Wat is een affiliate link?

Wat is een affiliate link?

Een affiliate link is een unieke link. Met deze link kan een adverteerder zien welke activiteiten er hebben plaatsgevonden. Je kunt hierbij denken aan een nieuwe bezoeker of verkoop. Het is dus belangrijk dat je de affiliate link ter promotie van een product, winkel, dienst of merk gebruikt.

Er bestaan een aantal verschillende mogelijkheden. Je kunt met een affiliate link bezoekers naar een website sturen, naar een product of aanmeld pagina. Elk hebben ze een eigen doel waarmee je van het soort affiliate link gebruik maakt. Die bespreek ik hieronder. Maar eerst wil ik je graag meer vertellen over de opbouw van een affiliate link. Want het is niet onbelangrijk om deze te leren begrijpen.

De opbouw van een affiliate link bestaat altijd uit een website url van de adverteerder of het affiliate netwerk. Waarna soms nog product of pagina informatie volgt. De uiteindelijke link sluit altijd met een unieke code erin. De opbouw kan uiteraard per aanbieder verschillen, hieronder een voorbeeld affiliate link:
https://www.paypro.nl/producten/Internet_Succes_Gidsnl_-_Affiliate_Marketing_Revolutie/19099/70661

Zorg er altijd voor dat je de code volledig gebruikt. Het is voor een adverteerder anders niet mogelijk om je commissie te berekenen. Omdat niet duidelijk is vanwaar de bezoeker afkomstig is. Hieronder vertel ik je graag meer over enkele vormen waarop je affiliate links kunt gebruiken.

Weten hoe affiliate links weten is een belangrijk onderdeel voor het succes dat je kunt behalen.

Wat is een affiliate link om websites te promoten?

Een van de manieren om te verdienen aan affiliate marketing is bezoekers doorsturen naar de website van de adverteerder. Als de bezoeker dus op jouw unieke affiliate link klikt, komt deze op de voorpagina van de adverteerders website. Waarna een bezoeker zijn eigen weg kan vinden.

Deze manier is veel gebruikt op startpagina’s of linkpagina’s. Waarmee je bezoekers heel gericht kunt verwijzen naar geschikte websites.

Wat is een affiliate link om pagina’s en producten te promoten?

Een andere manier is producten promoten, waarna je middels een affiliate link verwijst naar een specifiek product of pagina. Dankzij deze manier kun je affiliate marketing webwinkel bouwen. Waar je bezoekers laat kiezen uit verschillende producten.

Deze manier is intensiever, vaak heb je te maken met veranderingen. Maar je moet ook steeds nieuwe producten blijven toevoegen.

Wel moet er gezegd worden dat je met deze manier succesvoller bent dan andere vormen. Omdat je een bezoeker op je website al hebt verteld over een specifiek product. Waarna de bezoeker vaak alleen klikt bij serieuze interesse.

Wat is een affiliate link om een campagne te promoten?

Naast het verwijzen van bezoekers naar een website of specifiek product kun je ook verwijzen naar een tijdelijke aanbieding, actie of voordeel. Dit doe je door affiliate links die naar een actiepagina toe verwijzen te plaatsen.

Het nadeel is al te lezen in het voorgaande stukje, de acties zijn vaak tijdelijk. Dus na enkele weken of maanden verloopt ook je affiliate link code. Of blijft deze wel bestaan maar levert je in dat geval geen nieuwe commissie meer op.

Het is raadzaam om een affiliate link van tijdelijke acties echt te beheren, waardoor je precies weet wanneer je deze moet vervangen of wijzigen.

Meer weten over affiliate marketing? Lees mijn affiliate marketing revolutie cursus review