Wat is een affiliate webshop?

Een affiliate webshop is niets anders dan een webwinkel zonder artikel voorraad. Met een affiliate webshop verkoop je namelijk de producten van een andere fysieke winkel. Een voorbeeld hiervan kan bol.com zijn of coolblue. Als een potentiële klant klikt op een artikel verwijs je deze door.

Met een affiliate webshop kun je veel geld verdienen zonder de kosten hoeft te maken. Bij een affiliate webshop verkoop je namelijk producten van een ander bedrijf. Waarvoor jij als affiliate een vast bedrag of percentage van de verkoop ontvangt. Dit noem je binnen affiliate marketing commissie. De hoogte van de commissie is afhankelijk van de affiliate adverteerder. Maar ook de producten die je verkoopt hebben invloed. Soms kan deze aanzienlijk oplopen. Van enkele procenten tot tientallen procenten.

Er zijn verschillende mogelijkheden op welke manier je een affiliate webshop kunt starten. De meest gebruikte vorm is het werken met wordpress waarna je een webwinkel plugin installeert. Met een eenvoudige import kun je de benodigde gegevens importeren op je website.

Een affiliate webwinkel gaat overigens niet vanzelf lopen. Je moet hier dus echt iets voor doen. Een veel gebruikte methode is het regelmatig plaatsen van blog artikelen op een affiliate webwinkel website. Om de vindbaarheid van je webwinkel aanzienlijk te verbeteren. Waarbij je kunt verwijzen naar pagina’s op je website.

Wat is het verschil tussen een webwinkel en affiliate webwinkel?

Als je een webwinkel start heb je te maken met voorraden van artikelen, verwerking van de door klanten geplaatste bestellingen als afhandeling van klachten of retouren. Wanneer je een affiliate webwinkel start heb je hiermee niets te maken. Je verkoopt artikelen van een daadwerkelijke webwinkel als bol.com, coolblue of andere winkel. Waarna je voor de verkoop een commissie zal ontvangen. Waarbij de afhandeling van de bestelling door de webwinkel gebeurt.

Je hebt met een affiliate webwinkel dus veel minder zorgen. En hebt “buiten de hosting om” geen extra kosten. Dat is natuurlijk een groot voordeel.

Om een affiliate webshop te starten heb je natuurlijk wel de juiste gegevens nodig. Zeker als je er geld mee wil verdienen. Daarom moet je aangemeld zijn bij een affiliate netwerk of een webwinkel die deze mogelijkheden biedt.

Aan de hand van een unieke code heb jij de mogelijkheid om geld te verdienen met doorgestuurde bezoekers en klanten. Zonder deze code verdien je niets aan verkopen die via een klik binnen je website plaatsvinden.

Heb ik verstand van programmeren nodig?

Om een affiliate webshop te maken heb je geen verstand van programmeren nodig. Je kunt met een eenvoudig content management systeem als wordpress snel aan de slag. Kom je er niet uit? Dan kan ik je erbij helpen.

Een affiliate webshop is dus snel gestart, je hebt er geen kennis van programmeren voor nodig, hoeft geen hoge kosten te maken terwijl je er wel veel geld mee kunt verdienen. Het is dus zeker de moeite waard om je hierin te verdiepen. Het belangrijkste waar je mee te maken krijgt is het blijven updaten van de artikelen. Maar vaak kan dit via zogenaamde bestand import.