arrow_drop_up arrow_drop_down
Makkelijk geld verdienen?
29 maart 2019 

Makkelijk geld verdienen?

Sinds ik een tijdje bezig ben met affiliate marketing besef ik eigenlijk pas hoe makkelijk je geld kunt verdienen op deze manier. Het enige dat je hoeft te doen is ervoor zorgen dat je website steeds groter wordt zodat er steeds meer bezoekers naar je website komen.

Toch weten heel veel beginners het zo moeilijk te maken voor zichzelf dat ze al stoppen voordat ze ook maar een klein succesje hebben geproefd.

Als jij echt geld wilt gaan verdienen op het internet en niet net als de 90% van alle beginners al stopt voordat je ook maar een euro verdiend hebt, raad ik je aan even verder te lezen.

Wat is affiliate marketing

Affiliate marketing is een manier van promoten waarbij je geld betaald krijgt als jij ervoor zorgt dat bezoekers vanaf jouw website naar de website van een aanbieder gaan die je promoot. Telkens als een bezoeker die via jouw website naar de website van de aanbieder is gegaan en daar de gewenste actie uitvoert, krijg jij een vergoeding.

In veel gevallen is die gewenste actie bij affiliate marketing het realiseren van een verkoop. Maar in sommige gevallen kan het ook gaan om een klik of het invullen van een formulier.

Als je succesvol wilt worden met affiliate marketing moet je het jezelf vooral niet te moeilijk maken en gewoon beginnen met het schrijven van waardevolle informatie dat te maken heeft met het onderwerp van je website.

Ook al kun je zelf niet zo goed kunt schrijven kun je dat door een tekstschrijver laten doen. Als je deze teksten leuk vindt om te lezen en je wilt je teksten door ons team laten schrijven, dan raad ik je aan om eens te kijken op Writgo.nl.

De enige reden waarom jij moeite hebt met succesvol worden is omdat je het jezelf veel te moeilijk maakt. Het enige dat er van je gevraagd wordt is minimaal één tekst per week te schrijven en te publiceren op je website.

Waarom affiliate marketing zo een mooi systeem is

Het allermooiste aan affiliate marketing is vooral dat je website 24 uur per dag 7 dagen in de week online is. Het kan dus zijn dat jij een gisteren een nieuwe tekst hebt gepubliceerd en de rest van de week geen tijd besteed aan je business. Dan nog kun je geld verdienen met je website terwijl je niet eens aanwezig bent. Of jij er nou bent of niet op ten duur komen er steeds meer mensen naar je website die geïnteresseerd zijn in het product dat je aanbiedt. Een percentage daarvan zal het product via jouw website kopen waardoor jij een commissie verdient.

Dat betekent ook dat je gewoon op vakantie kunt gaan terwijl je bedrijf en inkomsten gewoon doorlopen. Sterker nog.. De mensen die je website bezoeken en het affiliate product via jou kopen hebben niet eens in de gaten dat jij aan het relaxen bent in een warm land. Dat is het mooie aan affiliate marketing.

Maar voordat je daarmee je geld gaat verdienen moet je daar natuurlijk wel het werk voor doen. Hier gaan de meeste affiliates de fout in. Ze denken dat het allemaal draait om het maken van een mooie website die er goed uitziet. Maar uiteindelijk is het de content (teksten) die ervoor gaan zorgen dat je bezoekers krijgt uit Google.

Staar niet blind op hoeveelheid teksten en tekstlengte

Hoe vaak je moet publiceren en hoe veel woorden het dan moeten zijn, zijn de meest gevraagde vragen die ik krijg in mijn mailbox. Het enige antwoord dat ik je hierop kan geven is zorg dat de tekst waardevol is en dat het daadwerkelijk iets toevoegt aan de gene die het leest. Alleen dan heb je een goede tekst geschreven. Je kunt wel 12 teksten per week publiceren maar als de teksten geen of weinig waarde hebben heeft niemand daar wat aan.

Dat zal ook Google zien en je hierdoor geen goede posities geven voor de teksten die je hebt geschreven.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je voordat gaat beginnen met schrijven ervoor zorgt dat je genoeg zoekwoorden hebt gevonden waarop je wilt gaan scoren. Een goede strategie hierin is om eerst te beginnen met lage concurrentie zoekwoorden met meer dan 3 woorden in een term. (longtail zoekwoorden). En dit net zo lang volhouden totdat het of heel moeilijk wordt om longtail zoekwoorden te vinden, of omdat je wilt kijken of zoekwoorden met meer competitie ook zullen scoren.

Zelf kies ik ervoor om de zoekwoorden te selecteren op concurrentie (ik maak gebruik van een SEO tool waarmee dat kan). Vervolgens ga ik gewoon de lijst af vanaf de zoekwoorden met de minste concurrentie naar steeds iets meer concurrentie.

Maar er zijn natuurlijk een heleboel verschillende strategieën die je zou kunnen testen. Maar voor mij werkt deze strategie het beste .

Geef vooral niet op

Dit is de grootste valkuil van vrijwel elke beginner. Ze geloven er te weinig in om het echt goed vol te kunnen houden waardoor ze al stoppen voordat ze ook maar een euro verdiend hebben.

Toch is die eerste euro super belangrijk voor de rest van het proces. Je gelooft namelijk pas echt in affiliate marketing als je de eerste commissie hebt verdiend. Daarom raad ik je aan om niet eerder te stoppen totdat je iets verkocht hebt. Ja, dat kan heel erg lang duren en dat kan frustrerend zijn.

Maar het is uiteindelijk het wachten en doorzetten waard. Als je maar lang genoeg doorgaat en jezelf blijft ontwikkelen ga je vanzelf steeds meer geld verdienen en ga je er ook steeds meer plezier aan beleven.

Kijk niet naar statistieken

De meeste beginners kijken elke dag wel 100 keer op hun statistieken om te kijken hoeveel kliks of bezoekers ze al hebben gehad op hun website. Aangezien er in de eerste maanden vrijwel niets veranderd heeft het helemaal geen zin om daar steeds naar te kijken.

Dat werkt namelijk alleen maar demotiverend waardoor de kans nog groter is dat je gaat opgeven.

Ga gewoon eens een jaar aan de slag en dan krijg je vanzelf wel een keer een mailtje van het affiliate marketing netwerk dat je gebruikt, met het bericht dat je een commissie hebt verdiend.

Ga dus aan de slag, leer hoe het werkt met de affiliate marketing revolutie, houdt de techniek die daar geleerd wordt vast voor minimaal een jaar en de kans is groot dat je in ieder geval iets verdiend hebt. Succes!

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen