Pakkende teksten schrijven voor beginners – Praktische tips!

Pakkende teksten schrijven voor beginners? – Praktische tips!

Ben je op dit moment met jouw eigen website bezig? Heb je bijvoorbeeld een eigen affiliate website opgericht? Of ben je wellicht bezig met jouw eigen webshop?

Ongeacht wat het doel van jouw website is, is het van cruciaal belang dat je op jouw website de juiste content weet te plaatsen. Het welbekende gezegde luidt namelijk niet voor niets ‘content is king’. Ook bij Writgo zijn wij overtuigd van dit gezegde.

Onder andere daarom hebben wij onze diensten in de afgelopen jaren geoptimaliseerd. Op dit moment maken wij tal van klanten blij met hoogwaardige teksten.

Teksten die scoren. Teksten die succes opleveren. En teksten waar zowel de bezoekers als Google blij van worden. Wil jij zelf graag ook pakkende teksten gaan schrijven? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres.

In dit artikel laten we jou namelijk kennismaken met een deel van onze succesformule. Wij bespreken graag hoe jij zelf ook pakkende teksten kunt gaan schrijven, waar je rekening mee moet houden en wat de beste tips zijn voor het schrijven van pakkende teksten voor beginners.

Ben jij op dit moment qua teksten schrijven een beginner? Heb je echter wel de ambitie om goede teksten te (kunnen) schrijven?

En wil jij graag jouw eigen website op een voordelige manier naar een hoger niveau tillen? Dan is het doornemen van dit artikel absoluut een aanrader! Ga er even goed voor zitten en laat je verrassen.

Waarom zijn pakkende teksten zo belangrijk?

Heb je enig idee waarom veel digitale ondernemers non-stop met content bezig zijn? Heb je enig idee wat goede content voor jouw website of webshop kan betekenen? En heb je enig idee hoe jouw concurrenten succes weten te behalen met goede content?

Wij kunnen je alvast één ding verklappen: met pakkende teksten weet je al jouw concurrenten te verslaan. Het is een op zichzelf staand feit dat pakkende teksten voor elke digitale ondernemer van cruciaal belang zijn.

Met pakkende teksten weet je niet alleen jouw bezoekers te overtuigen of te informeren, maar je weet ook nog eens Google blij te maken.

Hoe dit precies zit, bespreken wij graag in het restant van dit artikel. Met pakkende teksten weet je jouw hele website naar een hoger niveau te tillen. Je weet jouw website beter in Google te laten scoren en je weet jouw bezoekers ook beter te overtuigen. 

 Heb jij puur een informatieve blogwebsite? Ook dan is goede content van cruciaal belang: met goede content weet je namelijk veel bezoekers naar jouw website te trekken.

Dit betekent indirect dat je dus ook veel bezoekers op de juiste manier kunt gaan informeren. Is content anno 2021 het allerbelangrijkste op digitaal vlak?

Eigenlijk wel. Met de juiste content kun je grote stappen zetten, kun je jouw concurrenten verslaan en kun je dus succes gaan behalen.

Maar, let wel op: het creëren van goede content is absoluut geen gemakkelijke klus. Lees daarom de rest van dit artikel goed door en neem de verschillende tips goed in je op.

Tip 1: lees je heel goed in

Heb jij een website over de beste robotstofzuigers van dit moment? Dan is het zaak dat je echt alles weet van de verschillende robotstofzuigers.

Je moet op de hoogte zijn van de verschillen tussen de verschillende varianten, je moet weten welke varianten het beste verkopen en je moet weten waar de gemiddelde consument veel waarde aan hecht. Kortom: je moet alles over het onderwerp van jouw website weten. Waarom dit om content belangrijk is?

Nou, als je alles van het onderwerp van jouw website weet, ga je 100% kloppende teksten schrijven. In deze teksten is géén ruimte voor onwaarheden.

Nee, deze teksten moeten volledig kloppend zijn. Om dat voor elkaar te krijgen, is het dus aan te raden om je heel goed in te lezen.

Neem de teksten van jouw concurrenten goed door, doe goed onderzoek en laat je door de juiste mensen informeren. Als je een écht goede tekst wilt schrijven, gaat dit altijd gepaard met het nodige onderzoek vooraf. Stel je daar dus ook op in en plan deze tijd echt voor jezelf in.

Tip 2: bepaal wie de doelgroep is

Voor wie ga jij de tekst precies schrijven? Ga je deze tekst schrijven voor een bepaald geslacht? Ga je de tekst schrijven voor een bepaalde leeftijdsgroep?

Ga je de tekst schrijven voor mensen met een bepaalde interesse? Of ga je de tekst schrijven voor mensen die op zoek naar een specifiek product zijn?

Om pakkende teksten te kunnen schrijven, is het zaak om te weten wie jouw doelgroep is. Het leuke van teksten schrijven is dat je echter volledig zelf kunt bepalen wie jouw doelgroep is. Je weet ook al wat de doelgroep van jouw website is; de teksten dien je daar dan ook volledig op af te stemmen.

Tip 2a: leef je in jouw doelgroep in

Je hebt hierboven kunnen lezen dat het aan te raden is om een doelgroep te bepalen. Waarom dit aan te raden is? Omdat je tijdens het schrijven jezelf dan continu in jouw doelgroep in kunt gaan leven.

Het is dan ook niet voor niets wat wij ook deze tip graag aan jou mee willen geven. Door je in jouw doelgroep in te leven, kun je met de teksten de juiste noot zien te raken.

Dit is alleen mogelijk als je weet waar jouw doelgroep in geïnteresseerd is en welke informatie voor hen dus van belang is.

Daar kun je echt op maar één manier achter komen: door de doelgroep serieus te bepalen en je vervolgens goed in te lezen in deze doelgroep.

Tip 3: houd continu rekening met Google

Schrijf je een tekst alleen maar voor jouw bezoekers? Nee, zeker niet. Je moet jouw tekst ook voor Google gaan schrijven.

Hoe beter jouw teksten door Google gewaardeerd worden, des te hoger jouw website binnen Google komt te staan. De hogere rankings zorgen op den duur alleen maar voor meer bezoekers en dus voor meer inkomsten.

Hoe je rekening met Google kunt houden? Dat doe je onder meer door goed naar de zoekwoorden te kijken. Is het nou aan te raden om je volledig op deze zoekwoorden te richten?

Nee, dat is zeker niet aan te raden. Het is in onze ogen beter om je bezig te houden met semantische zoekwoorden via Google.

Wat dit precies betekent?  Nou, je kunt je richten op de zoekwoorden die je met de Keyword Planner Tool van Google kunt vinden. Je weet dan precies op welke zoekwoorden gezocht wordt, maar je weet niet precies de intentie van de bezoeker.

Dat is wél mogelijk als je je inleeft in jouw doelgroep (zie tip 2a). Als je weet wat de intentie van de bezoeker is, kun je daar ook bijpassende onderwerpen en vragen bij gaan verzinnen.

Als je op deze manier te werk gaat, weet je alsnog de juiste zoekwoorden in jouw teksten te verwerken. Jij bent ook niet de enige die bijvoorbeeld het antwoord op een bepaalde vraag wilt weten; dat geldt ook voor jouw doelgroep.

Tip 4: maak een spinnenweb

Ook kunnen wij je aanraden om een spinnenweb te gaan maken. Pak pen en papier en zet in het midden van het papier een rondje.

Schrijf in dit rondje het onderwerp van jouw tekst en ga vervolgens tien minuten brainstormen. Tijdens deze tien minuten schrijf je allerlei andere termen rondom dit rondje heen.

Dit zijn termen waar jij zelf aan moet denken bij het betreffende onderwerp. Tijdens deze tien minuten kom jij ongetwijfeld al op heel veel termen uit.

Deze termen kun je vervolgens in de tekst gaan verwerken, zodat je echt een waardevolle tekst weet te leveren. Een tekst waar zowel jouw bezoekers als Google perfect mee uit de voeten kan.

Dat is uiteindelijk het doel van het schrijven van pakkende teksten.

Tip 5: maak een content planning

Wil je het schrijven van pakkende teksten echt serieus aanpakken? Dan kun je het beste ervoor kiezen om een contentplanning aan te gaan maken.

In deze planning benoem je per dag welke content je op jouw website wilt gaan plaatsen. Daarbij benoem je ook wat het doel van de tekst moet zijn, wie tot de doelgroep behoort en uit hoeveel woorden de tekst moet bestaan.

Door consequent jouw content planning op te volgen, zorg je voor een constante stroom van nieuwe content. Dit is niet alleen goed voor jouw website, maar roept ook vertrouwen op bij jouw bezoekers.

De bezoekers hebben namelijk al snel door of een website door een serieuze partij gerund wordt of niet.

Tip 6: maak gebruik van onze diensten

Vind jij het te veel werk om pakkende teksten te schrijven? Of lukt het je simpelweg niet om pakkende teksten te schrijven?

Dan hebben wij eigenlijk nog maar één tip voor je: maak gebruik van onze diensten.  Met onze diensten kun je namelijk jouw website snel laten scoren, aangezien wij wél in staat zijn om pakkende teksten te schrijven.

Wil je graag jouw website naar een hoger niveau tillen? Neem direct contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken!

Vergelijkbare berichten