Wat zijn de beste manieren om geld te verdienen met je website?


Als je een website hebt, is de kans groot dat je die bent begonnen om er geld mee te verdienen. Daarnaast kan het ook zijn dat je een website bent begonnen omdat je het een leuke hobby vindt.

Er zijn een veel verschillende manieren om geld te verdienen met je website zoals:

 • Advertenties op je website
 • Affiliate marketing
 • Eigen producten
 • Advertentieruimte verhuren
 • Je website verkopen
 • Diensten aanbieden

Met al elke methode is het mogelijk om geld te verdienen met je website. In dit blogbericht vertel ik je graag welke manieren het beste zijn en waarmee je het beste aan de slag kunt gaan.

Advertenties plaatsen op je website

Een van de meest eenvoudige manieren om geld te verdienen met je website is door advertenties te plaatsen op je website.

Er zijn verschillende netwerken waarvan je advertenties op je website kunt plaatsen. Voor veel websites is Google Adsense de beste keuze, maar er zijn ook premium advertentie netwerken waarbij je vaak een hoger bedrag betaald krijgt per klik.

Een aantal voorbeelden van Premium advertentie netwerken zijn:

 • Ezoic
 • Mediavine
 • Adthrive
 • Monumentric

Het verschil tussen Adsense en Premium advertentienetwerken is dat je je bij een premium advertentie netwerk vaak een hoger bedrag krijgt voor het tonen van advertenties.

Starten met Affiliate Marketing?

Toen ik begon met Affiliate Marketing had ik geen idee wat ik moest doen. Totdat ik begon met de Affiliate Marketing Revolutie. Nu kan ik leven van mijn online inkomsten.

Meer informatie over de cursus

Als je minder dan 10.000 bezoekers hebt, heeft het vaak nog geen zin om je aan te melden voor premium advertentie netwerken. Je bent dan beter af door je aan te melden bij Google Adsense.

Bij een premium netwerk wordt er meestal gevraagd hoeveel bezoekers je per maand naar je website krijgt. Dit willen ze ook zelf controleren door toegang te krijgen tot je Google analytics.

Affiliate marketing

Een andere manier om geld te verdienen met je website is door je aan te sluiten bij affiliate marketing netwerken. Een affiliate marketing netwerk geeft je de mogelijkheid om producten te promoten van andere mensen.

Dit doe je in de meeste gevallen met een speciale link die je krijgt van het affiliate netwerk.

Om geld te verdienen met affiliate marketing, is het de bedoeling dat zo veel mogelijk bezoekers van je website op de afiliate links klikken. Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden om geld te verdienen met affiliate marketing:

 • Pay Per Sale (PPS)
 • Pay Per Lead (PPL)
 • Pay Per Click (PPC)
 • Pay Per View (PPV)

Pay Per Sale (PPS)

Een van de meest voorkomende vormen van affiliate marketing is PPS (Pay Per Sale).

Met deze vorm van affiliate marketing krijg je een commissie als je ervoor zorgt dat een bezoeker via jouw website naar de website van een aanbieder gaat en daar het product aanschaft.

Bij Pay Per Sale is er meestal vooraf een vergoeding per verkoop afgesproken en die krijg je via het affiliate netwerk uitgekeerd als de aankoop voltooid is.

Wel is het belangrijk om te weten, dat er nog een mogelijkheid bestaat dat je verkoop wordt geannuleerd.

Dit gebeurt namelijk als de bezoeker die het product heeft gekocht besluit om het product toch niet aan te schaffen en de order te annuleren.

Meestal wordt er ook vooraf een termijn voor annulering afgesproken voor je commissies. Bijvoorbeeld 30 dagen.

Met Pay Per Sale kun je meestal het meeste geld verdienen met affiliate marketing.

Pay Per Lead (PPL)

Een andere vorm van affiliate marketing is Pay Per Lead. Hiermee krijg je een commissie als je een bezoeker doorstuurt naar de pagina van een aanbieder waar de bezoeker gegevens moet invullen op een formulier.

Als de bezoeker besluit het formulier in te vullen en de gegevens naar de aanbieder te verzenden, krijg jij een commissie voor het doorsturen van een lead.

Pay Per Lead komt niet heel veel voor binnen affiliate marketing, maar er zijn bijvoorbeeld bij het affiliate netwerk Tradetracker nog wel een aantal campagnes waar je van Pay Per Lead gebruik kunt maken.

Pay Per Click (PPC)

Pay Per Click wordt vooral gebruikt bij Advertentie netwerken voor display advertenties. Heel soms kun je ook bij een affiliate netwerk nog betaald krijgen per klik op een affiliate banner. Het is belangrijk om te weten dat commissies via deze methode een heel stuk lager liggen dan de andere methodes die we benoemen.

In de meeste gevallen is het dus een beter idee om een andere methode te gebruiken.

Pay Per View

Ook Pay Per View wordt vooral gebruikt bij Display Advertenties. Als je je bijvoorbeeld aanmeldt bij Google Adsense krijg je zowel betaald voor mensen die op de advertenties klikken, als voor het aantal vertoningen op je website.

Bij affiliate marketing komt deze methode niet meer zo vaak voor, maar er zijn nog wel affiliate netwerken die deze vorm van affiliate marketing aanbieden.

Ook bij deze vorm van affiliate marketing zijn de inkomsten behoorlijk laag in vergelijking tot Pay Per Sale of Pay Per lead.

Daarom kun je beter voor die opties kiezen.

Starten met affiliate marketing

Als je aan de slag wilt gaan met affiliate marketing op je website, moet je je daarvoor aanmelden bij een affiliate netwerk.

Hier kun je dan producten kiezen om te promoten. Het is belangrijk om producten te zoeken die goed aansluiten bij het onderwerp van je website.

Hiermee vergroot je de kans dat je bezoekers geïnteresseerd zijn in deze producten.

Als je nog niet begonnen bent met een eigen website, raad ik je aan om eens naar de affiliate marketing revolutie te kijken.

Hier leer je stap voor stap hoe je geld verdient met je eigen website in combinatie met affiliate marketing.

Marketheme van de affiliate marketing revolutie
Alle modules van de affiliate marketing revolutie.

Wil je meer informatie over de affiliate marketing revolutie? Lees dan hier mijn review.

Advertentieruimte verhuren

Daarnaast kun je ook bepaalde advertentie plaatsen op je website verhuren voor bedrijven die in dezelfde niche zitten als jij. Als je veel bezoekers hebt die goed aansluiten bij een bedrijf, kan het voor een bedrijf heel aantrekkelijk zijn om een advertentie te tonen op je website.

Hoe meer bezoekers je website heeft, hoe meer geld je kunt vragen voor het beschikbaar stellen voor advertentieruimte.

Je kunt het bedrijf dan per maand laten betalen om de advertentieruimte te gebruiken, of een vast bedrag afspreken voor een bepaalde periode.

Je website verkopen

Natuurlijk is deze manier van geld verdienen met je website niet voor iedereen geschikt.

Als je blij bent met je website en er nog steeds dagelijks mee bezig bent, is het waarschijnlijk geen logische stap om je website te verkopen.

Toch kan de verkoop van je website veel geld opleveren. Zo worden sommige websites voor meer dan 200.000 euro verkocht.

Natuurlijk ligt het er maar net aan hoe veel bezoekers je website heeft en indien je al andere verdienmodellen op je website hebt, hoe veel omzet je website genereert.

Zelf ben ik niet zo een voorstander van het verkopen van een website, omdat het op lange termijn meer oplevert als je maandelijks geld verdient met je site.

Diensten aanbieden op je website

Als je veel bezoekers hebt en je denkt dat je mensen in je niche kunt helpen met een dienst, is het mogelijk om via je website diensten aan te bieden.

Als je bijvoorbeeld een website hebt over internet marketing, kun je diensten aanbieden als:

 • Blogs schrijven voor andere sites
 • Websites maken
 • Zoekmachine optimalisatie

Met de diensten die je aanbiedt kun je dan geld verdienen.

Wat is de beste methode om geld te verdienen met je website?

Als je snel geld wilt verdienen met je website is de makkelijkste manier om Advertenties op je website te plaatsen.

Deze advertenties zet je er één keer op en blijven je dan continu geld uit betalen.

Daarnaast is het een goed idee Advertenties op je website te combineren met affiliate marketing.

Zo heb je twee verschillende verdienmodellen op je website waardoor je niet afhankelijk bent van één inkomsten stroom.

Producten verkopen op het internet

Hoe meer bezoekers er naar je website komen hoe meer geld je gaat verdienen met de beide opties.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat toch uit naar affiliate marketing omdat je hier behoorlijke commissies kunt verdienen per verkoop.

Hoe Plaats je advertenties op je website om geld te verdienen?

De makkelijkste manier om advertenties te plaatsen op je website is met Google Adsense. Google Adsense heeft een relatief nieuwe methode voor het plaatsen van advertenties. Dit zijn namelijk automatische advertenties.

Met deze nieuwe methode hoef je alleen maar een code die je van Google krijgt, op je website te plaatsen Google plaatst direct advertenties op je website.

Wel moet je erop letten dat als je Google helemaal de vrije hand geeft, Google je hele website volzet met advertenties.

Via het dashboard van Google Adsense kun je dan bij je automatische advertentie instellingen een aantal van die advertenties verwijderen.

Hoe je Google Advertenties op je website zet kun je zien in de onderstaande video:

Daarnaast heeft Google Adsense ook een eigen handleiding die je kunt volgen. Die handleiding lees je hier.

Affiliate marketing toepassen op je website

Om aan de slag te gaan met affiliate marketing kun je je direct aanmelden voor affiliate marketing netwerken.

Bij deze netwerken heb je de keuze uit veel verschillende producten die je kunt promoten. Een aantal grote affiliate marketing netwerken in Nederland zijn:

Daarnaast zijn er nog heel veel andere affiliate netwerken waarvoor je je kunt aanmelden. De kans is groot dat als jij een webshop in Google intypt en er affiliate achter zet, je direct in de resultaten ziet dat er een affiliate netwerk voor is.

Het is bijna voor iedere niche mogelijk om producten te vinden om te promoten.

Als je je hebt aangemeld bij een van de netwerken, kun je daar affiliate links krijgen voor bepaalde producten die je wilt promoten.

Het is dan belangrijk om niet je hele teksten vol te zetten met affiliate links, maar dit bescheiden te houden.

Als je te veel affiliate links in je teksten zet komt het over alsof je alleen maar wilt verkopen en dit gaat ten koste van de gebruikerservaring van je bezoekers.

Probeer daarom het plaatsen van affiliate links in je tekst te beperken tot 3 keer om je teksten vooral informatief te houden.

Probeer de producten die je wil promoten niet te verkopen in de tekst, maar geef slechts de mogelijkheid om eens naar het product te kijken.

Verkopen op het internet is veranderd en mensen trappen niet meer zo snel in verkooppraatjes.

Als je nog helemaal geen website hebt en geen idee hoe je kunt beginnen met affiliate marketing en een website, is het een goed idee om eens naar de affiliate marketing revolutie te kijken. Hier leer je hoe je stap voor stap je eerste affiliate website maakt.

Wil je meer informatie over de affiliate marketing revolutie? Lees dan hier mijn review

Daarnaast mag je via deze website ook de eerste module uitproberen voor 1 euro om te kijken of het je wat lijkt.

Mocht het je niet bevallen krijg je zelfs je euro weer terug. De proefversie van de affiliate marketing revolutie vind je hier.

Premium advertenties

Als je aan de slag wilt gaan met premium advertenties is het belangrijk om te weten dat je veel bezoekers nodig hebt. Als je minder dan 10.000 bezoekers hebt word je niet geaccepteerd voor premium advertenties.

Met een kleine website is het daarom een beter idee om je aan te melden bij het advertentie netwerk van Google. Zodra je dan meer dan 10.000 bezoekers naar je website krijgt, is het een goed idee om over te stappen op een premium netwerk.

Hier krijg je meer geld betaald voor het tonen van advertenties en worden advertenties vaak veel beter afgestemd op je bezoekers. Dit verhoogt de kans dat bezoekers ook op je advertenties zullen klikken waardoor je meer geld verdient met je website.

Je website verkopen

Mocht je interesse hebben om je website te verkopen, kun je deze te koop aanbieden bij Sitedeals. Hier kun je dan een bedrag vragen voor je website of gebruikers van sitedeals de mogelijkheid geven om te bieden op je website.

Hoe beter de resultaten van je website zijn hoe meer je kunt vragen voor je website. Probeer voordat je je website gaat verkopen wel even goed uit te zoeken hoe veel je website eigenlijk waard is.

Het zou zonde zijn als jij je website verkoopt voor 500 euro, terwijl je er makkelijk 5000 euro voor had kunnen krijgen.

Wanneer is het geen goed idee om een verdien model toe te passen?

Als je net een nieuwe website hebt, waar nog bijna geen bezoekers naar toe komen, is het geen goed idee om een verdienmodel toe te passen op je website.

Je kunt je dan veel beter eerst richten op het schrijven van nieuwe content om te zorgen dat je bezoekersaantallen zo snel mogelijk stijgen.

Als je eenmaal 250 –500 bezoekers per maand krijgt is het een goed idee om aan de slag te gaan met een of meerdere verdienmodellen.

Wil je toch direct geld verdienen met je website, zou ik er in eerste instantie voor kiezen om Google Adsense te installeren op je website, pas als je meer bezoekers naar je site krijgt wordt ook affiliate marketing aantrekkelijk.

Starten met Affiliate Marketing?

Maak kennis met Affiliate Marketing in mijn Gratis E-book! Zelf ben ik al een tijd bezig met Affiliate Marketing en leef ik inmiddels van mijn online inkomen. Ik help je graag de eerste stappen te zetten met affiliate marketing. Download daarom mijn e-book helemaal gratis.

Gratis Downloaden

Recent Content