Pakkende teksten schrijven? Gebruik deze tips


Je bent een eigen website begonnen en wil aan de slag gaan met het schrijven van teksten. Je wil natuurlijk dat je teksten goed te lezen zijn en dat de teksten ergens op slaan. Om dat voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat je heldere en pakkende teksten schrijft. 

De beste manier om een pakkende tekst te schrijven is door kort en bondig te blijven. Het is belangrijk om de aandacht van je lezers vast te houden en daarom moeten pakkende teksten kort en krachtig zijn. Een vleugje humor en persoonlijkheid helpen je meer met de lezer te connecten. 

In dit blogbericht gaan we dieper in op het schrijven van pakkende teksten en waar je op moet letten bij het schrijven van een goede tekst. 

Hoe schrijf je pakkende teksten? 

Om maar direct met de deur in huis te vallen; om pakkende teksten te schrijven is het belangrijk dat je dicht bij het onderwerp blijft waarover je wilt gaat schrijven. In het geval van deze tekst gaat het over het schrijven van pakkende teksten. 

Het is aan mij dan de taak om jou zo goed mogelijk uit te leggen hoe je pakkende teksten schrijft. 

Een van de eerste dingen waar je op moet letten is dat je tijdens het schrijven van je tekst niet afhaakt van het onderwerp. Het is heel makkelijk om sub-onderwerpen aan te boren in je tekst, maar dat doet de tekst meestal niet ten goede. 

Daarnaast is het ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat je tekst goed leesbaar is. Bij het schrijven van pakkende teksten voor je website is het daarom belangrijk dat je voldoende witruimte bewaard tussen de alinea’s. 

Dit zal er ook direct voor zorgen dat de tekst op een mobiel scherm een stuk fijner leest. 

De inhoud van de tekst 

Bij het schrijven van de inhoud van de tekst is het belangrijk dat je de lezer direct antwoord geeft op de vraag die hij of zij heeft gesteld in Google.

In het geval van deze tekst gaat het om het schrijven van pakkende teksten. Direct in de eerste heading heb ik je vertelt wat er belangrijk is aan het schrijven van de teksten. 

Maar naast het on point blijven in de tekst en voldoende witregels gebruiken, is het ook belangrijk dat je niet om zaken heen gaat draaien.

Sommige website specialisten raden je aan om een bepaald aantal woorden te schrijven voor je tekst.

Hoe schrijf je website teksten

Toch kan het voorkomen dat je tijdens het schrijven van een tekst, met enkele woorden al hebt verteld wat je graag wil vertellen. 

Het is dan niet de bedoeling dat je er maar wat bij gaat verzinnen om de tekst langer te maken. Als jouw tekst met pakweg 500 woorden klaar is, kun je het beter publiceren met 500 woorden. 

Als de inhoud van je tekst namelijk niet past bij wat de bezoeker heeft gezocht, zal Google je tekst alleen beoordelen op het gedeelte dat gaat over het onderwerp. De rest wordt dan door Google niet gezien als relevant. 

Maak het persoonlijk 

Om je teksten nog pakkender te maken, is het een goed idee om de lezer ook jouw te leren kennen.

Dit doe je door persoonlijkheid toe te voegen aan je tekst en in je teksten te schrijven hoe jij met een bepaalde situatie bent omgegaan. 

Door het persoonlijk te maken kun je de aandacht van je lezers beter vasthouden. Daarnaast kun je ook humor gebruiken door ergens een grapje van te maken in je teksten. 

Het beste antwoord wint altijd 

Een van de dingen die je echt moet weten als je aan de slag gaat met het schrijven van pakkende teksten, is dat het beste antwoord in Google altijd wint. De core business van Google is namelijk om de gebruikers van Google zo goed mogelijk te helpen met het vinden van informatie. 

Daarom is het belangrijk om bij elke tekst die je schrijft, goed te bedenken wat de lezer precies wil weten. 

Hoe beter jij antwoord kunt geven op de vragen die gesteld worden in Google, hoe groter de kans is dat jouw website naar voren komt. 

Lange of korte teksten? 

Een veel voorkomende vraag bij beginnende website eigenaren is of ze nou lange of korte teksten moeten schrijven voor hun website.

Het antwoord hierop is moeilijk te beantwoorden. 

Video over statistieken van hoe lang een blog moet zijn voor rankings 

Wel is het goed om te weten dat blogs met content die bestaan uit 1800 woorden of meer gemiddeld beter scoren dan teksten met minder woorden.

Ondanks dat is het belangrijk om te weten dat het met pakkende teksten vooral gaat om het vasthouden van de aandacht bij je lezers. Een langdradige tekst zal je daarbij niet helpen. 

Hoe schrijf je het perfecte blogbericht? 

Om een ijzersterk blogbericht te schrijven is het allereerst belangrijk dat je goed onderzoek doet naar het onderwerp van je tekst. Je kunt hiervoor kijken wat andere websites al over het onderwerp hebben verteld. 

Na het doen van onderzoek weet je ongeveer wat je wilt gaan vertellen en zo kun je alvast de kopteksten invullen voor je blogbericht. 

Een groot voordeel van het vooraf invullen van kopteksten is dat je elke koptekst kunt zien als een miniblog. 

Interessante video over dit onderwerp

Daarnaast is een groot struikelblok van beginnende bloggers dat ze niet weten waarover ze elke keer moeten schrijven. Daarom is het ook een goed idee om een keer per maand op zoek te gaan naar onderwerpen om over te schrijven. Deze kun je dan in je website opslaan als concept. 

Dat zal ervoor zorgen dat je niet voor het schrijven nog op zoek hoeft te gaan naar een goed onderwerp. 

Sterke inleiding 

Bij het schrijven van je blogbericht is het altijd belangrijk om een goede inleiding te schrijven.

In de inleiding moet duidelijk worden waar je tekst over gaat. Na het schrijven van je inleiding is het een goed idee om direct antwoord te geven op de vraag die je lezer heeft gesteld in Google (hiermee kun je snippets winnen). 

Eerste koptekst

Bij de eerste koptekst is het een goed idee om direct een uitgebreid antwoord te geven op de vraag van de lezer. Hierdoor krijgt de lezer direct wat hij graag wil.

Je zou denken dat een lezer direct weggaat van je website nadat hij het antwoord heeft gekregen. Toch is dat in de meeste gevallen niet zo.

Wat ik zie bij veel tekstschrijvers is dat ze teksten schrijven, op basis van zoekwoorden. In de gehele tekst is dan vaak niet eens het antwoord te vinden in de tekst.

Door het antwoord direct in de eerste koptekst te schrijven, weet je zeker dat jij een goed antwoord geeft op de vraag van de lezer. 

Overige kopteksten 

Nadat je uitgebreid antwoord hebt gegeven op de vraag, wil je natuurlijk nog meer informatie geven over het onderwerp. Het is dan belangrijk om na te denken over wat je lezer wellicht nog meer zou willen weten over het onderwerp. 

De kans is groot dat als jij met relevante vragen kan komen die passen bij het onderwerp, de lezer hier ook al over heeft gedacht. In plaats van dat hij je website dan verlaat, blijft hij langer op je website. 

Het beste is om na het schrijven van de inleiding en het korte antwoord, direct al alle kopteksten te bedenken die je wilt gaan behandelen in de tekst. Dat voorkomt dat je vast loopt tijdens het schrijven van de tekst. 

Teksten laten schrijven door Writgo.nl 

Heb je zelf moeite met het schrijven van teksten of heb je hier simpelweg geen tijd voor? Dan is het goed om te weten dat jij je teksten ook gewoon kunt laten schrijven. We schrijven teksten voor bedrijven, affiliates en webshops. We helpen je graag met het laten groeien van je bezoekers aantallen. Dankzij onze content is dat mogelijk. 

Ben je benieuwd naar onze werkwijze? Neem dan eens een kijkje op de pagina – commerciële content. 

Direct een aanvraag doen? Stuur ons dan een e-mail 

 

 

De beste teksten op jouw website?

Laat ons helpen jouw website naar het volgende niveau brengen. Bestel direct een tekst!

Direct Bestellen

Recent Content