arrow_drop_up arrow_drop_down
Online geld verdienen als affiliate? Mijn ervaring

Online geld verdienen als affiliate? Mijn ervaring

Online geld verdienen als affiliate, dat klinkt natuurlijk cool. Toen ik voor het eerst van de term affiliate marketing hoorde gingen alle alarmbellen rinkelen en dacht ik dat het een grote scam was. Toch was ik wel benieuwd naar meer en heb ik me er verder in verdiept. Inmiddels ben ik al een aardige tijd bezig met affiliate marketing en komen er ook inkomsten binnen. Maar ook ik heb op het punt gestaan waar ik niet geloofde in affiliate marketing. De kans is groot dat jij ook nog niet gelooft en daarom vertel ik hier wat meer over mijn ervaring met online geld verdienen als affiliate zodat je daar je voordeel mee kunt doen.

Toen ik voor het eerst las over affiliate marketing

Omdat ik graag meer geld wilde verdienen ging ik op zoek naar manieren hoe ik dat voor mijzelf kon bereiken. Je weet waarschijnlijk zelf al dat als je zoekt naar manieren om geld te verdienen je al heel snel bij affiliate marketing uit komt.

In het begin was ik heel sceptisch over affiliate marketing en dacht ik dat het een grote scam was. Maar omdat het allemaal wel heel interessant klonk ben ik toch meer gaan lezen over affiliate marketing en werd ik steeds enthousiaster.

Dat kwam vooral omdat ik verhalen las over mensen die meer dan 100.000 euro per maand verdienen met affiliate marketing zonder dat ze daarvoor dagelijks hoefde te werken. Dat klinkt natuurlijk alsof je de staatsloterij gewonnen hebt.

Al snel was ik verkocht en wilde ik ook veel geld verdienen. Ik bekeek honderden YouTube video's en blogs van andere mensen.

Toch kreeg ik nog steeds geen idee hoe ik nou precies geld moest verdienen met affiliate marketing.

Mijn zoektocht naar de gouden tip

Net als veel andere beginnende affiliates wilde ik zo snel mogelijk heel veel geld verdienen. Ik zocht op het internet vooral naar de gouden tip die me in één klap 100.000 euro per maand ging opleveren.

Nu achteraf besef ik dat dat niet mogelijk is en dat het vooral een kwestie is van opbouwen. Maar aan het zoeken naar deze gouden tip ben ik veel waardevolle tijd verloren.

Daarom raad ik je aan om ook te stoppen met zoeken naar de gouden tip en er gewoon mee te beginnen. Hoe eerder je namelijk begint hoe eerder je de kans hebt om geld te verdienen met affiliate marketing

Een website was niets voor mij

Vrijwel elke website waar ik las over affiliate marketing vertelde me dat ik een website nodig had om er succesvol mee te worden. Maar natuurlijk zo eigenwijs als ik was wilde ik geen geld betalen aan een website.

Daarom ging ik op zoek naar een manier om affiliate marketing toe te passen op andere manieren. Ik probeerde dingen zoals marktplaatsen en Social media. Ondanks dat dit methodes zijn die helemaal niet werken, wist ik toch één product te promoten via Marktplaats. Hier moest ik helaas wel 2 maanden op wachten.

De honger voor geld verdienen werd steeds groter en uiteindelijk zo groot dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Toen stopte ik met affiliate marketing. Ik had het nog geen 3 maand volgehouden.

Dit is helaas een fout die heel veel beginners maken en natuurlijk heb ik die zelfde fout ook gemaakt.

Toch maar een website dan?

Een maand of 3 nadat ik gestopt was met affiliate marketing wilde ik nog steeds graag meer geld verdienen en besloot toch nog maar eens te kijken naar alle tips die ik had opgeschreven in mijn notitieboekje.

Tijdens het bladeren door de tips zag ik weer in grote letters staan ” EEN WEBSITE MAKEN”. Was dat dan echt de manier om succesvol te worden met affiliate marketing? Daar kon ik natuurlijk maar op één manier achter komen. Namelijk door te doen.

Zelf had ik helemaal geen idee hoe ik een website moest maken dus weer speurde ik het hele internet af om te leren hoe ik een eigen website maakte. Helaas werd er in de meeste video's die ik bekeken heb zo veel jargon gebruikt dat ik geen idee had wat ik moest doen.

Toch bleef ik door zoeken en schreef ik zo veel mogelijk op als ik kon om ook maar een idee te krijgen van hoe het werkt.

De affiliate marketing revolutie

Tijdens het zoeken kwam ik terecht op een affiliate website die op zijn website uitlegde hoe je makkelijk kon beginnen met affiliate marketing door een cursus te volgen. Het eerste wat ik dacht was natuurlijk ja, ja die probeert me alleen maar wat te verkopen.

Maar toen ik verder las in de iets te uitgebreide review die hij geschreven had werd me al snel duidelijk dat dit wel eens een goede cursus kon zijn. Alles wat ik wilde weten over affiliate marketing stond erin en ik kon het stap voor stap volgen.

Natuurlijk wilde ik geen 47 euro betalen en heb het dus eerst en poos uitgesteld. Maar steeds meer begon het te branden om toch te proberen en heb ik uiteindelijk besloten om de 47 euro maar gewoon uit te geven.

Ik had namelijk al zo veel geprobeerd dat ik eigenlijk de moed al had opgegeven. Toen ik eenmaal begon met de cursus werd me al snel duidelijk hoe ik mijn eerste website online kreeg en wat ervoor nodig is om succesvol te worden met affiliate marketing.

Als ik alles van te voren had geweten had ik graag direct die 47 euro betaald in plaats van een maandenlange zoektocht naar de juiste informatie. Maar goed je kunt niet alles van te voren weten. Daarom vertel ik je nu dat als jij twijfelt of je het moet doen, ik je kan vertellen dat het zeker de moeite waard is.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Mijn eerste website

Mijn eerste website was zeker niet de beste website die ik gemaakt heb en bestaat inmiddels niet meer. Wel heb ik van mijn eerste website gigantisch veel geleerd over affiliate marketing en het maken en onderhouden van een website.

Dat je met je eerste website niet zo veel succes hebt als met andere projecten is helemaal geen punt. Het allerbelangrijkste aan het opzetten van je eerste website is het proces. Als ik die eerste website nooit gemaakt had, had ik nu geen eigen bedrijf en verdiende ik geen geld met affiliate marketing.

Ook was het me uiteindelijk vast wel gelukt om een eigen website te maken als ik niet de cursus had gevolgd. Maar dankzij de cursus hoefde ik het alleen maar na te doen en ging alles vrij snel.

Binnen 2 en halve dag had ik de cursus afgerond en had ik mijn eerste website klaarstaan. Ook had ik al een aantal teksten geschreven die ervoor zouden moeten zorgen dat er bezoekers naar mijn website kwamen.

Te ongeduldig

Net als de meeste andere beginnende affiliates was ik veel te ongeduldig. Hierdoor zakte de motivatie al snel weg en begon ik al te denken aan opgeven. Ik was inmiddels twee maanden bezig, schreef één blogbericht per week maar ik had in twee maanden nog niets verkocht.

Daarom besloot ik het maar weer op te geven en liet de website voor wat het was. Er gingen twee a drie weken voorbij voordat ik een SMS kreeg van paypro waarin stond dat ik succesvol een product had gepromoot. Ik kon mijn ogen niet geloven en was nog nooit zo blij geweest.

Werkt het dan toch? Dacht ik. Vol nieuwe motivatie sprong ik achter de computer om nog een reeks blogs te schrijven maar nieuwe commissies bleven uit.

