit abonnement bespaar je € 194 op de jaarlijkse prijs.

Ultimate Abonnement

Het Ultimate-abonnement is het uitgebreidste abonnement en is ontworpen voor bedrijven die hun onlineaanwezigheid willen maximaliseren en geavanceerde functies willen gebruiken. De kosten voor dit abonnement zijn € 897 voor het eerste jaar (normaal € 1.164) of € 125 per maand. Het Ultimate-abonnement bevat alles uit het Premium-abonnement, plus het onderstaande:

 • Kennisbanken
 • Google AMP
 • Rollenbeheer
 • Onbeperkt pagina's
 • Onbeperkt blogs
 • Onbeperkt interne links
 • Inclusief 25 GB upload

Bij dit abonnement bespaar je € 267 op de jaarlijkse prijs.

Overwegingen bij het kiezen van een Phoenix website abonnement

Bij het kiezen van het juiste abonnement voor jouw Phoenix website, is het belangrijk om te overwegen welke functies en mogelijkheden het belangrijkst zijn voor jouw bedrijf. Als je een klein bedrijf hebt en slechts een eenvoudige website nodig hebt, kan het Lite-abonnement voldoende zijn. Echter, als je van plan bent om je website te gebruiken voor meer geavanceerde marketingstrategieën, het genereren van leads en het verbeteren van conversies, kan het de moeite waard zijn om te investeren in het Premium of Ultimate abonnement

Conclusie

Na het analyseren van de verschillende aspecten van Phoenix website software, kunnen we concluderen dat het een krachtige en veelzijdige tool is voor het bouwen en optimaliseren van websites. Phoenix biedt gebruiksvriendelijke functies, geavanceerde conversietechnieken en uitstekende zoekmachineoptimalisatie om je online vindbaarheid te vergroten en je bedrijf te laten groeien.

De positieve ervaringen van gebruikers benadrukken de effectiviteit van de software en het vermogen om indrukwekkende resultaten te behalen, zoals het verhogen van het aantal bezoekers en het stimuleren van verkoop. Gebruikers waarderen ook de gebruiksvriendelijkheid van Phoenix en de mogelijkheid om alles wat ze leren bij IMU direct en eenvoudig toe te passen op hun website.

Phoenix biedt verschillende abonnementsopties om tegemoet te komen aan de behoeften en budgetten van verschillende gebruikers. De Lite, Premium en Ultimate abonnementen bieden elk een reeks functies en voordelen, zodat je de beste keuze kunt maken voor je bedrijf en doelstellingen.

Ondanks enkele nadelen, zoals de beperkte flexibiliteit in bepaalde gebieden en de afhankelijkheid van IMU bij problemen, wegen de voordelen van Phoenix zwaarder dan deze beperkingen. De software biedt een professionele uitstraling en kan bijdragen aan het vertrouwen van bezoekers, wat onmisbaar is voor het succes van je online bedrijf.

Over het geheel genomen is Phoenix een uitstekende investering voor bedrijven die hun online vindbaarheid willen verbeteren en groeien. Met zijn gebruiksvriendelijke interface, geavanceerde functies en ondersteuning, kan Phoenix je helpen om je website naar een hoger niveau te tillen en je bedrijfsresultaten te verbeteren. Klinkt alleen maar als software om van te smullen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen