arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe maak je een nieuwe website voor affiliate marketing?
22 januari 2019 

Hoe maak je een nieuwe website voor affiliate marketing?

Wanneer je met affiliate marketing begint is het vooral belangrijk dat je eerst een goede fundering zet. In dit blogbericht help ik je op weg om een goede nieuwe website te maken. Een goed begin is het halve werk. Lees verder.

Nieuwe affiliate website maken

Zodra je bent gestart met affiliate marketing wil je natuurlijk zo snel mogelijk je eerste commissies verdienen. Maar voordat je  inkomsten kan genereren moet je er eerst voor zorgen dat je de basis goed hebt.

Dat betekent dat je een goede website moet hebben waarbij alle aspecten kloppen. Het gaat hierbij vooral om:

  • De juiste informatie op je homepage
  • De snelheid van je website
  • Een goede mobiele versie van je website
  • Rechtenvrije afbeeldingen
  • En een goede navigatie van je website

Vooral voor beginners is het lastig om deze fundering neer te zetten omdat ze het nog nooit eerder hebben gedaan. De makkelijkste manier om een goede affiliate marketing website te leren maken doe je hier.

Als de website dan eindelijk staat

Wanneer je website online staat, is het belangrijk dat je vertrouwen wekt bij je bezoekers. Vertrouwen is het meest belangrijk om iets te kunnen verkopen op het internet. Dit kun je op een aantal manieren doen.

De eerste manier is om zo veel mogelijk waarde te geven aan bezoekers. Dat betekent dat je bij elk blogbericht dat je gaat schrijven altijd zorgt dat de informatie goed is zodat de bezoeker er ook echt iets aan heeft.

De meeste beginners denken direct aan producten promoten en spammen vervolgens de links op hun website en op social media. Maar als je nooit iets geeft, ontvang je daarvoor ook niets terug.

De eerste stap is dus om zo veel mogelijk waardevolle informatie te geven over het onderwerp van je website.

De hele wereld van bloggen gaat over het geven van zo veel mogelijk gratis informatie. Als je dit blijft toepassen op je website en je helpt zo veel mogelijk mensen met je blog of website, ontstaat er uiteindelijk een vertrouwensband. Steeds meer mensen komen dan terug naar je website om meer informatie te krijgen over je gekozen onderwerp.

Een andere manier is om ervoor te zorgen dat andere mensen vertellen hoe veel jouw website waard is. Dit doe je door social media in te zetten en ervoor te zorgen dat jouw informatie gedeeld wordt. Hoe meer mensen je website leuk vinden hoe meer andere mensen de waarde gaan in zien van je informatie.

Snappen wat je verkoopt

De meeste beginnende affiliates doen dit fout. Ze kiezen een product uit om te promoten maar hebben eigenlijk geen idee of het ook echt een goed product is.

Voordat je een product gaat promoten is het een goed idee om het product eerst zelf te kopen. Probeer het product vervolgens uit en beoordeel voor jezelf of jij het product waardevol vind.

Als jij precies krijgt wat je ervan verwacht had is het een goed product en zullen andere mensen ook vinden dat het waardevol is.

Het heeft namelijk geen zin om een product te promoten waar je zelf helemaal niet achter staat of waarvan je geen idee hebt wat het precies is.

Bij het kiezen van een product om te promoten is het vooral belangrijk om te weten of je bezoekers ook echt iets hebben aan het product. Als het vrij weinig toevoegt naast de informatie die je schrijft op je website, kun je beter op zoek gaan naar een ander product.

Laat zien dat jij het product hebt getest

Als je het product zelf hebt gekocht, en bepaalde onderdelen hebt geprobeerd, vertel andere mensen dan ook over je resultaten. Zo heb ik in eerdere blogberichten al verteld dat ik door de affiliate marketing revolutie te volgen al snel een goede website had staan en dat ik dankzij de cursus precies had geleerd hoe ik het hele affiliate marketing proces moest aanpakken.

Deze website is namelijk het resultaat van de cursus. Ook kun je hier over een tijdje mijn inkomsten proces volgen.

Als je het product dat je aanbiedt graag wil verkopen, moet je ook laten zien waarom je het product verkoopt. Vertel zo veel mogelijk over het product en waarom het je bezoeker helpt.

Help je bezoekers als ze het product van je gekocht hebben

Veel affiliates denken dat als ze het product verkocht hebben de rest van het werk naar de eigenaar van het product gaat. Maar als je het goed aan wil pakken is het ook belangrijk dat jij die hulp biedt. Hebben ze vragen over het product? Dan moeten ze ten alle tijden bij jou terecht kunnen.

Ze vertrouwen jou en hebben het product via jou gekocht. De meeste affiliates verwijzen de bezoekers dan weer door naar de eigenaar van het product. Maar als jij net even die extra service geeft, is de kans groter dat ze ook andere producten weer via jou zullen kopen.

Vraag de eigenaar van het product om een proefversie

Niet elke bezoeker zit er op te wachten om direct te betalen voor iets wat ze nog niet kennen. Daarom is het in de meeste gevallen waardevol om een proefversie aan te bieden. Deze proefversie hoeft niet gratis te zijn maar moet wel laagdrempelig zijn.

De affiliate marketing revolutie kun je voor een symbolisch bedrag voor 1 euro uitproberen. Zo maak je kennis met het product en kun je dan bepalen of je verder gaat.

Doordat het maar één euro kost, is het voor je bezoekers vaak veel minder moeilijk om het gewoon te proberen.

Vooral bij E-books is het vaak zelfs mogelijk om een gratis inkijk exemplaar te krijgen die je gratis kunt aanbieden.

Beginnen met affiliate marketing?

Als je nog niet begonnen bent met affiliate marketing of het gaat allemaal nog niet zo goed, dan raad ik je aan om de affiliate marketing revolutie te gaan volgen. Hiermee leer je precies hoe je je eerste website maakt, en hoe je daarmee inkomsten kan genereren.

Vooral omdat ik dit zelf ook heb gedaan kan ik je vertellen dat het voor mij heel veel nieuwe inzichten heeft gegeven. Na het volgen van de cursus wist ik namelijk precies welke stappen ik moest zetten naar mijn eerste commissie.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen