Wat is een affiliate netwerk?

Een affiliate netwerk is een plek waar meerdere adverteerders samenkomen. Je hebt vanaf een affiliate netwerk volop mogelijkheden om van verschillende adverteerders advertenties te plaatsen. Mits je aangemeld bent bij de adverteerder, die beoordeeld of er interesse is.

Je kunt een affiliate netwerk zien als een tussenpersoon. Waarbij enerzijds adverteerders hun producten of diensten beschikbaar stellen. Anderzijds de affiliate (jij) gebruik kunnen maken van de beschikbare materialen. Door zich aan te melden bij de tussenpersoon (het affiliate netwerk). Die vervolgens alle statistieken beheert. Welke je in je account kunt terugvinden.

In deze statistieken kun je zien hoeveel keer een advertentie is bekeken, hoe vaak er op advertenties is geklikt of hoeveel verkopen je hebt gerealiseerd. Waarna het affiliate netwerk berekend hoeveel je hebt verdiend. Dit noemen ze vaak commissie.

De verdiensten krijg je vaak bij het bereiken van een limiet op je rekening gestort. Maar soms heb je ook de keuze om te kiezen voor een vaste datum per maand, ongeacht de verdiensten.

Is een affiliate netwerk iets voor mij?

Het voordeel van een affiliate netwerk is dat er veel adverteerders samenkomen. Vaak zijn dit grote bedrijven. Je aanmelden voor een netwerk is daarom een slimme keuze. Omdat je niet beperkt bent tot een enkele adverteerder en aangeboden producten. Maar je een ruime keuze hebt in bedrijven die hun diensten, producten of aanbiedingen beschikbaar stelt, waarna jij er geld mee kunt verdienen.

Een ander voordeel dat een affiliate netwerk heeft is de betrouwbaarheid van statistieken. Deze kun je elk gewenst moment van de dag raadplegen. Waarbij je direct kan zien welke advertenties het meeste raakvlak hebben onder je bezoekers.

  • Je hebt keuze uit meer bedrijven die hun advertenties aanbieden.
  • Je kunt je statistieken elk gewenst moment raadplegen.
  • Je krijgt bij het bereiken van een limiet of datum uitbetaald.
  • Er zijn verschillende affiliate netwerken actief.

Hoeveel affiliate netwerken zijn er?

Er zijn meedere affiliate netwerken waarvoor jij je kunt aanmelden. Je kunt denken aan daisycon, tradedoubler of bijvoorbeeld paypro. Elk netwerk heeft weer eigen adverteerders. Het aanmelden voor een affiliate netwerk is in veel gevallen gratis.

Je hoeft je natuurlijk niet te beperken tot een enkel affiliate netwerk. Je kunt je bijvoorbeeld ook voor meer netwerken aanmelden. Waarna je kunt bekijken welke het best bij jouw past. Je bent tot niets verplicht na het aanmelden.

Houd er wel rekening mee dat als je van meer netwerken gebruik maakt je statistieken een beetje door de war kunnen lopen. Je kunt hierdoor niet geheel objectief beoordelen welke advertenties je veel opleveren of dat je misschien iets moet veranderen.

Dat geeft mij reden om te adviseren om slechts bij een enkel netwerk aangemeld te zijn of er slechts een te gebruiken. Waarna je later altijd kunt overschakelen naar een ander netwerk dat je voorkeur heeft.

Meer weten over affiliate marketing? Lees dan mijn review over de affiliate marketing revolutie