Online marketing; wat is dat precies?


Online marketing De term ‘marketing’ is min of meer een containerbegrip geworden. Je kunt deze term namelijk op meerdere manieren benaderen. Bovendien zit er een gigantisch verschil tussen online marketing en offline marketing. Sterker nog: dit verschil is als dag en nacht.

De opkomst van de online marketing is uiteraard te danken aan de opkomst van het internet. Online marketing zou nooit bestaan zonder het internet.

Bij online marketing kan je dan ook aan alle online marketingkanalen denken. In de afgelopen jaren zijn er vele tools online gekomen, waarmee de online marketing beter bedreven kan worden.

Voorbeelden van dergelijke tools zijn onder andere de Semrush SEO tool en de GetResponse E-mail marketing software.

In dit artikel willen wij dan ook graag online marketing nader uitleggen, waarbij we dit aan de hand van deze twee tools doen.

Wat is de Semrush SEO Tool?

Voordat we meer over online marketing vertellen, zoomen we eerst in op de Semrush SEO tool. Wat is deze tool namelijk exact?

En wat kan je met deze tool allemaal bereiken? De benaming Semrush is een afkorting voor ‘Search Engine Marketing Research’. Oftewel: het is een tool waarmee je een zoekwoordenonderzoek kunt verrichten. Ook kan je met deze tool een uitgebreide concurrentie analyse doen.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Zoekwoorden nodig? Start hier..

Sinds enige tijd heeft Semrush nog meerdere opties aan de tool toegevoegd. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van een geavanceerde Rank Tracking en een on-page SEO Audit. Dankzij de toevoeging van deze opties is Semrush de meest uitgebreide tool op het gebied van zoekwoordenonderzoeken en zoekwoordenanalyse.

De connectie tussen online marketing en de Semrush SEO Tool

Maar, op welke manieren kan je de Semrush SEO tool dan zoal inzetten? Allereerst is deze tool dus ontzettend handig voor het maken van zoekwoorden onderzoek.

Bij het schrijven van nieuwe content moet je meerdere dingen in het vizier houden. In feite moet content aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • content moet waardevol voor de lezer zijn
  • De content moet goed beoordeeld worden door de zoekmachines (dus geen keyword stuffing en dergelijke)
  • De content moet goed te begrijpen zijn
  • content moet uniek zijn

De Semrush SEO tool kan je helpen met het tweede punt. Dankzij de uitkomsten van het zoekwoordenonderzoek weet je namelijk alles over de zoekvolumes en op welke zoektermen gezocht wordt. Dankzij de Semrush SEO Tool krijg je dus inzicht in zowel de short tail zoekwoorden als de long tail zoekwoorden. Op basis van die zoekwoorden kan je jouw content gaan schrijven. Daarbij uiteraard rekening houdend met deze zoektermen. Als je zo hoog mogelijk in Google wilt eindigen, moeten de zoektermen op de juiste manier terug komen in de content.

Dat is niet het enige waarvoor je de Semrush SEO Tool kunt gebruiken. Nee, ook voor de concurrenten analyse is dit een zeer waardevolle tool. Online marketing draait namelijk niet alleen om jouw eigen website. Nee, het doel is uiteindelijk dat je beter dan je concurrenten gaat worden. Hoezo zou je dan niet afkijken hoe je concurrenten om gaan met hun online marketing? Via de Semrush SEO Tool kan je deels inzichtelijk krijgen hoe je concurrentie hier mee om gaat. Bovendien krijg je, bij de concurrentie analyse van de tool, ook duidelijk in beeld op welke punten je hen kan verslaan. Tijd om in actie te komen dus!

Wat is de GetResponse E-mail marketing software?

Voordat we gaan bespreken wat deze software inhoudt, willen we graag iets aangeven. We benoemen deze tool in het vervolg van dit artikel simpelweg als ‘GetResponse’. Onder die naam staat de tool bekend en het is een stuk korter dan de officiële benaming.

Maar, wat is GetResponse dan exact? GetResponse is de leider op het gebied van emailmarketing. Emailmarketing is een behoorlijk belangrijk onderdeel van online marketing geworden.

Start Gratis met email marketing

Probeer het GRATIS

 

Met het beheerplatform van GetResponse is het mogelijk om online campagnes te bouwen, waarmee ondernemers gerichte abonneelijsten op kunnen bouwen én aan kunnen spreken.

Op het platform van GetResponse kan je van alles vinden:

  • Automatische marketing
  • Responsive e-mails
  • Honderden kant-en-klare sjablonen
  • Landingspagina tools
  • Allerlei statistische analyses

De connectie tussen online marketing en GetResponse

Op welke manier kan GetResponse nou een meerwaarde bieden voor jouw online marketing?

Wel, zoals we reeds zeiden: email marketing is ongelooflijk belangrijk geworden. Met een email kan je namelijk op een laagdrempelige manier een ongelooflijk breed publiek aanspreken.

Op die manier is het mogelijk om reclame te maken, nieuwe producten te promoten of om klanten op huidige kortingsacties te wijzen.

Met behulp van GetResponse kan je de conversie van je e-mails perfectioneren. Als je een email verstuurt, wil je uiteraard dat hier zoveel mogelijk mee gedaan gaat worden.

Klanten moeten de e-mails openen, op de call to action ingaan en uiteindelijk ook daadwerkelijk tot een aankoop overgaan.

Om dit proces zo goed mogelijk vorm te geven, is het gebruik van GetResponse aan te raden.

Dit online platform maakt het allemaal een stuk makkelijker. Bovendien heb je vele sjablonen tot je beschikking, waarmee je makkelijk en snel een nieuwe mail op kunt stellen.

Vervolgens kan je deze mail naar je hele mailinglijst sturen. Gemak dient de mens én de ondernemer.

Samenvattend

We kunnen stellen dat hedendaags de online marketing ontzettend belangrijk is. Met behulp van handige tools, zoals GetResponse en de Semrush SEO Tool, kan je de online marketing nog beter maken.

Het doel van online marketing moet uiteraard te allen tijde zijn om nieuwe/meer klanten aan te trekken. Daarbij moet je het belang van de zoekmachines zeker niet onderschatten.

Besteed dus veel aandacht aan de content op je website én de mailings. Probeer hier dan ook een zo’n groot mogelijke mailinglijst voor te verkrijgen.

Wil je meer weten over onder andere zoekmachine marketing, over content marketing, over website optimalisatie of over alle soorten marketing? Blijf zeker onze website in de gaten houden.

Wij publiceren namelijk wekelijks unieke en interessante artikelen over online marketing. Met behulp van deze artikelen kan je jouw online marketing nóg beter laten worden.

Gebruik daarvoor uiteraard wel de juiste tools, zoals Semrush en GetResponse. Veel succes!

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content