Ga jij binnenkort aan de slag met affiliate marketing of ben je al begonnen. Dan is een van de meest gestelde vragen of je hier een kamer van koophandel inschrijving nodig hebt. Logisch, je kunt er veel geld mee verdienen. Misschien op termijn zelfs je werk van maken. Maar dat is voor later. Wanneer jij pas begonnen bent hoef je echt nog niet bij de kamer van koophandel langs te gaan.

Geld verdienen student

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel kan echter wel voordelen hebben. Zowel voor je persoonlijke motivatie, ontwikkeling als fiscaal gezien. Het ligt er dus net aan hoe jij met affiliate marketing aan de slag wilt gaan.

De reden dat ik hier een volledig artikel aan wijdt is de afweging die jij moet gaan maken. Jij staat voor een keuze waar ook ik jaren geleden mee te maken kreeg. In het begin stelde de verdiensten nog niet veel voor. Maar naarmate ik mij actief bleef inzetten om mijn website te verbeteren veranderde dat. 

Ik volgde nog niet veel jaren geleden de affiliate marketing revolutie waarna het snel is gegaan. Ik besloot mij door het overweldigende succes toch maar in te schrijven. Waarna ik van voordelen kon profiteren waarvan ik niet eerder wist.

Wanneer jij je NIET moet inschrijven bij de KVK 

Je begint met goede energie aan je affiliate marketing avontuur. Misschien ben je al een tijdje bezig. Dan heb je hoogstwaarschijnlijk al gemerkt dat je er veel tijd aan besteed zonder ook maar iets te hebben verdiend. Een van de redenen om je het inschrijven bij de Kamer van Koophandel aan je voorbij te laten gaan. Dat kan dan best wel even wachten. Aan de andere kant kan inschrijven je juist de motivatie geven die je nodig hebt. Je kent jezelf het best, maak hierin een goede keuze.

Welke belastingen betalen affiliate marketing

Maar er zijn ook andere redenen waarom jij je niet moet inschrijven. Als je niet weet of je daadwerkelijk door wil gaan met affiliate marketing bijvoorbeeld. Je bent echt niet de enige die “jammer genoeg” voortijdig stopt. Vaak net op het moment dat het succes dichterbij komt. Dan zou een inschrijving bij de Kamer van Koophandel een onnodige stap zijn met veel werk. 

Een inschrijving bij de kamer van koophandel is een serieuze afweging. Het kan je motiveren, verplichten of vermoeien. Zorg dat je om die reden de juiste keuze maakt of wacht met jouw inschrijving tot je meer zekerheid hebt. Weet wat je echt wilt. Of dat inschrijven voor jouw situatie lonend zal zijn.

Wanneer jij je WEL moet inschrijven bij de KVK 

Je hebt gelezen waarom het misschien beter is om je niet in te schrijven. Maar er zijn gelukkig voldoende redenen om je juist wel in te schrijven in het handelsregister. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de motivatie, mogelijkheid te groeien of de fiscale voordelen. 

Laat ik ze eens voor je op rij zetten: 

Inschrijven bij de kamer van koophandel als motivatie

Soms heb je motivatie nodig om ergens voor te gaan. Een kamer van koophandel inschrijving kan soms genoeg zijn. Het kan zorgen dat je ogen worden geopend. Je de druk nodig hebt om te presteren. Maar misschien ook omdat het dan gewoon even moet. Je kan het er mee eens of oneens zijn. Maar sommige mensen hebben gewoon een stok achter de deur nodig. Wat vaak leidt tot verbazingwekkend leuke succesverhalen. 

Inschrijven bij de kamer van koophandel om te groeien

Wat is de beste manier om affiliate marketing te leren

Er is niemand die je zal tegenhouden om te groeien. Thans, de belastingdienst gaat je gegarandeerd beter in de gaten houden. Logisch, ook jij zal inkomstenbelasting, omzetbelasting of andere belastingen moeten betalen. Net als elk ander die geld met affiliate marketing, werk of ondernemen verdient. Met een inschrijving ben je vrij om te groeien. 

Inschrijven bij de kamer van koophandel voor fiscale voordelen

Wanneer jij voor jezelf begint dan heeft dat voordelen. Je kan uitgaven die je voor je bedrijf doet aftrekken, krijgt startersvoordeel of je kunt misschien wel gebruik maken van de kleineondernemersregeling (KOR). Wanneer je inkomsten hebt uit affiliate marketing kan een inschrijving dus veel voordelen hebben. Waarbij niet inschrijven je onnodig veel nadelen kan opleveren.

Wat doe je met verdiensten zonder kvk inschrijving

Je kunt er voor kiezen je niet te registreren bij de kamer van koophandel. Toch zal ook jij je verdiensten aan de belastingdienst moeten doorgeven. Waarna er van de extra verdiensten inkomstenbelasting zal worden ingehouden. De hoogte van de inhouding is uiteindelijk afhankelijk van de verdiensten. Met de veranderingen in de belastingschijven van drie naar twee schrijven betaal je tot ruim 68.000 euro aan verdiensten (inkomsten) 37,35 procent. Net als elk ander die inkomsten heeft. 

De inkomsten die je hebt geef je op als overige inkomsten bij de aangifte die je elk jaar doet. Krijg je geen uitnodiging van de belastingdienst? Dan kun je alsnog een aangifte doen. Hiervoor heb je een toestemming nodig. Het is verstandig om wel aangifte te doen. Zeker wanneer je extra verdiensten hebt. Doe je geen aangifte van de extra inkomsten? Dan ben je strafbaar, de belastingdienst kan je een boete geven.

Hoewel je misschien niet eens noemenswaardige verdiensten heeft, kan het wel zijn dat de belastingdienst je als ondernemer zal aanmerken. Je kan worden opgemerkt als ondernemer voor de inkomstenbelasting of ondernemer voor de (BTW) belasting toegevoegde waarde. Hoe dit zit is op de website van de belastingdienst te lezen.

Andere voordelen die inschrijven bij de kvk heeft

Het is niet iets waar je in de beginfase van affiliate marketing over denkt. Maar de andere kant van verdiensten doorgeven waarna je belasting moet betalen is er ook. Zo kun je met een eigen kamer van koophandel inschrijving inkopen, benodigdheden voor het uitvoeren van je werkzaamheden of onverwachte kosten van je verdiensten aftrekken. Hierdoor betaal je minder belasting.

Wel gelden er indien je gebruik maakt van de kleineondernemersregeling (KOR) andere voorwaarden dan bij reguliere inschrijvingen. 

Je kunt niet alles opgeven om te profiteren van dit voordeel. Op de website van de belastingdienst staat wat hiervan uitgesloten is. Maar ook wanneer de aftrek voor sommige artikelen wel geld, wanneer niet of er andere regels zijn waarmee je rekening moet houden. 

Jezelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel

Je kunt je eenvoudig online inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Hier heb je een DigiD account nodig. Na je inschrijving maak je een afspraak. De afspraak is nodig om je inschrijving definitief te maken. Bij de afspraak op het kantoor van de kamer van koophandel zal je om een geldige legitimatie worden gevraagd. Andere documenten waarom gevraagd kan worden lees je op de website.

Tijdens de afspraak is er vaak ook ruimte voor eenvoudige vragen. Wil je advies dan moet je hiervoor vaak een aparte afspraak maken. Het is goed om vragen die je hebt direct op te schrijven, waarna je deze kan stellen. De Kamer van Koophandel kan je van goed advies voorzien over ondernemen, randzaken of praktische dingen die jij kan regelen.

Na een inschrijving bij de Kamer van Koophandel ontvang je kort daarna een uniek belastingnummer van de belastingdienst. Dit nummer heb je nodig om BTW in rekening te kunnen brengen, van fiscale voordelen te profiteren maar ook om aangifte te kunnen doen. 

Mits je gebruik maakt van de kleineondernemersregeling ben je verplicht om elk kwartaal aangifte te doen. 

Wat je tot slot moet weten over affiliate marketing

Je kan met affiliate marketing veel geld verdienen. Maar een manier om snel veel geld te verdienen is het niet. Je moet het echt opbouwen door met hoge regelmaat krachtig commerciële teksten te plaatsen. 

Het schrijven van commerciële teksten, optimaliseren van je website maar ook het inzetten van affiliate marketing tools kan je veel tijd kosten. Zeker naast een baan kan dit soms lastig vol te houden zijn. Heb jij hulp nodig met je website, bijvoorbeeld door het schrijfwerk uit handen te geven. Ik ga graag voor jou aan de slag om je echt te helpen.

Zeker de eerste maanden tot soms wel een jaar is het hard werken zonder resultaat, met weinig resultaat. Je hebt er dus echt wel doorzettingsvermogen voor nodig. Lees hoe je een eerste affiliate marketing website maakt. Ook al heb jouw website al opgezet, je kunt er veel van leren.

Aan de slag met affiliate marketing

Je hebt nu goed nagedacht over inschrijven bij de kamer van koophandel en je gaat het doen.  Dan is het misschien ook tijd voor een volgende stap. Nu je hebt besloten om aan de slag te gaan met affiliate marketing en het direct groots aan te pakken door je in te schrijven, wil je natuurlijk ook succesvol worden. 

Om zo snel mogelijk een goedlopende affiliate website te maken, raad ik je aan om aan de slag te gaan met de affiliate marketing revolutie. Met deze revolutionaire videotraining leer je STAP VOOR STAP hoe jij je eerste succesvolle affiliate site maakt.

De kans is groot dat als jij doet wat er in de cursus verteld wordt, jij ook succesvol wordt. Er zijn namelijk al meer dan 6000 mensen met de cursus aan de slag gegaan. In de cursus omgeving zijn dan ook gigantisch veel succesverhalen te lezen die je zeker zullen motiveren.

Ook als je je nog niet wilt inschrijven bij de Kamer van Koophandel is deze cursus zeer geschikt voor jou. Laat het dus zeker niet aan je voorbij gaan.