Wat is een affiliate campagne?

Een affiliate campagne is niets anders dan de materialen die een adverteerder op dat moment voor affiliates (jij) beschikbaar stelt. Je kunt hierbij denken aan banners, advertentie links of video’s die je ter promotie kunt gebruiken.

Je hebt met name bij affiliate netwerken vaak een actief campagne deel op de website staan. Als je deze aanklikt kom je op een pagina terecht waarop beschikbare adverteerders te vinden zijn. Maar ook verschillende materialen. Je krijgt op deze pagina vaak alleen de adverteerders te zien waarvoor jij je hebt aangemeld. Hoe dit deel eruit ziet verschilt aanzienlijk per affiliate netwerk. Je kunt soms selecteren op adverteerder, maar soms komt het ook voor dat je interessant materiaal te zien krijgt.

Wanneer je gebruik wilt maken van een affiliate campagne klik je op het betreffende materiaal. Je krijgt dan de benodigde affiliate link of beeldmateriaal waarin deze is verwerkt te zien. Door de code op je website te plaatsen kun je geld verdienen.

Deze affiliate campagnes kun je vaak ook terugvinden in je statistieken. Dat maakt het gemakkelijker om te zien hoe een campagne presteert op je website.

Wat voor soort affiliate campagnes zijn er?

Je kunt een aantal affiliate campagnes van elkaar scheiden. Zo is het gemakkelijker om ermee aan de slag te gaan. Voor het gemak verdeel ik ze in tijdelijke campagnes, langdurige campagnes, vaste affiliate campagnes.

  • Tijdelijke campagnes zijn vaak tijdelijke/ seizoensgebonden aanbiedingen.
  • Langdurige campagnes zijn vaak campagnes die een jaar voortduren.
  • Vaste campagnes zijn vaak campagnes die oneindig zijn waarde houden.

Wat kun je onder tijdelijke affiliate campagnes verstaan?

Sommige adverteerders plaatsen ook tijdelijke promoties beschikbaar voor affiliates. Je kunt hierbij de blackfriday, feestdagen of cashback aanbiedingen als voorbeeld nemen. Al deze advertenties zullen na een bepaalde periode verlopen. Waarna je dus geen geld meer ontvangt voor het plaatsen of promoten van de link. Dat zou natuurlijk zonde zijn.

Als je van deze affiliate campagnes gebruik maakt is het raadzaam om te zorgen dat je ze tijdig weer aan zal passen. Waarmee je kunt voorkomen dat je veel geld misloopt.

Wat kun je onder langdurige affiliate campagnes verstaan?

De langdurige affiliate campagnes zijn anders dan de oneindige affiliate advertenties. Bij deze vorm van affiliate campagne bepaald de affiliate adverteerder voorafgaand de looptijd. Vaak is deze op honderd dagen of een seizoen ingesteld. Waarna deze verloopt.

Op deze manier kunnen adverteerders het succes beter peilen. Maar dat is vaak niet de reden. De reden heeft vaak te maken met het actueel houden van informatie.

Wat kun je onder vaste affiliate campagnes verstaan?

Met name de affiliate links naar een website (dus niet naar een product) blijven oneindig geldig. Je kunt deze dus op je website plaatsen zonder dat je het risico loopt dat je inkomsten mis zal lopen. Deze affiliate campagnes worden veel gebruikt op startpagina’s of linkpagina’s van een website. Waarbij het minder belangrijk is om te verwijzen naar een specifiek product of dienst.

Meer weten over affiliate marketing? Lees mijn review over de Affiliate marketing revolutie cursus