Wat is een affiliate?

Een affiliate brengt klanten naar een webwinkel. Waarbij de affiliate een vergoeding krijgt voor elke verkoop die de klant vervolgens doet. Als affiliate heb je dus geen voorraad of verzendingen. Je kunt dus zonder kosten te hoeven maken starten als affiliate.

Wanneer je affiliate wilt worden heb je een affiliate adverteerder of netwerk nodig. Dit netwerk of de adverteerder houdt bij hoeveel bezoekers je stuurt, of er iets verkocht is maar ook hoeveel je verdiensten zijn. De opbrengsten voor een affiliate kunnen behoorlijk oplopen. Soms hanteert een adverteerder een percentage van de verkoop. Maar het is ook gebruikelijk dat je een vaste vergoeding krijgt per verkoop. Je kunt er dus een behoorlijke opbrengst aan overhouden als je veel bezoekers naar een affiliate adverteerder (de webwinkel) toe stuurt.

Er zijn verschillende manieren hoe je als affiliate geld kunt verdienen. Je kunt producten aanbieden via een eigen affiliate website, affiliate webwinkel, social media of video kanaal. Je hebt dus heel veel vrijheid als affiliate om veel te kunnen verkopen.

Je krijgt als affiliate maandelijks uitbetaald, als je de uitbetalingsdrempel hebt bereikt. Maar soms kun je er ook handmatig voor kiezen om je te laten uitbetalen. Hoe de uitbetaling werkt is voor elk affiliate netwerk of adverteerder verschillend.

Hoe kun je affiliate worden?

Je kunt eenvoudig affiliate worden van een adverteerder of affiliate netwerk. Er zijn verschillende aanbieders die interessant zijn. Waarbij je kunt denken aan daisycon, bol.com of paypro. Maar er zijn er natuurlijk veel meer beschikbaar op het internet. Bekijk hier het overzicht van affiliate netwerken die er zijn.

Het aanmelden bij een affiliate netwerk is veelal kosteloos. In sommige gevallen berekend een affiliate netwerk wel kosten voor de aanmelding. Maar dit krijg je vooruit te weten. Een netwerk kan op deze manier de kwaliteit voor dienstverlening hoog houden.

Wat kost het om affiliate te worden?

Je aanmelden bij een affiliate netwerk is vaak kosteloos. In enkele gevalen berekend een netwerk kosten voor de aanmelding. Maar deze zijn dan eenmalig. Samen met wat het je kan opleveren zijn deze kosten te verwaarlozen.

Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van welke methode je kiest. Wil je een eigen website? Dan moet je rekening houden met de hosting, het domein of eventueel aankopen van ontwerpen. Maar dat zijn eigenlijk de enige kosten waarmee je te maken krijgt.

Er zijn wel veel affiliates die regelmatig nieuwe tekst content laten schrijven. Op die manier groeien ze sneller, waardoor ook de omzet verder omhoog gaat.

Je kunt dus investeren om te groeien. Maar dat is natuurlijk niet verplicht voor een affiliate. Dat heb je zelf volledig in de hand.

Waarom zou ik affiliate worden?

De meeste affiliates hebben de keuze gemaakt vanwege de mogelijke verdiensten. Maar je moet er wel rekening mee houden dat het een tijd kan duren voor je verdiensten hebt. Dat is dus goed om te weten. Maar de keuze kan ook gezien worden als een investering. Je investeert om op lange termijn geld te kunnen verdienen met je eigen affiliate website, internet winkel, video’s of op social media.

Ook Affiliate Worden ? Bekijk dan eens de Affiliate Marketing Revolutie