arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe werkt Affiliate Marketing via Amazon?

Hoe werkt Affiliate Marketing via Amazon?

Als affiliate marketeer heb je geruime keus tussen verschillende affiliate netwerken. Deze netwerken zijn in de afgelopen jaren steeds groter geworden, terwijl er ook meer nieuwe toetreders op de markt verschenen zijn.

Bekende voorbeelden daarvan zijn onder meer de Nederlandse webshops Coolblue, Bol.com en Wehkamp. Bij deze Nederlandse webshops kan je je als affiliate aanmelden, waarna je de producten van deze webshops kunt gaan promoten. Het doel daarbij is uiteraard om zoveel mogelijk commissie te gaan scoren.

Sinds het begin van 2020 is er echter nóg een nieuwe mogelijkheid voor affiliate marketeers. De Amerikaanse gigant Amazon heeft namelijk in 2020 haar eigen Nederlandse webshop gelanceerd.

Tegelijkertijd hebben zij ook een uitgebreid affiliate platform gelanceerd; je kunt nu dus ook als affiliate de producten van Amazon gaan promoten. Maar, hoe werkt dat?

Hoe werkt affiliate marketing precies van Amazon? Waar moet je rekening houden? Hoe zit het met de voorwaarden? En welke producten kan je zoal promoten? In dit artikel vind je alle relevante informatie omtrent affiliate marketing via Amazon!

Hoe kan je je aanmelden voor het affiliate platform?

Heb je interesse om de producten van Amazon te gaan promoten? Heb je bijvoorbeeld een website in een speciale niche waarvoor Amazon interessante producten aanbiedt? Dan is het, inderdaad, verstandig om eens naar het affiliate platform van deze Amerikaanse gigant te kijken.

Als je je hiervoor aan wilt melden, dien je naar de volgende website te gaan: affiliate-program.amazon.com.

Op deze pagina dien je eerst alle informatie goed door te nemen en nader naar de voorwaarden te kijken. Je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan. Lees je dus goed in voordat je je aan gaat melden.

Een handige tip als je op de bovenstaande website terecht komt: stel rechtsboven de gewenste taal in. Door voor Nederlands te kiezen, wordt de website direct volledig in het Nederlands getoond.

Net onze deze button om de taal te kiezen, zie je een button met de tekst ‘Registreer gratis' staan. Door hier op te klikken, kan je je aan gaan melden voor het affiliate programma van Amazon.

Voordat je je aan kunt melden, dien je een Amazon account aan te maken. Via dit account kan je vervolgens alles met betrekking tot de affiliate marketing gaan regelen.

Bij het aanmelden voor het affiliate marketing platform dien je enkele gegevens in te vullen. De ervaring leert dat Amazon wel eens van velden wisselt. We kunnen dus niet exact aangeven welke velden je verplicht in moet vullen.

Ons advies? Vul de velden altijd naar waarheid in. Op het moment dat je veel geld via Amazon gaat verdienen, is het van belang dat al je gegevens kloppen. Mogelijke discussies kan je daarmee in de toekomst voorkomen!

Ben je internationaal georiënteerd met jouw affiliate website? Ook dan heb je onwijs veel kansen bij het affiliate platform van Amazon.

Het is namelijk mogelijk om je met jouw affiliate account van Amazon ook te richten op andere landen. Alle landen waarin Amazon hun affiliate programma aanbiedt, kunnen door jou gebruikt gaan worden.

Dat biedt dus nóg veel meer kansen, aangezien andere landen uiteraard vele malen groter zijn dan ons kleine kikkerlandje.

Hoe kan je de producten tonen?

Als je al geruime tijd met affiliate marketing bezig bent, ben je ongetwijfeld bekend met de verschillende advertentiemogelijkheden.

Van sommige aanbieders kan je volledige banners op je website plaatsen, terwijl je bij andere aanbieders juist met linkjes in je tekst gaat werken. Eigenlijk is alles bij Amazon mogelijk; het bedrijf biedt meerdere advertentiemogelijkheden aan.

De meest voor de hand liggende keuze is om directe links naar de producten te gaan gebruiken. Deze links kan je in jouw tekst verwerken. Het is daarbij uiteraard de wens dat jouw bezoekers op die links gaan klikken.

Als dat het geval is, wordt de bezoeker tenslotte doorgestuurd naar de website van Amazon. Als de bezoeker op die website een aankoop gaat verrichten, kan jij daar een mooie commissie voor ontvangen. Hoe hoog deze commissie exact is, lees je verderop in dit artikel.

Het aanmaken van de links is overigens behoorlijk makkelijk. Ben je ingelogd op jouw Amazon account? Ga dan naar één van de producten die je wilt gaan promoten. Als je uiteindelijk op de productpagina uitgekomen bent, zie je aan de bovenkant van de pagina een balk.

Deze balk wordt automatisch getoond nadat je je aangemeld hebt voor het Amazon affiliate programma. Via deze balk kan je direct een link aanmaken voor het desbetreffende product. Je hoeft nu nog maar één ding te doen: deze link te kopiëren en deze op jouw website te plaatsen. Deze link kan mogelijk een eindeloze bron van inkomsten gaan zijn.

Een andere mogelijkheid bij Amazon is het tonen van zogeheten Native Shopping Ads. Dit is een advertentie met daarin 3 of 4 producten van Amazon naast elkaar getoond.

In deze advertentie zie je de foto's, de naam van de producten, de prijs van de producten en de beoordeling van de producten staan. Een dergelijke advertentie kan je direct op een gewenste plaats op jouw website plaatsen. Het voordeel hiervan? Je kunt drie á vier producten met één druk op de knop via jouw website gaan promoten.

Voor jouw bezoekers is het overigens net alsof zij dan op de website van Amazon zitten; deze Native Shopping Ads hebben namelijk exact dezelfde uitstraling als de website van Amazon. Of dit een voordeel of een nadeel is, mag je volledig zelf bepalen.

Met deze dynamische advertenties heb je in ieder nog een prima mogelijkheid om de producten van Amazon op jouw website te promoten.

Het is dus absoluut een feit dat je via Amazon op meerdere manieren je producten kunt tonen. Met name het aanmaken van de links gaat onwijs makkelijk; deze aanmaak is eigenlijk grotendeels te vergelijken met het aanmaken van links via Bol.com

Ook dat werkt onwijs makkelijk, gaat snel en roept eigenlijk nooit vraagtekens op. Amazon heeft dit dus ook prima onder de knie en biedt jou voldoende mogelijkheden.

Onder aan de streep bestaat er dus ook maar één conclusie: het affiliate marketing programma van Amazon biedt onwijs veel mogelijkheden.

Welke producten kan je gaan promoten?

Uiteraard is ook dit een belangrijke vraag; welke producten kan je gaan promoten? Nou, het is goed om te weten dat je bij Amazon onwijs veel producten kunt promoten.

Nog meer producten dan bij Bol.com en Coolblue?

Ja, zonder enige twijfel. In Amerika moet altijd alles groot, groot en nog eens groot zijn. Dat is ook terug te zien aan het assortiment van Amazon; dat assortiment is namelijk onwijs groot en uitgebreid te noemen.

Als je in de webshop van Amazon een kijkje neemt, kan je aan de linkerkant kiezen tussen verschillende categorieën. Voor het overzicht staan deze categorieën hieronder opgesomd:

 • Huisbeveiliging
 • Fire TV
 • Kindle e-readers en –boeken
 • Boeken
 • Muziek, games, films en tv
 • Elektronica en computers
 • Wonen, tuin, klussen en dieren
 • Baby, kinderen en speelgoed
 • Kleding, schoenen en horloges
 • Sport en Outdoor
 • Eten en drinken
 • Gezondheid en beauty
 • Auto en motor
 • Cadeaubonnen

In al deze categorieën vind je onwijs veel verschillende soorten producten terug. De producten hebben gevarieerde prijskaartjes, de producten zijn veelal in verschillende kleuren en varianten verkrijgbaar en de producten zijn van allerlei gerenommeerde merken. Je hebt dus echt de keus uit onwijs veel verschillende producten. Wat levert dat voor jou als affiliate marketeer op?

Als affiliate marketeer kan je absoluut profiteren van dit uitgebreide aanbod. Ga bijvoorbeeld maar eens met een creatief oog naar het aanbod kijken en schrijf op basis daarvan enkele interessante blogs.

Doordat het aanbod zo uitgebreid is, kan je simpelweg onwijs veel soorten producten tonen.

Bijkomend voordeel is dat je ook nóg meer affiliate websites op kunt starten. Door het uitgebreide en unieke aanbod van Amazon kan je mogelijk nieuwe markten/niches aan gaan boren.

Dat doe je uiteraard optimaal met dank aan het uitgebreide assortiment van Amazon. Je kunt je concurrentie één slag voor zijn en zodoende veel geld verdienen. Hoeveel geld je exact met Amazon Affiliate kunt gaan verdienen, lees je verderop in dit artikel.

Het is in ieder geval een feit dat je dankzij het uitgebreide aanbod van Amazon allerlei kanten op kunt. Ook als je een website in een specifiek niche hebt, vind je daarvoor bij Amazon geschikte en passende producten. Het advies is om gewoon eens urenlang door de webshop van Amazon te gaan speuren.

Schrijf interessante artikelen op, maak direct linkjes voor deze artikelen aan en ga deze artikelen vervolgens op jouw eigen website promoten.

De keuze is reuze en je kunt oprecht veel geld gaan verdienen via het affiliate programma van Amazon. Doordat je zoveel keuze hebt, ben je bovendien in staat om meer en meer affiliate websites op te zetten.

Als je eenmaal enkele goedlopende websites hebt, kan je heerlijk achterover leunen. Je hebt het dan voor elkaar gekregen om een passieve inkomensstroom op te bouwen. Met dank aan jezelf en aan Amazon.

Wat zijn de voorwaarden van Amazon Affiliate?

Het doel van affiliate marketing is uiteraard om zoveel mogelijk geld te verdienen. Het is daarom belangrijk dat je veel bezoekers op jouw website trekt, maar ook dat het affiliate netwerk gunstige voorwaarden hanteert.

Zo is het onder meer wenselijk dat de commissie zo hoog mogelijk is. Hoe zit het met de commissie bij Amazon? En is deze commissie vergelijkbaar met de commissies van vergelijkbare affiliate netwerken?

Het is een feit dat je bij Amazon behoorlijk goed uit bent qua commissie. De Amerikaanse gigant biedt namelijk een commissie van maar liefst 14%.

Als een bezoeker via jouw website voor 50 euro bij Amazon koopt, krijg je daar maar liefst 7 euro voor. Dat is behoorlijk veel, zeker als je dit in het vergelijk trekt met andere affiliate netwerken.

Bij bijvoorbeeld Tradetracker is een commissie van 8 tot 10% bol keurig, terwijl Bol.com maximaal 8% aan commissie biedt.

Het mag dus duidelijk zijn; de commissie die Amazon aanbiedt, is echt onwijs hoog. Je bent hierdoor in staat om onwijs veel geld via dit affiliate netwerk te gaan verdienen.

Daarbij moet je wel rekening houden met de prijsstelling van Amazon. De Amerikaanse gigant biedt namelijk ook veel producten tegen bodemprijzen aan. Logischerwijs valt daardoor de commissie ook lager uit; 14% van 10 euro is immers minder geld dan 14% van 15 euro.

Desalniettemin kan de commissie maandelijks behoorlijk oplopen, indien je veel bezoekers van jouw website door weet te sturen naar de website van Amazon en daar aankopen gaat doen.

Het is wel goed om te realiseren dat je niet op elk product 14% krijgt. Voor bepaalde productcategorieën hanteert Amazon namelijk een lager percentage aan commissie.

In jouw Amazon account kan je een compleet overzicht van alle geldende commissies en voorwaarden vinden. Het is daarbij ook goed om te weten dat deze commissies wel eens veranderen; hou dus ook dat goed in de gaten.

Is het affiliate programma van Amazon aan te raden?

Is het affiliate programma van Amazon een aanvulling voor het huidige aanbod van affiliate netwerken? Ja, absoluut. Het platform brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee:

 • De naamsbekendheid van Amazon is onwijs groot, waardoor veel mensen een goed gevoel bij deze webshop hebben. Dat vergroot de kans op orders.
 • Het opzetten en instellen van een account bij Amazon is onwijs makkelijk. Ook het aanmaken van de links voor allerlei producten is makkelijk.
 • Je hebt de keus uit onwijs veel verschillende producten. Voor jouw affiliate website kan je dus ongetwijfeld ook wel geschikte producten bij Amazon vinden.
 • De commissie verschilt van product tot product; je kunt dus ook gericht de producten aan gaan bieden waar je de meeste commissie over gaat ontvangen.

Om bovenstaande redenen is het dus zeker aan te raden om met het affiliate programma van Amazon aan de slag te gaan. Er zijn echter ook meerdere nadelen waar je rekening mee moet houden:

 • Een cookie is slechts 24 uur geldig. Sommige andere affiliate netwerken houden de cookie veel langer vast, waardoor je dus een grotere kans op commissie hebt.
 • Amazon heeft zeer strikte en duidelijke regels met betrekking tot gebruik van logo's, het vermelden van prijzen e.d. Je dient je hier strikt aan te houden. Doe je dat niet? Dan kan mogelijk je account gesloten worden.
 • De commissie is bij sommige producten aan de lage kant.

Op basis van deze voor- en nadelen kunnen we maar één advies geven: probeer het affiliate programma van Amazon eens uit. Door enkele zwaarwegende voordelen is het namelijk absoluut de moeite waard.

Bouw je affiliate websites verder op, maak gebruik van de links van Amazon en verdien nog meer geld. Je hebt bij Amazon in ieder geval de keus uit onwijs veel verschillende producten. Veel succes!

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Zelf verdien ik een groot deel van mijn inkomsten via affiliate Marketing en werken we met ons team Keihard om ook andere affiliates en website-eigenaren te helpen met het behalen van meer online resultaat.
Als je net begint met affiliate marketing kan alle informatie nog behoorlijk lastig zijn te implementeren. Hier helpen we je dan ook graag bij. Dit doen we door handige tips en informatie te delen over alles wat te maken heeft met geld verdienen op het internet.
De beste manier om te beginnen met online geld verdienen is toch echt wel affiliate marketing. Ik raad je daarom ook zeker aan om de 5K Affiliate Marketing Blauwdruk GRATIS te downloaden.
Hier krijg je echt al heel veel goede informatie over hoe jij kunt beginnen met Affiliate Marketing.
Daarnaast is het ook een Absolute aanrader om de Affiliate Marketing Webinar van Corné Marchand en Robert Jansen GRATIS te volgen. RESERVEER DIRECT GRATIS JE PLEK!
A de Jong
Door

A de Jong

op 2 September 2019

Er staat: Tegenwoordig kun je als je begint met affiliate marketing via Amazon gewoon kiezen om jezelf te laten uitbetalen via je bankrekening. Maar hoe dan, want als ik een account aan maak bij amazon dan hebben ze het enkel over uitkeren van checks. Ik kan ook nergens mijn bankrekening nummer opgeven. Hoe doe ik dat dan?

Mike Schonewille
Door

Mike Schonewille

op 6 September 2019

Hey! Als ik naar mijn Amazon Associates account ga Klik ik rechts boven aan op mijn email adres, Dan ga ik naar account settings. Daarna klik ik op change payment method en dan verschijnt er bij mij de volgende keuzes:
- Pay me by direct deposit (Via je bank)
- Amazon gift card
- Check Als jij de keuze voor direct deposit niet hebt is het een goed idee om ff contact op te nemen met amazon! De mogelijkheid is er namelijk wel:) Je kunt naar je bank laten uitbetalen vanaf 10 euro tegoed. Succes

Reactie plaatsen