arrow_drop_up arrow_drop_down
Kun je geld verdienen zonder iets te doen? Alles wat je moet weten
9 februari 2020 

Kun je geld verdienen zonder iets te doen? Alles wat je moet weten

Kun je geld verdienen zonder iets te doenIn de huidige maatschappij heb je legio mogelijkheden om geld te verdienen. Je kunt voor een baas van 9 tot 5 gaan werken (saai) of je kunt zelf gaan ondernemen (leuk). Indien je er voor kiest om zelf te gaan ondernemen, heb je geen startkapitaal nodig. Eigenlijk heb ik hiermee direct het antwoord op dé vraag van dit artikel gegeven. In de rest van dit artikel vind je meer informatie over het starten van een bedrijf zonder er iets voor te doen. Is het mogelijk?

Een eeuwenoud gezegde luidt ‘met geld kun je nóg meer geld maken’. In principe is dit ook zo. Door onder andere beleggingen en het aankopen van vastgoed is het mogelijk om op een passieve manier inkomen te verkrijgen. In dat geval maak je echt van geld nog meer geld. Maar, dankzij de opkomst van het internet is het ook mogelijk om zonder geld een eigen bedrijf op te starten. Allereerst wil ik je graag kennis laten maken met enkele manier om zonder startkapitaal een eigen bedrijf op te starten:

  • Je kunt een affiliate website oprichten
  • Je kunt met een dropshipping webshop beginnen
  • Je kunt een marketingbureau beginnen (heb je veel kennis nodig)
  • Je kunt een overig online/digitaal bedrijf beginnen
  • Je kunt met een webshop starten (heb je wel enig startkapitaal nodig vanwege de voorraad)

Enkele van bovengenoemde mogelijkheden brengen risico’s en bepaalde lasten met zich mee. Dat is absoluut niet het geval bij het oprichten van een eigen affiliate website. In dit artikel wil ik je hier dan ook graag meer over vertellen.

Wat is affiliate marketing?

Bij affiliate marketing draait eigenlijk alles om het promoten van bepaalde producten/diensten. Jij moet jouw bezoekers warm zien te maken voor deze producten, zodat zij uiteindelijk tot koop overgaan. Het doen van de aankoop wordt niet op jouw website gedaan, maar op de website van de verkopende partij. Jij bent dus in feite een doorgeefluik; jij overtuigt de bezoeker en vervolgens klikt de bezoeker op de knop om naar de website van de verkopende partij te gaan. Gaat de bezoeker daarover tot het doen van de aankoop? Dan krijg jij daar een beloning voor in de vorm van een commissie. Dit is eigenlijk affiliate marketing in een notendop uitgelegd.

Wat heb je nodig om met een affiliate website te starten?

Klinkt affiliate marketing bij jou als muziek in de oren? Dan sta je mogelijk aan de vooravond van een wereld die compleet voor je gaat veranderen. Met affiliate marketing is het namelijk mogelijk om behoorlijk veel geld te verdienen. Zoals hierboven reeds vermeld, heb je daar géén startkapitaal voor nodig. Dat heeft te maken met het feit dat je vrij weinig zaken nodig hebt om met een affiliate website te starten.

Het eerste wat je nodig hebt, is een domeinnaam en een hosting. Dit kan je echter voor een paar euro’s tegenwoordig al regelen. Een partij als Neostrada biedt voor enkele euro’s een prima service. Voor enkele euro’s kan je dus al jouw eigen website opstarten.

Verder heb je bij een affiliate website veel content nodig. Deze content kan je volledig zelf gaan schrijven. Mag ik je daarbij advies geven? Kies voor een onderwerp waar je een passie voor hebt. Je merkt namelijk dat je veel makkelijker schrijft over een onderwerp waar je passie mee/voor hebt. Je komt daarbij ook veel enthousiaster op de bezoeker over; dat is nou eenmaal een feit.

Om met een affiliate website te starten, heb je sowieso een goed idee nodig. De concurrentie op het wereldwijde web is hevig, waardoor je écht een goed idee moet hebben. Dit goede idee kan je vervolgens uitwerken en op die manier succesvol worden. Maar, wat is nou een goed idee? In mijn ogen is het belangrijk om je te richten op een niche. Door je op een niche te richten, richt je je eigenlijk op een beperkt(er) publiek. Voordeel daarvan is dat je ook met weinig concurrentie te maken hebt. Het is tegenwoordig namelijk niet al te makkelijk om een affiliate website over bijvoorbeeld sportkleding te starten. Nee, de grote merken (Nike, Adidas en dergelijke) hebben allemaal zelf populaire webshops. Daarnaast zijn ook andere grote spelers (Bol.com, Zalando en dergelijke) actief in een dergelijke markt. Zonder startkapitaal wordt het daarom onwijs lastig om deze websites te verslaan. Als je voor een niche kiest, hoef je niet op te boksen tegen dergelijke websites. In mijn ogen is het daarom altijd een goed idee om voor een niche te kiezen. Daarbij wil ik je dus ook aanraden om te gaan voor een niche waar je een oprechte passie voor hebt.

