Het starten van een website is niet zo moeilijk, maar om er veel bezoekers naartoe te krijgen is al een stuk lastiger. Toen ik net begon met affiliate marketing heb ik uren bestudeerd hoe je nu het beste bezoekers naar je website krijgt.

De beste manier om veel bezoekers naar je website te krijgen is door de beste content te maken op het internet. Hoe beter je content is, hoe beter je positie in Google zal zijn.

Sommige SEO-specialisten vertellen je dat je allerlei trucs moet toepassen, maar zelf doe ik helemaal niets met SEO-trucs en toch krijg ik het voor elkaar om goede posities te behalen.

Als je veel bezoekers naar je website wilt krijgen is het vooral belangrijk om veel goede content te schrijven. Als er één ding belangrijk is voor je website is om het liefst dagelijks een nieuwe blog te schrijven.

Natuurlijk is dat niet voor iedereen mogelijk, maar doe in ieder geval zo veel als je kunt. In dit blogbericht ga ik dieper in op hoe je meer bezoekers naar je website krijgt.

Goede content schrijven

Als je net een nieuwe website hebt, komt er waarschijnlijk nog niemand naar je website. Hierdoor lijkt het alsof je alle teksten voor je website helemaal voor niets schrijft.

Toch draagt de content die je in het begin van je website schrijft, voor een groot percentage mee aan de resultaten die je later zal behalen.

Een van de beste tips die ik je kan geven om meer bezoekers naar je website te krijgen is door ijzersterke teksten te schrijven.

Als je alleen je content al heel goed schrijft, is het niet eens nodig om allerlei SEO-trucs toe te passen.

Welke bedrijven doen aan affiliate marketing

Goede content schrijf je wanneer je je bezoeker zo goed mogelijk hebt met het beantwoorden van vragen die hij stelt aan Google.

De reden dat dit de beste manier is om veel bezoekers naar je website te krijgen is omdat het enige doel van Google het zo goed mogelijk beantwoorden van vragen die gebruikers van Google stellen.

Hoewel SEO-trucs op de korte termijn wellicht werken, moet je door het toepassen van SEO-trucs bij elke update bang zijn wat er gaat gebeuren met je website.

Veel SEO-trucs die vroeger whitehat waren (geaccepteerd door Google) zijn nu Blackhat (verboden door Google)

Daarom is het een goed idee om niet bezig te zijn met allerlei trucs, maar gewoon je best te doen voor het schrijven van een goede tekst.

Hoe krijg je meer bezoekers naar je website met goede content?

Nu je weet dat je belangrijkste taak het schrijven van goede content is, wil je natuurlijk ook graag weten hoe je dat dan aanpakt.

Een van de belangrijkste elementen van een goede tekst is dat je op zoek gaat naar zoektermen of onderwerpen om te schrijven.

Bij het schrijven over een onderwerp is het vooral belangrijk dat je goed nadenkt over wat de bezoeker nou precies wil weten op basis van de zoekterm of het onderwerp.

affiliate marketing a

Vervolgens geef je zo duidelijk mogelijk antwoord en bedenk je daarna wat de bezoeker nog meer zou willen weten over het onderwerp.

Bij het schrijven van een goede tekst is het vooral belangrijk om on point te blijven. Als je afhaakt van het onderwerp is de tekst direct al een stuk minder goed.

Neem daarom voordat je aan de slag gaat met het schrijven van de tekst ruime tijd om onderzoek te doen over het onderwerp.

Dat maakt het later veel makkelijker om de tekst te schrijven en goede relevante informatie te geven.

Welke andere methoden kun je toepassen voor meer bezoekers?

Een andere methode die je kunt toepassen om je bezoekersaantallen te vergroten is door veel interne links te plaatsen in je teksten. Hierdoor blijven bezoekers langer op je website waardoor de bouncerate (hoe snel een bezoeker je website verlaat) omlaag.

Hieraan kan Google zien dat de content op je website waarschijnlijk relevant is voor de bezoeker en zal Google je hiervoor belonen.

Content promoten op social media

Naast het schrijven van content op je website, kun je de teksten die je schrijft ook promoten op social media.

De meeste beginners kiezen hievoor Facebook, Instagram of LinkedIn, maar zelf heb ik weinig goede resultaten behaald met deze platformen.

