Online tekst schrijven?
22 april 2019 

Online tekst schrijven?

Heb je een bedrijf en wil je meer online zichtbaarheid? Dan is het belangrijk om regelmatig teksten te schrijven op het internet. Er zijn natuurlijk verschillende plekken waar jij online content kunt delen. In dit blogbericht geef ik je een aantal mogelijkheden om meer zichtbaarheid te creëren door het schrijven van een online tekst.

Online tekst schrijven

Ben je op zoek naar een manier om meer zichtbaarheid te krijgen op het internet? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres. Om meer zichtbaar te zijn op het internet is het belangrijk dat je van je laat horen. Dit kun je doen door op een medium naar keuze een online tekst te plaatsen.

Je kunt ervoor kiezen om te gaan bloggen op je website, actief te zijn op social media of door het publiceren van e-books. Nog beter zou het zijn als jij een combinatie van deze teksten op het internet plaatst om je zichtbaarheid maximaal te vergroten.

Waarom online teksten schrijven?

De wereld van het internet veranderd snel. Daarnaast wordt er ook gigantisch veel content geplaatst op het internet. Om ook zichtbaar te worden voor je bedrijf is het daarom belangrijk dat jij ook actief bent op het internet.

Wat is affiliate marketing

Als je een eigen website hebt wil je natuurlijk dat daar zo veel mogelijk bezoekers naar toe komen. Het is dan een goed idee om met enige regelmaat content te publiceren dat past bij jouw ideale klanten.

 

Hoe meer van die content je op je website plaatst hoe meer mensen je op het internet zullen vinden en hoe beter dat op lange termijn is voor je business.

Welke soorten teksten zijn er?

Ik heb het al een beetje gehad over welke soort teksten je het beste kunt publiceren. Maar als je een eigen bedrijf hebt, is het vooral belangrijk om je bedrijfswebsite goed up to date te houden. De beste manier om dat te doen is door blogs te schrijven voor je website.

Het mooie aan het schrijven van een blog is dat je de blogs daarna ook kunt delen op social media en veel van je blog content uiteindelijk kunt vertalen naar een e-book. Zo ben je direct op alle fronten zichtbaar door 1 keer het werk te doen.

De belangrijkste soorten teksten die je kunt maken voor je bedrijf zijn blogberichten, social media berichten, nieuwsbrieven voor e-mail marketing en in het geval van een webshop eventueel goede productteksten.

Teksten schrijven voor je website

Je hebt een website voor je bedrijf, maar daar komen nog niet zo veel bezoekers naartoe. Je wil graag meer verkopen via je website maar je weet niet precies hoe dat werkt.

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen is beginnen met bloggen. Door iedere week een nieuwe blog te plaatsen komen er steeds meer bezoekers via Google naar je website.

Dat komt omdat er in je blogberichten zoektermen verwerkt zijn. Dankzij deze zoektermen kom jij bovenaan te staan in Google als iemand een bepaalde vraag stelt of een zoekterm intypt.

In het begin zal het schrijven van teksten niet direct resultaat opleveren. Maar als je consistent aan de slag gaat met het schrijven van teksten, zal je snel merken wat voor een effect het schrijven van content heeft voor je site.

Met 1 tekst per week op je website, bouw je al aan goede bezoekersaantallen en is de kans dat je daarmee meer gaat verkopen steeds groter.

Teksten schrijven voor social media

Naast het schrijven van blogberichten is het voor je bedrijf ook interessant om actief te zijn op social media. Er zijn natuurlijk veel verschillende social media kanalen en daarom is het belangrijk om erachter te komen waar jouw ideale klant zich bevind. Het kan zijn dat jouw doelgroep vooral op Facebook zit, maar het kan ook zijn dat het grotendeel van jouw ideale bezoekers juist actief is op Twitter. Hoe werkt affiliate marketing

Het is daarom even goed onderzoeken waar jij het beste je content voor kunt schrijven. Om goede resultaten te boeken met social media is het belangrijk dat je elke dag actief bent.

Probeer daarom standaard iedere dag een berichtje te plaatsen op social media om ervoor te zorgen dat meer mensen je social media pagina weten te vinden.

De content die je schrijft voor social media hoeft niet per sé iets te maken te hebben met je website. Toch is het wel makkelijker om je website te combineren met social media.

E-books schrijven

E-book schrijven levert direct geld op en kan veel waarde geven aan je klanten. Als je verstand hebt van een bepaald onderwerp kun je met een e-book je potentiële klanten iets leren.

Stel dat je een doe het zelf zaak hebt, dan kun je een e-book maken over hoe je bepaalde dingen bouwt. In dat e-book kun je dan aangeven welke materialen ze nodig hebben en ze hiervoor door verwijzen naar je website/ webshop. Op deze manier kun je zonder dat je daar direct iets voor hoeft te doen, meer verkopen realiseren.

Een e-book schrijven is vaak lastig en kost veel tijd, maar als je het eenmaal geschreven hebt kan het keer op keer zorgen voor nieuw inkomen en nieuwe klanten.

Je kunt er na het schrijven van je e-book voor kiezen om het te verkopen op je website of gratis weg te geven in ruil voor een naam en e-mail adres. Op deze manier bouw je dan een e-mail lijst op en kun je ook op die manier weer meer zichtbaar worden.

Productteksten voor je webshop

Natuurlijk zijn er ook nog webshops en is het voor een webshop vooral belangrijk om goede productteksten te schrijven. Veel webshops gebruiken de standaard productteksten van de leverancier. Maar om goed te kunnen scoren in de zoekmachines heb je ook voor je producten een unieke tekst nodig.

Wat is online marketing

Bij het schrijven van productteksten is het belangrijk dat je goede en behulpzame informatie geeft.

Hoe beter de informatie over het product is hoe groter de kans is dat je meer gaat verkopen en hoe groter de kans is dat mensen je producten vinden in Google.

Teksten laten schrijven door Writgo.nl

Het schrijven van teksten kost veel tijd en daar zit lang niet iedereen op te wachten. Als je een geboren tekstschrijver bent, is het voor jou geen probleem om even een tekst te typen.

Maar als je over het algemeen niet goed bent in het schrijven van teksten dan kan het schrijven van een tekst van pakweg 1500 woorden en hele last zijn.

In dat geval ben je beter af door geld te investeren voor goede teksten. Je hoeft dan alleen maar te laten weten waarover je de tekst zou willen hebben en krijgt de tekst dan in Word document aangeleverd.

De enige taak die jij dan nog hebt is de tekst op je website te plaatsen.

Wil je meer weten over het laten schrijven van teksten door Writgo? Bekijk dan eens de commerciële content pagina, of neem direct contact met ons op.

Over de schrijver
Wij zijn Writgo.nl. We zijn een team van gepassioneerde schrijvers en helpen andere online bedrijven meer resultaat behalen op het internet. Hoewel we voor vrijwel alle soorten online bedrijven content schrijven, ligt onze focus op affiliate marketing. Bij Writgo.nl zijn we allemaal bekend met affiliate marketing en weten we daarom ook precies welke content een affiliate website nodig heeft. Daarnaast schrijven we ook steeds meer content voor andere soorten bedrijven, webshops en zelfs bol.com verkopers. In de blogberichten op onze website lees je alles over hoe jij geld kunt verdienen op het internet. Zelf zijn we actief bezig met verschillende vormen van online geld verdienen en zorgen we er zo voor dat we binnen Writgo.nl. Verschillende inkomstenbronnen opbouwen. Met onze blogs helpen we je jou dat ook bereiken. De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om De Affiliate Marketing Revolutie te volgen. Klik hier om naar de kortingspagina te gaan. Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing. Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down