arrow_drop_up arrow_drop_down
Is affiliate marketing als particulier een goed idee?

Is affiliate marketing als particulier een goed idee?

Je wilt beginnen met affiliate marketing, maar bent er eigenlijk nog niet klaar voor om een bedrijf te starten. Is het dan een goed idee om te beginnen met affiliate marketing als particulier? Of moet je direct een bedrijf starten.

Als je net met affiliate marketing begint is het een heel goed idee om als particulier te beginnen.

In het begin verdien je nog geen geld en heeft het helemaal geen zin om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Als je serieus geld begint te verdienen kun je je altijd nog inschrijven. 

Als beginnend affiliate kun je heel goed als particulier beginnen. In de eerste maanden tot een jaar ben je vooral bezig met het schrijven van content.

Je ziet in het begin nog geen bezoekers naar je website komen en daarmee natuurlijk ook geen inkomsten.

Hoe kun je het beste beginnen met affiliate marketing?

Als je wilt beginnen met affiliate marketing kun je dat het beste doen met een website. Met een website schrijf je dan teksten om ervoor te zorgen dat je website gevonden wordt in Google.

Hoe meer goede teksten je schrijft, hoe meer bezoekers er uiteindelijk naar je website zullen komen en hoe meer geld je gaat verdienen.

hoe word je affiliate partner van bol.com

Een website maken is niet moeilijk en kun je makkelijk doen via een hosting provider. Je koopt dan bij de hostingprovider een domeinnaam en hosting en installeert je website via de hosting provider.

Daarna hoef je alleen nog een thema te installeren en wat instellingen goed te zetten. Daarna ben je klaar om aan de slag te gaan met schrijven.

 

Geen tijd om te lezen? Bekijk de video:

Wat zijn de voordelen van marketing als particulier?

Als je begint met affiliate marketing als particulier betekent het dat je nog geen bedrijf bent. Hoewel het hebben van een bedrijf wat voordelen heeft voor starters, heb je als particulier ook een aantal voordelen.

Een van de grootste voordelen is dat je geen administratie hoeft bij te houden. Het enige dat je als particulier hoeft te weten is hoe veel je aan het einde van het jaar verdiend hebt.

Dit moet je namelijk wel doorgeven voor de inkomsten belasting. De inkomsten die je dan met affiliate marketing verdient kun je simpel opgeven bij inkomsten uit overige werkzaamheden.

Daarnaast hoef je je als je begint als particulier ook nog niet direct zorgen te maken over de inschrijving van de kamer van koophandel.

Als je nog niet zo lang met affiliate marketing bezig bent kan ik me voorstellen dat je er nog niet direct alle vertrouwen in hebt.

De stap om je dan in te schrijven bij de kamer van koophandel kan daarom groot zijn. Door simpelweg als particulier te beginnen hoef je niet naar de Kamer van Koophandel om je in te schrijven.

Wat zijn de voordelen van affiliate marketing als bedrijf?

Als je een bedrijf hebt kun je bepaalde kosten die je met je bedrijf maakt aftrekken van de belasting.

Stel dat je een domeinnaam en hosting aanschaft, een premium thema koopt en een tekstschrijver inhuurt om teksten te laten schrijven, dan kun je die kosten aftrekken van de belasting.

Daarnaast heb je als startende ondernemer ook een aantal belastingvoordelen die ervoor zorgen dat de opstartkosten bij affiliate marketing aanzienlijk lager worden.

Affiliate marketeer

Wel is het belangrijk om te weten dat er een aantal dingen veranderen wat betreft de belasting als startende ondernemer.

Dit heeft vooral betrekking op de kleine ondernemersregeling. Op de site van de belastingdienst lees je precies wat er gaat veranderen.

Hoe lang duurt het voordat je geld verdient met affiliate marketing?

Het kan een behoorlijke tijd duren voordat er geld binnen komt met affiliate marketing. Eerst ben je namelijk maanden aan je site aan het werken voordat er wat bezoekers komen.

Daarna kun je aan de slag gaan met een verdienmodel toepassen op je website om zo aan je website te kunnen verdienen.

In sommige gevallen verdienen affiliates na 3 maanden al wat geld met hun website en weer andere affiliates doen er ruim een jaar over.

Wel is het goed om te weten dat als de eerste commissies zijn binnen gekomen, er vaak snel meer zullen volgen.

 

Het ligt er ook maar net aan hoe actief jij bent met je website en hoe veel bezoekers er naar je website komen.

Hoe meer bezoekers jij naar je website weet te krijgen, hoe meer mensen er op je links zullen klikken en hoe meer je daarmee kunt verdienen.

Wanneer is het een goed idee om je wel in te schrijven als bedrijf?

Als je al een aantal maanden tot een jaar bezig bent en je verdient maandelijks een mooi bedrag (250-500 euro) met je website, is het een goed idee om je aan te melden als bedrijf.

Tegen de tijd dat je 500 euro per maand verdient, kun je namelijk ook gaan nadenken over het inhuren van tekstschrijvers voor je website.

De kosten die je daarmee maakt kun je dan weer aftrekken bij de belastingdienst waardoor je uiteindelijk voordeliger uit bent.

Sommige mensen schrijven zich al in als ze 100 euro per maand verdienen. Natuurlijk ligt het er ook voor een groot gedeelte aan of jij er al klaar voor bent.

Zelf ben ik niet lang als particulier met affiliate marketing aan de slag gegaan. Dat komt vooral omdat ik een bedrijf ben begonnen waarmee ik teksten schrijf voor andere websites.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het laten schrijven van teksten, dan raad ik je aan eens bij mijn bedrijf te kijken.

Is een eigen affiliate marketing bedrijf runnen moeilijk?

Het klinkt allemaal natuurlijk heel spannend om je eigen bedrijf op te zetten. Maar in werkelijkheid valt het allemaal wel mee.

Eigenlijk verandert er niets als je je inschrijft bij de kamer van koophandel. Behalve dat je nu je administratie goed moet bijhouden en als je vanaf het jaar 2020 meer dan 20.000 omzet hebt, moet je ook elk kwartaal een btw aangifte doen.

Ook dit is niet heel moeilijk en je kunt tegenwoordig online je boekhouding bijhouden. Daarvoor gebruik ik Moneybird.

Eigenlijk is het moeilijkste van een affiliate marketing bedrijf runnen, het laten groeien van je website en het laten groeien van de inkomsten. Maar met de juiste kennis en mindset is het voor iedereen mogelijk om er geld mee te verdienen.

Hoe verdien je snel geld met affiliate marketing?

Over het algemeen duurt het voor iedereen een behoorlijke tijd voordat je geld verdient met affiliate marketing.

Maar er zijn natuurlijk wel factoren die ervoor kunnen zorgen dat je sneller geld verdient.

Een van de beste dingen die ik heb gedaan is een affiliate marketing cursus volgen.

Het grote voordeel daarvan is dat ik precies wist wat ik moest doen om zo snel mogelijk mijn eerste commissie te verdienen.

De eerste 100 euro is heel moeilijk, maar daarna gaat het een stuk sneller.

In de onderstaande video legt Jacko van de affiliate marketing revolutie je uit waarom.

 

Als je dus snel geld wilt verdienen raad ik je aan om ook direct te investeren in een affiliate marketing cursus.

Het kost je € 47 euro, maar je leert er ontzettend veel van. Daarnaast scheelt het dan ook dat je niet alles zelf hoeft uit te zoeken waardoor de kans groot is dat je sneller succesvol wordt dan iemand die geen cursus volgt.

Dat komt omdat je met een cursus een bewezen strategie leert.

Starten met affiliate marketing als particulier

Als je hebt besloten je voorlopig nog niet in te schrijven bij de Kamer van koophandel, is dat natuurlijk een prima plan.

Wel is het belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met je eerste website. Hoe langer je wacht hoe langer het duurt voordat je geld verdient met affiliate marketing.

Om snel de basis van affiliate marketing te leren raad ik je de affiliate marketing revolutie aan. In deze cursus leer je alles wat je moet weten om een vliegende start te maken.

 

Als je alles doet wat er in de cursus verteld wordt en je blijft volhouden totdat jij je eerste commissie hebt verdiend, is de kans groot dat jij straks je eigen affiliate marketing bedrijf hebt.

Benieuwd naar de affiliate marketing revolutie? Lees dan mijn review over de cursus. 

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Schonewille en ben eigenaar van Writgo.nl. Al een lange tijd ben ik bezig met affiliate marketing. Ook leef ik 100% van het internet en heb ik tegenwoordig geen baan meer. Omdat ik dankzij Online geld verdienen zo een fijn leven heb gekregen, wil ik jou helpen dat ook te bereiken. Met Writgo richten we ons voornamelijk op affiliate marketeers, maar ook als jij een webshop hebt of een andere soort website hebt, helpen we je natuurlijk graag! Toen ik begon met Affiliate Marketing heb ik de Affiliate Marketing Revolutie gevolgd. Dit was een van de beste beslissingen in mijn leven. Sindsdien is mijn leven veranderd. Wil je ook met affiliate marketing beginnen? Dan raad ik de Affiliate Marketing Revolutie Absoluut aan!
Reactie plaatsen