Als je geld wilt verdienen op het internet is er best veel dat je moet weten. Je kunt er dan voor kiezen om het allemaal zelf uit te zoeken maar je kunt er ook voor kiezen om een internet marketing cursus te volgen.

In dit blogbericht ga ik je vertellen wat een internet marketing cursus is en waarom je een cursus zou moeten volgen. Daarnaast geef ik je 10 tips bij het starten met internet marketing en vertel ik je mijn ervaringen. Lees verder.

Wat is een internet marketing cursus?

Een internet marketing cursus is een cursus waarin je leert hoe je online marketing toe past zodat je daarmee geld kunt verdienen. Een van de bekendste internet marketing cursussen is de affiliate marketing revolutie.

Hier leer je hoe je met een eigen website geld kunt verdienen op het internet met behulp van affiliate marketing.

Affiliate marketing is een verdienmodel voor je website waarmee je geld verdient door het promoten van andermans producten.

>> Klik hier als jij meer over affiliate marketing wilt leren << 

Je hebt hierbij keuze uit het promoten van grote webshops zoals bol.com of Coolblue.nl, maar je kunt er ook voor kiezen om informatie producten te promoten.

Informatie producten leveren over het algemeen een hoger percentage aan commissies op. Daarom kan het een goed idee zijn om specifiek daarvoor te kiezen.

Je hoeft dan minder sales te genereren om een mooi bedrag in de maand te verdienen. Als je eenmaal door hebt hoe affiliate marketing werkt, is het helemaal niet zo moeilijk en kun je daar op lange termijn veel geld mee verdienen.

Waarom zou je een internet marketing cursus volgen?

Als je met internet marketing wilt beginnen komt er veel op je af. Het kan daarom lastig zijn om de juiste informatie op het internet te vinden en je vergeet al snel belangrijke onderdelen.

Met een internet marketing cursus wordt alles stap voor stap uitgelegd waardoor je zeker weet dat je alle handelingen in de juiste volgorde doet.

 

Daarnaast weet je dan ook zeker dat je niet de belangrijke onderdelen vergeet waardoor je de meeste kans hebt op succes.

Als ik alles opnieuw moest doen had ik er zeker voor gekozen om direct de affiliate marketing revolutie te volgen. Hier heb ik in 3 dagen meer geleerd dan in 2 maanden alles zelf uitzoeken.

Je moet je realiseren dat er al bewezen strategieën bestaan en dat het zinloos is om het helemaal zelf uit te zoeken. Door gebruik te maken van een bewezen strategie verkort je het proces van leren en kun je sneller geld verdienen.

10 tips bij het starten met internet marketing

Om je direct op weg te helpen bij het starten met internet marketing geef ik je graag wat handige tips die je direct kunt toepassen in de praktijk. Deze tips hebben mij ook geholpen.

1. Leer meer over de producten die je gaat promoten

Als je begint met affiliate marketing is het belangrijk dat je informatie hebt over het product dat je promoot.

Voordat ik zelf een product promoot schaf ik hem altijd eerst zelf aan om er zeker van te zijn dat het een waardevol product is.

De producten moeten extra waarde aan je bezoekers bieden. Is het product niet goed genoeg om dat te doen? Kies dan voor een ander product.

2. Gebruik de Yoast SEO tool, maar neem het niet te serieus

De Yoast SEO tool is een hele mooie tool die je kan helpen je teksten te optimaliseren voor de zoekmachines. Een grote fout die veel beginners maken is dat ze de tool veel te serieus nemen.

Niet alle bolletjes van de tool hoeven groen te zijn om goed te scoren in de zoekmachines. Het belangrijkste aan de teksten die je schrijft is dat ze veel waarde bieden en het antwoord geven op de vraag die ze hebben.

3. Deel ook je persoonlijke ervaringen

Vrijwel alle informatie die jij je kunt bedenken staat al op het internet. De informatie die jij gaat delen is in de meeste gevallen niet nieuw.

Door je persoonlijke mening en ervaringen te delen maak je jouw teksten toch uniek en zal je merken dat een groep mensen liever jouw teksten leest dan die van een ander.

Daarnaast helpt het geven van je eigen mening en ervaringen ook mee aan je branding (hoe jij jezelf op het internet presenteert).

4. Zorg altijd dat je content goed aansluit op de zoekwoorden die je gebruikt

Zo vaak lees ik teksten en zie ik dat de tekst halverwege helemaal afwijkt van het onderwerp.

Als je goede informatie wilt geven over de onderwerpen waarover je schrijft is het belangrijk dat je zo goed mogelijk antwoord geeft op de vraag achter het zoekwoord.

5. Kies de juiste producten om te promoten

Niet alle producten zijn even geschikt voor je website en daarom is het belangrijk dat jij de producten om te promoten zorgvuldig kiest.

Als je bijvoorbeeld een website hebt over afvallen met smoothies, heb je er niets aan om ook een product te promoten die mensen leert zelfstandig te sporten.

Ondanks dat dat logisch klinkt zijn er heel veel beginners die dit doen. Blijf dicht bij je onderwerp. Ook wat betreft de producten die je promoot.

6. Geef vooral niet op

De grootste reden waarom veel beginnende affiliates niet succesvol worden is omdat ze vroegtijdig opgeven.

Het kan zo maar een jaar duren voordat je geld gaat verdienen met je website. Maar als je het lang genoeg volhoudt zal al het harde werk beloond worden.

De eerste commissie is het moeilijkste. Daarna zullen er steeds meer commissies volgen. Zolang je maar met je business bezig blijft en ervoor zorgt dat je zo veel mogelijk goede informatie deelt.

7. Met goede informatie verkoopt het product zichzelf

Online geld verdienen met een website

Goede informatie op je website zorgt er niet alleen voor dat je meer bezoekers naar je website krijgt. Het zorgt er ook voor dat het product of de producten die je promoot zichzelf verkopen.

Vaak zie ik beginnende affiliates een complete sales pitch geven onderaan elke blog die ze schrijven (zelf deed ik dit ook een lange tijd). Maar als de informatie op je website goed is is een kleine call- to- action knop al voldoende.

8. Werk elke dag aan je business

Veel beginners willen wel veel geld verdienen met affiliate marketing maar willen daarvoor niet veel doen.

Als je succesvol wilt worden met affiliate marketing is het belangrijk dat je elke dag aan je business werkt. Probeer je website iedere dag te verbeteren en regelmatig nieuwe content toe te voegen.

Hoe meer jij met je business bezig bent hoe groter de website wordt. Dat betekent uiteindelijk ook meer bezoekers, meer kliks en dus ook meer commissies.

9. Wees geduldig

Succesvol worden met affiliate marketing is voor een groot deel afhankelijk van wat jij doet aan je business.

internet marketing cursus

Maar om veel geld te verdienen moet je vooral heel geduldig zijn. Er zijn websites die binnen 3 maanden al geld verdienen. Daarnaast zijn er ook genoeg voorbeelden van websites die pas na één of 2 jaar geld begonnen te verdienen.

Door geduld te hebben en niet op te geven is het helemaal niet zo moeilijk om geld te verdienen met affiliate marketing. De vraag is meestal niet of je er geld mee kunt verdienen, maar wanneer je er geld mee gaat verdienen.

10. Geniet ook van de ervaring

Natuurlijk wil iedere beginner zo snel mogelijk geld verdienen en het liefst ook heel veel. Maar iets dat veel belangrijker is wordt door veel beginners vergeten.

De ervaring die je op doet met alles dat je leert verandert jou als persoon. Daarom is het belangrijk dat je ook geniet van de ervaring naar je succes toe.

Als je eenmaal veel geld verdient zal je merken dat geld helemaal niet zo belangrijk is en dat je vooral graag andere mensen wilt helpen.

Mijn ervaringen

Toen ik net begon met affiliate marketing was ik continu op zoek naar de gouden tip die mijn in één klap rijk zou maken. Nu ben ik er inmiddels achter dat die tip niet bestaat en dat je er wat voor moet doen als je succesvol wilt worden.

In de affiliate marketing revolutie heb ik geleerd dat het allemaal draait om niet opgeven en jezelf blijven ontwikkelen.

Ook deed ik vrijwel alle tips die ik hierboven heb gegeven zelf fout in het begin. Pas toen ik deze tips heb toegepast ging ik in sprongen vooruit en kan ik nu vertellen dat ik al een mooi inkomen verdien met affiliate marketing.

Ook al zijn het nog geen duizenden euro’s, ik heb mezelf bewezen dat ik dit kan en ook ik heb daarvoor lang moeten werken zonder inkomsten.

Als je dus echt succesvol wilt worden met affiliate marketing, zet dan je hebzucht opzij en ga eens een jaar aan de slag met affiliate marketing. Geef vervolgens 100% en dan is de kans heel groot dat jij ook geld verdient met affiliate marketing.

Conclusie

In dit blogbericht heb ik je vertelt wat internet marketing is en waarom jij het ook zou moeten leren. Ook heb ik je verteld over het verdienmodel affiliate marketing waarbij ik je een aantal praktische tips heb gegeven.

Veel beginnende affiliates maken dezelfde fouten. Als jij wel succesvol wilt worden met affiliate marketing is de affiliate marketing revolutie ook voor jou het startpunt. Het helpt je namelijk voorkomen dat jij ook de fouten maakt die de meeste beginners maken.

.

<< Klik hier als jij meer over affiliate marketing wilt leren >>