Deze social medianetwerken willen namelijk niet dat hun gebruikers bij ze weg gaan om jouw website te bekijken.

Daarom doen ze er alles aan om dit te voorkomen. Zo is het heel moeilijk om organisch bereik te krijgen bij deze platformen.

Om deze reden doe ik niet veel moeite voor deze platformen. Het enige dat ik heb gedaan is een automatisch systeem opgezet waarbij mijn blogberichten automatisch gepubliceerd worden op deze social mediakanalen. Dit doe ik met behulp van Buffer.

Social mediakanalen die echter wel heel goed werken om meer bezoekers naar je website te krijgen zijn Pinterest en YouTube.

Dat komt omdat dit zoekmachine gerelateerde social media platformen zijn. Hierdoor is de kans veel groter dat gebruikers van die platformen je content kunnen vinden.

Vooral met Pinterest heb ik al veel goede ervaringen gehad.

Als je je content wilt promoten op Social media raad ik je daarom aan om eerst alleen voor Pinterest en YouTube te gaan.

Hiermee zal je het meeste resultaat zien.

Linken naar autoriteit websites in je niche

Wat ook goed werkt voor Google is om in je teksten (indien het relevant is) te linken naar grotere websites in je niche.

Hierbij laat je aan Google zien dat je ook bereid bent een bezoeker naar een andere website te sturen, indien ze daar nog meer informatie kunnen krijgen.

Het voordeel van linken naar andere website is ook dat andere websites in je Niche je leren kennen.

Er bestaat dan een kans dat je ook een linkje terugkrijgt van die grote websites. Hier geeft Google ook veel waarde aan.

Toch is het niet belangrijk om actief bezig te gaan met Linkbuilding. Als je content namelijk goed is, komen die links vanzelf wel.

Dat is ook precies de manier waarop Google graag wil zien dat het gebeurt.

Er zijn heel veel platformen waar je links kunt kopen, maar Google heeft nadrukkelijk laten weten dat Google hier actief tegenop gaat treden. Omdat het kopen van links niets zegt over de waarde van je bedrijf.  Meer lezen over wat Google zegt over links kopen? Dat lees je hier.

Zo zie je dat Google helemaal niet blij is met de SEO-trucs die SEO-specialisten toepassen.

Vroeg of laat zal Google erachter komen en je website daarvoor straffen.

Daarom focussen we ons bij deze website alleen op het geven van goede informatie om jou zo goed mogelijk te helpen.

Meer bezoekers door E-mail marketing

Als je een email marketing campagne hebt, waarbij veel mensen zich hebben aangemeld, kun je nieuwe blogs automatisch delen met je mailinglijst.

Hierdoor zal een percentage van je mailinglijst weer terugkomen naar je website. Dit geeft Google een seintje dat mensen vaker dan één keer naar je site komen en vaker terugkomen. Ook dit is een teken van relevantie waarvoor je pluspunten krijgt van Google.

Je website optimaliseren

Om goede posities te scoren is het belangrijk dat je website goed werkt. Dat betekent dat je een snelle website moet hebben die geschikt is voor allerlei soorten apparaten.

Hoe beter je website werkt, hoe beter daardoor de gebruikerservaring van je bezoekers is.

Tegenwoordig wordt er het meest op het internet gebrowset met een mobiele telefoon.

Het zou dan zonde zijn dat jouw website niet geschikt is voor mobiel en daarom moeilijk te navigeren is.

Hoewel de meeste thema’s zich wel automatisch aanpassen aan een schermgrootte kan het voorkomen dat het niet optimaal werkt.

Het is dan een goed idee om een thema te kiezen die wel goed werkt op alle apparaten.

Zelf maak ik gebruik van een betaald thema. Hiervan weet ik zeker dat het op alle schermen perfect werkt. Een betaald thema is meestal beter in elkaar gezet en er is vaak meer aandacht aan besteedt.

Benieuwd naar de thema’s die ik gebruik voor mijn affiliate websites? Klik dan hier.

De snelheid van je website

Tegenwoordig is een snelle website heel belangrijk voor je posities in Google. Als een bezoeker te lang moet wachten voordat je pagina geladen is, zal hij op de terug knop van de internetbrowser klikken en het volgende resultaat in Google aanklikken.

