Ben je al langere tijd met jouw affiliate website bezig? Dan heb je ongetwijfeld al opgemerkt dat jouw concurrenten niet stil staan. Jouw concurrenten zijn continu bezig met het verbeteren van de websites, waardoor jij eigenlijk niet achter kan blijven.

 Het gezegde luidt niet voor niets ‘stilstand is achteruitgang’. Als jij géén verbeteringen aan jouw website doorvoert, ga je het van jouw concurrentie verliezen. Dat is eigenlijk één van de weinige zekerheden waar je in jouw bestaan als affiliate marketeer vanuit kunt gaan.

 Maar, op welke manier kun je jouw affiliate website verbeteren? Op welke manieren kun je met de optimalisatie van jouw affiliate website aan de slag gaan? En waar moet je goed rekening mee houden bij het verbeteren van jouw affiliate websites? In dit artikel ga je op al deze vragen een passend antwoord vinden.

 In de afgelopen jaren hebben wij veel ervaring opgedaan met affiliate marketing. Wij weten daardoor als geen ander wat wél werkt en wat niet werkt. Daarbij hebben we ook al opgemerkt dat een continu streven naar vooruitgang onwijs belangrijk is. Als je niet jouw affiliate website constant wilt verbeteren, kun je mogelijk beter naar een ander verdienmodel uitkijken. Binnen de wereld van affiliate marketing is het gezegde ‘stilstand is achteruitgang’ namelijk écht van toepassing!

[[showindex]]

 

Waarom je affiliate website verbeteren?

Als je met affiliate marketing bezig bent, heb je ongetwijfeld al gemerkt dat je concurrenten hebt. Afhankelijk van de niche waar je voor gekozen hebt, kan de hoeveelheid concurrentie verschillen. Het is hoe dan ook een feit dat je met concurrenten te maken hebt, aangezien affiliate marketing steeds populairder geworden is in ons land.

 affiliate-website

Daarmee hebben we ook direct de eerste reden te pakken. De eerste reden waarom jij voortdurend jouw affiliate website zou moeten verbeteren. Als je dát niet doet, ga je de strijd van jouw concurrenten verliezen. De bezoekers trekken daardoor naar de website van jouw concurrenten, waardoor jij geld mis gaat lopen. Door jouw website continu te verbeteren, kun je de voorsprong op jouw concurrenten behouden.

Daarnaast is het voor de conversie ook belangrijk om continu jouw website te verbeteren. Als je gericht met bijvoorbeeld buttons op jouw website aan de slag gaat, kun je jouw conversie verhogen. Je weet bijvoorbeeld jouw conversie van 1,5% naar 3,5% te brengen. Een stijging van 2% lijkt wellicht niet al te veel, maar dat is het absoluut wel. Juist door een dergelijke ‘kleine’ stijging kunnen jouw maandelijkse inkomsten gigantisch hard oplopen.

Ook heb je in de wereld van affiliate marketing voortdurend met ontwikkelingen te maken. Nieuwe technieken worden gecreëerd, nieuwe systemen zien het levenslicht, nieuwe tools zien het levenslicht en nieuwe mogelijkheden ontstaan hierdoor. Als je geen veranderingen aan jouw website doorvoert, kun je ook niet van dergelijke ontwikkelingen gaan profiteren. Jouw concurrenten doen dat echter wel, waardoor je alsnog een achterstand op jouw concurrentie op gaat lopen. Voldoende reden dus om zo snel mogelijk met het verbeteren van jouw affiliate website aan de slag te gaan.

Tot slot moet je ook nog met het volgende rekening houden: de gemiddelde consument wordt steeds kritischer. Dit geldt ook voor alle internetgebruikers. Jouw website moet dus echt voor 100% perfect zijn. Is dat niet het geval? Dan gaat de internetgebruiker direct door naar de website van jouw concurrenten. Ook dit is één van de belangrijkste redenen waarom je voortdurend jouw affiliate website moet verbeteren.

Hoe kun je jouw affiliate website verbeteren?

Het mag duidelijk zijn: om meerdere redenen is het belangrijk dat je jouw affiliate website gaat verbeteren. Maar, hoe kun je jouw affiliate website nu het beste verbeteren? Waar moet je rekening mee houden? En welke handige hulpmiddelen kun je hier mogelijk voor gaan gebruiken? Als ervaren affiliate marketeers gaan wij je graag antwoord op deze vragen geven.

 affiliate-website

Graag willen wij je alvast op het volgende wijzen: het verbeteren van jouw affiliate website is geen tijdelijk proces. Nee, het is een doorlopend proces waar je voortdurend veel tijd aan moet besteden. Heel veel tijd bij voorkeur zelfs. Ga dus niet over één nacht ijs, maar probeer de verbeteringen echt allemaal goed voor te bereiden.

Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om een planning voor jezelf te maken. Wat ga je de komende maand veranderen? Op welke manier ga je dit doen? En hoeveel geld wil je hier eventueel aan uit gaan geven? Dat zijn enkele belangrijke vragen waar je voor jezelf een antwoord op moet zien te vinden.

Tip 1: verbeter jouw content

Content is king. Indien je met jouw affiliate website bezig bent, is het zaak om hier de best mogelijke content op te plaatsen. Dat geldt niet alleen voor nu, maar ook voor volgende week, voor volgende maand en voor volgend jaar. Je moet simpelweg voortdurend de perfecte content op jouw website blijven plaatsen.

Waarom? Omdat je hiermee betere resultaten in Google weet te verkrijgen. Het gaat hierbij deels om de kwaliteit van de content, maar deels ook om de continuïteit. Als jij op vaste dagen in de week nieuwe content plaatst, wordt dat door het algoritme van Google opgemerkt. Het algoritme krijgt hierdoor door dat jouw website écht een rol van betekenis speelt; je website krijgt hierdoor een betere waardering van het algoritme. Op den duur kun je dit terug zien in de rankings van jouw website binnen Google!

Daarnaast is perfecte content ook ideaal voor jouw gebruikers. Als je bijvoorbeeld content op jouw website plaatst die volledig overtuigend is, weet je jouw bezoekers hier snel én goed mee te overtuigen. Hiermee weet je de conversie van jouw website te verhogen, waardoor je meer en meer geld kunt gaan verdienen. Dit begint in de basis dus al met het toevoegen van perfecte content.

Ook als je op dit moment perfecte content op jouw website hebt staan, is het zaak om jouw content voortdurend blijven te verbeteren. Dat doe je onder meer door verouderde content naar de moderne tijd aan te passen én door voortdurend nieuwe content toe te voegen. Het toevoegen van nieuwe content is echt ongekend belangrijk voor het succes van jouw affiliate website.

Hoe je aan deze perfecte content kunt komen? Je kunt ervoor kiezen om de content zelf te gaan schrijven. Je moet daar echter wel een bepaald talent voor hebben, terwijl je hier ook de nodige tijd voor moet uittrekken. Met het schrijven van dit artikel zijn wij bijvoorbeeld al urenlang bezig geweest. Als jij zelf ook perfecte content wilt schrijven, moet je daar dus echt veel tijd voor uittrekken.

 affiliate-website

Bovendien moet je op de hoogte zijn van alle regels en richtlijnen. Het gaat hierbij niet alleen om de grammaticaregels, maar ook om de regels met betrekking tot de optimalisatie van teksten. Zo zou je bij voorkeur jouw ‘hoofd zoekwoord’ een xx aantal keer in jouw tekst moeten gebruiken.

Zie je het niet zitten om jouw content zelf te schrijven? Dan kun je hiervoor prima gebruik maken van onze diensten. Vanuit Writgo schrijven wij voor tientallen affiliate websites perfect content. Wij weten dan ook precies hoe je kunt scoren, wat bezoekers willen lezen en hoe de conversie verhoogd kan worden. Als je van onze diensten gebruik gaat maken, ben je hoe dan ook verzekerd van verbeterde resultaten op/met jouw affiliate website!

Tip 2: verhoog de snelheid van jouw website

Heb je enig idee wat één van de grootste irritaties van internetgebruikers is? Eén van de grootste irritaties is het langzaam laden van een website. Als jouw affiliate website langzaam laadt, kost dit de nodige bezoekers.

Er is jou dan ook veel aan gelegen om de snelheid van jouw website echt te optimaliseren. Door jouw website te optimaliseren, weet je jouw bezoekers in ieder geval tevreden te stellen. Daarbij weet je jouw website voor Google ook nog te verbeteren; het algoritme van de zoekmachine hecht namelijk ook veel waarde aan de snelheid van jouw website.

 affiliate-website

Hoe je de snelheid van jouw website kunt verbeteren? Dat doe je onder meer door overbodige plugins te verwijderen. Ook kan het nooit kwaad om oude afbeeldingen te verwijderen en afbeeldingen zo klein mogelijk op jouw website te plaatsen.

Kun je niet zelf jouw website sneller maken? Dan kun je hier beter een vakman voor inhuren. Door een vakman in te huren, weet je in ieder geval zeker dat de snelheid verbeterd gaat worden. Daar staat een bepaalde investering tegenover, maar die investering verdien je op termijn absoluut weer terug.

Tip 3: plaats perfecte Call To Action buttons op je website

Heb je de content op jouw affiliate website verbeterd? En is jouw website supersnel? Dan ben je al een heel eind met het verbeteren van jouw affiliate website. Wij raden je daarbij aan om de juiste Call To Action buttons op jouw website te plaatsen. Dit zijn buttons waarmee de bezoeker direct een product of dienst aan kan schaffen.

Deze buttons spelen op elke affiliate website een cruciale rol. Zonder dat je het wellicht doorhebt, beïnvloeden deze buttons het gedrag van een internetgebruiker. Door de buttons opvallend en aantrekkelijk te maken, kun je hier dan ook de conversie flink mee verhogen.

De buttons moeten op de juiste plek staan, moeten de juiste afmetingen hebben, moeten het juiste design hebben en moeten de juiste kleur hebben. Hoe je dit allemaal voor elkaar kunt krijgen? Dat doe je door simpelweg heel veel soorten Call To Action buttons uit te proberen. Aan de hand van A/B testen kun je vervolgens nagaan welke buttons op jouw website het beste werken.

 affiliate-website

Ook dit is weer een langdurig proces waar je de nodige tijd aan moet besteden. Zo’n A/B test kun je namelijk niet binnen één dag uitvoeren, maar moet je bij voorkeur echt over meerdere weken uitvoeren. Je bent hierdoor continu aan het meten, waardoor je uiteindelijk de juiste keuzes kunt maken. Dat zie je uiteindelijk ook terug in de conversie van jouw affiliate website. Des te hoger je jouw conversiepercentage weet te krijgen, des te meer geld je kunt gaan verdienen.

Tip 4: optimaliseer het design

Zoals we eerder in dit artikel al aangegeven; de gemiddelde internetgebruiker is echt superkritisch. De website moet niet alleen goed werken, maar de website moet ook snel zijn én moet fraai zijn. Ja, je leest het goed: meer en meer internetgebruikers hechten waarde aan het ontwerp van een website.

Als je met jouw affiliate website wilt scoren, is het dan ook zaak om jouw ontwerp te optimaliseren. Dat doe je onder meer door meerdere designs uit te proberen, door een nieuwe huisstijl door te voeren en door jouw website optisch te verbeteren.

Vind je het lastig om dat zelf te doen? Dan kun je hier ook een webdesigner voor inhuren. Ook dit kost geld, maar dat ga je op termijn wel weer terugverdienen!

Tip 5: blijf naar perfectie streven

Wil je écht met jouw affiliate website gaan scoren? Dan hebben wij tot slot nog drie handige tips voor je:

Aan de slag met affiliate marketing?

Wil je direct op de beste manier van start gaan met affiliate marketing? Dan raad ik je zeker aan om eens te kijken naar De Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. In deze beginnerscursus, kun je zonder dat je enige ervaring nodig hebt al je eerste affiliate website starten. In de video’s legt Jacko Meijaard je alles stap-voor-stap uit.