Maar ondanks dat er geen commissies binnen kwamen bleef ik stug doorschrijven in de hoop dat ik weer een commissie zou ontvangen. Dat is nou precies waarom iedere succesvolle affiliate je vertelt dat de eerste commissie de belangrijkste is. Alleen al omdat ik had ervaren dat ik een commissie kon scoren en dat het mogelijk is om geld te verdienen op het internet, was er voor mij geen weg meer terug.

Geen geschikte niche

Ik was natuurlijk al een tijdje aan het schrijven voor mijn eerste website maar kreeg het er steeds moeilijker mee om met nieuwe onderwerpen te komen om over te schrijven. Daardoor kreeg ik ook steeds minder zin om achter de computer te gaan zitten.

Daarom heb ik besloten niet verder te gaan met de website en een nieuw project te starten. Hiervoor koos ik direct het onderwerp waarin in veel interesse had.

Binnen no-time had ik een nieuwe website online en kon ik beginnen met het schrijven van content. Direct merkte ik dat het een stuk makkelijker was om voor de nieuwe website te schrijven omdat ik zelf al veel meer wist van het onderwerp.

Alleen was ik hier inmiddels al 4 maanden bezig zonder dat ik ook maar een commissie had verdiend. Toch bleef ik doorgaan met schrijven omdat ik wist dat als ik één commissie kon scoren ik er ook meerdere kon halen.

Na maar liefst 5 maanden ontving ik mijn eerste commissie via de nieuwe website, maar al snel volgde er meer commissies. Ik had eindelijk door hoe het werkt.

Als jij met affiliate marketing wilt beginnen raad ik je aan om een onderwerp te kiezen dat bij je past en waar je redelijk wat over kunt vertellen. Hierdoor is het makkelijk voor je om een artikel te schrijven en blijft het ook een stuk leuker.

Ineens veel commissies

Na ongeveer 8 maanden bezig te zijn met de website leek het wel als of ik succes had behaald, ik ontving de ene commissie naar de andere en soms wel twee op een dag. Dat duurde niet oneindig en het werd al snel weer wat rustiger.

Maar wel merkte ik dat hoe meer content ik toevoegde aan mijn website hoe meer bezoekers er maandelijks naar mijn website kwamen.

Dat betekent automatisch ook dat je meer kans hebt om een commissie te scoren.

Verandering van strategie

Nu ik al een tijd bezig was met affiliate marketing en al redelijk wat commissies verdiende wilde ik meer. Ik ging op zoek naar manieren die andere affiliates toepaste om meer commissies te scoren. Al snel kwam ik uit bij email marketing strategieën.

Ik was natuurlijk al begonnen met het opbouwen van een mailinglijst omdat ik dit in de affiliate marketing revolutie had geleerd. Maar was dat nog niet zo heel actief mee op mijn website.

Daarom besloot ik om in plaats van links naar affiliate producten onderaan de pagina, een optin formulier te plaatsen waar ik een gratis e-book weggaf.

Alleen al door deze kleine verandering kreeg ik er heel snel meer email adressen bij en was dat het begin van mijn nieuwe strategie.

Via autoresponders (automatische e-mails) die ik had ingesteld kregen de subscribers van mijn email lijst verschillende e-mails. Een aantal daarvan waren vooral content met waardevolle informatie en andere e-mails waren gebaseerd op het promoten van affiliate producten.

Al snel kreeg ik veel meer commissies via mijn email lijst dan toen ik nog alleen via mijn website aan het promoten was en kwam ik zo achter de waarde van het opbouwen van een mailinglijst.

Het opbouwen van een mailinglijst deed ik eerst met enormail, maar kwam er al snel achter dat Getresponse een veel waardevoller platform was.

Hoe meer mensen zich aan hadden gemeld voor mijn mailinglijst hoe meer verkopen ik daaruit kon genereren. Ook kwam ik erachter dat het heel makkelijk was om mijn contacten terug te sturen naar mijn website. De gezegde ” The Money Is In The List ” is dus zeker waar.

Lees meer over e-mail marketing

Opschalen

Nu ik doorhad hoe ik geld moest verdienen met affiliate marketing werd het steeds leuker om te doen en kon ik er geen genoeg van krijgen. Omdat ik graag meer wilde verdienen besloot ik om er nog een project bij te starten.

Na een paar maanden verdiende ik ook daar geld mee en was mijn liefde voor affiliate marketing definitief. Maar na een tijdje werd het me allemaal te veel en verloor ik al snel het overzicht.

Toch bleef ik hard werken aan mijn inmiddels 2 projecten en bleven de bezoekers en inkomsten groeien. Natuurlijk wilde ik meer.

Daarom besloot ik na ongeveer 8 maanden om mijn 3e project te starten alleen dit was heel anders. Ik koos er namelijk voor om een affiliate webshop te beginnen.

Omdat ik dit nog nooit eerder gedaan was het een stuk lastiger om hiermee commissies te verdienen. Zoals bij elke andere website begon ik met het schrijven van blogs om bezoekers naar mijn website te trekken.

Totdat ik las over dat het optimaliseren van productpagina's op lange termijn een grote impact kan hebben.

Opschalen door uitbesteden

Inmiddels verdiende ik al een mooi bedrag met affiliate marketing maar was het ook wel keihard werken. Daarom besloot ik mezelf te verdiepen in het uitbesteden van werk en kwam ik zo op sitedeals terecht. Hier ben ik op zoek gegaan naar een tekstschrijver die me kon helpen mijn affiliate sites te voorzien van content. Al snel had ik mijn tekstschrijver gevonden.

Omdat ik zelf wel even genoeg had van het onderhouden van mijn affiliate sites, besloot ik om voor alle 3 de sites één keer per week een nieuw blog artikel te laten schrijven.

Al snel ontdekte ik hoe fijn het is als het werk voor je gedaan wordt en je toch nog je bedrijf laat groeien. Ondanks dat ik wekelijks 3 teksten liet schrijven voor mijn affiliate websites, bleef er nog steeds geld over die ik aan inkomsten binnen kreeg. Daarom besloot ik een 4e project te starten en ook die uit te laten besteden.

Oneindig groeien en online geld verdienen als affiliate

Inmiddels heb ik meerdere affiliate projecten lopen waarvan de ene meer verdient dan het andere. Toch weet ik dat als ik continu nieuwe content blijf schrijven, er steeds meer bezoekers naar die websites zullen komen waardoor ik steeds meer inkomsten ga genereren.

Ondanks dat ik nog geen duizenden euro's verdien met affiliate marketing, ben ik er al heel trots op dat het voor mij mogelijk is om meerdere websites te kunnen onderhouden en er zelfs iemand voor kan inhuren die me helpt met het schrijven van teksten.

Voor mij was de grootste reden om uit te besteden dat ik vooral druk ben met mijn bedrijf Writgo.nl en dat er al snel weinig tijd over blijft voor de leuke dingen in het leven.

Ook wilde ik niet een van de twee opgeven en heb ik zo een mooie oplossing gevonden om beide dingen te kunnen blijven doen.

Mijn websites groeien nog steeds en ook de inkomsten zullen met de jaren blijven groeien. En dat alleen maar omdat ik ben doorgegaan en niet heb opgegeven als het moeilijk wordt.

Affiliate marketing is voor iedereen mogelijk als je het maar graag genoeg wilt. Zelfs als je niet kunt schrijven zijn er nog zo veel mogelijkheden.

Door mijn ervaringen met online geld verdienen als affiliate met je te delen hoop ik dat jij geïnspireerd bent en er ook 100% voor gaat. Het begin van affiliate marketing is super moeilijk, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt wordt het steeds makkelijker en beleef je er steeds meer plezier aan.

Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven. Op deze pagina lees je precies wat je kunt verwachten van de cursus. Zo kun je voor jezelf bepalen of het iets voor je is of niet.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
Reactie plaatsen