Het feit dat de bezoeker binnen enkele seconden van je website is weggegaan, zal ervoor zorgen dat je bouncerate omhooggaat.

Als je bouncerate heel hoog is ziet Google dat als dat je website niet relevant was voor de bezoeker. In dat geval zal je zakken in de posities van Google.

Zorg er daarom voor dat je website zo snel mogelijk is en vooral direct de content laadt. Met Google Pagespeed Insight kun je kijken hoe snel je website is en waar je de snelheid van je website kunt verbeteren.

Het is mogelijk om het zelf te doen, maar zelf vond ik het niet makkelijk. Voor veel mensen is het de beste keuze om wat geld te investeren om het te laten doen door een professional.

Zelf ben ik overgestapt op het WordPress Thema Acabado. Hiermee is alles al zo ingesteld dat je website direct een goede snelheid heeft. Je hoeft er dan zelf bijna niets meer aan te doen.

Schrijf aantrekkelijke titels

Om ervoor te zorgen dat er meer mensen vanuit Google naar je website doorklikken is het een goed idee om je tijd te nemen voor het schrijven van een aantrekkelijke titel.

Hoe aantrekkelijker de titel is van je pagina of bericht, hoe groter de kans is dat iemand vanaf Google naar je website zal komen.

Zo kun je met de pagina’s die al een goede score hebben je doorklik percentage verhogen. Dit zorgt direct voor meer bezoekers naar je website.

Analyseer je teksten met Google Analytics

Google Analytics geeft je ontzettend veel waardevolle informatie over waar bezoekers juist veel naar kijken op je website en waar juist heel weinig.

Als je al wat blogs geschreven hebt, kun je via Google Analytics kijken welke pagina’s veel bezoekers krijgen en welke pagina’s juist weinig.

Als er een aantal pagina’s veel slechtere resultaten leveren dan de meeste andere artikelen, is het een goed idee om te kijken hoe je de tekst kun verbeteren zodat het in de toekomst wel betere resultaten levert.

Daarnaast kun je ook juist kijken naar de pagina’s en blogs die wel goed scoren.

Vraag jezelf dan af wat je daar juist goed hebt gedaan en wat je niet hebt gedaan bij de andere pagina’s.

Het is altijd een goed idee om je Analytics af en toe te bekijken. Op basis hiervan kun je slecht presterende content verbeteren zodat je nog meer bezoekers naar je website krijgt.

Maak je content deelbaar

Het is een goed idee om het mogelijk te maken voor je bezoekers om content met één druk op de knop te delen.

Als je content gedeeld wordt, resulteert dat vaak direct in meer bezoekers.

Affiliate marketing coolblue

Aan het einde van je blogbericht kun je bezoekers vragen om je content te delen. De kans is groot dat een percentage van je bezoekers dit zal doen.

Om content deelbaar te maken, kun je social media buttons toevoegen. Bij sommige WordPress thema’s zit dat standaard ingebouwd en bij thema’s waar dat niet het geval is, kun je daar een plug-in voor downloaden.

Schrijf nog meer waardevolle content

Om af te sluiten wil ik nogmaals benadrukken dat content schrijven echt het allerbelangrijkste is. Je kunt alle anderre methoden toepassen en het minder doen met de content, maar dan nog levert het minder op dan wanneer je alleen goede content zou schrijven.

Probeer daarom het grootste gedeelte van je tijd te besteden aan het schrijven van een goed blogbericht.

Alleen daarmee zal je al een grote stijging zien in je bezoekersaantallen.

Probeer over ieder onderwerp waarover je gaat schrijven zo veel mogelijk goede informatie te geven, volg daarna ook alle andere mogelijkheden op deze pagina om meer bezoekers naar je website te krijgen.

De kans is dan zeer groot dat je op relatief korte termijn meer resultaat zal zien met je website.

Met de Affiliate Marketing Revolutie leer je stap voor stap hoe jij je eerste affiliate website maakt en hiermee succesvol wordt. Over de Affiliate Marketing Revolutie heb ik een uitgebreide Review geschreven.

Teksten laten schrijven

Betere teksten voor je website?


Heb jij een website, maar ben je zelf niet zo goed in het schrijven van content? Download dan zeker onze gratis Checklist! We helpen je met de belangrijkste onderdelen van een goede webtekst. Daarnaast delen we met regelmaat praktische en goede tips!

Download Gratis