Wat is een affiliate blog?

Een affiliate blog is een informatieve website. Op deze website schrijf je over specifieke producten om die vervolgens te verkopen met een unieke affiliate link. Bij elke verkoop verdien je geld in de vorm van commissie. De hoogte van deze commissie is afhankelijk van het affiliate netwerk of de affiliate aanbieder.

Een affiliate blog kan werkelijk over van alles gaan. In veel gevallen is het verstandig om vooral dichtbij jezelf te blijven. Als je dus alles weet over fotografie ga je daarover bloggen. Waarna je passende producten toevoegt aan je verhaal, bijvoorbeeld omdat deze handig zijn of voordelen gaan opleveren. De reden dat je dichtbij jezelf moet blijven is de regelmaat waairn je nieuwe content moet plaatsen. Een gemiddelde affiliate plaatst ongeveer twee tot zelfs tien blogs op een affiliate blog. Hoe meer je schrijft voor je blog, hoe beter je natuurlijk gevonden zal worden. Maar ook hoe meer je kunt verdienen. De verdiensten kunnen dan ook flink oplopen als je website goed gevonden kan worden door google.

Een affiliate blog heeft altijd een informatief karakter. Hoe meer jij je richt op verkoop, hoe minder succes je zal ervaren met je blog. Het is dus goed om echt te vertellen wat je weet. Waarbij jouw intensie is om de ander te helpen.

Naarmate je langer bezig bent met bloggen over je favoriete bezigheid, hoe meer kan je hebt om ook succesvol te worden in verdiensten. Een ander voordeel van je blog is dat deze onbeperkt kan groeien.

Hoe begin ik een goed affiliate blog?

Je kunt eenvoudig een blog starten. Waarbij je gebruik kunt maken van een weblog service. Maar ook zelf bijvoorbeeld een wordpress website kunt hosten. Een eigen wordpress website is snel in elkaar gezet.

Wanneer je website eenmaal staat, kan het opvullen van je blog beginnen. Je kunt eenvoudig de verschillende categorie├źn inrichten, berichten plaatsen maar ook foto’s en video’s aan je berichten toevoegen door te bloggen.

Is bloggen voor een affiliate blog lastig?

Een blog starten en bijhouden is iets dat iedereen kan doen. Maar slechts weinigen houden het vol om er elke week verschillende nieuwe content op te plaatsen. Er is voor het bijhouden van een blog dus veel doorzettingsvermogen nodig. Maar in de regel is er voor het starten van een blog niet heel veel nodig, behalve een plek om je informatie aan de man te brengen.

Een affiliate blog is een plek waarop je dus informatie plaatst waarvan je veel weet. Niet zo lastig eigenlijk. Wil je geen eigen website, dan kies je voor wix of een andere dienst. Wil je wel een eigen website, dan kies je voor wordpress of een van de andere content management systemen die er is.

Als je website online staat rust alleen nog het met regelmaat schrijven over producten, die je op jouw blog aan de man wilt brengen. Vergeet bij het publiceren niet om een unieke affiliate link terug te laten komen. Zodat je verdiensten door het netwerk of de partner bijgehouden kunnen worden.