Meer leads en sales met een krachtige online marketing funnel!

Meer leads en sales met een krachtige online marketing funnel!

Veel beginnende affiliates proberen direct via blogs affiliate aanbiedingen te doen.

Als je veel bezoekers hebt, bestaat de kans dat dat wel gaat lukken, maar wist je dat je veel meer kunt verkopen als je gebruikmaakt van een online marketing funnel?

Je weet dan namelijk direct welke stappen je bezoekers doorlopen om een product via jou te kopen. Dat zorgt ervoor dat je inkomsten meer controleerbaar zijn. Lees verder.

Wat is een online marketing funnel?

Een marketing funnel kun je zien als een trechter met bepaalde stappen die een bezoeker doorloopt vanaf het eerste bezoek tot aan het worden en behouden als klant.

De meeste affiliates zijn hier helemaal niet mee bezig en gaan ervan uit dat alleen content schrijven genoeg is om veel te verdienen als affiliate.

Toch kan het inzetten van een goede online marketing funnel je resultaten een flinke boost geven. Daarom ga ik je er in dit blogbericht het een en ander over vertellen.

Wat zijn de stappen van een goede online marketing funnel?

De online marketing funnel die ik gebruik voor al mijn affiliate websites werkt als volgt:

  1. Krijgen van bezoekers (dit is het punt waar alle affiliates mee bezig zijn)
  2. Start marketing funnel (bezoekers inzicht geven in het probleem dat ze hebben)
  3. Sales funnel (Diverse oplossingen geven in de vorm van content en producten)
  4. Levering (het product of dienst aanbieden aan de klant)
  5. Opvolgen (indien er geen commissie volgt, opnieuw overtuigen en nog eens aanbieden)
  6. Behoud (goede waardevolle content delen via diverse kanalen)

Zoals je ziet blijft het voor de meeste affiliates bij stap 1 van mijn marketing funnel. Toch is het heel belangrijk om een goede funnel te gebruiken omdat je hierdoor veel meer gecontroleerd te werk gaat.

Hoe pak je dat aan?

Als je net begint met je affiliate website is het natuurlijk logisch dat je je eerst alleen maar richt op stap 1 van het proces. Zonder bezoekers naar je website kun je de rest van de stappen namelijk niet uitvoeren.

Maar zodra de eerste bezoekers op je website komen is het zeker belangrijk dat je aan de slag gaat met de volgende stappen.

Dat doe ik door het inzetten van e-mail marketing. De meeste affiliates proberen rechtstreeks te verkopen vanuit blogs. Voor een gedeelte werkt dat wel maar dat werkt niet optimaal.

Daarom kies ik voor email marketing. Grote affiliates verdienen namelijk het grootste gedeelte van hun geld in een mailinglijst.

Dus het is dan ook een goed idee om niet direct je producten in je blogs te promoten, maar eerst bezoekers door te sturen naar naar een gratis e-book of training die je via email gaat sturen.

Als bezoekers zich dan aanmelden voor je mailinglijst stuur je ze door gebruik te maken van een email marketing provider, het e-book automatisch toe.

Na de inschrijving

Bij het gebruikmaken van een email marketing provider kun je het hele proces van je marketing funnel automatiseren.

Je kunt dan een eerste email maken waarin je iets vertelt over het gratis e-book dat je weggeeft en je kunt daarnaast direct al een aanbieding doen voor een ander product dat je ze wilt aanbieden.

Daarna schrijf je een hele reeks met e-mails waarin je waardevolle content geeft. In deze e-mails doe je dan ook strategisch een aanbod tot aanschaf van het product dat je promoot.

De content die je deelt moet geschreven worden op basis van stap 2. Inzicht geven in het probleem. Als je kijkt naar affiliate marketing is een van de grootste problemen dat beginners geen commissies scoren. Je schrijft dan content waarin je uitlegt hoe ze wel meer commissies scoren.

Na een reeks van dit soort content, Schrijf je een in dept review waarin je uitlegt hoe het product dat je promoot je mailinglijst gaat helpen om wel die commissies te scoren.

Als de bezoeker niet direct besluit om het product via jou aan te schaffen, ga je door naar stap 5: de opvolging. Hier begin je weer met het inzicht geven in het probleem van de bezoeker en daarna gevolgd door de beste oplossing.

De kans is groot dat deze bezoeker bij de 2e of 3e opvolging wel als nog het product via jou zal kopen.

Als dat uiteindelijk gelukt is ga je door naar de laatste stap, behouden. Je wilt natuurlijk graag dat deze bezoeker op je email lijst blijft. Een goede manier om dat te doen is door regelmatig nieuwe informatie te sturen per email. Ook kun je naast het hoofdproduct dat je promoot nog andere bijproducten aanbieden. Ook hiervoor geldt weer dat je hetzelfde proces volgt voor maximaal resultaat.

Waarom je nooit je bezoekers direct naar het affiliate aanbod moet sturen

Allereerst is de kans dat een bezoeker bij het eerste bezoek het affiliate product gaat aanschaffen heel klein. Er zijn over het algemeen 3 tot 5 interacties nodig voordat er genoeg vertrouwen is om “zaken” met je te doen.

Daarnaast doe je wanneer je ze direct doorstuurt al het harde werk voor iemand anders. Als je met affiliate marketing begint moet je dat zien als het starten van je eigen business.

Dat betekent dat je graag wilt dat de bezoekers op jouw website ook jouw klanten worden. Dit doe je simpelweg door het email adres te vragen. Een paar voordelen hiervan zijn:

  • Je kunt de bezoeker nog eens vragen terug te komen naar je website (extra bezoekersaantallen)
  • Er is direct meer vertrouwen als je het email adres hebt gekregen
  • Je kunt meerdere keren een aanbieding doen voor een affiliate product (betekent meer kans op een commissie)

Tot slot

Je weet nu hoe belangrijk het is om aan de slag te gaan met een marketing funnel. Ook weet je nu dat je bezoekers nooit direct naar het affiliate aanbod moet sturen omdat je dan direct de bezoeker kwijt bent.

Email marketing is een goede manier om aan de slag te gaan met je eerste marketing funnel en ik raad iedere beginner aan daar zeker zo snel mogelijk mee te beginnen. Laat geen bezoekers lopen door direct je bezoekers weg te sturen maar bouw een band op.

Dat maakt affiliate marketing direct ook een heel stuk leuker.

Over de Auteur

Wij zijn Writgo.nl! Een gepassioneerd schrijversteam dat dagelijks voor je klaar staat om al je content te schrijven. Naast het schrijven van content voor onze klanten delen we ook op deze website met regelmaat interessante dingen die gaan over het online ondernemerschap en online geld verdienen. Hiermee hopen we ook mensen die nog niet begonnen zijn, warm te krijgen voor het starten van een eigen business.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]