Je eigen bedrijf promoten op het internet? Zo doe je dat.


Je eigen bedrijf promoten op het internet, hoe dit het beste te doen? Tegenwoordig zit iedereen op het internet. Jong, oud, zakelijk en privé, de webbrowsers en social mediakanalen zijn niet meer weg te denken uit elke vorm van communicatie. Als je in deze tijd een bedrijf hebt mag je niet achterblijven, je moet vindbaar zijn voor je klanten. Maar wat is wijsheid in het digitale doolhof?

Je eigen bedrijf starten

In deze tijd van veel flexwerk en tijdelijke contracten, is het vrij verleidelijk om zelf een bedrijfje op te gaan richten.

Je hebt dan zelf de touwtjes in handen en hoeft geen rekening te houden met een baas die in je nek loopt te hijgen of je je werk wel goed doet.

Met de dag worden er nieuwe zelfstandige ondernemingen uit de grond gestampt. Maar hoe simpel is het om een eigen bedrijfje te starten?

Het eerste wat je moet doen als je een eigen bedrijfje opstart, is jezelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Je moet dan ook al weten welke rechtsvorm je wilt gaan hanteren en op welke markt je je wilt focussen.

Het schrijven van een businessplan kan hier goed bij helpen. Op internet staan ontelbare handige tools om je te helpen met het schrijven van een businessplan.

SMMB Masterclass Training

Wil jij Geld verdienen met Social Media? Dan is je eigen Social Media Marketing Bureau Starten een goede idee. Lees meer over de SMMB MAsterclass op de onderstaande pagina.

Ga DIRECT Naar De GEHEIME Kortingspagina

Content marketing uitbesteden

Wanneer je dit hebt gedaan, is het een kwestie van je zaken op orde hebben. Neem een aparte zakelijke rekening, zodat je inkomsten en uitgaven van privé en zakelijk niet door de war haalt. Regel ook alvast de verzekering voor jou en je mogelijke werknemers.

Klanten vinden via het internet

Wanneer alles geregeld is, is het tijd om geld te gaan verdienen. Dit doe je door je klantenbestand op te zetten.

Of je nu werkt in de verkoop of in de dienstensector maakt niet uit, zolang jij geen klanten hebt verdien je niets.

Je moet aan je potentiële klanten, dan wel opdrachtgevers, laten zien dat je er bent en dat je iets voor ze kan betekenen.

Hedendaags zitten alle klanten, in welke branche je dan ook opereert, op één plek: het internet. Klanten vergelijken op websites, kopen hun producten in webshops en schaffen diensten aan via een formulier op de contactpagina. Daar waar de mensen zitten, daar moet jij gaan promoten.

Een website hebben is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Geen website, geen klantenvertrouwen. Maar een website is niet genoeg.

Vooral jongeren zijn bijna 24/7 te vinden op social media. Platforms als Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zijn daarom ook belangrijke plekken om in contact te komen met je klanten.

Zorg er daarom voor dat als je een onderneming start, dat je ook op deze platforms goed vindbaar bent.

Je bedrijf promoten op het internet met social media

Het kan zijn dat je bij Facebook en Instagram meer denkt aan lolletjes dan aan big business. Toch is dit niet helemaal waar.

Social mediakanalen zijn uitermate geschikt om ook op zakelijk vlak succes te kunnen hebben. Vooral op het gebied van promotie werken deze platforms erg mee.

Social media zijn de perfecte plek om jezelf te kunnen promoten naar de klanten, om meer naamsbekendheid te creëren en zo je klantenbestand te kunnen vergroten.

content creatie

Denk hierbij aan unieke acties, waar jij als ondernemer de klanten onderdeel laat zijn van de bedrijfsnaam. Vooral zogeheten “Like-en-deelacties” kunnen bijzonder effectief zijn.

Je zet iets leuks op je pagina, en doet een actie waarin mensen iets kunnen winnen als ze het bericht delen.

Op die manier komt je bericht bij veel meer mensen aan, omdat vrienden van degene die het heeft gedeeld het bericht zien.

Als zij deze actie dan ook leuk vinden, gaan deze vrienden ook weer delen en daardoor zien hun vrienden het ook weer. De connectie die je met je klanten kan hebben is essentieel in deze digitale tijd.

Binding met je klanten

Vooral voor jonge, frisse ondernemingen is het belangrijk dat de interactie tussen jou en je klanten of opdrachtgevers optimaal is.

Gebruik daarom je online kanalen om je bestand te betrekken in je doen en laten als onderneming. Laat zien wie er werken, zodat het bedrijf een gezicht heeft, geef een kijkje achter de schermen om te laten zien hoe jouw diensten tot stand komen en laat de menselijk kant zien van het bedrijf.

Creatief met reclame

Bij het woord ‘reclame’ kan je al snel denken aan het foldertje dat je direct bij het oud papier gooit wanneer je die in de bus krijgt of de filmpjes die je meteen weg zakt tijdens het televisiekijken.

Maar dit kan ook anders. Reclame is er in alle soorten en maten, ook voor online. En dan gaat het niet om een standaard slappe verkooptekst, maar om actieve teksten, advertenties in de vorm van persoonlijke verhalen, mensen die trots zijn te lopen in een shirt met jouw logo erop. En vooral delen, deel al deze reclame. Op elk platform dat je hebt.

Wees vrienden met Google

Naast social media is het belangrijk dat je ook bij online zoekmachines goed vindbaar bent. Zoekmachines zijn erg belangrijk voor de vindbaarheid van je onderneming.

Veel mensen kijken niet verder dan de eerste bladzijde met zoekresultaten, dus is het belangrijk dat jij in dit eerste rijtje, het liefst zo hoog mogelijk, te vinden bent.

Als je dit zelf te lastig vindt, zijn er genoeg marketeers die dit graag voor je doen.

Zelfstandig je bedrijf promoten op het internet

Je kan je eigen bedrijf promoten door content marketing. Het maken van content die de klanten aan je bindt en contact met ze laat houden.

Nu kan je dit aan een marketingbureau overlaten als je zelf niet zo goed hierin bent, maar dit hoeft niet.

Denk aan hoe jezelf benaderd wilt worden via het internet en vertaal dit naar jouw onderneming. Het hoeft niet allemaal al te professioneel, tenzij je natuurlijk werkt in de zeer formele sector, dus wees jezelf.

Blijf bij jezelf en je komt op social media openhartiger over. Jij kent je onderneming als geen ander, dus kan jij je eigen content marketing op je nemen.

Als je dezelfde passie gebruikt voor het promoten van je bedrijf als voor het opzetten, dan moet dit goed komen.

SMMB Masterclass Training

Wil jij Geld verdienen met Social Media? Dan is je eigen Social Media Marketing Bureau Starten een goede idee. Lees meer over de SMMB MAsterclass op de onderstaande pagina.

Ga DIRECT Naar De GEHEIME Kortingspagina

Recent Content