arrow_drop_up arrow_drop_down
17 februari 2019 

Passief inkomen met affiliate marketing

Wil jij een passief inkomen opbouwen met affiliate marketing? Als je op deze pagina bent gekomen is de kans groot dat jij op zoek bent naar passief inkomen. Ook ik was een tijd geleden op zoek naar manieren om passief inkomen te verdienen, maar dat pakte voor mij niet direct goed uit. Nu het me wel is gelukt vertel ik je graag hoe ik het gedaan heb, zodat jij hetzelfde kunt doen. Lees verder.

Passief inkomen met affiliate marketing

Voor mij was de eerste manier om een Passief inkomen te verdienen niet met affiliate marketing. Toen ik zocht naar manieren om passief geld te verdienen kwam ik uit bij traden. Hier leerde ik hoe ik aandelen kon kopen en verkopen om zo mijn geld te verdienen. Natuurlijk was hier uiteindelijk niets passief aan en zat ik hele dagen achter de computer om trades uit te voeren.

Ondanks dat ik meer geld verloor dan dat ik verdiende bleef ik maar doorgaan in de hoop dat ik er miljonair mee zou worden. Maar op een dag was ik helemaal klaar met verliezen en ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe manier om geld te verdienen. Toen ik las over affiliate marketing had ik er niet direct veel vertrouwen in.

Ik las vooral op veel Amerikaanse websites hoe je geld kon verdienen zonder dat je daarvoor hoefde te werken en zo een Passief inkomen kon opbouwen

Dat klinkt natuurlijk geweldig, maar ik geloofde niet dat het mogelijk was. Toch wilde ik zien of iets van dat mogelijk was en ben ik er meer over gaan uitzoeken.

Als snel kwam ik erachter dat ik om succesvol te zijn met affiliate marketing ik er meer voor moest doen dan alleen een website maken. Zo heb ik de onderstaande tips geleerd en toegepast bij mijn affiliate marketing business.

Affiliate marketing tips voor beginners

Toen ik deze tips leerde ging mijn affiliate marketing website met sprongen vooruit. Uit ervaring weet ik dat je als beginner te maken krijgt met angst om te falen, veel twijfel en de vraag of het allemaal wel mogelijk is. Maar als je deze tips toepast is het zeker mogelijk om een passief inkomen te verdienen met affiliate marketing.

Doe meer dan je concurrenten

Een van de belangrijkste dingen die ik geleerd heb is dat je altijd meer moet doen dan je concurrenten. Er komen steeds meer affiliate websites bij en de kans is groot dat zij dezelfde producten promoten als jou.

Om ervoor te zorgen dat je deze concurrenten voorblijft is het belangrijk dat je altijd je best doet om zo veel mogelijk waarde te geven in de blogs die je schrijft. Hoe meer waarde je geeft aan je bezoekers hoe langer ze op je website blijven en hoe vaker ze ook weer terug komen naar jou.

Ook is de kans veel groter dat als jij veel waarde geeft aan je bezoekers, ze eerder op jouw affiliate link zullen klikken dan op de link van je concurrenten.

Niet alle producten zijn goed voor je website

Soms kom ik websites tegen waarbij een affiliate allerlei verschillende producten promoot, in de hoop dat er meer verkocht wordt. Als je op zoek gaat naar producten om te promoten is het vooral belangrijk dat je onthoudt welk doel deze producten hebben.

Als je een affiliate marketing product kiest is het de bedoeling dat dit product toegevoegde waarde geeft aan je bezoekers. Wanneer het product geen meerwaarde heeft, heeft het ook geen zin om dit te promoten op je website.

Ook kan het slim zijn om niet altijd voor de meest populaire producten te gaan. Als het een heel populair product is is de kans groot dat je te maken krijgt met veel concurrentie.

Begrijpen wat je verkoopt

Als je een affiliate marketing product gaat promoten is het een goed idee om deze zelf ook aan te schaffen. Zo kun je zien wat de kwaliteit van het product is en kun je dan zelf bepalen of jij het waardevol vindt. Als jij het namelijk niet waardevol vindt is de kans groot dat je bezoekers er hetzelfde over denken.

Daarnaast kun je het product ook veel beter promoten als je er zelf achter staat en kun je er dan ook mer over vertellen.

Voorkom de meest gemaakte beginnersfouten

Als je geld wil verdienen met affiliate marketing is het belangrijk dat je een professional wordt. Dat betekent dat je continu moet blijven leren om beter te worden in affiliate marketing. Als je nog maar net begint of nog moet beginnen is het een goed idee om de volgende fouten te proberen te voorkomen:

  • Je blogs helemaal volproppen met affiliate links in de hoop dat ze kopen.
  • Het verkeerde product aan je bezoekers promoten.
  • Als je een mailinglijst hebt opgebouwd je bezoekers elke dag mailen met de promotie van je product.
  • Geen gebruik maken van speciale dagen zoals feestdagen en speciale verkoopdagen
  • Er niet voor zorgen dat je bezoekers alle informatie hebben over het product voordat ze het van je kopen
  • Te vroeg opgeven omdat je denkt dat je binnen enkele maanden rijk wordt met affiliate marketing. Het opbouwen van een affiliate marketing business kost tijd.

Schrijf verschillende soorten blogs

Nadat jij je eerste affiliate marketing website hebt gemaakt is het belangrijk dat je zo veel mogelijk content gaat toevoegen aan je website. Je kunt daarvoor verschillende soorten blogs schrijven zoals:

  • informatieve blogs
  • Reviews van de producten die je promoot
  • Top 10 lijsten
  • Je eigen mening over een onderwerp geven

Verschillende soorten blogs schrijven brengt variatie in je content en dat maakt het ook voor jou een stuk makkelijker om steeds weer nieuwe dingen te schrijven.

Update ook oude artikelen

Als je veel nieuwe artikelen hebt geschreven en je hebt even geen inspiratie om weer iets nieuws te bedenken, dan kan het een goed idee zijn om oude blogs te vernieuwen. Je kunt er dan voor kiezen om slecht presterende pagina´s te herschrijven of te verlengen met extra content. Dit kan ervoor zorgen dat slecht scorende content ook goed gaat scoren.

Geef vooral niet op

Beginnen met affiliate marketing is makkelijk, maar om er ook succesvol mee te worden kost tijd. Het kan lang duren voordat je geld gaat verdienen met affiliate marketing en tot die tijd is het vooral een kwestie van doorgaan en door blijven leren.

Hoe meer je leert over affiliate marketing hoe makkelijker het wordt. Je kunt alleen al op YouTube heel veel leren van affiliates die al succesvol zijn. Ook kun je ervoor kiezen om verschillende affiliate marketing cursussen te volgen die je helpen zo snel mogelijk een goede start te maken.

Zelf heb ik ook 3 verschillende cursussen gevolgd en hielpen ze allemaal mee aan mijn succes. De cursussen die ik gevolgd hebt zijn:

Als je succesvol wilt worden met affiliate marketing is het een goed idee om zo nu en dan een cursus te volgen. Uit mijn ervaring weet ik dat het volgen van een nieuwe cursus nieuwe inzichten geeft en heel veel nieuwe kennis. Sommige tips en strategieen zijn eigenlijk heel voor de hand liggend, maar zelf was ik daar nooit op gekomen als ik deze cursussen niet gevolgd had.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen