Hoe verdien je online geld als kunstenaar

Hoe verdien je online geld als kunstenaar?

Geld verdienen als kunstenaar? Het leven van een kunstenaar gaat niet altijd over rozen. De geschiedenis laat dit ook vaak zien. Als de kunstenaar nog leeft, is de waardering vaak minder groot dan wanneer de kunstenaar niet meer leeft. Gelukkig lijkt hier wel verandering in te komen.

Als kunstenaar zul je ook aan inkomsten moeten komen. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Door bijvoorbeeld je werk tentoon te stellen kan je geld verdienen. Helaas is het door het coronavirus lang niet mogelijk geweest om dit te doen. In de toekomst is het ook goed mogelijk dat zoiets weer gaat gebeuren.

Gelukkig hebben we dankzij het internet een handige uitweg. Via het internet kan je namelijk geld verdienen als kunstenaar zijnde. In dit artikel ga je meer informatie vinden over hoe je online geld kunt verdienen als kunstenaar.

Geen zin om te lezen? Bekijk de video!

Vond je de video interessant? Like dan de video en abonneer op ons YouTube kanaal.

De manieren om online geld te verdienen als kunstenaar

Je zou het misschien niet verwachten, maar ook als kunstenaar valt er op het internet geld te verdienen. Er zijn hier verschillende mogelijkheden voor. Je kan dus zelf kijken welke manier je het leukste lijkt of waar je het meeste mee denkt te kunnen verdienen. Lees snel verder, want hieronder gaan enkele zeer interessante opties behandeld worden.

Je werk online verkopen

De allereerste mogelijkheid is eigenlijk eentje die vrij voor de hand ligt. Toch vergeet je het ook makkelijk. Het online verkopen van je werk is een erg goede manier waarop je online geld kunt verdienen als kunstenaar.

Je hoeft hier bovendien ook niet veel voor te doen. Zodra je het kunstwerk af hebt kan je deze fotograferen. Deze foto’s zul je later nodig hebben. De potentiële kopers weten dan namelijk waar het om gaat.

Het is verstandig om veel foto’s te maken. Hierbij valt het aan te raden om dit te doen vanuit verschillende standpunten. Ook het schrijven van een goede omschrijving van het kunstwerk kan bijdragen aan een betere kans op verkoop.

Uiteraard zul je ook een schappelijke prijs moeten vragen voor je kunstwerken. Je moet er namelijk niet van uit gaan dat mensen zomaar gigantische bedragen gaan uitgeven. Zorg daarom voor een bedrag dat voor zowel jou als voor de koper een redelijk bedrag is.

Sociale media gebruiken

Sociale media gebruiken we bijna allemaal. Wie kijkt er nou niet iedere dag een paar keer op Instagram of Facebook? Zonder dat we het doorhebben gaat er eigenlijk veel meer geld rond in de wereld van sociale media dan we denken. Dat is dan ook waar voor jou als kunstenaar de kans ligt.

De sociale media kan je ook combineren met het verkopen van je kunstwerken. Je zou het eigenlijk kunnen zien als een soort extra reclame voor alles wat je maakt. De kans dat mensen het zien wordt op deze manier groter.

Zodra je account door mensen opgemerkt wordt zal het volgeraantal al snel gaan groeien. Met een beetje geluk zijn er dan ook bedrijven die samenwerkingen met je aan willen gaan. Schilders kunnen bijvoorbeeld samenwerkingen aangeboden krijgen van bedrijven die verf produceren.

Sociale media kunnen voor jou als kunstenaar dus meer betekenen dan je gedacht zult hebben. Het is zeker de moeite waard om het eens uit te proberen. Zelfs als je er niet veel aan weet te verdienen is het wel leuk om waardering te krijgen van je volgers.

Maak een membersite

Tot slot is er nog een laatste optie. Waarschijnlijk heb je nog nooit stilgestaan bij het bestaan van deze mogelijkheid. Het aanmaken van een membersite kan je ook geld opleveren als kunstenaar.

Op een membersite kunnen mensen zich abonneren op een bepaalde pagina. In dit geval gaat het dan dus om jouw pagina met al jouw kunstwerken. Om op je pagina te kunnen abonneren zullen de mensen geld moeten betalen.

Zoals je al wel kunt raden gaat dit geld dan dus naar jou. Meestal is het abonnement voor een bepaalde periode. Pas de prijzen hier dan ook op aan. Voor een kort abonnement kan je natuurlijk niet honderden euro’s vragen. Doe je dat wel, dan is de kans op abonnees klein.

Ook hier kan je weer doorverwijzen naar je website en je eventuele sociale media. In principe kan je bij alle mogelijkheden verwijzen naar de andere platformen. Zo combineer je alles tot een groot geheel.

Conclusie

Kunstenaars hebben nog wel eens moeite om geld te verdienen. Een virus zoals het coronavirus kan het nog moeilijker maken voor kunstenaars. Gelukkig biedt het internet ook aan kunstenaars een uitweg.

Door je werk online te verkopen, sociale media te gebruiken of een membersite te gebruiken kan je namelijk online geld verdienen als kunstenaar.

Als je bij alle verschillende platformen ook gaat verwijzen naar de andere platformen die je gebruikt maak je er een groot geheel van. Het komt je dus eigenlijk alleen maar ten goede om gebruik te maken van het internet.

Probeer één van deze manieren eens uit, of misschien zelfs wel allemaal. Hopelijk levert het je veel op en kan je nog lang met veel plezier kunstwerken blijven maken.

Vergelijkbare berichten