Hoe krijg je meer klikken op je affiliate links

Krijg meer kliks op je affiliate links en vergroot daarmee het aantal commissies!

Hoe krijg je meerkliks naar je affiliate links? Toen ik net begon met affiliate marketing kreeg ik maar weinig kliks naar mijn affiliate links. Ook toen mijn bezoekers iets waren toegenomen vielen het aantal kliks naar de affiliate links tegen.

Het belangrijkste wat je kunt doen om meer bezoekers naar je affiliate links te krijgen is door te je bezoekers te vertellen waar ze naar toegaan. Ook is het belangrijk dat je ze een goede reden geeft om te klikken.

Hier gaan we later nog wat dieper op in dit blogbericht. Hier lees je de beste manieren om snel meer kliks op je affiliate links te krijgen.

Meer bezoekers naar je affiliate links krijgen?

Als je bezoekers naar je website krijgt, wil je natuurlijk ook dat ze op een van je affiliate links klikken. Er zijn dan een aantal belangrijke dingen die je daarvoor kunt doen. Het mooie is dat als je deze dingen toepast op je website, je al snel meer resultaat gaat zien.

Je bezoekers vertellen waar de link naartoe gaat

Als je een link plaatst in je content, is het belangrijk dat aan de link direct te zien is waar de bezoeker naartoe gaat. Vaak zie ik op affiliate websites dat ze dingen zeggen als: wil jij geld verdienen op het internet? Klik hier. Als je dit ziet, heb je natuurlijk geen idee naar wat voor een website je wordt geleid als je op de link klikt.

Daarom is het voor iedere link die je maakt belangrijk dat de bezoeker direct kan zien waar de link naar toegaat. Stel dat je iemand naar de affiliate marketing cursus van Jacko wilt sturen, dan zou je een link kunnen maken als, meer informatie over de affiliate marketing revolutie? Lees mijn Affiliate Marketing Revolutie Review

Aan deze link zie je direct dat de link naar de pagina van de affiliate marketing revolutie gaat. Hierdoor zal een bezoeker sneller op je link klikken waardoor je snel meer kliks krijgt.

Geef je bezoekers een reden om te klikken

Een andere manier om meer kliks op je affiliate links te krijgen is door je bezoekers een reden te geven om op je affiliate link te klikken.

In plaats van dat je bijvoorbeeld zegt, wil jij de affiliate marketing revolutie volgen ga dan naar de pagina van de cursus, kun je ook zeggen.

Nu heeft je bezoeker een geldige reden om ervoor te kiezen om op jouw link te klikken omdat hij of zij dan korting krijgt.

Bezoekersaantallen verhogen

Een andere manier om meer bezoekers op je affiliate links te laten klikken is door je bezoekersaantallen te vergroten. Hoe meer bezoekers er naar je website komen, hoe meer bezoekers er uiteindelijk ook op je links zullen klikken.

Meer bezoekers krijg je vooral door het schrijven van waardevolle content. Zorg er daarom voor dat je zo consistent mogelijk blijft in het schrijven van content.

Om dit voor elkaar te krijgen kun je voor jezelf de regel stellen dat je iedere week één nieuw waardevol bericht plaatst. Alle extra content die je dan publiceert, is mooi meegenomen en geeft je weer meer kans op kliks.

Maak gebruik van een call – to -action

Een call to action komt in verschillende vormen. Je kunt een banner plaatsen in je tekst, een knop maken waarop je bezoekers kunnen klikken of een simpele tekstlink die je dik gedrukt maakt.

Bij het maken van een call to action is het belangrijk dat je de eerste tips ook meeneemt. Zorg er altijd voor dat je bezoekers bij een call – to- action weten wat ze te wachten staat en waar ze naartoe gaan.

Daarnaast is het ook belangrijk om bij je call to action wat informatie te geven over wat ze kunnen doen als ze op de link klikken. Door ze goed te vertellen waar de link naar toegaat en waarom het belangrijk is voor je bezoeker om gebruik te maken van het product, is de kans groter dat ze op je links zullen klikken.

Zorg dat je relevante content schrijft dat past bij het product

Als je met affiliate marketing begonnen bent, heb je als het goed is al een product gekozen om te promoten en een centraal onderwerp waarover jij op je website gaat schrijven. Het daarbij vooral belangrijk dat je zo relevant mogelijk blijft aan het product dat je promoot.

Hoe beter jij de content afstemt op het product, hoe vaker bezoekers op de link zullen klikken. Dat komt vooral omdat ze geïnteresseerd zijn in wat jij te vertellen hebt. Daarnaast heb je dan ook nog eens een product aan te bieden dat perfect aansluit bij dat waar ze naar op zoek zijn.

Zo krijgt je bezoeker vooraf de meest waardevolle informatie en kun je ze verder helpen met de cursus.

Wees eerlijk en betrouwbaar

Soms lees ik wel eens informatie op een andere affiliate website en dan lees ik eigenlijk alleen maar wat er nou zo goed is aan het product en hoe het de schrijver zelf heeft geholpen.

Maar vrijwel nooit lees ik verhalen over waar de schrijver tegenaan liep toen hij zelf het product had gebruikt.

Natuurlijk zijn er voor alle producten wel nadelen te noemen.

Nu wil ik niet zeggen dat je bewust alle nadelen moet benoemen tegenover de voordelen, maar soms kan het helpen als je net even dat beetje los laat of wat een probleem was in jouw situatie.

Hiermee krijg je namelijk meer vertrouwen omdat je zelf ook 100% eerlijk bent.

Links en call to actions testen op verschillende plekken

Als je nu wel al redelijk wat bezoekers naar je website krijgt, maar nog niet veel klikken op links, is het een goed idee om te experimenteren met je links.

Je zou je links eens op een andere plek kunnen zetten in de tekst. Er zijn tools waarmee je een heatmap kunt krijgen van je website, waarmee je precies kunt zien waar je bezoekers het meest op klikken.

Als je dan in die heatmap ziet dat eigenlijk alleen het bovenste gedeelte van je blog wordt gelezen, is het wellicht verstandig om direct al wat te vertellen over het product dat je aanbiedt.

Als er in het midden veel wordt geklikt of gelezen, is het verstandig om daar een linkje te plaatsen.

Daarnaast kun je ook in Google Analytics veel informatie vinden over waar een bezoeker je website heeft verlaten en welke pagina’s je bezoeker allemaal heeft bezocht.

Beginnen met affiliate marketing

Als je nog niet begonnen bent, of nog maar net begonnen is het nog helemaal niet zo belangrijk om je al druk te maken over het feit dat je weinig kliks krijgt. Voor iedere beginner zou het doel moeten liggen op het zo veel mogelijk bezoekers naar je website te krijgen.

De enige echte goede manier om dat te doen is door middel van goede content. Neem daarom vooral in het begin veel tijd voor het schrijven van goede blogberichten.

Als je dan in de loop van tijd wat bezoekers naar je website krijgt, kun je beginnen met een verdienmodel toe te passen aan je website.

Als er namelijk nog geen bezoekers naar je website komen is het zonde van je tijd om met een verdienmodel aan de slag te gaan. Je kunt dan veel beter meer content schrijven zodat je snel meer bezoekers krijgt.

Geld verdienen met affiliate marketing kost tijd

Als je nu nog niet veel kliks krijgt op je affiliate links, kan dat ook komen omdat je nog niet zo lang bezig bent. Het kost namelijk tijd voordat je website goed gevonden wordt in de zoekresultaten.

Wees daarom vooral niet te gehaast en blijf doorgaan met het publiceren van goede content. Er komt dan een tijd dat je website vanzelf wordt opgemerkt door Google en je langzaam steeds betere posities krijg in de zoekmachines.

Het is dan ook goed om te weten dat Google best veel tijd nodig heeft om te valideren of jou content een goede positie verdient.

Hoe meer content je plaatst op je website, hoe meer bezoekers er op lange termijn naar je website zullen komen en hoe meer geld je gaat verdienen.

Natuurlijk kan ik me voorstellen dat als je nog geen geld verdient, je af en toe twijfelt of je wel op de goede weg bent. Ook ik had veel twijfels in het begin. Maar als die eerste commissie dan eindelijk binnen is, weet je dat je het kunt en maakt het niet meer uit of het nu een maand of een jaar duurt. Je weet dat als je doorgaat, je steeds meer zal verdienen.

Vergelijkbare berichten