Online geld verdienen

Online Geld Verdienen; Alles wat je moet weten!

Online geld verdienen: het klinkt als een ideale manier om aan je boterham te komen. Je hoeft niet de deur uit, kan je eigen werktijden bepalen en hebt natuurlijk geen last van te veel fysiek werk leveren. Maar kan iedereen online geld verdienen? En hoe doe je dit precies?

Je kunt op veel verschillende manieren geld verdienen via het internet. Denk hierbij aan affiliate marketing, een e book schrijven, online cursussen, advertentie inkomsten en nog vele andere manieren waarmee je online geld verdienen kan.

Wil jij ook graag online, het liefst passief inkomen verdienen? Lees dan vooral eens verder om te zien welk online verdienmodel het beste past bij jou!

Online geld verdienen – voor wie is dit?

Voordat we een blik gaan werpen op de manieren waarop je online geld verdienen kan, is het eerst zaak om te kijken of online een passief inkomen opdoen wel iets voor je ís. Want wat houdt een leven als iemand die online geld verdient precies in?

Een passief inkomen opbouwen kan je als bijverdienste hebben naast bijvoorbeeld je standaard baan, maar het is ook mogelijk om online geld te verdienen als je énige bron van inkomsten. Hoe werkt dit?

Bijverdienste of enige verdienste

Heb je een vaste baan, maar wil je wat extra geld verdienen via internet, dan is dit niet heel lastig om te bewerkstelligen. Je kiest een van de manieren (of meerdere) waarmee je geld verdienen wil en stopt hier, naast je werk, voldoende tijd in om op den duur een passief inkomen te verdienen naast je gebruikelijke inkomsten.

Wil je echter stoppen met je reguliere werk omdat je online succesvol je geld verdient, dan mag je ervan uitgaan dat je eerst veel tijd kwijt zal zijn aan het opzetten van je online verdienmodel.

Veel zitten, weinig contacten

Goed, hoe ziet het leven van een onlinegeldverdiener er nou eigenlijk uit? Je moet voorbereid zijn op enkele aspecten. Ten eerste zal je veel op het internet zitten. Want ook al kan je een passief inkomen verdienen, toch dien je regelmatig dingen te uploaden of bij te werken.

Over zitten gesproken; je dient ook rekening te houden met het feit dat het meeste van je werkzaamheden zittend zal zijn. Zittend achter je pc of laptop, welteverstaan. Dit klinkt ontspannend, maar dit is niet voor iedereen weggelegd.

Een goede stoel en veel naar buiten

Een ergonomische bureaustoel en afwisseling tussen zitten en opstaan zijn essentieel, maar helemaal als je iemand bent met rugklachten of juist te veel onrust in het lijf, is het heel belangrijk dat je rekening houdt met veel zittende uren.

Daarnaast zal je mogelijk op den duur menselijk contact kunnen missen. Als je te veel op het internet zit om geld te verdienen, kan dit leiden tot een bestaan dat afgesloten is van de buitenwereld. Zorg dus dat je voldoende buiten komt en socialiseert, want online geld verdienen is leuk, maar het moet niet ten koste gaan van je sociale leven.

Passief online geld verdienen is voor velen de droom, maar niet zo makkelijk voor elkaar te krijgen

Verschillende manieren van geld verdienen via het internet

We zeiden dat we in dit artikel bespreken welke vormen van online geld verdienen er zoal zijn. En laten we eerlijk wezen, dit zijn er ontzettend veel. Sterker nog, het zijn er dusdanig veel dat ze niet eens allemaal te benoemen zijn.

Er zijn verschillende types van je geld verdienen via internet. Zo heb je snel geld verdienen, waarbij je slechts enkele keren achter je computer hoeft te kruipen voor je centen. Daartegenover heb je echter ook een online carrière, waarbij het je dagelijkse leven overneemt en je afhankelijk wordt van het internet.

Veel tijd kwijt

Nog twee vormen van online geld verdienen, zijn de volgende: 1) investeren en later de vruchten ervan te plukken, en 2) dagelijks of bijna dagelijks even de tijd nemen om online te werken, om vervolgens de rest van de dag je ding te doen.

Welk van deze vier types van online geld verdienen spreekt jou het meest aan? Wil je het internet als een soort werkgever gebruiken, die je dagelijks aan het werk zet? Of lijkt het je fijner om eens in de zoveel tijd wat tijd en/of geld te investeren, om daar later profijt van te hebben? In dit artikel bespreken we elke vorm, dus lees snel verder!

Let op: wil je makkelijk en snel online betrouwbaar geld verdienen en dit in een veilige omgeving doen? Houd er dan rekening mee dat je nooit geld verdient door niks te doen. Veel oplichters beloven je geld zonder er iets voor te hoeven doen; dit is echter niet mogelijk. Wil je dus online geld verdienen betrouwbaar doen, dan houdt dat in dat er enige actie en moeite voor nodig is.

1. Snel geld verdienen

De eerste vorm van je geld verdienen online is de manier die de meesten waarschijnlijk wel aan zal spreken: snel geld verdienen. Dit klinkt allemaal leuk en makkelijk, maar vergis je hier niet in. Er zijn veel manieren om snel geld te verdienen online, maar elk ervan heeft zo zijn gebruiksaanwijzing. Laten we snel eens kijken wat er zoal is.

Online spullen verkopen

Oké, in dit geval hebben we het niet over je eigen fysieke producten of branche ontwikkelen, want daar dien je veel tijd in te steken. Deze vorm van online geld verdienen gaat over het verkopen van spullen die je niet meer gebruikt. Denk hierbij aan oude kleren, spaarplaatjes of spelletjes.

Waar je voorheen alleen op het internet alleen via online Marktplaats je tweedehands spullen verkopen kon, zijn de mogelijkheden er tegenwoordig eindeloos mee. Zo heb je apps die zich compleet focussen op het verkopen van kleren, en zijn er zelfs sites waarbij je oude verzamelitems kan veilen.

Heb je dus nog iets liggen wat je niet meer gebruikt? Weggooien zou zonde zijn! Je kunt er en ander blij mee maken én je kunt je portemonnee weer wat ruimer aanvullen.

Enquêtes invullen

Geen spulletjes om te verkopen? Een andere manier om snel geld te verdienen is door online enquêtes in te vullen. Er zijn diverse bedrijven, instanties en online platformen die namelijk regelmatig online enquêtes rondsturen voor internetgebruikers om in te vullen. Deze kunnen over van alles gaan, en je verdient geld of verzamelt punten wanneer je deze invult.

Wat wel goed is om even rekening mee te houden, is dat de beloning vaak niet heel groot is en dat het toch nog wel eens best wat tijd kan kosten om er eentje in te vullen. Zoek dus wel goed uit welke enquêtes jou de tijd en beloning waard zijn.

Spaarprogramma’s

Een andere manier om snel online geld te verdienen, is door mee te doen aan spaarprogramma’s. Dit zijn programma’s waarmee je een kleinigheidje kan verdienen door bijvoorbeeld op links te klikken, e-mails te lezen of advertenties te bekijken.

Het kost je dus niet veel tijd om geld te verdienen. Al wat je hoeft te doen, is je aan te melden voor een spaarprogramma dat het beste bij je past. Vervolgens voer je de korte, simpele taken uit en kan je je geld innen.

Cashback online shoppen

Cashback shoppen is een manier van snel online geld verdienen waarbij je voorzichtig moet zijn. Het houdt namelijk in dat je geld verdient terwijl je zelf online aan het winkelen bent. Oftewel, je geeft zelf ook geld uit.

Bij cashback shoppen dien je je aan te melden bij een cashback website, en kan je beginnen met shoppen. Bij elke aankoop krijg je een klein gedeelte van je geld terug, zonder er veel voor te hoeven doen.

Eigenlijk is dit dus niet echt een manier om geld te verdienen, maar meer om minder uit te geven dan gebruikelijk. Deze vorm van online geld verdienen is dan ook enkel aan te raden voor mensen die toch al veel online shoppen, en op deze manier wat kunnen besparen.

Cashback is een vorm van snel online geld verdienen, maar enkel als je zelf al graag online winkelt

2. Eens per dag online werken om geld te verdienen

Wil je graag dat je online inkomen maandelijks stijgt door er wat meer tijd in te stoppen? Dan kan je ervoor kiezen om dagelijks achter je computer te kruipen en wat tijd te investeren in je online verdienmodel.

Dit zijn dus taken die niet je hele dagplanning overnemen, maar wel wat tijd behoeven om echt te helpen met geld opleveren. Denk hierbij aan enkele uurtjes even doorbikkelen, waarna je vervolgens tijd kan besteden aan bijvoorbeeld je baan, huishouden of hobby’s.

Bloggen

Wat vroeger enkel werd gedaan als hobby of creatieve uitspatting, zijn er vandaag de dag veel mensen die extra geld verdienen of zelfs een compleet inkomen genereren door middel van bloggen.

Hoe werkt dit dan? Wel, als je een beetje vlot bent met de pen, dan kan je dagelijks over een bepaald onderwerp schrijven en publiceren en zo volgers vergaren. Krijg je genoeg volgers, dan kan je je blog gebruiken ter promotie van producten met bijvoorbeeld affiliate marketing.

Ook kan je als je veel blogt, online advertenties delen waarvoor je betaald wordt. Het beste is nog om je blog te gebruiken voor bijvoorbeeld je eigen e book, producten die je zelf aanbiedt, of voor nieuwe producten reviewen, zodat de aanbieders je ontdekken en mogelijk willen betalen voor positieve reviews.

Schrijf teksten voor affiliate marketing

Je zag de woorden net al verschijnen, want blogs worden vaak gebruikt als affiliate platform. Maar hoe werkt dit dan precies?

Affiliate marketing houdt kort gezegd in dat je links (de affiliate link) verwerkt in je tekst waarin je producten of diensten aanbiedt, met als doel dat je de lezer op deze links laat klikken. Doen ze een aankoop, dan verdien jij een percentage van de opbrengst.

Zoals we vermeldden, werkt een blog als ideaal affiliate platform. Maar ook een eigen website of sociale media kunnen hier heel goed voor gebruikt worden. Ook met behulp van Search Engine Optimization (SEO) kan je meer mensen naar je affiliate platform trekken.

Het belangrijkste is echter dat je goede affiliate programma’s vindt waaraan je kan deelnemen. Let echter wel op: de meeste affiliate programma’s hebben richtlijnen waaraan je dient te voldoen. Wat je ermee verdient, varieert ook per affiliate.

Affiliate marketing en advertenties die je via sociale media beheert

Social media: het is bijna een plaatsvervanger geworden van de gouden, oude kunst van het spreken. Bijna iedereen gebruikt het, en het zal je dan waarschijnlijk ook niet verbazen dat ook hiermee geld te verdienen valt.

Wie online verdienen wil, zal al snel eindigen op social media. Nou zijn er twee manieren om sociale media te benutten voor online verdienen. Je kunt er een heuse carrière van maken (hierover later meer), of je kunt het gebruiken om bijvoorbeeld bepaalde producten te promoten.

Promoties en adverteren

De vele socialmediakanalen die we tegenwoordig kennen, kan je allemaal gebruiken om reclame mee te maken. Dit kan middels affiliate marketing, maar ook door geld dat je verdient met advertenties.

Wie met een advertentie inkomsten wilt genereren, doet er wijs aan elke dag wat tijd te investeren in je sociale media. Soms kan je een kleine investering doen om je socialmediakanalen te promoten, maar als je liever op je eigen tempo meer volgers krijgt en dus meer kan promoten, dan is social media misschien wel het overwegen waard.

Affiliate marketing andersom inzetten: word affiliate ipv publisher

Ja, affiliate marketing andersom gebruiken is ook een mogelijkheid. Dit houdt dan eigenlijk in feite in dat je je eigen product laat promoten door schrijvers of andere publishers. Hiermee hangt deze vorm van online geld verdienen eigenlijk ook samen met een eigen bedrijf beginnen (zie kopje 4: Online carrière maken).

Heb je al een bedrijf, dan hoef je er niet veel voor te doen om affiliate te worden. Je kiest een van je producten (of meerdere) uit waarvoor jij graag wat meer promotie wil hebben, zonder zelf te hoeven promoten. Door dan een affiliate link te creëren voor dit product, zullen schrijvers en andere publishers deze reclame voor je maken.

Affiliate ipv publisher zijn houdt dus in feite in dat je affiliate marketing andersom gebruikt en jij degene bent die extra klanten – en hopelijk dus ook kopers – krijgt met behulp van het promotiewerk van anderen. Het systeem werkt ideaal, want beide partijen levert het iets op.

Let wel: om zelf een affiliate programma op te starten, dien je je er eerst goed in te verdiepen. Bovendien moet je ook bewust zijn van de kosten die je kwijt zal zijn aan de affiliate marketeer die deze potentiële kopers naar jou doorverwijst.

Online product veilen

Je spullen verkopen op een online marktplaats is een tip die we eerder mee hebben gegeven, maar als je bereid bent iets meer moeite te doen dan enkel je producten online aan te bieden, zou je ook nog kunnen overwegen je tweedehands spullen te veilen.

Ook dit kan via een online marktplaats, al heb je dan te maken met vooraf vastgestelde kaders. Een online veiling werkt bijvoorbeeld met een aanbiedingsduur. Dit houdt in dat je je product aan kan bieden binnen een bepaalde tijdslimiet, bijvoorbeeld twee weken.

Binnen deze tijd mogen geïnteresseerde klanten bieden op je product. Elk bod werkt bovendien bindend – wanneer je het hoogst biedt, kan je hier dus niet meer onderuit. Dit geldt overigens ook voor jou wanneer je bijvoorbeeld niet tevreden bent over het hoogste bod.

Online vertalen

Alles wordt steeds internationaler; van handel tot entertainment of zelfs vriendschappelijke contacten. Dit houdt ook in dat er in het bedrijfsleven dus ook steeds meer vertaald dient te worden. Hier kan jij je terugkerende inkomsten uit halen – door online vertalen!

Daarvoor hoef je niet veel te doen: zoek vertaal- of ondertitelbureaus op en kijk welke taken ze open hebben liggen. Er komen steeds meer taken vrij, dus als er een taal is die jij meester bent, dan is dit echt het overwegen waard.

De meest gevraagde talen zijn momenteel Engels en Chinees, hoewel hier in Nederland ook steeds meer gevraagd wordt om Duits. Beheers jij een van deze talen uitstekend? Meld je aan bij een vertaalbureau en neem zoveel opdrachten aan als dat jij aankan qua tijd.

online geld verdienen met vertalen is een nuttige manier om aan geld te komen, waarbij je zelf kan bepalen welke opdrachten je aanneemt

3. Online geld verdienen door te investeren

De derde vorm van online geld verdienen, is door nu tijd en/of geld te investeren, zodat je hier later de vruchten van kan plukken. Oftewel, dit werkt voor de langere termijn en je moet er niet vanuit gaan dat je snel geld in handen hebt.

Heb je dus niet direct geld nodig, of heb je liever wat zekerheid voor later? Dan is investeren dé manier om online geld te verdienen.

Schrijf je eigen e book

Hiervoor hoef je geen geld te investeren, maar voornamelijk veel tijd. E books zijn razend populair; ze worden op een duurzame manier gemaakt, zijn makkelijk te verkrijgen en bovenal: de aanschaf ervan is erg goedkoop.

Schrijf je dus een e book, dan kan je bij een goede verkoop veel geld verdienen. Echter, omdat een e book niet veel geld oplevert, is het zaak dat je veel tijd stopt in de kwaliteit en marketing van het e book, en eventueel meer e books schrijft. Je eigen e book hoeft in dat geval dus niet eens zo sterk te zijn; slechts sterk genoeg dat men óók een ander e book van je koopt.

Goede naam, weinig tijd

Zo kan je een naam opbouwen en een goed inkomen genereren zodra je een beetje online bekendheid hebt vergaard. Dit kan lang duren, maar als je genoeg tijd stopt in het schrijven en promoten van je eigen e books, zal dit later passief voor een mooi extra zakcentje kunnen zorgen.

Nog een voordeel aan en e book: ze kosten aanzienlijk minder tijd om er eentje te maken dan bij een regulier, fysiek boek. Naast dat je geen last hebt van druk- en publicatietijd, zijn de meeste e book lezers niet gebaat bij ellenlange romans van 90.000 woorden; de best verkochte e books bevatten zelden meer dan 12.000 woorden.

Investeren in vastgoed

Vastgoedeigenaren zullen je vertellen dat investeren in vastgoed de beste manier is om te verdienen, maar hier zitten vele haken en ogen aan. Het lijkt eenvoudig: je kunt vanachter je vertrouwde laptop beleggen in vastgoed, en de organisatie die achter de site of zit handelt alle logistieke zaken voor je af.

Toch kost het ontzettend veel tijd en een goed startkapitaal om te investeren in vastgoed. Hoewel het op de lange termijn veel passief geld kan opleveren, is het uiterst belangrijk dat je het geïnvesteerde bedrag kan missen op dit moment, en vertrouwen hebt in de investering zelf.

Geld verdienen met crypto

Zelfs als je zou willen, kom je er niet meer omheen: cryptovaluta. Met welk gezelschap je ook bent, er is altijd wel iemand die druk bezig is met geld verdienen met crypto. Maar hoe succesvol en betrouwbaar is dit nou eigenlijk?

Het eerlijke antwoord is: dat is niet te zeggen. Wie denkt aan geld verdienen met crypto, dient ontzettend goed onderzoek te doen in de koersen van de vele verschillende valuta – en externe factoren die deze beïnvloeden.

Hoewel het niet te ontkennen is dat je flink wat geld verdienen kan, is verstand van crypto en onderzoek in de markt een vereiste, wil je een kans maken op winst.

Geld investeren in obligaties of aandelen

Dankzij de vele beleggingsapps die als paddenstoelen uit de grond schieten, wordt het investeren in obligaties en aandelen alsmaar makkelijker – ook voor de gewone particulier. Niet gek ook, want de hoeveelheid mensen die hun spaargeld gebruiken om te beleggen groeit ook met een rap tempo.

Waarom is beleggen zo populair? Wel, dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat het erg veel rendement kan opleveren, zonder er al te veel voor te hoeven doen – met name als je slimme beleggingsapps gebruikt. Klinkt erg eenvoudig allemaal, toch?

Laagdrempelig investeren

In feite ben je met beleggen bezig met het goed gebruiken van het spaargeld dat maar ligt te verstoffen en niet echt veel oplevert. Je kunt laagdrempelig investeren door je geld in een indexfonds te steken dat jouw geld gespreid belegd.

Zo hoef je niet steeds de koersen in de gaten te houden, want dit wordt als het ware voor je gedaan. De tijd die je hieraan overhoudt, kan je gebruiken aan iets anders, zoals hobby’s of andere manieren om online geld te verdienen.

Let wel: doe net zoals met crypto goed onderzoek voor je investeert en zorg dat je altijd wat geld overhoudt voor als je investering minder goed uitpakt.

4. Online carrière maken

Deze laatste manier van online geld verdienen is iets waar steeds meer mensen naar streven: van online geld verdienen je vaste fulltime baan maken.

Waarom is dit zo populair? Waarschijnlijk omdat veel mensen denken dat je lekker alleen maar achter je computer hoeft te zitten en binnen no time duizenden euro’s verdient. Dit is echter niet waar.

Hoewel er zeker de succesverhalen zijn van mensen die heuse villa’s kunnen kopen door middel van hun socialmediakanalen, is dit vaker uitzondering dan regel. Wil jij van online werk je vaste brood verdienen? Houd dan rekening met veel tijd, discipline en – helaas – ook teleurstelling.

Begin een online onderneming

Dropshippen, afbeeldingen drukken op mokken en shirts, affiliate marketing – er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om je eigen online onderneming te beginnen. Al wat je nodig hebt, is een KvK-nummer, een platform en natuurlijk een product of dienst om aan te bieden.

Het lastige aan een eigen online onderneming, is dat je er veel tijd en vaak ook geld aan kwijt bent om het op te richten. Hiervoor dien je dus verstand van zaken te hebben en over de discipline te beschikken om er elke dag consequent mee bezig te zijn.

Zorg ook dat je een buffer hebt; mocht je onderneming niet slagen, dan is in elk geval nog niet alles verloren. Ga er echter nooit vanuit dat je vanaf moment één al succesvol kan zijn met je eigen onderneming.

Zelf unieke, eigen producten verkopen

Ben je creatief? Heb je zelf iets moois gemaakt of bedacht? Waarom niet je eigen producten of diensten aanbieden voor een mooie prijs?

Heb jij een uniek idee dat je wil verkopen? Het klinkt heel makkelijk om deze online aan te bieden, maar je dient je verkoop plannen serieus te nemen; maak veel promotie, neem elke potentiële klant aan en neem genoegen met een mindere opbrengst – aan het begin, althans.

Weet wat je verkoopt

Het is ontzettend lastig om jouw nieuwe product aan de man te brengen. Wil je er geld mee verdienen, dan moet je goed weten hoe je het gaat verkopen.

Digitale producten verkopen bijvoorbeeld anders dan financiële producten, en om geld te verdienen met een eetbaar product werkt anders dan wanneer je specifieke diensten aanbiedt.

Carrière via sociale media

Dit is natuurlijk de droom waarmee zoveel mensen hopen online geld te verdienen: via sociale media. Omdat men het toch al zo vaak gebruikt, kan je er net zo goed geld mee verdienen, toch?

Helaas werkt dit niet helemaal zo. Voor een echte goede bron van inkomsten, is er wel meer nodig dan dat je enkel je sociale media beheert. Heb je bijvoorbeeld een Youtube kanaal, dan dien je elke dag urenlang bezig te zijn met scripts schrijven, filmen en editen.

Hoe meer volgers, hoe meer werk

Zo geldt het voor elk socialmediakanaal dat je genoeg te doen hebt, wil je er je beroep van maken. Zodra je meer en meer volgers krijgt, zal je benaderd worden door sponsoren, of wordt je gevraagd of je bedrijven helpt advertentie campagnes te maken.

Ook kan je middels social media veel verdienen door deel te nemen aan een affiliate programma, te investeren in Google advertenties, of door een bepaald product te reviewen of verkopen. Maar eerst moet je dus aan een groot platform met veel volgers komen, en daar moet je heel veel tijd in investeren.

Word copywriter

Zoals je weet, zijn er vele mensen met jou die online geld verdienen willen – en velen van hen hebben daarvoor teksten nodig. Denk aan mensen die hun geld verdienen met affiliate marketing, of bepaalde producten reviewen. Helaas zijn ze niet allemaal even goed met woorden.

Ben jij dat wel, dan zou een carrière als copywriter jou nog een erg gewild persoon maken. In een wereld vol advertenties en mensen die gevonden willen worden op zoekmachines, is het publiceren van sterke, originele en opvallende teksten haast van levensbelang. Dus iemand die dit kan leveren, zal voor deze mensen een verlossende oplossing kunnen zijn.

Echter, voor copywriter of tekstschrijver is alleen goed kunnen schrijven niet voldoende. Ook dien je je goed te verdiepen in affiliate marketing, Search Engine Optimization, marketing en adverteren – en wat jouw opdrachtgever en zijn concurrenten precies bieden.

Daarnaast kan je er ook nog voor kiezen om als freelancer aan de gang te gaan, of om te werken bij een copywrite- of marketingbedrijf. Als freelancer kan je zelf je tarief en uren bepalen en de best betalende klanten benaderen, maar ben je wel zelf volledig afhankelijk van hoe goed je werk loopt en hoe bekend je bent. Bij een bedrijf heb je daar geen last van.

Verkoop je talent online

Heb je een talent? Bijvoorbeeld tekenen, schilderen, musiceren of fotograferen? Waarom zou je deze dan niet gebruiken om een goede boterham op je plank te verdienen?

Voor elk talent kan je wel online geld verdienen – mits je weet hoe je het kan verkopen. Ben je bijvoorbeeld goed met tekenen of schilderen? Dan kan je een platform opbouwen om je werk te tonen en bijvoorbeeld commissies doen voor geïnteresseerden. Ook kan je je werk bijvoorbeeld drukken of verkopen aan bedrijven die posters maken.

Ben je goed met muziek maken? Denk er dan eens aan om zelf een Youtube kanaal te beginnen en met je muzikale talenten veel kijkers te trekken. Ook kan je zelf je muziek opnemen en bijvoorbeeld    op Spotify.

Video’s uploaden waarop je gitaar speelt, kan een vorm zijn van online geld verdienen met je talent

Voor de fotografen onder ons is het ook mogelijk om je foto’s te verkopen aan stockfotobedrijven. Een andere manier om geld te verdienen online is door je diensten als fotograaf aan te bieden; met de best betaalde opdrachten haal jij zeker een mooi zakcentje binnen!

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om je talenten om te zetten in een mooi inkomen. Hieronder hebben we enkele voorbeelden voor je op een rijtje gezet, dus lees snel verder!

Eigen e book

Over het schrijven van je eigen e book hebben we het al eens gehad, maar wist je dat je hier ook een hele carrière van kan maken? Het is wat lastiger en vergt enige tijd en energie, maar het is zeker mogelijk!

Door veel, maar vooral ook kwalitatief goede e books te schrijven en aan te bieden, kan je goed geld verdienen. Dit is dan ook echt wel aan te raden voor de schrijvers onder ons.

Met je eigen e book kan je bovendien ook goed verdienen als je de lezers kennis geeft over onderwerpen zoals hoe er makkelijk online geld te verdienen valt – dat is immers wat steeds meer mensen willen.

Eigen producten verkopen en zelf maken

Niet alleen een e book, maar bijvoorbeeld ook een fysiek boek zou je kunnen schrijven om te verkopen. Of wat dacht je ervan trailers te maken? Of, als je technisch bent, handige gadgets te ontwikkelen?

Zoals we al eerder benoemden, kan je je talent gebruiken om geld te verdienen online. Maar er is meer dan je diensten aanbieden online – je kunt immers ook gewoon zelf fysieke producten maken en verkopen.

In plaats van commissies tekenen, zou je bijvoorbeeld ook een galerij kunnen beginnen met je schilderijen. Heb je een geheim recept? Probeer je heerlijke gerecht dan aan de man te brengen! Niks is zo leuk als het verkopen van je eigen product!

Wie wil investeren in zijn eigen product, heeft hier echter wel veel tijd en geld voor nodig; je behoeft immers ruimte, materialen én een platform om je producten te maken. Bovendien kent niemand je product nog, dus investeren in Google advertenties en marketing is zeker aan te raden!

Online cursussen

Je komt er eigenlijk nog amper omheen tegenwoordig: voor alles vind je wel een online cursus. Dit kan voor praktische zaken zijn, zoals het leren van talen, maar ook voor meer hobby-gerichte activiteiten, zoals schrijven – soms zelfs voor iets abstracts als “gelukkig zijn”.

Is er iets waar jij veel van af weet? Dan zal het geven van een online cursus wellicht iets zijn voor jou. Je kunt er flink wat geld mee verdienen – soms wel tot duizenden euro’s – en je kunt er zelfs een compleet online inkomen mee genereren.

Het opstellen en geven van een online cursus is echter niet eenvoudig. Je dient écht verstand van zaken te hebben en je cursisten moeten voorzien worden van goed lesmateriaal, maar ook van een duidelijk resultaat: hebben ze aan het eind van de cursus iets opgestoken?

Daarnaast is het net als met alle andere vormen van online geld verdienen als carrière het probleem dat niemand jou of je cursus nog kent. Zorg er daarom voor dat je opvalt en eruit springt. En vraag jezelf ook eens af: waarom is jouw cursus beter dan die van al jouw concurrenten?

Creëer een e learning

Een online cursus geven kan soms niet genoeg zijn; jij wil jouw kennis delen op een duidelijk online platform, waar je cursisten meer kunnen dan enkel jouw lessen volgen en opdrachten maken.

Het creëren van een uitgebreide elektronische leeromgeving (een “e learning”) is hiervoor de oplossing. Hierop kan je bijvoorbeeld een chatplatform aanbieden voor cursisten, of veel extern materiaal. Misschien zelfs wel een beloningssysteem of educatieve games.

Het maken van een e learning valt echter niet mee. Naast dat je over een duidelijke cursus moet beschikken (en dat vereist al veel tijd en geld), dien je dus ook een compleet nieuwe online leeromgeving te bouwen. Dit vergt enige technische kennis – of hulp hierbij.

Elke dag nieuwe content

Hier hebben we het al eerder over gehad: online geld verdienen met social media. Is dit nou een talent? Wel, dat ligt eraan: wat zie jij als talent? Is korte video’s van drie minuten maken een talent? Dat is allemaal veel te objectief.

Wel kan je je talenten ómzetten tot socialmediacontent. Bijvoorbeeld door je kennis te delen in video’s, of door tutorials te maken van hoe je jouw kunstwerken maakt en deze op je Youtube kanaal te plaatsen.

Door veel kennis, kunst en entertainment te delen op je sociale media, kan je veel volgers krijgen. En met veel volgers kan je bijvoorbeeld weer affiliate marketing andersom toepassen. Ook zit er veel geld in wanneer je bedrijven helpt advertentie campagnes op te zetten.

Je weet vast dat er veel online geld te verdienen valt met social media – mits je erg gewilde digitale producten te bieden hebt: content. Zorg voor een duidelijke niche, consequente, sterke inhoud en minstens wekelijks een nieuwe upload.

Word freelancer

Veel mensen kiezen ervoor freelancer te worden. Niet heel gek, want online verdienen als freelancer kan mooie resultaten opleveren voor je bankrekening. Klinkt als de ideale roeping, nietwaar?

Hoewel er zeker goed online geld te verdienen valt, valt het nog niet mee om freelancer te worden; je bent enorm afhankelijk van je naamsbekendheid, het constant leveren van goede kwaliteit en het steeds weer aannemen van de best betaalde opdrachten.

Het werk van een beginnende freelancer bestaat uit constant uitreiken naar een potentiële klant of opdrachtgever, reclame en naam maken, je kwaliteit scherp houden en verbeteren, en proberen eruit te springen boven je concullega’s. Wees hier dus goed op voorbereid.

Begin met online programmeren

Mensen met technische vaardigheden en een goed inzicht in alles wat met de technologische ontwikkelingen van vandaag de dag te maken hebben, lijken langzaam de wereld te regeren. Alles, maar dan ook alles, wat wij als mensen doen, hangt af van een technische schakel in keten. Ook jouw huidige zoektocht naar online geld verdienen, was zonder techniek niet mogelijk.

Als jij zelf dus ook een geboren engineer bent, liggen de kansen voor jou voor het oprapen. En hiervoor hoef je echt niet per se bij een groot ICT-bedrijf te werken. Ook online liggen genoeg projecten en opdrachten klaar. Zo kan je als freelancer beginnen, of zelfs met een groep IT-vrienden een klein bedrijfje opzetten.

Ben je nog niet heel bekend in de ICT en wil je je er meer in verdiepen; dan ook dan zijn er meerdere mogelijkheden voor je. Steeds meer (ICT-)bedrijven bieden scholing aan om er zelf vaardiger in te worden. Let echter wel: vergis je niet in hoe gecompliceerd het kan zijn. ICT is niet voor iedereen weggelegd.

Je kunt ook goed verdienen online door progammeeropdrachten aan te nemen

Geld investeren op een laagdrempelige manier – hoe makkelijk en snel?

De succesverhalen van mensen die online in no time duizenden euro’s verdienen, bestaan zeker, maar neem deze absoluut niet als leidraad voor je eigen zakenplan. Rome is per slot van rekening niet in één dag gebouwd.

Soms moet je veel tijd en geld investeren, soms moet je zweten en zwoegen en meer dan eens zal je het gevoel hebben alsof al het werk dat je doet allemaal geen zin heeft. Toch wil je dat online inkomen – maar hoe?

Passief inkomen of toch actief?

Nu we duidelijk hebben doorgenomen wat er allemaal voor opties zijn, zal je mogelijk wel een voorkeur hebben voor een van de mogelijkheden om online geld te verdienen.

Natuurlijk zijn het wel heel veel ideeën, dus dat kan overweldigend zijn. Maar al wel zou het handig voor je zijn om alvast te bedenken hoe jij hoopt online geld te verdienen – volledig passief, volledig actief, of toch ergens daartussenin?

Meer tijd, meer opbrengst

Om dit te bepalen, dien je goed na te denken over hoeveel tijd en geld je te investeren hebt. In de meeste gevallen geldt natuurlijk: hoe meer tijd je erin stopt, hoe meer geld te verdienen valt.

Nadeel: aan het begin zal je in veel gevallen veel werken, maar weinig verdienen. Houd hier dus rekening mee. Online geld verdienen kan een riskante onderneming zijn.

Hoe makkelijker je geld verdient, hoe sneller je kan opbouwen

Goed, zodra je een keuze hebt gemaakt van het online verdienmodel dat het beste bij je past, is het zaak om een plan op te stellen. Een verdienplan, welteverstaan. Want zodra je gaat verdienen, wat dan?

Online geld verdienen houdt in dat je zelden vaste bedragen verdient, en dat je online inkomen ontzettend afhankelijk is van een breed scala aan factoren; wat is bijvoorbeeld populair? Hoeveel tijd heb je? Hoe groot is je netwerk?

Bewaren voor zware tijden

Wijs zou dan ook zijn om, zodra je ineens meer verdient dan nodig of verwacht, dit geld opzij te zetten voor tijden waarin je minder zal verdienen online. Dus ook als je makkelijk geld verdient, gebruik dat geld dan om sneller op te bouwen!

Hoe meer je opzij zet, hoe groter je je verdienmodel kan maken. Ook kan je je extra inkomsten gebruiken om te investeren in je online bedrijf, al is dat verstandiger om pas later te doen, zodra je iets meer garantie hebt op een fatsoenlijk inkomen.

Verdien geld op jouw manier!

Zodra je weet hoe je online geld verdienen wil, is het dus tijd om je hierin te verdiepen en aan de slag te gaan. Maar wat als je toch nog moeite hebt met de keuze? Kiezen hoe je online geld verdienen wil, kan soms nog wel lastiger zijn dan het geld verdienen zelf!

Makkelijk online geld verdienen

Veel online verdieners beginnen vaak veilig; bijvoorbeeld blogs schrijven met hier en daar een affiliate link erin verwerkt zodat je naast je reguliere baan nog wat extra’s hebt. Met affiliate marketing verdien je immers niet veel aan het begin, maar er is genoeg mogelijkheid tot opbouwen!

Natuurlijk is er makkelijk online geld te verdienen door je aan te melden bij een affiliate programma en aan affiliate marketing te doen, maar ook kan je wat tijd inleveren door bijvoorbeeld enquêtes in te vullen, of als je goed bent met taal, vertaalwerk te verrichten.

Maar natuurlijk kiest niet iedereen voor eenvoud en gemak. Want wat zijn jouw redenen om online geld te verdienen? En waarom wil je eigenlijk online geld verdienen?

Van je passie je werk maken

Er zijn nog meer redenen om online geld te verdienen; sommigen delen gewoon graag hun passie, en zien het geld soms zelfs als een leuke bijzaak. Ze maken bijvoorbeeld videotutorials over make up, onderwijzen hun publiek graag in geschiedenis, of delen met plezier hun mening over films – het kan allemaal!

Om het voorbeeld te nemen van iemand die van make up houdt, hoe zou hij of zij dit dan kunnen gebruiken om online geld te verdienen? Eerst begin je bijvoorbeeld met tutorials over hoe je make up aanbrengt, maar later kan je ook bepaalde make up producten reviewen.

Je bent nooit de enige met een passie

Krijg je veel volgers, dan zal je opgemerkt worden door advertentiebedrijven en sponsoren, die je soms gratis producten zullen sturen voor een review – en op den duur je video willen sponsoren en je er rijkelijk voor betalen!

Zo kan je met elke passie op den duur een verdienste maken; zelfs als je van affiliate marketing houdt, kan je tutorials geven over hoe je met affiliate marketing verdienen kan. Deel je passie – er zijn meer mensen die erin geïnteresseerd zijn.

Start met creëren

Een andere motivatie om online geld te verdienen, is omdat je iets wil maken. Dit kan een mooi product zijn, zoals iets eetbaars of een gadget, maar ook een artistiek stukje kunst, zoals een schilderij of verhaal.

Veel mensen die graag iets maken, halen al voldoening uit het maken zelf, maar zou natuurlijk geen overbodige luxe zijn als je er ook nog wat mee verdienen kunt!

Het nadeel hieraan kan zijn dat je minder plezier haalt uit het maken, omdat je het ineens moet, en je kopers natuurlijk ultieme perfectie verwachten – en de meeste scheppers onder ons weten: je werk is nooit perfect.

Een ander nadeel is dat je heel erg afhankelijk bent van naamsbekendheid, wat je aan het begin waarschijnlijk niet zult hebben. Je zal dus ook extra tijd kwijt zijn aan het verkopen van je naam en imago.

Online geld verdienen om het geld

Als we heel eerlijk naar onszelf zijn, kunnen we wel met zekerheid stellen dat een deel van ons gewoon online geld verdienen willen om – je raadt het al – het geld. Uiteindelijk is het ook gewoon fijn om een inkomen te genereren.

Wie online geld verdienen wil om een goede boterham te verdienen, zal zich meer moeten focussen op het starten van een eigen onderneming, investeren of slim meeliften met de markt en wat populair is.

Online geld verdienen kost geld

Zo kan je investeren in crypto, een marketingbedrijf beginnen, of copywriter worden om mensen te helpen met hun teksten voor affiliate marketing.

Weet wel dat je voor verdienmodellen die veel geld opleveren, erg veel tijd en mogelijk ook veel geld kwijt zal zijn voordat je ook maar je eerste inkomsten ontvangen mag.

Scammers en hackers

Helaas zijn er ook nog heel veel mensen die hun online geld verdienen door deze op een oneerlijke – meestal zelfs criminele – manier van een ander afhandig te maken.

Naast dat dit natuurlijk in geen enkel opzicht goed te praten is, is dit verwerpelijke gedrag helaas ook nog eens steeds minder goed van echt te onderscheiden. De mooiste artikelen en aanbiedingen kunnen soms niets meer zijn dan een makkelijke manier om jouw geld af te pakken.

Let er tijdens je reis naar het online geld verdienen dus erg goed op dat ook jij niet slachtoffer wordt van ogenschijnlijk “welwillende” helpers. Zelfs de grootste geldverdieners kunnen hier problemen mee ondervinden.

Ga dus niet zomaar met iedereen in zee, niet op elke mooie belofte en deel niet zomaar geld of gegevens. Dat jij zelf graag eerlijk aan je geld wil komen, houdt helaas niet in dat anderen dat ook doen.

Pas op: ook scammers en hackers proberen online geld te verdienen, dus probeer niet in hun trucs te trappen

Online geld verdienen hoeft niet alleen

Online geld verdienen kan dus een erg zware taak zijn – vooral als je ervoor kiest er je carrière van te maken. Maar gelukkig is het omhoog klimmen op de online ladder natuurlijk geen uitdaging die je helemaal alleen hoeft aan te gaan; hulp is overal te vinden.

Omdat er naast jou al erg veel andere mensen zijn die graag online geld verdienen willen, zou je ervoor kunnen kiezen een partnerschap aan te gaan. Ben jij bijvoorbeeld een getalenteerd vioolspeler, maar heel slecht met zaken en cijfers, dan kan je bijvoorbeeld een partnerschap aangaan met iemand die dat wél is!

Hoe moet je dat dan voor je zien? Wel, iedereen heeft zijn eigen sterkere en minder sterke kanten. In het voorbeeld met de viool, kan jij gewoon lekker blijven spelen en opnemen, terwijl de ander alle video’s edit en uploadt, en misschien weer een ander zorgt voor de advertentieopbrengsten. Zo heeft iedereen een taak en kan je de opbrengsten onderling verdelen!

Hulp zoeken

Helaas is het natuurlijk niet altijd even makkelijk om mensen te vinden die de sprong met je durven te wagen; anderen moeten per slot van rekening ook bereid zijn er tijd, energie en misschien zelfs wel geld in te steken. Dat is iets wat je van een ander zou moeten kunnen begrijpen en respecteren.

Ken je dus niemand in je omgeving die dit aandurft? Gelukkig zijn er – je raadt het al – online ontzettend veel mensen die graag hun diensten aanbieden als editor, proofreader, marketeer, grafisch vormgever of wat dan ook! Zaak is dat je er een budget voor over hebt, of duidelijke afspraken maakt over de mogelijke opbrengsten.

Talent gevraagd

Ben je zelf juist heel goed met verkopen, zakendoen, netwerken en adverteren, maar zijn jouw artistieke vaardigheden toch wat minder goed? Dan is het zaak om iemand te vinden die met jou in zee wil gaan om te kijken of jij kan helpen zijn of haar werk te verkopen.

Een andere mogelijkheid is om bedrijven of freelancers in te schakelen die je een product leveren, zoals een e book, merchandise of affiliate teksten. Zo hoef jij je alleen te focussen op je vertrouwde talenten: kopen, doorverkopen en marketen.

Wat kan Writgo doen?

Natuurlijk zouden wij niet enkel advies geven zonder zelf óók onze hulp aan te bieden. Want ja, ook wij van Writgo hebben ervaring met online geld verdienen en helpen je graag om hier ook wat verder in te groeien.

Een voorbeeld van wat wij voor je kunnen betekenen, is natuurlijk het leveren van teksten. Dit kunnen webteksten zijn, affiliate teksten, categorieteksten – zelfs met mooie productomschrijvingen steken wij graag een helpende hand uit!

Ook met het maken van een website, het uitvoeren van SEO-onderzoek, of e-mailmarketing kunnen wij je van dienst zijn. Heb je andere vragen over online geld te verdienen, en of wij hierin nog iets voor je kunnen betekenen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Online geld verdienen hoeft geen eenzame taak te zijn – met de hulp van anderen en door ieders talent goed te benutten, kan je ook een online inkomen genereren

Online geld verdienen – conclusie

Wat een hoop informatie was dat toch! Er zijn zoveel opties, zoveel manieren om alles te doen, en zoveel concurrenten met zowel succes- als verliesverhalen. Maar dat is natuurlijk niet waar dit alles om draait – want wat houdt dit alles nou eigenlijk precies in voor jou? Wat haal jij uit dit hele verhaal?

Want waar liggen jouw talenten, passies, interesses en bovenal ook: wat zijn jouw motivaties? Online geld verdienen is iets wat vele mensen wel zouden willen doen – helemaal als het zo passief mogelijk kan.

Voor je besluit deze stap te zetten, dien je even goed na te denken over wat je wil, wat je kan, hoe je het wil, en wat je moet hebben en doen. Zitten er klinken in de kabel? Onderzoek hoe je deze op kan lossen en werk je plan nog eens uit.

Want of je nou wenst online geld te verdienen met affiliate marketing, e learning, online advertenties of het maken van muziekvideo’s – voor iedereen is er een weg. Het enkel nog aan jou om te bedenken welke weg je in wil slaan, en hoe je verwacht bij het einde aan te komen – en wat je aan het eind verwacht tegen te komen.

Online geld verdienen kan zo eenvoudig, moeilijk of tijdrovend zijn als dat je zelf wil – afhankelijk van hoe jij verdienen wil