Heb je verder nog iets voor affiliate marketing nodig? Nou, eigenlijk niet. Het is nu zaak om jouw website verder uit te gaan breiden. Hoe je dat kunt doen, vertel ik in de rest van dit artikel.

Hoe kun je geld verdienen met affiliate marketing?

heb jij een bezoeker warm weten te maken voor een product/dienst van de verkopende partij? Koopt de bezoeker het product uiteindelijk op de website van de verkopende partij? Dan verdien je daar een commissie voor. Naarmate je meer orders weet te scoren, loopt de som van commissies dus ook heerlijk op. Het is dus van belang om veel orders te scoren. Hoe kan je veel orders scoren? Daar moet je eigenlijk twee dingen voor regelen:

Graag richt ik me in dit artikel puur op het eerste punt; het trekken van bezoekers. Naarmate je meer bezoekers op jouw website krijgt, is de kans ook groter dat je (meer) orders gaat scoren. Alles valt en staat dus eigenlijk met de hoeveelheid bezoekers op jouw affiliate website. Heb je enig idee hoe je veel bezoekers aan kunt trekken? Daar zijn meerdere mogelijkheden voor.

Allereerst wil ik je graag aanraden om de focus op de content te leggen. Door waardevolle content aan te bieden, maak je zowel de bezoekers als Google blij. De bezoekers kunnen direct op jouw website de gewenste informatie vinden, terwijl Google veel waarde hecht aan waardevolle en unieke content. Als Google veel waarde aan jouw website hecht, kom je ook hoger in de zoekmachine terecht. Dit betekent dat bezoekers, bij het zoeken op relevante zoektermen, jouw website op een goede plek te zien krijgen. De kans dat bezoekers zodoende via Google op jouw website terecht komen, is behoorlijk groot. Mede hierom durf ik te beweren dat content de bepalende factor voor een affiliate website is. Besteed daarom veel tijd aan het creëren van content. Heb je daar moeite mee? Dan kan je ook altijd nog overwegen om het creëren van content uit te besteden aan een andere partij.

Daarnaast is het van belang dat jouw website geoptimaliseerd is. Hiermee bedoel ik dat jouw website sowieso responsive moet zijn, snel moet laden en altijd correct moet functioneren. Is dat niet het geval? Dan kiezen bezoekers er al snel voor om jouw website weg te klikken. Je moet de bezoeker juist op jouw website houden; zorg daarom altijd voor een perfect functionerende website.

Hierboven gaf ik al even aan dat de ranking binnen Google onwijs belangrijk is. Om goede rankings te verkrijgen, kan je aan de slag met SEO. De term SEO staat voor ‘zoekmachine optimalisatie’ en bevat onwijs veel mogelijkheden. Een belangrijk onderdeel van SEO is onder andere de content en de techniek van de website. Maar, je kunt er ook voor zorgen dat jouw affiliate website op andere websites genoemd gaat worden. Dat is namelijk voor Google ook een teken dat jouw affiliate website mogelijk een meerwaarde kan bieden. Ook is het van belang dat jouw On Page SEO op orde is. Hiermee bedoel ik dat alle titels, meta descriptions, afbeeldingen, koppen en meta titels in orde zijn. Hoe je dit exact kunt doen, kan je her en der op het internet vinden. Ik ben er van overtuigd dat dit een prima hulpmiddel is om veel bezoekers naar jouw website te trekken. Hierbij geldt ook weer: als je in een niche actief bent, is het veel makkelijker om op relevante zoektermen hoger te scoren.

Zoals je kunt zien, is het krijgen van veel bezoekers een langdurig proces. Je moet continue jouw website blijven optimaliseren en je moet continue nieuwe content toe voegen. In mijn ogen kan je met name met de content veel goede resultaten behalen. Om dit artikel af te sluiten, heb ik nog één handige tip voor je.

Affiliate Marketing Revolutie

In dit artikel heb ik in ongeveer 1400 woorden de wereld van affiliate marketing uitgelegd. Het is hopelijk duidelijk dat je absoluut zonderveel werk met een affiliate website kunt starten. Maar, hoe moet je dit nou precies doen?

Alle uitleg over affiliate marketing kan je in de Affiliate Marketing Revolutie vinden. Deze uitgebreide online cursus bespreekt alle facetten van affiliate marketing en helpt jou zodoende perfect op weg. Wil je vlammen met jouw affiliate website? Dan kan ik je de Affiliate Marketing revolutie cursus van harte aanraden!

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen